محتوای ویروسی” یا همان “محتوای وایرال (viral)” یعنی افزایش انگیزه و علاقه مخاطب برای به اشتراک‌گذاری محتوا با دیگران. درواقع از طریق انتخاب مناسب‌ترین شبکه‌ها برای تحریک به اشتراک‌گذاری و نوشتن تیترهای جذاب و دقیق برای تأثیرگذاری بیشتر روی مخاطبان، می‌توان احتمال وایرال شدن یک محتوا را تا حد زیادی افزایش داد. برای تسهیل این چالش و افزایش احتمال وایرال شدن محتوا، در این مقاله درباره برخی از موضوعات مرتبط در مورد این استراتژی ازجمله اینکه محتوای ویروسی چیست، مزایای این نوع استراتژی کدامند و تکنیک‌های ویروسی شدن محتوا بحث خواهیم کرد.

محتوای ویروسی چیست؟

تعریف محتوای ویروسی

اول‌ازهمه، لازم است معنای این استراتژی را بهتر درک کنیم. بازاریابی دیجیتال روش‌های بی‌شماری را برای جذب مشتریان بالقوه با روش‌های مناسب ارائه می‌دهد که تولید محتوای ویروسی یکی از جذاب‌ترین و البته پیچیده‌ترین آن‌ها است.

مهم‌ترین نکته در مورد این استراتژی، ارائه پیام مربوطه و تحریک تمایل به اشتراک‌گذاری محتوا توسط هر کاربر است. آموزش تولید محتوا به صورت خنده‌دار، غیرمعمول، غافلگیرکننده یا حتی بحث‌برانگیز، مهم‌ترین روش‌ها برای دستیابی به این هدف است.

هدف از تولید این مدل محتوا، بیدار کردن و برانگیختن احساسات کاربران است. به‌عنوان‌مثال، یک تبلیغ اینترنتی خنده‌دار برای برند شما، می‌تواند این تمایل را در کاربر ایجاد کند تا این لحظه را با دوستانش به اشتراک بگذارد.

اگرچه این استراتژی به واکنش مخاطب بستگی دارد و کنترل شما را کاهش می‌دهد، اما روش‌هایی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توان شانس موفقیت را افزایش داد؛ به‌عنوان‌مثال درک رفتار مخاطب برای ارائه محتوای مرتبط‌تر برای ویروسی شدن.

مزایای تولید محتوای وایرال چیست؟

تولید محتوای وایرال چه مزایایی دارد؟

ازآنجاکه بازار امروز بسیار رقابتی شده است، تمام تلاش شرکت‌ها یافتن راه‌هایی برای پیشی گرفتن از رقبا است. از همین رو، تولید محتوای ویروسی به‌عنوان گزینه‌ای برای تقویت بیشتر اقتدار شرکت و آگاهی از برند در نظر گرفته می‌شود. در ادامه می‌توانید با اصلی‌ترین مزایای این استراتژی تبلیغاتی آشنا شوید.

دسترسی بیشتر به مخاطبان

برای وایرال شدن محتوا، باید دفعات به اشتراک‌گذاری محتوا، بالا باشد؛ به‌عبارت‌دیگر، «محتوای ویروسی پیامی است که دامنه آن بسیار گسترده‌تر است و علاوه بر مخاطبان معمول، به کاربرانی می‌رسد که حتی برند شما را نمی‌شناسند». به‌عنوان‌مثال، در تجارت الکترونیک، می‌تواند فرصتی برای برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه در شهرهای دورافتاده باشد.

هزینه‌های پایین‌تر تبلیغات

راز بزرگ بازاریابی محتوایی، رشد ارگانیک آن است. به این معنا که برای جلب مخاطبان زیاد، به سرمایه‌گذاری کمتری نیاز است. به‌عنوان‌مثال شرکت شما به تبلیغات پولی نیاز ندارد، زیرا اشتراک‌گذاری طبیعی است.

به‌عنوان یک نتیجه مثبت، نرخ بازگشت سرمایه برای یک کمپین محتوای وایرال بسیار عالی می‌شود.

بدون تلاش زیاد، پیام شرکت شما به کاربرانی می‌رسد که حتی تصور نمی‌کردید با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. خبر خوب این است که این کار بدون صرف هزینه زیاد انجام می‌شود.

سایر مزایای این استراتژی بازاریابی محتوا شامل موارد زیر می‌شوند:

  • افزایش آگاهی از برند
  • بهبود اعتبار برند
  • کم کردن فشار گروه فروش
  • ایجاد روابط فوری با مشتری
  • سودمند بودن برای تصویر شرکت
  • دستیابی به موفقیت در بازاریابی مدرن
  • آسان‌تر شدن به اشتراک‌گذاری پیام‌های برند

مهم‌ترین ترفندهای تولید محتوای ویروسی

ترفندهای تولید محتوای viral چیست؟

از مهم‌ترین تکنیک‌ها و استراتژی‌هایی که می‌توانید از آن‌ها برای ویروسی کردن محتوا استفاده کنید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. مخاطبان را بشناسید

برای تبلیغ محتوای ارگانیک، پیام باید برای مخاطبان اصلی تأثیرگذار باشد. تنها در این صورت است که امکان وایرال شدن محتوا وجود دارد.

بنابراین، حتی دانستن کوچک‌ترین جزئیاتی که بتواند روی مخاطبان تأثیر بگذارد ضروری است.

2. از شبکه‌های مناسب استفاده کنید

اکنون زمان آن رسیده است که بدانید کدام کانال‌ها برای برقراری ارتباط با مخاطبان و وایرال شدن محتوا مناسب‌تر هستند. مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید این است که پلتفرم‌هایی را که بیشتر توسط مخاطبان هدف شما استفاده می‌شوند، پیدا کنید. به‌عنوان‌مثال، در فیس‌بوک، توییتر و حتی یوتیوب، پست‌ها بیشترین اهمیت را پیدا می‌کنند.

مطابق بامطالعه‌ای مشخص شد که کاربران هرروز بیش از دو ساعت از وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند. بدون شک این شبکه‌ها، مهم‌ترین کانال‌ها برای انتقال مؤثر پیام شما هستند.

3. محتوای تعاملی ایجاد کنید

یکی دیگر از تکنیک‌های مناسب برای تولید محتوای وایرال، ایجاد محتوای تعاملی است. «محتوای تعاملی» جذابیت بیشتری دارد و مخاطبان را بیشتر درگیر می‌کند.

محتواهای تعاملی مانند آزمون‌ها و نظرسنجی‌ها برای تعامل و به اشتراک‌گذاری جالب هستند. مردم اغلب با این مطالب درگیر می‌شوند تا دانش خود را بسنجند یا اینکه ببینند دیگران چگونه فکر می‌کنند. درهرصورت، ایجاد محتوای تعاملی یک روش سرگرم‌کننده و جذاب برای جذب مخاطب شما برای به اشتراک گذاشتن محتوا است.

4. تنها به ویروسی شدن فکر نکنید

نکته مهم دیگر هنگام برنامه‌ریزی محتوای ویروسی این است که فقط روی وایرال شدن تمرکز نکنید. همان‌طور که قبلاً گفتیم، موفقیت این استراتژی نیز به واکنش مخاطب بستگی دارد.

برای این منظور، لازم است استراتژی تولید محتوا را روی پرسونای خریدار تنظیم کنید. اگر محتوا ویروسی شود، بسیار عالی است! اما اگر این اتفاق نیفتد، شما همچنان محتوای جالبی برای تأثیرگذاری بر مخاطبان خود دارید.

5. محتوای باکیفیت ارائه دهید

حتی اگر تصاویر انتخاب‌شده توجه کاربر را به خود جلب کند یا عنوان تعداد زیادی کلیک را به همراه داشته باشد، تنها در صورت مرتبط بودن، محتوا ویروسی می‌شود؛ به‌عبارت‌دیگر، محتوا باید برای مخاطبان هدف مفید باشد. در غیر این صورت، ممکن است به کاربر احساس فریب‌خوردگی دست بدهد که این امر منجر به آسیب رسیدن به اعتبار برند شما می‌شود.

6. از محتوای لیستینگ و ویدئو غافل نشوید

هیچ راهنمای ایجاد محتوای وایرالی بدون ذکر لیست و ویدئو کامل نیست. اهمیت ویدئو مارکتینگ و استفاده از لیست به حدی است که باعث می‌شود محتوا بیشتر توسط دیگران به اشتراک گذاشته شود و درنتیجه احتمال ویروسی شدن افزایش پیدا کند.

ویدئوها تا حد زیادی جذاب‌ترین نوع محتوا هستند و بخش مهمی از محتوای ویروسی را تشکیل می‌دهند. بر اساس یک مطالعه، تقریباً بیشتر پست‌های وایرال فیس‌بوک در سال 2017 مربوط به ویدئو بود.

همچنین مطالعه دیگری نشان داد که توییت های حاوی ویدیو بیش از هر نوع توییت دیگری در توییتر ریتوییت می‌شوند.

7. منابع و رفرنس‌های معتبر ارائه دهید

امروزه زباله‌های آنلاین زیادی در اینترنت وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به وبلاگ‌هایی اشاره کرد که خود را به‌عنوان وب‌سایت‌های خبری معرفی کرده‌اند، اما چیزی جز دروغ و مطالب غیرواقعی و غیرمنطقی منتشر نمی‌کنند. اگرچه مخاطبان از محتوای ویروسی در درجه اول به‌عنوان روشی برای سرگرم شدن لذت می‌برند، اما این بدان معنا نیست که اعتبار اهمیتی ندارد.

یکی از مؤثرترین روش‌های افزایش اعتبار، ذکر منابع و رفرنس‌ها است. از لینک دادن به منابع دیگر نترسید؛ این کار برای به دست آوردن اعتبار بسیار مهم است.

8. احساسات مخاطبان را تحریک کنید

ترفند شماره یک برای ایجاد محتوای وایرال این است که احساسات مخاطبان را تحریک کنید. برای موفقیت در بازاریابی ویروسی، باید روانشناسی محتوای وایرال را درک کنید. برای تشویق به اشتراک‌گذاری، باید محتوایی تولید کنید که واکنش‌های احساسی مخاطبان را برانگیزد؛ به‌عبارت‌دیگر، شما باید محتوایی را منتشر کنید که مخاطبان به‌اندازه کافی به آن واکنش نشان دهند و بدون ذره‌ای فکر کردن، آن را در شبکه‌های اجتماعی موردعلاقه خود به اشتراک بگذارند.

موضوعاتی که مخاطبان به‌احتمال‌زیاد به اشتراک می‌گذارند و درباره آن‌ها صحبت می‌کنند محتواهای خنده‌دار، غمناک، بحث‌برانگیز یا غیرمعمول هستند.

9. محتواهایتان کوتاه باشند

درک و به اشتراک‌گذاری محتوای کوتاه راحت‌تر است و به همین دلیل احتمال ویروسی شدن آن بیشتر است. با دیدن محتوای طولانی، مردم معمولاً علاقه خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین، برای سهولت در خواندن، تماشا کردن و به اشتراک‌گذاری، از محتواهای کوتاه متنی و ویدئویی استفاده کنید.

10. از عناوین جذاب استفاده کنید

یکی دیگر از مهم‌ترین ترفندهای داشتن محتوای وایرال، استفاده از عنوان مناسب است؛ زیرا عنوان اولین چیزی است که مردم می‌بینند؛ بنابراین، عناوین جالبی بنویسید که بینندگان را به خواندن یا تماشای محتوای شما ترغیب کند.

از مهم‌ترین نکاتی که باید برای نوشتن عنوان جالب موردتوجه قرار دهید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برای دریافت کلیک‌های بیشتر، از اعداد در عناوین استفاده کنید.
  • سؤالی بپرسید که مخاطبان شما بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
  • عنوان شما کوتاه باشد.
  • از عبارات جذاب استفاده کنید.
  • با تحقیق کلمات کلیدی مناسب، از کلمه کلیدی خود در عنوان استفاده کنید.

نوشتن عناوین جالب بخشی مهم در ایجاد محتوای ویروسی هستند. به همین دلیل است که باید توجه ویژه‌ای به عناوین خود داشته باشید.
تولید محتوای وایرال در اینستاگرام

ویروسی بودن محتوا راز موفقیت نیست و وجود آن در بازاریابی اینستاگرام ضرورت محسوب نمی‌شود. بااین‌حال، ویروسی بودن تولید محتوا در اینستاگرام می‌تواند به شما کمک کند فالوورها و حتی مشتریان بیشتری داشته باشید و حتی به کسب درآمد از تولید محتوا از طریق اینستاگرام بپردازید.

این مطلب را از دست ندهید: چک لیست بازاریابی محتوایی

7 دلیل وجود دارد که چرا باید پست ویروسی در اینستاگرام ایجاد کنید:

  • آگاهی از برند و محبوبیت عمومی افزایش می‌یابد.
  • تعداد فالورهای اینستاگرام افزایش پیدا می‌کند.
  • فالورها می‌توانند به مشتری تبدیل شوند.
  • کمک می‌کند صفحه اینستاگرامی یا وب‌سایت خود را تبلیغ کرده و ارتقا دهید.
  • جذب فالورهای جدید با هزینه کمتری برایتان تمام می‌شود.
  • به‌طورکلی از سایر تبلیغات اینترنتی ازجمله تبلیغات هدفمند یا بازاریابی اینفلوئنسری مقرون به‌صرفه‌تر است.

برخی از پست‌های ویروسی در شبکه‌های اجتماعی بعداً می‌توانند به الگوهای رفتاری همیشه سبزی تبدیل شوند که به‌تنهایی در اینترنت حکومت می‌کنند.

چگونه می‌توان در اینستاگرام محتوای وایرال ایجاد کرد؟

چگونه در اینستاگرام محتوای وایرال تولید کنیم؟

برخی از پست‌هایی که پتانسیل ویروسی شدن در اینستاگرام را دارند شامل موارد زیر می‌شوند:

  • اخبار
  • اینفوگرافیک‌ها
  • راهنماهای مرحله‌به‌مرحله
  • نکات، توصیه‌ها و غیره.
  • موارد غیرمعمول و گزارش‌های داده محور
  • ویدئوهای ترفندهای جالب

سخن پایانی

به‌عنوان نکته پایانی، ذکر این نکته حائز اهمیت است که اگر محتوای ویروسی (وایرال) می‌خواهید باید خاص و جذاب تولید کنید. هر چه محتوا ناب‌تر و اختصاصی‌تر باشد و دقیق‌تر به حل مشکل بپردازد، احتمال وایرال شدن آن افزایش خواهد یافت؛ بنابراین توجه به نکات گفته‌شده در این مطلب می‌تواند در افزایش اشتراک‌گذاری به شما کمک شایانی کند.

سؤالات متداول

نحوه ویروسی شدن محتوا در توییتر چگونه است؟

توییت‌ها باید کوتاه، جالب و مرتبط با مخاطبان شما باشند. توییت‌هایی که ویروسی می‌شوند، تمایل دارند برای جلب نظر مخاطبان هدف، از طنز استفاده کنند یا اطلاعات ارزشمندی را در اختیار کاربران قرار دهند که آن‌ها را علاقه‌مند کند محتوا را با دوستانشان به اشتراک بگذارند.
از طرف دیگر، توییتر بستر مناسبی برای توزیع انواع دیگر محتواها مانند ویدئوها و پست‌های وبلاگ و افزایش احتمال ویروسی شدن آن‌ها است.

نحوه ویروسی شدن محتوا در فیس‌بوک چگونه است؟

پست‌های ویروسی فیس‌بوک معمولاً جملاتی هستند که درک آن‌ها بسیار آسان است و در آن‌ها از بندهای طولانی استفاده‌نشده است. پست فیس‌بوک شما باید شامل تصویر جالبی باشد که به متن مرتبط است.

نحوه ویروسی شدن پست‌های وبلاگ چگونه است؟

پست‌های ویروسی وبلاگ باید حداقل شامل 1000 کلمه باشند. این بدان معنا نیست که محتوای طولانی‌تر بهتر است، اما اطمینان حاصل کنید که محتوای شما اطلاعات لازم را که خواننده به دنبالش است، به‌طور کامل پوشش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که پست‌های وبلاگ شما به سؤال خاصی پاسخ می‌دهند و برای خواننده ارزش‌افزوده دارند. برای افزایش احتمال ویروسی شدن، عنوان جذابی بنویسید تا فوراً خوانندگان را قبل از کلیک روی مقاله، قلاب کند.

5/5 - (1 امتیاز)

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست