آیا می دانید یکی از پر درآمد ترین مشاغل در ایران و جهان بلاگری است؟ ممکن است بپرسید که چطور می توانم بلاگر شوم؟ اگر دوست دارید بدانید که بلاگری یعنی چه وشغل بلاگری چیست، با این آموزش بلاگری همراه ما باشید تا با مفاهیم بلاگری، بهترین پلتفرم ها برای بلاگری، درآمد بلاگری و نحوه بلاگری آشنا شوید. در ادامه میخواهیم چند ایده بلاگری بدون چهره به شما بدهیم تا دغدغه تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی شخصیتان بر اثر بلاگری را نداشته باشید.
همانطور که می دانید هر روز تعداد زیادی از افراد در سراسر جهان وارد دنیا بلاگری می شوند که علت آن آسان و جذاب و پر درآمد بودن این حرفه است. اگر میخواید بدانید برای شروع باید چکار کنید و با روند و اصول آن آشنا شوید، ادامه این مطلب را مطالعه کنید تا با 0 تا 100 اصول و نحوه عملی کردن آن بطور کامل آشنا شوید.
برای شما فایل PDF را آماده کرده ایم
بلاگر کیست؟
«بلاگر کیست؟» سوالی که این روزها خیلی از افراد می پرسند و بعضا هم بلاگری را با واژه اینفلوئنسری اشتباه می گیرند.
واژه بلاگ اولین بار در اینترنت و وبلاگنویسی به وجود آمد. در آن دوران بلاگرها تلاش میکردند تا محتوای متنی کامل و جامعی آماده کنند و از این طریق مخاطب جذب نمایند. جذب مخاطب را میتوان اولین هدف بلاگری دانست.
مخاطب مهمترین چیزی است که برای فروش و بازاریابی به آن نیاز داریم. برای آنکه بتوانیم محصول و خدمات خود یا دیگران را به مشتریان عرضه کنیم و نرخ تبدیل مناسبی داشته باشیم، به تعامل عالی با مخاطب نیاز خواهیم داشت.
خب این موضوع در نگاه اول بسیار ساده است؛ اما زمانی که پای صحبت بلاگرها بنشینید، متوجه سختی کار آنها میشوید.
بلاگر باید قادر باشد تا یک محتوای یکتا و جذاب تولید کند. ساخت محتوای یکتا و جذاب یک واژه چتری است که صدها مشخصه مختلف را شامل میشود. این یعنی باید مخاطب را شناخت، نیازهای او را درک کرد و در جهت نیازهای او، محتوایی جذاب و عالی تولید نمود.
در نتیجه اساساً میتوان گفت که بلاگر فردی است که ایده تولید محتوا را به بهترین شکل در شبکه اجتماعی مطرح می کند و از طریق تولید محتوای جذاب و مفید، باعث افزایش مخاطب میشود. افزایش مخاطب که دارای تعامل با بلاگر باشد را میتوان مهمترین هدف دانست. حالا، نوبت به بررسی بهترین پلتفرم میرسد.
بهترین پلتفرم برای بلاگری چیست؟
بهترین پلتفرم برای بلاگر شدن چیست؟ خب این سؤالی است که در مرحله بعد باید از خودتان بپرسید. شما در چه پلتفرمی میخواهید محتوای خود را به مخاطبان عرضه کنید؟
منظور از پلتفرم در اینجا، شبکههای اجتماعی مختلف و کانالهای مختلف ارتباطی است.
برای مثال، اکثر بلاگرها در حال حاضر اینستاگرام را بهعنوان پلتفرم انتشار محتوای خود انتخاب میکنند. البته بلاگری محدود به اینستاگرام نیست. تولید محتوای متنی یا چندرسانهای در وبسایت نیز نوع دیگری از این کار به حساب میآید.
پیش از آنکه بخواهیم یک یا چند پلتفرم خاص را برایتان نام ببریم، بهتر است درباره ویژگیهای پلتفرم عالی با شما صحبت کنیم.
در وهله اول باید بدانید پلتفرمی برای عرضه محتوای تولیدشده مناسب است که بیشترین تعامل را با مخاطب داشته باشد.
تعامل با مخاطب مهمترین موضوعی است که باید به آن توجه داشته باشید.
برای مثال میتوانیم اینستاگرام یا فیسبوک را مثال بزنیم. هر دوی پلتفرمهای ذکرشده، دارای نرخ تعامل بسیار مناسبی هستند.
میتوانیم در اینستاگرام یا فیسبوک از طریق ابزارهای مختلف، ارتباط مفیدی با مخاطب برقرار کنیم. مثلاً ابزار لایو و استوری اینستاگرام جزو ابزارهای بسیار مفید و کاربردی در جهت ایجاد تعامل با مخاطب هستند.
در وهله دوم باید به کاربران فعال یک پلتفرم نگاه کنید. اگر حتی اقدام به تولید بهترین و جذابترین محتوای دنیا کنید و مخاطبی برای عرضه به آن نداشته باشید، در کار خود شکست خواهید خورد.
بلاگر حرفهای کسی است که از شلوغترین پلتفرم برای عرضه محتوای خود استفاده میکند.
برای مثال میتوان یوتیوب را مثال زد. با وجود آنکه یوتیوب در سطح جهانی یکی بهترین انواع پلتفرم برای این کار محسوب میشود؛ اما در ایران بهدلیل مسدودیت، کاربرانی کمتری در مقایسه با اینستاگرام دارد. پس باید دسترسی و حجم کاربران هدف خود را در پلتفرم مدنظر بررسی نمایید.
در جمله قبلی به عبارت «کاربران هدف» اشاره کردیم. درک کامل این عبارت میتواند شما را به یک بلاگر موفق تبدیل کند. تصور کنید شما یک بلاگر عالی برای معرفی رستورانهای ایرانی در خارج از کشور هستید.
خب مخاطبان شما را ایرانیان مقیم خارج از کشور تشکیل میدهند. در چنین حالتی خبری از مسدودیت یوتیوب برای کاربران شما نیست. به این ترتیب میتوانید از یوتیوب بهعنوان پلتفرم اصلی خودتان استفاده کنید! پس حتماً باید در ابتدا در نظر داشته باشید که مخاطبان شما بیشتر در کدام یک از پلتفرمها فعالیت بیشتری دارند.
تحقیقات میدانی به شما کمک میکند که به این مهم دست پیدا کنید. برای مثال میتوانید بهصورت حضوری یا ارائه پرسشنامههای اینترنتی، از مخاطبانتان سؤال کنید که بیشتر از چه پلتفرمی استفاده میکنند. البته برخی ابزارهای آنالیتیکال نیز قادر به ارائه چنین اطلاعاتی هستند.
در وهله سوم باید به ابزارهایی که یک پلتفرم به شما ارائه میدهد دقت کنید.
برای مثال میتوان گفت که اینستاگرام یک ابزار همهفنحریف بسیار عالی برای بلاگری به حساب میآید. اکثر درآمد بلاگرها در ایران نیز از همین ابزار به دست میآید. پس با در نظر گرفتن تمامی این موضوعات، باید خودتان بهترین پلتفرم را برای تولید محتوا، ارائه آن و بهصورت کلی بلاگری انتخاب کنید.
درآمد بلاگری چقدر است؟
به نظرتان بیشترین درآمد در دنیا به چه کاری تعلق دارد؟ فوتبالیستها؟ بازیگران؟ چه افرادی در دنیا بیشترین درآمد را دارند؟ شاید باورتان نشود؛ اما «بلاگری» را میتوان در دسته پردرآمدترین مشاغل دنیا دانست.
همانطور که قبلا درباره اینفلوئنسرهای ایرانی و میزان فالوور آن ها صحبت کرده بودیم، خیلی مشخص است که افراد زیادی از همین طریق میزان دنبال کننده بسیار زیادی برای خود جمع کرده اند و به همین خاطر درآمد بسیار بالایی هم دارند. نمونه ای که این روزها خیلی معروف شده است، khaby است. کسی که میشه گفت راه صد ساله را یک شبه طی کرد!
یک بلاگر هیچ سقفی برای درآمد خود ندارد. در حقیقت درآمد بلاگری هیچ محدودیتی نمیشناسد.
بلاگر میتواند از روشهای مختلف به درآمد دست پیدا کند. شاید بسیاری از افراد تصور کنند که درآمد این افراد فقط محدود به قبول تبلیغات است. در حالی که بلاگری را میتوان روش جذب مشتری اینترنتی دانست. زمانی که به روشهای این کار تسلط داشته باشید و بدانید که هک رشد چیست، میتوانید هر محصول و خدماتی را به مخاطبان خود ارائه دهید.
در اصل بسیاری افراد تصور میکنند که بلاگری و اینفلوئنسری فقط برای ارائه خدمات و محصولات دیگران است؛ اما یک بلاگر میتواند محصولات و خدمات خود را نیز حین ارائه محتوای جذاب و مفید، به مشتریانش ارائه دهد.
برای مثال بلاگری غذا را تصور کنید که حین ارائه آموزش غذا یا معرفی رستوران و… محصولی خاص در خصوص آشپزی و آشپزخانه را به مخاطبان خود معرفی کند.
حتی مثلاً میتوانید در حوزه فشن تولید محتوا کرده و برند محصولات پوشاک یا آرایشی خود را همزمان به مخاطبان ارائه دهد. اگر میپرسید که بلاگر جقدر درآمد دارد؟ باید به رقمهای نجومی فکر کنید.
البته هر کسی در این حوزه به چنین درآمدی دست پیدا نمیکند. در ابتدا باید بدانید معنی کلمه بلاگر چیست ، بلاگر به چه معناست و چطور باید به بلاگر موفق تبدیل شویم؟ در ادامه با ما همراه باشید.
چطور باید به بلاگر تبدیل شویم؟
زمانی که درباره درآمد این حوزه اطلاع پیدا میکنید، قطعاً وسوسه میشوید که به این حوزه ورود پیدا کنید. حال سوالی اینجاست که چطور باید به بلاگر موفق تبدیل شد؟
زمینه کاری خودتان را انتخاب کنید
در مرحله اول باید زمینه بلاگری خودتان را مشخص کنید. این مسئله اهمیت بسیاری دارد. بسیاری از افراد تصور میکنند که فقط باید بهدنبال علاقه خودشان بگردند. این در حالی است که علاقه در حوزه یک موضوع لازم است؛ اما کافی نیست. پس دقت داشته باشید که در چه حوزهای قدم میگذارید. برای انتخاب زمینه کاری باید چند موضوع مختلف را در نظر داشته باشید.
در وهله اول علاقه خودتان را باید در نظر بگیرید. این موضوع بسیار سادست و نیازی به توضیح ندارد. زمانی که شما مثلاً به یک رشته ورزشی علاقهمند نیستید، نمیتوانید به بلاگر در آن حوزه تبدیل شوید. پس ابتدا علاقه خودتان را به آن زمینه در نظر بگیرید.
در وهله دوم باید تخصص خودتان را در نظر داشته باشید.
تخصص مهمترین موضوعی است که باید به آن توجه کرد. قرار نیست که شما از محتوای بلاگرهای دیگر در آن حوزه استفاده کنید و با کمی تغییرات جزئی همان اطلاعات را به مخاطبان خود ارائه دهید. باید خلاقیت داشته باشید.برای خلاقیت نیز نیاز به تخصص خواهید داشت. اگر در زمینهای تخصص ندارید، بهتر است فکر بلاگری در آن زمینه را نیز نکنید.
در وهله سوم باید به نیاز و کشش بازار نگاه کنید. برای مثال میتوان گفت که در حال حاضر صدها بلاگر در حوزه غذا مشغول فعالیت هستند. برخی آنها رستورانهای متعدد را نقد میکنند و برخی دیگر نکات آموزشی و دستور پخت غذا ارائه میدهند. در حال حاضر این زمینه شاید کشش بیشتری نداشته باشد. در عین حال زمینههای فعالیت بسیاری در حوزه بلاگری وجود دارند که هنوز دستنخورده باقیماندهاند.
برای آنکه بتوانید بهترین زمینه را برای فعالیت خودتان انتخاب کنید، ابتدا یک کاغذ سفید و خودکار بردارید. حال علایق خودتان را بنویسید. آیا به ورزش علاقهمند هستید؟ آشپزی؟ نویسندگی؟ رانندگی؟ به هر آنچه که علاقه دارید را روی یک کاغذ بنویسید. حال از نظر تخصص، به هر کدام از این زمینهها از 1 تا 100 نمره دهید. آنهایی که نمرهای کمتر از 80 دارند را کنار بگذارید. حال به سراغ لیست مختصر خود بروید. باید تحقیق کنید که کدام زمینه فعالیت کمی شده است. پس در همان زمینه فعالیت خود را آغاز کنید.
بهدنبال ایدههای جدید و تازه در زمینه کاری خودتان باشید
ایده مهمترین مسئله است. وقتی از خودتان میپرسید که بلاگری چیست باید بدانید که خلق ایده های جدید در این زمینه اهمیت اساسی دارد. گاهی به خودتان بیش از اندازه فشار میآورید که بتوانید ایدههای جدیدی داشته باشید. ایده جدید تحت فشار به وجود نمیآید. پس خودتان را آزار ندهید. برای آنکه ایده جدید برایتان به وجود بیاید، باید مطالعه داشته باشید.
برای این کار بهتر است هر کتابی که در حوزه فعالیتتان وجود دارد را بررسی کنید.
مثلا اگر موضوع کار شما آموزش بازاریابی است به سراغ رقبا و افرادی که در زمینه کاری شما یا مشابه زمینه کاری شما فعالیت میکنند بروید. محتوای آنها را تحلیل کنید. خودتان را جای مخاطب بگذارید.
ببینید چه چیز بیشتری مخاطب نیاز دارد. ببینید چه سؤال بدون پاسخی برای آن باقی میماند؟ روی همان موضوع تمرکز کنید. به این ترتیب عضلات خلاقیت شما ورزیده میشود و خواسته یا ناخواسته ایدههای جدید به سراغتان میآید.
تعامل با مخاطب را فراموش نکنید
تعامل با مخاطب را بههیچوجه فراموش نکنید. تعامل با مخاطب به شما اعتبار میدهد. وقتی به یک بلاگر تبدیل میشوید، باید مخاطب از سیر تا پیاز زندگی شما را بداند. تلاش کنید برای مخاطبتان به یک دوست صمیمی تبدیل شوید.
تلاش کنید کسی باشید که مخاطب تشنه ارتباط و تعامل با شما باشد. به نظرات کاربران اهمیت دهید. باید کاری کنید تا مخاطب احساس مفید بودن کند. باید مخاطب متوجه شود که شما به نظرات او اهمیت میدهید. پیامهای مخاطبان را پاسخ دهید، وبینار بگذارید، از لایو استفاده کنید و خلاصه به هر طریقی که میشوید، با مخاطبتان بیشترین ارتباط را برقرار کنید.
اعتماد بزرگترین سرمایه شماست
اعتماد، این پاسخ سؤال میلیون دلاری است. مخاطب باید به شما اعتماد کند. زمانی که اعتمادی بین شما و مخاطب وجود نداشته باشد، دیگری معنی و مفهوم بلاگری از بین میرود.
بلاگر کیست؟ بلاگر کسی است که تلاش میکند به بهترین شکل ممکن اعتماد مخاطب خود را به دست بیاورد. اگر نکته یا آموزش خاصی را در اینترنت پیدا کردهاید، حتماً آن را امتحان کنید. به این ترتیب مطمئن میشوید که نکته و آموزش شما واقعاً مفید است یا نه. در حقیقت باید به مخاطب خود نشان دهید که آنها برای شما ارزشمند هستند. به این طریق اعتماد بین شما و مخاطبتان شکل میگیرد.
ابتدا ارزشافزوده سپس درآمد
آیا میدانید مهمترین نکته بلاگری چیست؟ خسیس نباشید! بخشنده باشید و هر آنچه که میدانید را در اختیار مخاطبان خود قرار دهید. اگر یک بلاگر آموزشی هستید، ابتدا بخشی از آموزش را ارائه دهید و بخشهای تخصصی را واگذار دورههای تخصصی کنید.
باید مخاطب احساس کند که شما میخواهید باعث ارزش افزوده او شوید. این کار همانند بازیگری نیست. مخاطب هوش بسیاری دارد و بازی را از واقعیت تشخیص میدهد. بیدریغ به ارزش افزوده مخاطب اهمیت دهید و سپس به فکر درآمدزایی باشید.
روش کسب درآمد را انتخاب کنید
همان طور که در بخشهای قبلی درباره نحوه درآمدزایی صحبت کردیم، بلاگر میتواند از روشهای مختلف به کسب درآمد برسد.
پیش از آنکه بخواهید به بلاگر تبدیل شوید، باید روشی که قصد کسب درآمد دارید را در نظر بگیرید. برای مثال اگر قصد دارید تا در حوزه تبلیغات فعالیت داشته باشید، اصلاً نباید محصولات خودتان را معرفی کنید. همچنین اگر حین بلاگری و ارزش افزوده مخاطب میخواهید محصولات خودتان را عرضه کنید، باید قید تبلیغات را بزنید. هر دو روش در یک قالب نمیگنجند. پس این نکته مهم و کلیدی را فراموش نکیند.
عاشق فالوورهای خودتان باشید
منظورمان از فالوور، فقط فالوورهای اینستاگرام نیست. در هر پلتفرمی که مشغول فعالیت هستید، باید عاشق مخاطبان خود باشید. این عشق باید از صمیم قلب باشد. عشق مصنوعی را مخاطب متوجه میشود.
باید به مخاطب خود اهمیت دهید. باید او را دوست داشته باشید. فردی را تصور کنید که روبهروی شما نشسته و حتی ارتباط چشمی با شما برقرار نمیکند. به آرامی حرف میزند و اهمیتی به شما نمیدهد. حال فرد دیگری را تصور کنید که گرم و صمیمی از شما استقبال میکند. ارتباط چشمی را قطع نکرده و همیشه با روی خوش به سؤالات شما پاسخ میدهد. ارتباط با کدام فرد برایتان لذتبخش خواهد بود؟
خودتان را وقف کارتان کنید
بلاگری یک شغل نیمهوقت نیست. اگر میخواهید بلاگر شوید، باید شغلهای دیگر را فراموش کنید. این کار باید به شغل اصلی و حرفه واقعیتان تبدیل شود. اگر میخواهید بلاگری را بهصورت نیمهکاره انجام دهید، بهتر است در این حوزه وارد نشوید. این کار شغلی نیست که بخواهید روزی یک یا دو ساعت برای آن وقت بگذارید. برای تبدیل شدن به یک بلاگر معروف و پردرآمد، باید ساعتهای متوالی را در طول روز به کارتان بپردازید.
آموزش بلاگری با چند ایده جدید
در قسمت های گذشته خواندید که بلاگری یعنی چه و شغل بلاگری چیست. در این آموزش بلاگری، چند ایده جدید برای بلاگر شدن به شما میدهیم که مطمئنا خیلی به کارتان می آید. 9 ایده زیر از پرطرفدار ترین ایده های بلاگر شدن هستند که موارد بسیاری از آن ها را در اینستاگرام مشاهده کرده اید.
- حوزه آموزش غذا
- حوزه معرفی رستوران
- حوزه دیجیتال
- حوزه بازی و کنسول بازی
- زمینه فیلم و سریال
- حوزه زیبایی و محصولات آرایشی
- زمینه لایف استایل
- روزمرگی
- ورزشی
ایده بلاگری بدون چهره
ممکن است این ذهنیت به وجود بیاید که برای بلاگر شدن در هر یک از این زمینه ها ضروری است که شخصی برون گرا باشیم و خودمان جلوی دوربین بیاییم ولی دنیای اینستاگرام ثابت کرده که بدون نمایش چهره نیز می توان به دنیای بلاگرهای بزرگ ورود پیدا کرد. وقتی هدف از ایجاد پیج اینستا فروش محصول یا خدمات باشد دیده شدن آن موضوع از دیده شدن چهره شما اهمیت بسیار بیشتری دارد.
ایده بلاگری بدون چهره تا حد زیادی به نوع بیزینس و کسب و کاری که در اینستاگرام فعالیت می کند بستگی دارد. کافی است پرسونا و مخاطب هدف شناسایی شود و از عکاسی صنعتی حرفه ای یا گرافیستی کاربلد برای تهیه تصاویر جذاب برای پست های اسلایدی، کاروسلی یا حتی ویدئو کمک گرفته شود.
اگر با نشان داده چهره مشکل دارید می توانید از صدای خود بهره ببرید؛ گذاشتن صدا روی استوری ها و پست ها می تواند کمک زیادی به جذابیت پست ها بکند.
بلاگرهای معروفی هستند که چهره خود را نمایش نمی دهند. در این خصوص می توان به شف طیبه (cheftayebeh) از بلاگرهای حوزه آشپزی، هدیه (h.rebel) با عکس های منحصر به فردش و همچنین سینا (daily_sina) و پست های مربوط به زندگی و روزمره هایش اشاره کرد. هر کدام از این بلاگرها به دلایل مختلفی مثل خجالتی بودن یا ملاحظات اجتماعی از نمایش چهره خود اجتناب می کنند و با این حال پیج هایی موفق با فالوورهای پر و پا قرص دارند.
درآمد بلاگر ها چقدره؟ ازینجا ببینید!
نتیجه گیری
در این مطلب با آموزش بلاگری همراه ما بودید و متوجه شدید «بلاگری چیست» و بلاگر کیست و اصلا شغل بلاگری چیست و بعدش از اینکه فهمیدید بلاگری یعنی چه، با ایده های متعددی در این حوزه آشنا شدید. حخال وقت آن رسیده که در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ هم کمی بدانید که کار آن ها چیست، مزایا این کار چیست و کسب درآمد از اینفلوئنسر مارکتینگ به چه شکل است.
مقاله مرتبط : روانشناسی کسب و کار
سؤالات متداول
بلاگری بهمعنای تولید محتوای مفید و جذب مخاطب در حوزه بازاریابی دیجیتال است.
بلاگر فردی است که با تولید محتوای مفید و کاربردی، اقدام به جذب مخاطب و افزایش نرخ تبدیل آنها میکند.
اولین قدم پیدا کردن نیچ کاری خود را (زمینه ای می خواهید در آن فعالیت کنید) پیدا کنید. پس ابتدا باید حوزه کاری خودتان را انتخاب کنید
8 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
آموزش بلاگری بحث مفصلی هستش ولی با این حال بخوبی این قضیه رو پوشش دادین. دمتون گرم
ممنونم از لطفتون
توی بلاگری بدون چهره سخته که اعتماد جلب کنیم واقعا
ممنون از این مقاله کاربردی
خود من می توانم کاردستی های کاغذی متعددی درست کنم و یکی از تفریحاتم هست و علاقه مند شدم که بلاگری رو از یک نقطه با این علاقه ام شروع کنم. البته کمی خجالتی هستم و پیشنهاد بلاگری بدون چهره جالب بود که باید پیگیرش بشوم.
خیلی عالیی فقط یه سوال قدم اول برای یک بلاگر موفق شدن چیه؟
سلام
برای اینکه یک بلاگر موفق بشین باید سعی کنین کشف کنین که به چه زمینه ای علاقه دارین. اگر در حوزه ای که علاقه ندارین فعالیت کنین، درآمد بالایی نخواهید داشت
اصول بلاگری رو خوب توضیح داده بودین ولی در کنار 8 راهکاری که برای آموزش بلاگری داده بودین، بنظرم بهتر بود یک راهه دیگه هم اضافه میکردین اون هم اعتماد بنفس هست که توی مسیر بلاگری خیلی رکن مهمی محسوب میشه و بدون اون بلاگری مفهومی نداره.
سلام
دقبقا به نکته خیلی خوبی اشاره کردین. در کل اعتماد به نفس واقعی می تونه در هر کسب و کاری اصلی ترین عامل در مسیر موفقیت باشه.