با طراحی لندینگ پیج جذاب برای فرود بازدیدکنندگان به وب‌سایت‌تان آماده‌باشید! اگر هنوز‌ نمی‌دانید «لندینگ پیج چیست»، فرصت‌های زیادی را برای جذب کاربران ازدست‌داده‌اید؛ اما هنوز هم دیر نشده؛ بازدیدکننده را هر زمان از دنیای وب بگیرید، تازه است! لندینگ پیج (landing page) یا همان صفحه ورود، قلابی است که برای شکار کاربران و بازدیدکنندگان اینترنتی نیاز دارید. کافی است کاربرد صفحه فرود را بدانید تا بهترین باند فرود اینترنتی را برای مخاطبان خود آماده کنید. اگر‌ می‌خواهید باند فرود شما هم جذاب باشد، همراه ما باشید تا چم‌وخم طراحی یک landing page فوق‌العاده را به شما آموزش دهیم.

فهرست مطالب

لندینگ پیج چیست؟

تعریف لندینگ پیج چیست؟

بیایید پیش از هر چیزی، یک تعریف ساده از لندینگ پیج (landing page) یا صفحه فرود داشته باشیم تا با تمام سردرگمی‌ها در رابطه با این واژه خداحافظی کنیم. لندینگ پیج‌ می‌تواند هر صفحه‌‌ای از وب‌سایت شما باشد که بازدیدکننده روی آن فرود‌ می‌آید؛ اما در دنیای بازاریابی و فروش، کاربرد صفحه فرود فراتر و البته متفاوت‌تر از این است.

صفحه فرود صفحه‌‌ای است که برای یک هدف خاص طراحی‌شده است. این صفحه مستقل از صفحه اصلی سایت یا سایر صفحات سایت طراحی‌شده و برای آن‌یک برنامه مشخص وجود دارد. مثلاً با توجه به استراتژی‌هایی که برای افزایش فروش در نظر گرفته‌اید‌، می‌توانید یک لندینگ پیج برای دریافت اطلاعات مخاطبان و شرکت دادن آنها در قرعه‌کشی طراحی کنید.

هدف اصلی لندینگ پیج، جلب‌توجه بازدیدکننده است. قرار است توجه کاربر را برای انجام یک اقدام خاص یا استفاده از محصول یا خدمات مشخص، جلب کنید. به همین دلیل‌ نمی‌توان صفحه فرود را دقیقاً همان صفحه اصلی سایت در نظر گرفت.

برای پاسخ به سؤال لندینگ پیج چیست، بد نیست به یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این صفحه هم اشاره‌کنیم. در هر صفحه فرودی یک دکمه برای دعوت به اقدام (CTA) خاصی در نظر گرفته‌ می‌شود. با این دکمه از کاربر‌ می‌خواهید در کمپین تبلیغاتی شما شرکت کرده؛ محصولی بخرد؛ در وبینار ثبت‌نام کند؛ اطلاعات تماس خود را وارد کند و غیره.

فرود در صفحه اصلی یا لندینگ پیج؟! مسئله این است!

کاربر در صفحه اصلی فرود بیاد یا یک لندینگ پیج؟

اول‌ازهمه باید تکلیف این دو صفحه را مشخص کنیم! وقتی‌ می‌گوییم لندینگ پیج چیست و کاربرد صفحه فرود را توضیح‌ می‌دهیم، بسیاری از افراد متعجب‌ می‌شوند. درواقع سؤال اصلی آنها این است که چرا باید کاربر را با طراحی لندینگ پیج‌های مختلف اذیت کنیم؛ وقتی هدف، هدایت بازدیدکننده به صفحه اصلی وب‌سایت است؟!

بله؛ قطعاً هدایت ترافیک بیشتر به صفحه اصلی سایت فوق‌العاده است؛ اما بهترین راهکار برای تبدیل بازدیدکننده به مشتری برخلاف تصور شما، صفحه فرود است.

چرا؟! صفحه اصلی سایت اطلاعات زیادی را در دل خود جای‌ می‌دهد و از کاربران‌ می‌خواهد در سرتاسر آن پیمایش داشته باشند؛ به دسته‌بندی‌های مختلف سر بزنند و به مکان‌های مختلف صفحه سفر کنند. کاربران در این سفر بی‌هدف خود، به این‌طرف و آن‌طرف‌ می‌روند و درنهایت سردرگم شده و اصلا‌ نمی‌دانند چه‌ می‌خواستند کنند؛ پس با یک خداحافظی ناگهانی شمارا شوکه‌ می‌کنند!

صفحه اصلی وب‌سایت هدفی کاملاً متفاوت با یک لندینگ پیج دارد. در صفحه اصلی از کاربر‌ می‌خواهید به بخش‌های مختلف سایت سر بزند و گزینه‌های مختلف را جستجو کند. این در حالی است که صفحه فرود از کاربر «یک خواسته مشخص» دارد. این صفحه کاملاً ساده و متمرکز برای یک هدف مشخص طراحی‌ می‌شود.

پس تا حدودی متوجه کاربرد صفحه فرود شدیم؛ حالا بیایید ببینم چند مدل لندینگ پیج برای انواع بازاریابی داریم.

آشنایی با انواع لندینگ پیج‌ها با توجه به کاربرد آنها

آشنایی با انواع صفحات فرود

برای این‌که با کاربرد صفحه فرود آشنا شویم، ابتدا باید انواع صفحه فرود را بشناسیم. در دنیای دیجیتال مارکتینگ برای توسعه کسب‌ و کار از انواع مختلف لندینگ پیج استفاده‌ می‌شود که هرکدام از آنها برای هدف خاصی طراحی‌ می‌شوند. در زیر نگاهی به آنها‌ می‌اندازیم.

لندینگ پیج برای ایجاد سرنخ یا مشتری راغب (Lead Generation)

یکی از کاربردهای لندینگ پیج ایجاد سرنخی برای فروش است. اصطلاح لید به این معناست که صفحه فرود را به‌گونه‌ای طراحی کنید که با دریافت اطلاعات تماس از مشتری، آنها را برای خرید ترغیب کنید.

در این مدل از صفحات، اطلاعات تماس کاربر از او درخواست‌ می‌شود. این لندینگ پیج در آستانه حرکت مشتری راغب به کار‌ می‌رود؛ یعنی مشتری برای خرید از شما به یک هل کوچک نیاز دارد! پس یک سرنخ به او‌ می‌دهید تا تبدیل به مشتری شما شود.

در این صفحات بهتر است یک پاداش هم تعیین کنید؛ یک پیشنهاد که برای گرفتن سرنخ قرار داده‌اید تا کاربر فرم اطلاعات را پر کند.

لندینگ پیج کلیکی برای تبلیغات

در این لندینگ پیج خبری از فرم و پر کردن اطلاعات نیست؛ بلکه این صفحه یک واسطه بین تبلیغات شما و صفحه‌‌ای است که‌ می‌خواهید مشتریان را به آنجا هدایت کنید. این کاربرد صفحه فرود را در همکاری درفروش یا افیلیت مارکتینگ زیاد می‌بینم.

به‌عنوان‌مثال کاربر اطلاعات مربوط به محصول را در صفحه فرود‌ می‌بیند و با یک دکمه به خرید از وب‌سایت اصلی هدایت‌ می‌شود. در این نوع از صفحات فرود یک فراخوان ساده برای انتقال کاربر وجود دارد.

لندینگ پیج باهدف فروش

در پاسخ به پرسش لندینگ پیج چیست به صفحاتی هم‌ می‌رسیم که به هدف فروش طراحی‌شده‌اند. البته این لندینگ پیج‌ها رسالت بزرگی دارند! زیرا اینجا دیگر با لید یا مشتری راغب سروکار نداریم؛ بلکه قرار است مخاطبان پایین قیف فروش را برای خرید متقاعد کنیم.

درخواستی که در این صفحه فرود ارائه‌ می‌شود یک درخواست اساسی در ترکیب با یک پاداش است. برای طراحی این صفحه فرود باید دید کاملی از نیازهای مشتری و موقعیت آنها در سفر خرید خود داشته باشید. درنتیجه تکنیک‌های ارتباط با مشتری در طراحی این صفحه به کمک شما‌ می‌آیند تا نتیجه نهایی مثبت باشد.

لندینگ پیج اطلاعاتی

کاربرد صفحه فرود فقط این نیست که از کاربر بخواهید دکمه قرمزرنگ وسط صفحه را فشار دهد! بسیاری از فروشندگان تکنیک‌های فروش را با استراتژی‌های دیجیتالی ترکیب‌ می‌کنند تا بتوانند نرخ تبدیل خود را افزایش دهند.

در نمونه لندینگ پیج اطلاعاتی، هدف این است که کاربر محتوا را پیمایش کرده و آن را تا انتها بخواند تا درنهایت برای خرید ترغیب شود. راهکارهای بسیاری وجود دارد که بتوانید کاربر را تا انتهای متن خود همراه کنید؛ اطلاع از ترفندهای بازاریابی محتوا در طراحی این صفحه فرود‌ می‌تواند به کمک شما بیاید.

صفحات فرود برای تمام قیف فروش

برخی از لندینگ پیج‌ها قرار نیست برای مخاطب خاصی طراحی شوند یا در نرخ تبدیل به کمک شما بیایند. آنها را‌ می‌توان لندینگ پیج‌های Splash نام‌گذاری کرد که فقط‌ می‌خواهند درون قیف فروش شلپ‌شلوپ به راه بیندازند!

این صفحات فرود کاملاً ساده طراحی‌ می‌شوند و در آنها یک اطلاعیه مشخص یا یک درخواست ساده با جواب «بله / خیر» وجود دارد. این صفحات فرود ممکن است دقیقاً قبل از ورود به صفحه اصلی وب‌سایت ظاهر شوند و فقط از کاربر بخواهند سن خود یا زبان خود را مشخص کند.

کاربرد صفحه فرود Splash این است که اطلاعات اساسی را قبل از ورود به سایت به مخاطبان ارائه دهد.

لندینگ پیج‌های ویروسی یا وایرال

یکی از بهترین روش‌ها برای تبلیغات اینترنتی استفاده از لندینگ پیج ویروسی است. این صفحات باظرافت کامل طراحی‌ می‌شوند و قرار است در جهت آگاهی از برند شما فعالیت کنند.

مهم‌ترین نکته در صفحات فرود وایرال، محتواست. محتوایی که در این صفحات ارائه‌ می‌دهید باید به‌اندازه، آموزنده و سرگرم‌کننده باشد تا مخاطب را درگیر کند. درواقع هدف این است که مخاطب این محتوا را به اشتراک بگذارد؛ پس باید به قابلیت‌های اشتراک‌گذاری این نوع از لندینگ پیج‌ها بیشتر توجه کنید.

محتوای این صفحه فرود‌ می‌تواند از متن و تصاویر گرفته تا فیلم و بازی‌های آنلاین باشد. بهتر است نوع محتوا را با توجه به مخاطبان کسب‌وکار خود طراحی کنید.

میکرو سایت‌ها

میکرو سایت‌ها همان‌طور که از نامشان پیداست، سایت‌های کوچک و مینیاتوری هستند. هرچند این وب‌سایت‌ها بیش از یک صفحه دارند؛ اما آنها را در دسته لندینگ پیج‌ها قرار‌ می‌دهند؛ زیرا این وب‌سایت‌ها برای یک کمپین خاص یا برای یک فروش هدفمند طراحی‌ می‌شوند.

چرا استفاده از landing page ضروری است؟

چرا حتما باید از یک لندینگ پیج استفاده کنیم؟

در دنیای دیجیتال مارکتینگ و سئو، صفحات فرود جایگاه خاصی دارند. این صفحات به‌وفور توسط برندهای قدرتمند استفاده‌ می‌شوند؛ چراکه‌ می‌توانند نقش پررنگی در برندینگ و فروش بیشتر داشته باشند.

اگر هنوز در طراحی لندینگ پیج برای کسب‌وکار خود، تردید دارید؛ در این بخش نگاهی به مزایای داشتن یک لندینگ پیج‌ می‌اندازیم.

با صفحات فرود، نرخ تبدیل را افزایش دهید

یک لندینگ پیج که یک پیشنهاد فوق‌العاده‌ را درازای دریافت اطلاعات به کاربر‌ می‌دهد،‌ می‌تواند تعداد بازدیدکنندگان بیشتری را به مشتری شما تبدیل کند.

مثلاً فرض کنید درازای دریافت اطلاعات تماس از کاربر، یک کتاب، مقاله یا محتوای ارزشمندی را به‌طور رایگان در اختیار او بگذارید. این کار باعث‌ می‌شود تجربه کاربری بهتری را هم ایجاد کنید که به نرخ تبدیل شما کمک‌ می‌کند. با این کار بازدیدکنندگان بیشتری تبدیل به لید یا مشتری راغب شما‌ می‌شوند.

دید بهتری نسبت به مخاطبان هدف خود به دست می‌آورید

یک کاربرد صفحه فرود که‌ می‌توان آن را مزیت بی‌نظیری هم دانست، اطلاعاتی است که به‌واسطه طراحی لندینگ پیج از مخاطبان خود به دست‌ می‌آورید. این اطلاعات را‌ می‌توانید برای انواع بازاریابی و استراتژی‌های سئو به کار ببرید.

لندینگ پیج علاوه بر این‌که به شما‌ می‌گوید مخاطبان چه محتوایی را بیشتر دوست دارند، مشخص‌ می‌کند که مخاطبان شما بیشتر چه کانال‌هایی را ترجیح‌ می‌دهند. این اطلاعات برای بازاریابی محتوایی و سایر استراتژی‌های بازاریابی سودمند خواهند بود.

با طراحی لندینگ پیج، لیست مشترکان ایمیلی خود را بیشتر کنید

در بحث کاربرد صفحه فرود متوجه شدید یکی از انواع لندینگ پیج برای دریافت اطلاعات تماس مخاطب بود. با دریافت ایمیل کاربران در این صفحه فرود،‌ می‌توانید مشترکان ایمیلی بیشتری داشته باشید. درنتیجه‌ می‌توانید روی ایمیل مارکتینگ و پیگیری‌های خود هم بیشتر حساب بازکنید.

با صفحات فرود سلایق مخاطب را بسنجید

یکی از مزایای لندینگ پیج این است که‌ می‌توانید پیش از طراحی صفحه اصلی، متوجه عملکرد آن و بازخورد مخاطبان شوید. برای طراحی این صفحه‌ می‌توانید عضلات خلاقیت‌تان را به کار بگیرید و صفحات مختلف را آزمایش کنید تا متوجه شوید کدام محتواها بهترین عملکرد رادارند.

با صفحات فرود، معیارهای اهداف تجاری را اندازه‌ می‌گیرید

صفحات لندینگ یکی از بهترین صفحات برای اندازه‌گیری معیارهای تجاری هستند. شما با آنالیز شاخص‌های مختلف مثل تعداد بازدیدکننده‌ها، بازخوردها، نظرات، میزان کلیک‌ها و سایر شاخص‌ها‌ می‌توانید معیارها را دقیق‌تر بسنجید و اهداف تجاری‌تان را بهتر برنامه‌ریزی کنید.

ارزش نام تجاری خود را با لندینگ پیج بالا ببرید

یک صفحه فرود که به زیبایی طراحی‌شده باشد،‌ می‌تواند بازدیدکنندگان را تحت تأثیر قرار دهد. محتوایی که در صفحه فرود خود منتشر‌ می‌کنید نشان‌ می‌دهد که چه ارزش‌هایی برای برند شما اهمیت بیشتری دارند. درنتیجه یک فرصت طلایی دارید تا تجربه‌‌ای مثبت از خود در ذهن مخاطب به‌جای بگذارید.

ایده‌هایی برای طراحی لندینگ پیج

ایده هایی برای طراحی landing page

احتمالاً تا اینجا کاملاً متوجه شده‌اید که لندینگ پیج چیست؛ در این بخش ایده‌های مختلفی که‌ می‌توانید از آنها در صفحه فرود خود استفاده کنید، معرفی‌ می‌کنیم.

کتاب‌های الکترونیک

این روزها که بازار Ebook ها داغ است،‌ می‌توانید از کتاب‌های مرتبط با تجارت خود به هدف ایجاد مشتری راغب استفاده کنید.‌ می‌توانید کتاب‌ها را درازای دریافت اطلاعات به کاربر هدیه دهید.

اشتراک خبرنامه ایمیل

اشتراک خبرنامه‌ می‌تواند یک پیشنهاد ویژه باشد، اگر نشان دهید که در تجارت خود متخصص هستید. در لندینگ پیج با یک دعوت به اقدام مناسب از کاربر بخواهید در خبرنامه شما عضو شود.

ثبت‌نام دوره آنلاین

از لندینگ پیج‌ها برای معرفی دوره‌های آنلاین خود استفاده کنید و با تولید محتوای جذاب کاربران را به شرکت در دوره هدایت کنید.

ثبت‌نام در رویدادها

رویدادهای مختلف مثل همایش‌ها، سخنرانی‌ها، وبینارها و رویدادهایی ازاین‌دست را در لندینگ پیج‌ها معرفی کنید و با دریافت اطلاعات از کاربر، آنها را از به‌روزرسانی‌ها آگاه کنید.

استفاده رایگان و آزمایشی از محصول جدید

با دریافت اطلاعات تماس کاربر در صفحه فرود، اجازه ثبت‌نام برای استفاده از محصول جدید خود را به او بدهید.

دانلود اپلیکیشن

اگر برای کسب‌وکار خود اپلیکیشن طراحی کرده‌اید، آن را به‌عنوان سرنخ در صفحات فرود بهینه‌شده به کاربران ارائه دهید.

چطور یک صفحه فرود خوب طراحی کنیم؟!

چطور یک صفحه فرود خوب داشته باشیم؟

حالا که زیروبم لندینگ پیج و کاربرد صفحه فرود را‌ می‌دانید، در آخر به نکاتی اشاره‌ می‌کنیم که باعث‌ می‌شود صفحات لندینگ شما مؤثر و جذاب‌تر باشند. لندینگ پیج را باید طوری طراحی کنید که برای فرود بازدیدکننده ایده‌آل باشد؛ پس این نکات را طوری به خاطر بسپارید که فراموش نشوند!

پیمایش لندینگ پیج را محدود کنید

شما بخشی از ترافیک خود را به شکل هدفمند به یک صفحه فرود آورده‌اید؛ پس نباید حواسشان را پرت کنید!

تعداد ورودی‌های لندینگ پیج بهتر است محدود باشد تا بازدیدکنندگان روی هدف اصلی شما از این صفحه تمرکز کنند. اگر قرار است فرمی را پر کنند، عناصر ناوبری اضافی و هر چیزی که کاربر را گیج‌ می‌کند، حذف کنید.

اشتراک‌گذاری صفحه فرود باید فعال باشد

اگر‌ می‌خواهید لندینگ پیج در آگاهی از نام تجاری شما هم مؤثر باشد، باید گزینه‌های اشتراک‌گذاری آن را فعال کنید. امکان ایجاد پیوند‌ می‌تواند کاربران بیشتری را به صفحه شما بکشاند.

ارزش ایجاد کنید

برای داشتن یک صفحه فرود مؤثر بیشتر از هر چیزی باید روی ارزشی که ارائه‌ می‌دهید، تمرکز کنید. تا زمانی که پیشنهاد شما ارزشمند نباشد، کاربر دلیلی برای ارائه اطلاعات خود‌ نمی‌بیند.

یکی از راه‌هایی که‌ می‌توانید پیشنهاد خود را ارزشمندتر کنید این است که مخاطب بخشی از پاداش خود را در صفحه فرود ببیند. مثلاً اگر قرار است یک کتاب الکترونیک هدیه بگیرد، فهرست و بخشی از مطالب، حتی قبل از ارائه اطلاعات در اختیار او باشد.

کوتاه، مختصر و مفید

هر چه لندینگ پیج فرم‌های کوتاه‌تری داشته باشد، مؤثرتر عمل خواهد کرد. قرار نیست یک فرم بی‌سروته که اطلاعات غیرضروری را از کاربر‌ می‌خواهد، در لندینگ پیج خود قرار دهید.

بخش‌های مربوط به اطلاعات تماس را در بالاترین بخش فرم قرار دهید و مابقی فیلدهای اطلاعاتی را تا جای ممکن کوتاه کنید. گاهی فقط نام و ایمیل برای اهداف تجاری شما کفایت‌ می‌کند؛ پس مخاطب را در یک لوپ بی‌انتها و خسته‌کننده رها نکنید.

چرخه آزمایش و ارتقای صفحه فرود

لندینگ پیج موفق، صفحه‌‌ای است که به‌طور مرتب آن را بر اساس شاخصه‌های مهم ارزیابی کرده و ارتقا دهید. برای این کار باید از ابزارهای ایجاد لندینگ پیج استفاده کنید که‌ می‌گذارند صفحات مختلف را طراحی کرده و بیازمایید تا به بهترین نسخه از آنها برسید.

برای فرود بازدیدکنندگان خود آماده‌اید؟!

دیگر باید پاسخ سؤال لندینگ پیج چیست را با تمام وجود گرفته باشید! پس نوبت به طراحی یک باند فرود فوق‌العاده برای بازدیدکنندگان می‌رسد. حالا تمام نکات مهم و ترفندهایی که باید برای ایجاد لندینگ پیج بدانید را در اختیاردارید؛‌ می‌توانید برای کمپین‌های بازاریابی یا اهداف تجارت خود یک دروازه ورود ایده‌آل ایجاد کنید.

کاربرد صفحه فرود، هدایت بازدیدکننده به تجارت شماست. این‌که چطور او را هدایت کنید، به خلاقیت و ایده‌های شما بستگی دارد.‌ می‌توانید از آن برای بالا بردن نرخ تبدیل استفاده کنید یا تک‌تک اهداف تجاری خود را با طراحی لندینگ پیج مؤثر محقق سازید.  برای این کار دو رکن اساسی را در نظر بگیرید: مخاطب و اهداف تجاری‌تان.

به امید فرود فوق‌العاده مخاطبان به اهداف تجاری‌تان!

سؤالات متداول

حتما بخوانید:
ایجاد سایت افیلیت
14 ویژگی که یک وب سایت خوب باید داشته باشد

لندینگ پیج چیست؟

لندینگ پیج (landing pag) یا صفحه فرود، صفحه‌‌ای است که برای هدایت کاربران و با یک هدف مشخص طراحی‌شده است.

کاربرد صفحه فرود چیست؟

در صفحه فرود از کاربر‌ می‌خواهید یک اقدام مشخص داشته باشد. مثلاً اطلاعات تماس خود را وارد کند یا بعد از مطالعه محتوا، روی دکمه خاصی کلیک کند.

چرا باید landing page طراحی کنیم؟

هدف صفحه فرود هدایت کاربر به تجارت شماست و‌ می‌تواند تأثیر فوق‌العاده‌‌ای روی نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری داشته باشد. علاوه بر این شما‌ می‌توانید با طراحی صفحات فرود، استراتژی‌های مختلف مربوط به کسب‌وکار خود را پیاده کنید.

برای طراحی لندینگ پیج جذاب چه باید کنیم؟

یک لندینگ پیج باید کاملاً ساده و متمرکز روی یک هدف طراحی شود. کاربر با ورود به لندینگ پیج نباید سردرگم شده و متوجه شود از او چه‌ می‌خواهند.

ویژگی مهم صفحه فرود چیست؟

در تمام صفحات فرود یک دکمه دعوت به اقدام یا Call To Action وجود دارد که به‌عنوان فراخوان هدایت کاربر عمل‌ می‌کند. این ویژگی مهم‌ترین چیزی است که در صفحه فرود باید دیده شود. نکته مهم دیگر این است که کاربر درازای انجام درخواست، پاداشی را دریافت کند.

چگونه یک صفحه فرود در وردپرس طراحی کنم؟

برای این کار پلاگین‌ها و افزونه‌های بسیاری وجود دارد که‌ می‌توانید از آنها کمک بگیرید. علاوه بر این ابزارهای مختلفی در سراسر وب نیز برای طراحی رایگان landing page وجود دارد.

 

امتیاز بدهید.

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست