بازاریابی موتورهای جستجو Search Engine Marketing یا به اختصار SEM، یکی از بهترین و مقرون به صرفه ترین روش ها از انواع بازاریابی است. در صورتی که شما صاحب یک کسب و کار آنلاین هستید و یا بخشی از فعالیت های شغلی خود را به شکل آنلاین انجام می دهید؛ برای اینکه بتوانید به خوبی به وسیله سایت یا وبلاگ های خود دیده شوید، نیاز دارید تا از این شیوه بازاریابی استفاده کنید. در این مقاله سعی می شود تا به این سوال که بازاریابی موتورهای جستجو چیست، پاسخی کامل و جامع داده شود.

شما به انواع تبلیغات اینترنتی و آفلاین برای توسعه و پیشرفت کسب و کار خود نیاز دارید. انتخاب شیوه های درست تبلیغات و رسانه های مناسب برای ارائه آن ها، از اهمیت بالایی برخوردار است. «بازاریابی موتورهای جستجو» یکی از همین ترفندهای تبلیغاتی است که زوایای مثبت زیادی دارد و می تواند به موفقیت شما کمک بزرگی کند.

اما این شیوه بازاریابی، شامل جزئیات و نکات بسیار زیادی است که آگاهی از آن ها برای استفاده هر چه بهتر از آن لازم و ضروری است. به همین خاطر توصیه می کنم که تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این زمینه به دست آورید.

فهرست مطالب

بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟

تعریف بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟

به طور حتم هنگامی که در گوگل یا هر سرویس دیگری موضوع مورد علاقه و یا خدمات مدنظر خود را جستجو کرده باشید، به نتایجی برخورده اید که با علامت Ad نشان دار شده اند. این نتایج، همان تبلیغاتی هستند که به شیوه «SEM» از سوی صاحبان خدمات و یا کسب و کارها قرار داده شده اند.

هنگامی که شما بر روی این گزینه ها کلیک می کنید، تبلیغ کننده با توجه به توافقی که از پیش کرده است، باید مبلغ مشخصی را به سرویس موردنظر که می تواند گوگل یا هر چیز دیگری باشد، بپردازد. این نوع تبلیغات کلیکی، هم به صاحبان کسب و کار برای جذب مخاطب و هم به مخاطبان آن ها برای دست یافتن به نیازهایشان، کمک می کند.

بازاریابی موتورهای جستجو ممکن است در ظاهر ساده به نظر برسد؛ اما خوب است بدانید که برای موفقیت در آن، با چالش هایی مانند نحوه درخواست برای این نوع بازاریابی، کسب جایگاهی بالاتر در صفحه نمایش نتایج جستجو، بهینه سازی تبلیغات، مشخص کردن کلمات کلیدی و… درگیر خواهید بود.

در حقیقت گوگل و یا سایر سرویس ها با توجه به نوع محتوای شما، هماهنگی محتوای شما با نیازهای مخاطبین و از همه مهم تر بازخوردهایی که از سوی مخاطبان به دست می آورید؛ اقدام به دسته بندی و دادن اعتبار به سایت شما می کند.

در اینجا برای توضیحات بیشتر لازم است که با اصطلاح SERP که مخفف عبارت Search Engine Result Page است، آشنا شوید. این اصطلاح در مورد جایگاه سایت شما در صفحه نتایج موتور جستجو صحبت می کند. سایت ها و تبلیغاتی که جایگاه های نخست را به دست می آورند، اغلب شانس بیشتری برای کلیک شدن خواهند داشت. شما باید در تمامی فعالیت های خود برای کسب این جایگاه ها تلاش کنید.

بریم ببینیم که بازاریابی نوین چیست!

آمار مرتبط با Search Engine Marketing

آمارهای مرتبط با search engine marketing

پیش از اینکه بیشتر در مورد بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM صحبت کنیم، خوب است که شما از برخی آمارهای مربوط به این شیوه از تبلیغات آگاه باشید. گوگل از محبوب ترین سرویس هایی است که در ایران توسط کاربران مورد استفاده قرار می گیرد؛ از این رو انجام بازاریابی در آن به مراتب سود و بازدهی بیشتری برای شما خواهد داشت.

در ادامه اطلاعات آماری ارزشمندی در خصوص Search Engine Marketing در اختیارتان قرار می گیرد.

  • جالب است بدانید که گوگل بیش از ۹۲٪ از سهم موتورهای جستجوی جهان را به خود اختصاص داده است که این درصد نشان از محبوبیت و همچنین تعداد بالای طرف داران و کاربران این سرویس دارد.
  • بیش از 90٪ از درآمد گوگل به وسیله خدمات و پکیج هایی که در قالب تبلیغات Google Adwords و یا YouTube ارائه می دهد، تامین می شود. این نکته بدین معناست که چنین خدماتی از سوی سرویس گوگل بسیار با اهمیت است و به همین سبب، قابلیت های قابل توجه و با کیفیتی را در این بخش عرضه می کند.
  • کمپانی گوگل توانست در سال ۲۰۱۷ بیش از ۹۵ میلیارد دلار، تنها از سرویس های بازاریابی و تبلیغات خود به دست آورد که این مبلغ در سال های بعدی با افزایش ۵ الی ۱۵ درصدی همراه بود.

به یاد داشته باشید که سرویس گوگل می تواند قابلیت های زیادی را برای تبلیغ در اختیارتان قرار دهد؛ اما شما نیاز دارید که تبلیغاتی حرفه ای و جالب توجه طراحی کنید تا بتوانید با استفاده از خدمات گوگل، به اهداف خود دست پیدا کنید.

اهمیت بازاریابی موتورهای جستجو

اهمیت بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟

«Search Engine Marketing» از قابلیت هایی است که مدت زمان زیادی از طراحی آن توسط گوگل می گذرد ولی کمتر کسی با آن آشناست و اکثر افراد از اهمیت آن آگاه نیستند. تا به اینجا تا حدودی سعی شد تا جواب کاملی در مورد اینکه بازاریابی موتورهای جستجو چیست در اختیارتان قرار گیرد.

در ادامه با دلایل اهمیت بازاریابی موتورهای جستجو و چگونگی تاثیر آن بر کیفیت کسب و کارتان، آشنا می شوید.

افزایش سرمایه و درآمد

کسب و کار شما برای موفقیت، نیاز به انواع مختلف شیوه های تبلیغات و بازاریابی خواهد داشت. به وسیله تبلیغات درست است که می توانید مشتریان جدید پیدا کنید و درآمد خود را افزایش دهید. شما برای تبلیغات در گوگل و سایر سرویس ها، ابزارهای متنوعی در اختیار دارید؛ اما استفاده از Adwords بسیار موفق تر از ابزارهای دیگر عمل می کند. این کارآمدی تا حدی است که طبق اعلام گوگل، صاحبان کسب و کار می توانند سرمایه خود را با این شیوه از تبلیغات، دو برابر کنند.

تمرکز بر هدف

هنگامی که شما یک کمپین تشکیل می دهید و از شیوه های مختلف بازاریابی استفاده می کنید، قصد دارید به اهداف گوناگونی دست پیدا کنید. هنگامی که بخواهید با استفاده از وب سایت رسمی خود به این اهداف برسید؛ با مشکلی اساسی روبه رو هستید. مخاطب ممکن است هدف مشخصی که از تبلیغات داشته اید را دنبال نکند و موضوعات دیگری نظرش را جلب کند.

اجرای درست انواع بازاریابی و تبلیغات در وب سایت شما و یا در رسانه ها و وب سایت های دیگر، می توانند سودبخش باشند؛ اما اکثرا، مخاطب را دقیقا بر روی هدف موردنظر شما متمرکز نمی کنند؛ کاری که در بازاریابی موتورهای جستجو به خوبی می توانید آن را انجام دهید. در این نوع بازاریابی، مخاطب دقیقا به سمت محتوای مورد نظر شما هدایت می شود و می توانید متمرکزتر، اهدافتان را دنبال کنید.

این اهداف برای هر کسب و کاری متفاوت است و می تواند شامل جذب مشتریان جدید، آگاه کردن مشتریان قدیمی از خدمات جدید شما، جلب اعتماد مشتری و مواردی دیگر باشد.

افزایش آگاهی از برند

یکی از دستاوردهای مهم بازاریابی و تبلیغات آگاهی از برند است. در این بخش شما می توانید نام برند و یا مجموعه خود را در ذهن مخاطبان حک کنید. بازاریابی موتورهای جستجو به شما این امکان را می دهد که برند و یا شعار تبلیغاتی خود را به کاربرها نشان دهید.

اگر کاربر روی لینک های مربوط به شما کلیک کند، می تواند آگاهی و اطلاعاتش را نسبت به برند شما افزایش دهد. از سوی دیگر حتی اگر کاربر نسبت به آگهی شما بی تفاوت باشد، همان دیدن نام شما روی صفحه، می تواند باعث شود تا برند شما در ذهنش باقی بماند و به همین خاطر آشنایی با نام شما در بین مخاطبین افزایش پیدا کند. از هر جهت که به آن نگاه کنیم، این شیوه از تبلیغات برای کسب و کار شما سودمند است.

مناسب برای کسب و کارهای کوچک

هنگامی که شما یک ایده کسب و کار نوپا دارید که تازه کار خودش را آغاز کرده است و یا سرمایه کمی در اختیار دارید، تبلیغات می توانند بسیار گران و پرریسک باشند و یا اینکه در دسترس برند کوچک شما نباشند.

به وسیله Search Engine Marketing شما می توانید با توجه به بودجه خود تبلیغات انجام دهید. شما تنها برای کلیک ها و واکنش هایی که از مخاطب دریافت می کنید، هزینه می پردازید. خوب است بدانید که در این نوع از تبلیغات، مهم نیست مجموعه شما چقدر بزرگ یا کوچک باشد و یا برند شما تا چه اندازه نام آشناست؛ در هر حالتی می توانید بدون محدودیت از خدمات آن استفاده کنید.

جذب مشتریان محلی

یکی از قابلیت هایی که سرویس گوگل در تبلیغات به شیوه بازاریابی موتورهای جستجو ارائه می دهد و شما می توانید از آن استفاده کنید، معرفی خدمات محلی است. مخاطبان می توانند پس از جستجوی خدمات موردنیاز خود، به اطلاعات مجموعه هایی که در نزدیک آن ها مشغول فعالیت هستند، دسترسی پیدا کنند.

به وسیله این قابلیت شما می توانید مخاطبان و یا مشتریانی را که در محدوده مکانی شما به خدماتتان نیاز دارند، مورد هدف قرار دهید. طبق تحقیقاتی که انجام شده است، ۷۴٪ از افرادی که با استفاده از گوگل خدمات مورد نیازشان را در اطراف خود جستجو می کنند، پس از 24 ساعت برای استفاده از آن خدمات، به مجموعه موردنظر مراجعه می کنند.

به دست آوردن نتایج فوری

در اکثر شیوه های تبلیغاتی و بازاریابی، بسته به نوع آن، ممکن است نتیجه زحمات و هزینه هایی که صرفش کرده اید را چند ماه بعد مشاهده کنید. اما این موضوع در مورد Search Engine Marketing صدق نمی کند و نتایج آن خیلی سریع خود را نشان خواهند داد. 

 ترافیک به معنی تعداد کلیک هایی است که روی آدرس سایت شما انجام می شود و یا تعداد دفعاتی است که افراد به سایت شما دسترسی پیدا می کنند. در بازاریابی موتورهای جستجو، شما با طراحی تبلیغات خوب و به روز نگه داشتن آن ها، می توانید در بازه زمانی چند روزه، شاهد افزایش ترافیک وب سایت و به نسبت آن افزایش مشتریان خود باشید.

به یاد داشته باشید که اگرچه در این نوع بازاریابی فرایند ثبت و قراردادن تبلیغ فقط یک روز طول می کشد؛ اما برای اینکه بتوانید نتیجه بهتری در SERP (صفحه نمایش نتایج موتور جستجو) به دست آورید؛ نیازمند هوشمندی در طراحی تبلیغ هستید و باید برای بهینه سازی آن وقت بگذارید.

فوری بودن نتایج Search engine marketing

شما در طی فعالیت هایی که در شبکه های اجتماعی و همچنین صفحات وب سایت خود انجام می دهید، با توجه به کیفیت محتوا و عملکردتان، ممکن است در جذب مخاطب قوی یا ضعیف عمل کنید. در واقع در دوره فعالیت خود، گاهی اوقات می توانید ترافیک بیشتری به دست آورید و گاهی نیز ممکن است ترافیک سایت کاهش پیدا کند.

 این تغییرات ترافیک، ممکن است به ضرر شما تمام شود. برای جبران این مشکل، می توانید از بازاریابی موتورهای جستجو استفاده کنید. جالب است بدانید که طبق تحقیقات انجام شده، ۸۹٪ از ترافیک سایت ها در گوگل، به وسیله همین نوع تبلیغات تأمین می شوند. این نکته بدین معناست که حتی اگر نتوانید از طریق محتوای خود و یا فعالیت های که انجام داده اید، نتایج خوبی را کسب کنید؛ به وسیله Search Engine Marketing، می توانید میزان ترافیک سایت خود را حفظ کنید.

به یاد داشته باشید که اگرچه به واسطه SEM، می توانید مخاطب را به صفحه خود هدایت کنید؛ اما برای تبدیل او به مشتری، باید درون سایت خود محتوایی ارزشمند و عالی قرار دهید.

کسب صلاحیت بیشتر از طریق بازاریابی موتورهای جستجو

شما برای انجام فعالیت های سودآور در اینترنت علاوه بر ترافیک خوب و بالا، نیازمند محتوای مناسب هستید. با داشتن این دو، سایت شما صلاحیت کافی را کسب می کند. نکته ای که در خصوص تبلیغات کلیکی و یا همان بازاریابی موتورهای جستجو وجود دارد این است که می توانید مخاطبان و بازدیدکنندگان خود را با دقت بیشتری زیرنظر بگیرید. از سوی دیگر با توجه به اینکه شما توانسته اید به وسیله تبلیغات توجه و کنجکاوی مخاطب را جلب کنید، محتوای سایت شما شانس بیشتری برای دیده شدن خواهد داشت.

سریع تر در SERP اول می شوید

شما با استفاده از اصول SEO، می توانید نام سایت خود را در صفحه نتایج جستجو بالا ببرید. علاوه بر این می توانید با اجرای یک SEM اصولی، موقعیت خود را در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) بهبود دهید. شما اگر بخواهید صرفا بر روی اصول سئو 2021 تمرکز کنید، نیازمند مدت زمان بیشتری برای کسب موفقیت و به دست آوردن جایگاه بالاتر در صفحه نتایج موتور جستجو هستید و این موفقیت نیز با اما و اگر همراه است.

شما به وسیله یک بازاریابی موتورهای جستجو که با کیفیت اجرا شده باشد، می توانید در مدت زمانی بسیار کوتاه، به آن چه که می خواهید دست پیدا کنید. علاوه بر این، فرایند کار شما نیز آسان تر خواهد بود.

CTR  نرخ کلیک و یا تعداد دفعاتی که کاربران روی نشانی سایت شما کلیک می کنند را بررسی می کند. پیش تر در خصوص اهمیت نرخ کلیک و ترافیک ایجاد شده توسط آن، صحبت کردیم. باید بدانید که سایت هایی که در صفحه اول نتایج جستجو قرار دارند، می توانند CTR بالاتری را به دست آورند. هر چه به موقعیت های پایین تر در صفحه نتایج جستجو بروید، این نرخ کاهش خواهد یافت تا جایی که صفحات دوم یا سوم جستجو، تقریباً نرخ کلیکی برابر با صفر دارند.

به دست آوردن اعتماد مخاطب

نکته ای که در خصوص تبلیغات وجود دارد و به عنوان یک چالش شناخته می شود این است که مخاطبان نسبت به تبلیغات واکنش های خوبی نشان نمی دهند و اغلب از آن ها فراری هستند. کاربران به تبلیغات شعارگونه اعتماد ندارند و همین نکته می تواند موفقیت آن ها را کاهش دهد.

در شیوه Search Engine Marketing، شما می توانید به سادگی این چالش را برطرف کنید. در این شیوه، تبلیغات به شکل پاسخی برای سوالات و نیازهای مخاطبان در دسترس قرار می گیرند. همین نکته باعث می شود علاوه بر اینکه مخاطب متوجه بازاریابی و تبلیغات شما نشود، به مراتب آسان تر به تبلیغات شما اعتماد کند.

با توجه به این مسئله، در نظر داشته باشید که باید تبلیغات خود در بازاریابی موتورهای جستجو را به گونه ای طراحی کنید که به عنوان پاسخی برای حل نیازهای افراد باشد. با رعایت این نکته می توانید شانس خود را برای انتخاب شدن توسط مخاطبین، افزایش دهید

کسب اطلاعات کامل در مورد بهینه سازی

در کنار تمامی موارد مثبت و دستاوردهای بازاریابی موتورهای جستجو که پیش تر به آن اشاره شد، می توانید با تحلیل عملکرد هر تبلیغ، شناخت دقیق تری از مخاطبان و نیازهای آن ها به دست آورید. شما می توانید تبلیغات محبوب و موفق مربوط به کسب و کار خود را جستجو کنید و یا نمونه تبلیغات خود را که توانسته اند تعداد کلیک های بیشتری را دریافت کنند، مورد بررسی قرار دهید.

شما در نتیجه این بررسی ها، قادر خواهید بود از کلمات کلیدی که مخاطبان هدف شما بیشتر آن ها را جستجو می کنند، بیشترین نیازهایی که در خصوص کسب و کار شما وجود دارند و از همه مهم تر سلیقه مخاطبان خود، آگاه شوید. این آگاهی به شما برای بهینه سازی و بهبود سایر بخش های فعالیت کاری، کمک سازنده ای خواهد کرد.

بررسی رقبا

شما با رقبای بسیار زیادی در اینترنت طرف خواهید بود و می توانید به وسیله بررسی فعالیت های رقبای خود از دید یک مخاطب و کمک گرفتن از ابزارهای تحلیلی که در این بخش وجود دارند؛ ضمن استفاده از تجربیات آن ها، ایرادات کار خود را مشخص کنید و تلاش کنید تا به شکل کامل تر و منحصربه فردتری، فعالیت های خود را ادامه دهید.

داشتن انتخاب های متنوع

هنگامی که می خواهید به این سوال که بازاریابی موتورهای جستجو چیست پاسخ دهید، باید بدانید که این روش از بازاریابی می تواند به شیوه های مختلف و با هدف گرفتن مخاطبانی گوناگون انجام شود. شما می توانید با توجه به صلاحدید کار خود، شیوه های گوناگونی را انتخاب کنید. در زیر به چند مورد اشاره خواهیم کرد:

  1. Adwords  یا پیشنهادهای آنلاین با علامت اختصاری Ad که با توجه به نیاز مخاطب ارائه داده می شوند و به ازای هر کلیک بر روی آن، باید هزینه پرداخت کنید.
  2. انواع بنرهای تبلیغاتی که در صفحه نتایج جستجو و یا کناره ها و پایین سایت های مختلف نمایش داده می شوند و ماهیتی شبیه به بیلبوردهای تبلیغاتی دارند.
  3. تبلیغاتی هدفمند که بر اساس تاریخچه جستجوهای مخاطبان، در هنگام وب گردی به آن ها نمایش داده می شوند.
  4. تبلیغاتی که برای مشتریان و مخاطبان شما انجام می شود. این شیوه از تبلیغات برای دعوت مشتریان سابق به استفاده مجدد از خدماتتان، مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از انواع راه های ارتباطی مانند آدرس ایمیل و یا شماره تلفن های به جامانده از مخاطبان، می تواند در این نوع از تبلیغات استفاده شوند.

هرکدام از این روش ها با توجه به ماهیت خود و همین طور گروه مخاطبان هدف، می تواند باعث موفقیت شما در رسیدن به اهدافتان باشند. 

مناسب بودن برای بازاریابی موبایلی

مخاطبان شما به وسیله سیستم عامل های گوناگونی وارد اینترنت می شوند. با توجه به این نکته، شما باید ماهیت تبلیغات و همچنین طراحی سایت خود و تمامی صفحات مربوطه را به گونه ای انتخاب کنید که مخاطب بتواند بدون توجه به دستگاه الکترونیکی که از آن استفاده می کند، با کیفیت بالایی از آن ها بهره مند شود.

انواع شیوه های بازاریابی موتورهای جستجو به شما این امکان را می دهند تا بتوانید تبلیغاتی که با همه سیستم عامل ها و دستگاه ها، به خصوص موبایل ها و تلفن های هوشمند سازگار هستند، طراحی کنید. با توجه به این که امروزه تعداد کاربران موبایلی مدام در حال افزایش است، وجود این قابلیت از اهمیت بالایی برخوردار است.

بازاریابی موتورهای جستجو انعطاف پذیری بالایی دارد

شما برای اینکه بتوانید تبلیغات و بازاریابی های موفقی داشته باشید، نیاز دارید که روش های خود را با توجه به موقعیت، شرایط و گروه های مختلف مخاطبین هدف، محصولات و خدمات ارائه شده، محدودیت ها و فرصت ها، جریانات اجتماعی، سلیقه عمومی و… تغییر دهید و به روز کنید.

انواع شیوه های Search Engine Marketing به شما این امکان را می دهند که استراتژی های خود را با صرف کمترین هزینه پیاده کنید. این شیوه از بازاریابی انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد و می تواند تبدیل به آن چیزی شود که شما به آن نیاز دارید.

تا به اینجا به ۱۵ مورد از دلایل اهمیت و نقاط قوت بازاریابی موتورهای جستجو اشاره کردیم. به یاد داشته باشید که شما زمانی می توانید از تمامی این قابلیت ها بهره مند شوید که بتوانید ایده ها و محتوایی هوشمندانه ای را در اختیار کاربر قرار دهید.

تفاوت  SEM با  SEO در چیست؟

تفاوت seo و sem چیست؟

شما می توانید با به کارگیری اصول سئو و همچنین استفاده از بازاریابی موتورهای جستجو به جایگاه بهتری در صفحه نتایج جستجو دست پیدا کنید، بهتر دیده شوید و مشتریان بیشتری را جذب کنید. در واقع می توان گفت که هدف و نتایج استفاده از این دو روش یکی است و تنها حوزه و چگونگی عملکرد آن ها با یکدیگر فرق می کند.

در ادامه به نمونه ای از تفاوت هایی که میان Search Engine Marketing و سئو وجود دارد، اشاره می کنیم.

ارگانیک و پولی بودن

اصطلاح ارگانیک به فرایندهایی که توسط اصول سئو انجام می شوند، اشاره دارد. شما می توانید با یادگیری اصول سئو مانند چگونگی افزایش کیفیت محتوا، استفاده از کلمات کلیدی و بک لینک ها؛ بدون پرداخت هیچ گونه هزینه ای باعث دیده شدن و افزایش ترافیک سایت خود شوید.

در استفاده از بازاریابی موتورهای جستجو شما باید پول پرداخت کنید و دیده شدن شما به نوع تبلیغاتی که بر اساس بودجه خود انتخاب کرده اید بستگی دارد.

نکته ای که لازم است به آن اشاره کنیم این است که احتمال دارد که بخواهید برای پیاده سازی اصول سئو، با پرداخت هزینه از افراد متخصص کمک بگیرید؛ اما این نکته تأثیری بر روی صفت ارگانیک آن نخواهد گذاشت، چرا که اجباری برای پرداخت هزینه وجود ندارد.

تفاوت در شیوه جلب نظر مخاطب

شما در هنگام پیاده سازی اصول سئو، سعی می کنید که با توجه  به کیفیت محتوای تولید شده و درگیرکردن مخاطب با خدمات خود، وفاداری مشتری به دست آورید؛ اما در استفاده از SEM شما باید از انواع استراتژی های مربوط به بازاریابی و همین طور تبلیغات استفاده کنید و به وسیله آن ها برای جلب نظر مخاطبان تلاش نمایید.

به طور کلی اصول سئو بر معرفی برند تمرکز خواهند داشت و انواع شیوه های SEM بر عرضه خدمات و کالاها متمرکز هستند.

سئو به عنوان زیر مجموعه ای از بازاریابی موتورهای جستجو

جالب است بدانید که اصول سئو به عنوان یکی از فعالیت های زیرمجموعه بازاریابی موتورهای جستجو محسوب می شود. اصطلاح SEM در واقع شامل دو زیرمجموعه کلی به نام های SEO و PPC می شود. اصطلاح PPC مخفف شده عبارت Pay Per Click یا همان پرداخت به ازای هر کلیک است. با توجه به این نکته می توان گفت که مفهوم بازاریابی موتورهای جستجو بسیار گسترده است.

تفاوت در مدت زمان گرفتن نتیجه

پیاده سازی و نتیجه مساعد گرفتن از اصول سئو نیاز به صبر زیادی دارد. شما می توانید با حفظ کیفیت محتوای خود و به روزرسانی آن به شکل مستمر دربازه زمانی حداقل شش ماه، به موفقیت دست پیدا کنید و ترافیک مدنظر خود را به دست آورید؛ اما در SEM می توانید ترافیک بالایی را در مدت زمانی به مراتب کوتاه تر، به دست آورید.

معیارهای رتبه بالاتر در بازاریابی موتورهای جستجو

معیارهای کسب رتبه بالاتر در sem چیست؟

نکته ای که لازم است در ادامه تکمیل پاسخ سوال بازاریابی موتورهای جستجو چیست به آن اشاره شود؛ مزایده های کسب جایگاه بالاتر در صفحه نتایج جستجو از میان سایر رقیبان است.

تبلیغات شما پس از طراحی، با توجه به سایر گزینه هایی که توسط کسب و کارهای مشابه ارائه شده است، سنجیده می شود و مزایده هایی برای جایگاه های برتر انجام می شود. شما با توجه به این دو نکته، می توانید در این مزایده ها امتیاز کسب کنید. امتیازهای بالاتر، به شما برای کسب جایگاه برتر کمک خواهند کرد.

در زیر به این دو معیار و چگونگی محاسبه امتیاز اشاره می کنیم.

قیمت

شما باید قیمت پیشنهادی خود را به ازای هر کلیک، اعلام کنید. پیشنهاد دادن قیمت های بالاتر می تواند به شما برای کسب امتیاز بالاتر کمک کند.

کلمات کلیدی

مهم ترین نکته در خصوص این شیوه از بازاریابی، تطابق حداکثری کلمات استفاده شده در تیتر تبلیغاتی شما با عبارت تایپ شده توسط کاربران است. شما باید بتوانید آنچه کاربران برای دستیابی به خدمات شما، جستجو می کنند را حدس بزنید و از آن برای تیترسازی خود استفاده کنید. هر چه تعداد کلمات کلیدی کاربردی بیشتر باشد، شما امتیاز بیشتری را کسب خواهید کرد.

برای محاسبه امتیاز، قیمت پیشنهادی شما ضرب در تعداد کلمات کلیدی موفق می شود. هر چه حاصل این معادله عدد بزرگ تری باشد، شما می توانید جایگاه بهتری را به دست آورید.

نکته: شما با بهینه سازی کلمات کلیدی، می توانید بدون اینکه نیاز به افزایش هزینه داشته باشید، امتیاز خود را بالا ببرید. به یاد داشته باشید که اهمیت کلمات کلیدی بسیار زیاد است.

تاریخچه بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟

تاریخچه بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟

موتورهای جستجو، قابلیت ها و توانایی های آن ها به مرور زمان و با توجه به پیشرفت های تکنولوژی دچار تغییرات مختلفی شده اند. آشنایی با این تاریخچه به شما کمک می کند تا بهتر قدر قابلیت های موجود را بدانید و از آن ها بهره ببرید. در زیر به شکل خلاصه شما را با این تغییرات آشنا خواهیم کرد.

بین سال های 1990 تا 2000

در ادامه به بررسی روند نحوه بازاریابی موتورهای جستجو در این سال ها می پردازیم.

1990

اولین موتور جستجو به اسم آرچی (Archie) پدید آمد. آرچی سایت های FTP را جستجو می کرد تا ایندکسی از فایل های قابل دانلود پدید آورد. به خاطر فضای محدود، تنها لیست سایت ها در دسترس بود و امکان دسترسی به محتوای سایت ها وجود نداشت.

۱۹۹۱

اولین کتابخانه مجازی اینترنتی با عنوان VLib توسط Tim Berners-Lee تاسیس شد. وب سرور CERN میزبان لیستی از وب سرورها، در اوایل دوره اینترنت بود.

۱۹۹۲

ورونیکا Veronica، نام پرونده ها و عناوین ذخیره شده در سیستم های ایندکس Gopher را جستجو می کرد.

۱۹۹۳

  • امکان جستجوی عناوین و نام های ذخیره شده، در سیستم های ایندکسGopher  توسط Jughead به وجود آمد؛ با این تفاوت که تنها امکان جستجو در یک سرور به شکل هم زمان وجود داشت.
  • یک بات هوشمند توسط “متیو گری” برای شمردن سرورهای فعال وب و بررسی رشد اینترنت طراحی شد. این بات به مرور ارتقا یافت تا کدهای URL واقعی را ثبت کند. دیتابیس آن Wandex نام داشت. از آنجا که این بات صدها بار در روز به یک صفحه دسترسی پیدا می کرد، باعث ایجاد لگ lag می شد.
  •  JumpStation  امکان دسترسی به اطلاعات عنوان و هدر پیج را به وسیله جستجوی خطی ساده، در اختیار قرار می داد. World Wide Web Worm عناوین و URLs را ایندکس کرد. این دو، نتایج را بر اساس ترتیب پیدا کردن و بدون رتبه بندی لیست می کردند. RBSE Spider نتایج را رتبه بندی می کرد. در هر سه، اگر عنوان جستجو شده با سر تیتر مطلب تطابق نداشت، به سختی می شد چیزی پیدا کرد!

۱۹۹۴

  • امکان ارسال صفحات، توسط وب مسترها به وسیله Infoseek به وجود آمد.

    EINet Galaxy در استفاده از ویژگی های مختلف جستجوی وب کارآمد بود. اما به دلیل کوچک بودن اندازه اینترنت، کتابخانه ای غیرضروری داشت.

  • ALIWEB:
  • توسط شخصی به نام Martijn Koster ایجاد شد، اطلاعات متا را کاوش می کرد و به کاربران اجازه می داد تا صفحاتی را که می خواستند ایندکس کنند به همراه توضیح، ارسال کنند.
  • بدون ربات بود و پهنای باند زیاد و بیش از حدی استفاده نمی کرد.
  • همچنان مردم نحوه ارسال سایت های حود به آن و ثبت آن ها را نمی دانستند.

    :YAHOO

o        توسط “دیوید فیلو” و “جری یانگ” راه اندازی شد.

o        در ابتدا به عنوان مجموعه ای از صفحات وب که شامل توضیحی نوشته شده توسط انسان با هر URL بود، کار خود را شروع کرد.

o        با افزایش اندازه، یاهو ترغیب شد تا به یک دایرکتوری قابل جستجو تبدیل شود.

o        سایت های اطلاع رسانی به رایگان اضافه شدند.

o        با اضافه کردن سایت های تجاری، گسترش پیدا کرد.

o        مدت زمانی زیادی برای ثبت سایت نیاز بود.

  • WEB CRAWLER با قابلیت نمایه سازی کلیه صفحات، روی کار آمد.
  • LYCOS در ابتدای کار با کاتالوگ بیش از ۵۴۰۰۰ سند، برای عموم قابل استفاده شد و توانست به مرور این رقم را به ۱.۵ میلیون برساند. این سیستم بر اساس تطبیق عبارت های جستجو شده با پیشوندها و یا مجاورت کلمه به سر تیترها، اقدام به نمایش و رتبه بندی نتایج می کرد.

۱۹۹۵

  • Look Smart با افزایش نرخ و تعداد صفحات گنجانده شده با یاهو رقابت می کرد.
  • excite توسط ۶ دانشجوی استنفورد طراحی شد.
  • Altavista
  • داشتن پهنای باند نامحدود (برای اولین بار)
  • اولین موتور جستجویی که اجازه پرس و جوی زبان طبیعی را داد.
  • داشتن تکنیک های سرچ پیشرفته
  • امکان اضافه و یا حذف نمودن کدهای URL  ظرف مدت ۲۴ ساعت
  • نقل و انتقالاتی در این بازه اتفاق افتاد؛ بدین ترتیب که AOL ، WebCrawler را خرید و همچنین Netscape  اقدام به استفاده از Infoseek  به عنوان جستجوگر پیش فرض خود کرد.

۱۹۹۶

    افرادی تحت نام های “لری” و “سرگئی” شروع به کار بر روی BackRub کردند، موتور جستجویی که از بک لینک ها برای جستجو استفاده می کرد.

    این موتور جستجو صفحات را بر اساس citation notation رتبه بندی می کرد به این معنا که هرگونه اشاره در یک سایت به سایت دیگر، به عنوان یک رای برای سایت اشاره شده محسوب می شد.

    آتوریتی یک وب سایت بر اساس تعداد لینک های که مردم به آن سایت می دادند و اعتبار سایت های لینک شده، تعیین می شد.

Lycos موفق به شناسایی بیش از ۶۰ میلیون سند شد که این رقم بیش از سایر نمونه های مشابه هم دوره خود بود.

AskJeeves/ Ask.com طراحی شد و در آن از نیروهای ویراستار انسانی استفاده می شد. درآن رتبه بندی سایت ها و پیوندها بر اساس محبوبیت آن ها اعمال می شد که همین نکته تعداد هرزنامه ها را افزایش می داد. در این سرویس از خوشه بندی استفاده شد تا سایت ها با توجه به محبوبیت خاص موضوع (انجمن های وب محلی) سازماندهی شوند.

۱۹۹۷

Excite  اقدام به خرید WebCrawler کرد.

۱۹۹۸

    msn تا زمانی که گوگل مدل بک لینک خود را بهبود داد، به Overture ، Looksmart و Inktomi متکی بود.

  • گوگل راه اندازی شد.

Overture اولین سرویسی بود که خدمات پرداخت به ازای هر کلیک را به شکلی با کیفیت عرضه کرد.

۱۹۹۹

  • Home به مبلغ ۶.۵ میلیارد دلار توسط Excite خریداری شد.
  • AllTheWeb یک رابط کاربری خوب با ویژگی های پیشرفته بود که در نهایت در موتور جستجوی یاهو ادغام شد.
  • AOL گوگل را به عنوان شریک جستجو خود انتخاب می کند.

بین سال های 2000 تا 2010

در این سال ها شاهد تغییرات فراوانی در Search engine marketing هستیم. در ادامه با این تحولات آشنا می شویم.

2000

  • Looksmart  با مبلغی حدود ۲۰ میلیون دلار اقدام به خرید دایرکتوری غیرتجاری Zeal می کند.
  • موتور جستجوی Teoma منتشر شد.

۲۰۰۱

ورشکستگی Excite باعث شد تا Infospace آن را 10 میلیون دلار خریداری کند.

AskJeeves، Teoma را خرید تا جایگزین DirectHit شود.

۲۰۰۲

Looksmart  تبدیل به یک ارائه دهنده خدمات پرداخت با هر کلیک می شود و همین نکته اعتبار و اطمینان آن را بین مخاطبین، از بین می برد.

Looksmart  اقدام به خرید WiseNut می کند.

۲۰۰۳

  • Overture   اقدام به خرید AllTheWeb به قیمت ۷۰ میلیون دلار می کند.
  • Inktomi  به ارزش ۲۳۵ میلیون دلار توسط یاهو خریداری شد.
  • Looksmart  توسط مایکروسافت رد می شود و ۶۴٪ از درآمد سالانه خود را از دست می دهد.
  • یاهو Overture را به مبلغی بالغ بر ۱.۶۳ میلیارد دلار خریداری می کند.
  • گوگل اولین به روزرسانی خود را با نام بوستون منتشر می کند.

۲۰۰۴

MSN  نسخه آزمایشی موتور جستجوی جدید خود را ارائه می دهد.

Lycos  به Daum Communication که دومین درگاه اینترنتی بزرگ کره است، فروخته می شود.

۲۰۰۵

IAC  اقدام به خرید Ask Jeeves با مبلغی بالغ بر ۱.۸۵ میلیارد دلار کرد و نام آن را به Ask.com تغییر داد.

گوگل، مایکروسافت و یاهو به وسیله معرفی لینک های نوفالو (nofollow)، بلاگ های اسپم را از سراسر فضای وب، پاک سازی کردند.

Snap

  • صاحب “اورتور” که شخصی به نام “بیل گروس” بود اقدام به معرفی یک موتور جستجو به اسم snap کرد که اطلاعاتی مانند حجم جستجو، درآمد و تبلیغ کنندگان را نشان می داد.
  • ثابت شد که خیلی پیچیده است و به اندازه کافی برای یک وب گرد متوسط و معمولی ساده نبود.

۲۰۰۶

مایکروسافت راه اندازی محصولی برای جستجوی زنده را اعلام می کند.

۲۰۰۷

گوگل طی اقدامی جالب، صفحه نتایج موتور جستجوی خود را به “جستجوی جهانی” تغییر داد و جستجو را بر اساس فرمت های مختلف مانند ویدئو، اخبار، محلی، تصاویر و موارد دیگر ارائه داد.

۲۰۰۸

گوگل با اضافه نمودن صفحات کشویی، انواع پیشنهادهای مرتبط با موضوع جستجو شده را در اختیار کاربر قرار می دهد.

Cuil بیش از ۱۲۷ میلیارد صفحات مختلف وب را ایندکس کرد.

۲۰۰۹

MSN اقدام به تغییر نام تجاری خود به اسم بینگ Bing کرد که در آن امکان مشاهده نتایجی که مستقیما مرتبط با موضوع جستجو شده بودند، به وجود آمد.

بین سال های 2010 تا 2017

بازاریابی موتورهای جستجو همچنان در حال تغییر است. روند این تغییرات را تا سال 2017 بررسی می کنیم.

2010

توسط گوگل یک سیستم نمایه سازی جدید طراحی شد که نتایج جستجو را تا ۵۰٪ بهبود می بخشد.

کاربران همان طور که مطالب خود را تایپ می کردند، می توانستند نتایج جستجوی واقعی را مشاهده کنند.

۲۰۱۱

. Panda ”” تغییر قابل توجهی در الگوریتم رتبه بندی گوگل به وجود آورد. به این خاطر 12 درصد نتایج جستجو در آمریکا تحت تاثیر قرار گرفت.

۲۰۱۲

 طی تغییراتی جدید، تمامی الگوریتم های رتبه بندی بر اساس اصول سئو پایه گذاری شد. سایت هایی که تلاش می کنند به واسطه تقلب و دور زدن این اصول، موفق شوند و کارهایی مانند خرید پیوند انجام می دهند، جریمه شدند.

بینگ اقدام به اضافه نمودن دسترسی به شبکه های اجتماعی می کند. کاربران، نتایج جستجوی خود را از دریچه لنز شبکه های اجتماعی شان مشاهده می کنند.

۲۰۱۳

Hummingbird، اولین الگوریتمی که توانست هدف پشت هر جستجو را مشخص کند، روی کار آمد. کاربران می توانند نتایجی را مشاهده کنند که علاوه بر همگام سازی با آنچه تایپ می کنند، نزدیکی و هماهنگی بسیاری با اهداف احتمالی آن ها دارد.

۲۰۱۴

 Pigeon

  • Pigeon  به روزرسانی Google برای ارائه نتایج جستجوی محلی مفید، مرتبط و دقیق است.
  • گوگل امنیت وب سایت های خود را بر اساس HTTPS قرار می دهد و از آن به عنوان معیاری برای رتبه بندی سایت ها استفاده می کند.

۲۰۱۵

 Mobilegeddon

بینگ یک نسخه به روزرسانی شده برای هماهنگی با تلفن های هوشمند ارائه می دهد.

بر اساس اعلام گوگل، مشخص شد که یادگیری ماشینی طی ماه ها در الگوریتم های رتبه بندی صفحات نقش داشته است.

۲۰۱۶

گوگل نسخه ای غیررسمی با نام Possum را ارائه می دهد. انواع هرزنامه ها مجازات می شوند و نتایج مربوط به جستجوهای محلی تنوع پیدا می کند.

رتبه بندی بر اساس اصول سئو، تبدیل به پایه و اساسی برای الگوریتم رتبه بندی سایت های گوگل می شود.

۲۰۱۷

گوگل اقدام به مجازات سایت هایی با پاپ آپ هایی می کند که موجب آسیب رساندن به تجربه کاربران موبایلی شده اند.

تا به اینجا به شکل خلاصه با اتفاقات و بالا و پایین هایی که انواع موتورهای جستجو تا سال ۲۰۱۷ تجربه کرده اند، آشنا شدید. با توجه به این نکات می توانید بفهمید که امکانات و قابلیت های با کیفیتی که امروزه از آن ها استفاده می کنید، حاصل تجربه و آزمون و خطاهای زیادی بوده است و تمامی این تلاش ها برای این انجام شده اند تا بهترین نتیجه را در اختیار کاربران قرار دهند.

جمع بندی

بازاریابی موتورهای جستجو که با عبارت Search Engine Marketing به شکل جهانی شناخته می شود یکی از انواع تبلیغات کسب و کارهای آنلاین و سایت های مجازی است که می تواند به شیوه های مختلفی با توجه به نیاز افراد پیاده سازی شود. در پاسخ به سوال بازاریابی موتورهای جستجو چیست، باید موارد متعدد و متنوعی بررسی شوند. آشنایی با این اصول و به کارگیری هر چه بهتر آن ها نیاز به پیگیری و به روزرسانی اطلاعات در این زمینه به صورت منظم و مستمر دارد. شما می توانید در نتیجه این شیوه از بازاریابی به سرعت و سادگی بیشتری به جایگاه برتر در صفحات نتایج جستجو دست پیدا کنید.

سوالات متداول

هدف بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟

در بازاریابی موتورهای جستجو یا Search engine marketing (SEM)، با استراتژی های دیجیتال مارکتینگی که به کار گرفته می شود، تلاش می شود تا در صفحه نتایج موتورهای جستجو بیشتر دیده شوید.

تفاوت اصلی SEM با SEO در چیست؟

تمرکز اصلی SEO بر روی این موضوع است که با بهینه سازی وب سایت خود، بتوانید از نتایج جستجوی ارگانیک، بیشترین ترافیک را دریافت کنید اما تمرکز اصلی SEM این است که بیشتر دیده شوید و بتوانید ترافیک بیشتری از هر دو جستجوی ارگانیک و پولی به دست آورید.

دو نوع اصلی بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM چیست؟

اگر بتوانید دو نوع اصلی بازاریابی موتورهای جستجو، SEO و PPC را در کنار هم و به درستی به کار بگیرید، می توانید نتایج بسیار خوب و مناسبی را در کسب و کار و رسیدن به اهدافی که آن ها را دنبال می کنید، به دست آورید.

Search Engine Marketing چه مزیتی دارد؟

با استفاده از بازاریابی موتورهای جستجو می توانید ترافیکی باکیفیت برای وب سایت خود به دست آورید و علاوه بر آن، آگاهی از برند شما نیز افزایش خواهد یافت. هر چه رتبه های بالاتری در صفحه نتایج موتورهای جستجو به دست آورید، مخاطبین و مصرف کنندگان بیشتری احتمال دارد تا از سایت شما بازدید کنند و تبدیل به خریدار محصول یا خدمات شما شوند.

بازاریابی موتورهای جستجو چرا اهمیت دارد؟

با افزایش مصرف کنندگان و مخاطبانی که برای جستجو و خرید محصولات، از اینترنت استفاده می کنند؛ بازاریابی موتورهای جستجو به یک استراتژی بازاریابی آنلاین مهم، برای کسب و کارها تبدیل شده است. دلیل آن نیز این است که اکثر بازدیدکنندگان جدید یک وب سایت، از طریق موتورهای جستجو آن را پیدا می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست