مدیریت کسب و کار مجموعه ای از فعالیت ها در یک پروژه، استارت آپ یا شرکت را در بر می گیرد. کسب و کار در این معنی می تواند مشتمل بر انواع مختلفی از مشاغل باشد. برای اینکه به درستی دریابیم مدیریت کسب و کار چیست لازم است به زوایای مختلفی اشاره کنیم. در کسب و کار پیش از هر چیز موضوع فروش یا ارائه خدمات مطرح است. برای رسیدن به این مقصود نیازمند به بازاریابی، جذب نیروی انسانی، رتق و فتق امور مالی و پشتیبانی مشتریان هستید. مدیر کسب و کار باید دانش کافی نسبت به همه این زوایا داشته باشد.

با توجه به کوچکی و بزرگی کسب و کار این مسئولیت ها توسط مدیر ارشد یا مدیران میانی اداره می شود. مدیر کسب و کار نیز می بایست با توانایی اجرایی بالا مراحل برنامه ریزی، سازمان دهی و گزارش گیری را انجام داده و تیم را برای رسیدن به اهداف مجموعه یاری کند.

PDF این مقاله برای شما تهیه شده است.

مدیریت کسب و کار چیست؟

مدیریت کسب و کار چیست

در تعریف این رشته باید بگوییم، به معنای مدیریت فعالیت های یک کسب و کار و ایجاد نظم و هماهنگی بین آن هاست. فردی که در این سمت مشغول به فعالیت می شود مسئولیت هایی مانند برنامه ریزی، نظم دهی، هدایت و کنترل منابع کسب وکار را به عهده خواهد داشت تا آن شرکت یا پروژه در راستای اهداف و سیاست خود حرکت کند.

پذیرش این همه مسئولیت کار آسانی نیست و تنها افرادی که روحیه رهبری برخوردارند به سختی هایش تن می دهند. در واقع مدیر کسب و کار رهبر تیم به شمار می رود؛ بنابراین لازم است که از مهارت های ارتباطی نیز برای هدایت تیم برخوردار باشد.

انواع مدیریت کسب و کار

انواع مدیریت کسب و کار

این رشته مدیریتی شاخه های متعددی دارد که در ادامه تعدادی از آن ها را معرفی خواهیم کرد.

مدیریت مالی

این شاخه از مدیریت کسب و کار برای مطالعه نحوه ایجاد تعادل بین ریسک و سود است تا حتی شرکت شما در صورت ضرر، در دراز مدت بتواند به سوددهی برسد و رقبا را کنار بزند.

سه محور اصلی این رشته عبارتند از :

  • برنامه ریزی مالی
  • تصمیم گیری مالی
  • کنترل مالی

مدیریت بازاریابی

مدیریت بازاریابی یکی دیگر از «انواع مدیریت کسب و کار» بوده که تمرکز آن بر استفاده عملی از تکنیک های مختلف مدیریت بازاریابی مانند منابع و فعالیت هایی است که سلامت و بقای یک سازمان یا کسب وکار را تضمین می کنند. اگر تصمیم به تحصیل در این رشته می گیرید، با مباحث زیر آشنا خواهید شد:

  • تحلیل شرکت
  • تحلیل رقبا
  • تحلیل همکاران
  • تحلیل مشتری
  • مدیریت برند
  • استراتژی قیمت گذاری

برندینگ و یافتن استراتژی برای قیمت گذاری و استراتژی بازاریابی از دیگر مباحث مهم در مدیریت بازاریابی اند.

بیایید با یک مثال موضوع رو شفاف تر کنیم. فرض کنیم شما مدیریت یک سیستم همکاری در فروش آنلاین را به عهده گرفته اید. شرح وظایف شما از این قرار خواهد شد. رقبای ما چه کسانی هستند؟ مشتریان و پرسونا چه گروه هایی را تشکیل می دهد؟ قیمت ها را با توجه به پرسونا و محصول یا خدمات چگونه تعیین کنیم؟ بعد از همه این ها چگونه بازاریابی برند کنیم و بیزینس خود را در اذهان عموم مردم به آن شکلی که می خواهیم بشناسانیم؟

همه این ها روش هایی علمی دارد و لازم است برایشان سندسازی کرده و دست آخر گزارش تهیه کنید.

مدیریت منابع انسانی

با انتخاب این شاخه از مدیریت کسب و کار، با وظایفی مانند جذب نیرو، مدیریت کارمندان یک سازمان و نحوه حفظ آن ها آشنا خواهید شد.

مدیریت فروش

مدیریت فروش یکی دیگر از انواع مدیریت کسب و کار است که شامل نظارت بر فروش و هدایت تیم فروش یک شرکت می شود. نقش شما پرورش ارتباط موثر بین مشتریان بالقوه، مشتریان فعلی و شرکتتان است تا مطمئن شوید سرنخ های فروش به مشتری تبدیل خواهند شد. همچنین یک هدف فروش خواهید داشت که باید به آن برسید و اعتبار خود را به شرکتتان ثابت کنید.

انواع مدیریت کسب و کار تنها محدود به موارد بالا نیست و فهرست زیر نمونه های دیگری از آن را در بر دارد:

  • مدیریت استراتژیک
  • مدیریت برنامه و پروژه
  • مدیریت دانش
  • مدیریت تولید
  • مدیریت خدمات
  • مدیریت عملیات
  • مدیریت فناوری اطلاعات (IT)
  • مدیریت زنجیره تامین
  • مدیریت روابط عمومی
  • مدیریت نوآوری
  • مدیریت تدارکات
  • مدیریت تحقیق و توسعه

تمام شاخه های «مدیریت کسب و کار» به یک شکل مهم هستند. تنها زمانی که دپارتمان های مختلف یک سازمان در هماهنگی با یکدیگر کار کنند، محصول نهایی قابل ستایش خواهد بود و فرصت های فراوانی برای برآورده سازی اهداف کسب وکارتان در دراز مدت، فراهم خواهد شد.

اصول مدیریت کسب و کار

اصول مدیریت کسب و کار

پس از پاسخ به سوال «مدیریت کسب و کار چیست»، در این بخش می گوییم به عنوان مدیر کسب وکار باید روی چه اصولی تسلط داشته باشید.

مسائل مالی: درآمد باید از مخارج بیشتر باشد

در تمام مراحل عمر کسب وکار خود، مخارجی خواهید داشت. به عنوان یک مدیر باید بدانید شرکت شما برای مخارج خود به چه مقدار بودجه نیاز دارد. چه در ابتدای فعالیت خود باشید یا زمانی که تصمیم به گسترش کسب وکارتان می گیرید، به بودجه نیاز دارید اما باید تفاوت مقدار آن را تشخیص دهید و مدیریت کنید.

بودجه شما باید تمام مخارج لازم برای رسیدن به اهداف کسب وکارتان را پوشش دهد. پس از مشخص کردن بودجه باید راه های درآمدزایی برای جبران این مخارج را شناسایی کنید.

اگر درآمدها کفاف مخارج را نمی دهند، باید وام بگیرید یا سرمایه گذاران جدیدی را جذب کنید. البته باید با دقت این کار را انجام دهید و عواقب آن را مانند بهره وام، کاملا درک کنید.

مسائل فروش و بازاریابی: حل مسائل به جای فروش محصول

شاید بهترین محصول را وارد بازار کرده باشید یا خدمات شما یک سر و گردن از رقبایتان بالاتر باشند. اما تا زمانی که مشکل مشتریان خود را حل نکنید، آن ها به محصولات و خدمات شما نیاز ندارند. فراموش نکنید چیزی که مشتریان می خرند و ارزشمند می شمارند، هرگز یک محصول نیست. بلکه کاری است که آن محصول یا سرویس برای آن ها انجام می دهد.

به عنوان مدیر کسب وکار باید مشکل مشتریان را تشخیص دهید و اهداف تیم فروش خود را براساس آن پیش ببرید.

مسائل مربوط به کارمندان

یک وظیفه مهم مدیریت، رسیدگی به امور کارمندان است. در این زمینه به نکات زیر دقت کنید.

بهترین ها را استخدام کنید

کارمندان شما کسب وکارتان هستند. زمان جذب نیرو اصلا کم نگذارید و هر نوع تلاش برای استخدام بهترین ها را انجام دهید. جالب است بدانید مدیرعامل و بنیان گذار Airbnb، شخصا با 200 کارمند اول خود مصاحبه کرد.

کارمندان شما فرهنگ شرکتتان را می سازند. آن ها محصولات شما را توسعه می دهند و آن ها را می فروشند. کارمندانتان آن بخش از چهره کسب وکارتان هستند که اکثر مشتریانتان آن را می بینند. پس فرآیند استخدام خود را جدی بگیرید.

با کارمندان خود تعامل داشته باشید

زمانی که بهترین ها را استخدام کردید، تعامل با کارمندانتان را فراموش نکنید. موفقیت هر فرد را جشن بگیرید. اعمال و رفتار اشتباه آن ها را اصلاح کنید و اجازه دهید نقش خود را درک کنند. کارمندانتان باید بدانند چرا برای کسب وکار شما و موفقیت آن مهم هستند.

عملکرد کسب و کار خود را بسنجید

یکی از وظایف مشخص شده در مدیریت کسب و کار، سنجش عملکرد آن است. شما باید بدانید در مسیر رسیدن به اهداف شرکتتان در کجا قرار دارید و چطور باید تغییر جهت دهید. از جمله شاخص هایی که می توانید برای ارزیابی عملکرد کسب و کارتان استفاده کنید، باید از بررسی میزان درآمد و مخارج، جلب مشتریان جدید، افزایش تعداد مشتریان و مقدار فروش نام ببریم.

حتما بخوانید: انواع بازاریابی

سخن نهایی

به کمک مطلب بالا متوجه شدید مدیریت کسب و کار چیست و چه انواعی دارد. اگر به عنوان مدیر وارد یک کسب وکار شدید و نقش خود را به صورت اصولی انجام ندادید، آن شرکت محکوم به شکست خواهد بود.

مدیریت موضوعی مهم، زمان بر و هزینه بر است که اگر درست انجام شود، نتیجه شکل گیری یک برند قدرتمند خواهد بود. شما در مقام مدیر قدرت ایجاد تحول و خلق محصولاتی را دارید که به جامعه و افراد آن نفع برسانند.

مقاله مرتبط: روانشناسی کسب و کار

مدیریت کسب و کار شامل چه چیزهایی می شود؟

این مفهوم در تعریف به معنای مدیریت فعالیت های یک کسب وکار و ایجاد نظم و هماهنگی بین آن هاست. این کار معمولا شامل درآمدزایی و تولید می شود و نوآوری و بازاریابی را در بر می گیرد.

برای تحصیل در رشته مدیریت کسب وکار به چه مهارت هایی نیاز است؟

مهارت های ارتباطی؛ مهارت های مدیریتی و رهبری؛ هوش مالی؛ آگاهی از مباحث فناوری اطلاعات؛ تفکر انتقادی و حل مساله؛ خلاقیت و نوآوری

چرا مدیریت کسب و کار اهمیت دارد؟

چون دانش و مهارت های آکادمیک برای تعقیب فرصت های شغلی را فراهم کرده و به فرد کمک می کند به درک وسیعی از کسب وکارها و موضوعات خاصی مانند منابع انسانی و امور مالی برسد.

چطور می توانم یک مدیر کسب وکار خوبی باشم؟

یک مدیر موفق باید مهارت های زیر را داشته باشد:
رهبری؛ تجربه؛ قدرت برقراری ارتباط؛ دانش؛ نظم؛ مدیریت زمان؛ اعتماد به نفس

چالش های تحصیل در رشته مدیریت کسب وکار چیست؟

سازگاری با محیط جدید
ارتباط با افراد جدید
زمان بندی
یادگیری کار تیمی

5/5 - (1 امتیاز)

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست