برندینگ یا برندسازی (Branding) چیست؟ برندینگ همه آن چیزی است که مخاطب درباره شما تصور می کند. برند ذهنیت مشخص و تعریف شده ای است که از یک فرد، سازمان یا محصول در میان کاربران شکل می گیرد. سوال اینجاست که چگونه می توان با برندسازی صحیح به افزایش شهرت و فروش سازمان کمک کرد؟ در مقاله پیش رو با ما همراه باشید تا از صفر تا 100 برندینگ را برایتان شرح دهیم.

برند چیست؟

برند چیست

پیش از آنکه بخواهیم درباره «برندینگ» صحبت کنیم، بهتر است ابتدا برند را معرفی نماییم. به صورت ساده و مختصر، برند را می توان به شکل زیر تعریف کرد:

برند یک اسم، یک عبارت، یک طرح، یک علامت یا هر قابلیت دیگری است که فروشنده کالا یا خدمات را از یک فروشنده دیگر متمایز می کند.

American Marketing Association

عبارت بالا می تواند تعریف برند را برای شما بسیار ساده کند. برای مثال شاید صدها تلفن همراه مختلف در دنیا وجود داشته باشند؛ اما برند است که تمایز بین اپل، سامسونگ، سونی یا سایر برندهای دیگر تولید کننده تلفن همراه را ایجاد می کند.

برند می تواند یک ایده یا تصویر ذهنی عامه مردم درباره محصول یا خدماتی خاص باشد.

برای مثال فلان برند کفش دارای کفش های سبکی است. یا اینکه می توان به این شکل بیان کرد که این برند کفش باعث می شود تا حس قدرت به من دست دهد.

پس نه فقط از نظر فیزیکی، بلکه از نظر احساسی نیز ارتباطی بین برند و مشتریان آن برند ایجاد می شود. در حقیقت برند باید بتواند با روش های مختلف، باعث تحریک احساسی و فیزیکی مشتریان خود شود.

این نکته را هیچگاه فراموش نکنید که محصول یا خدمت را افراد دیگر نیز می توانند همانند شما کپی کنند؛ اما برندتان همیشه منحصر به فرد و خاص باقی خواهد ماند.

برای مثال می توانید کوکا کولا و پپسی را با یکدیگر مقایسه کنید. از نظر طعم این دو شباهت بسیاری با هم دارند؛ اما به دلیل Branding مردم تمام دنیا، کوکاکولا را به پپسی ترجیح می دهند. سازمان ها باید تمام تلاششان را بکنند تا با افزایش آگاهی از برند به آن چیزی که می خواهند در ذهن مخاطبشان برسند.

برندینگ چیست؟

تعریف برندینگ

برندینگ یعنی چه؟ همه ما به دنبال تعریف برندینگ به زبان ساده هستیم. این در حالی است که باید بدانید هنوز هم ابهامات بسیاری در زمینه تعریف و معنی برندینگ وجود دارد.

برای آنکه بتوانید به صورت کامل تعریف برندینگ را بدانید، باید شناخت کامل و کافی بر کسب و کار، بازاریابی و روابط انسانی داشته باشید.

Branding یک موضوع بسیار جامع است و موضوعات بسیاری را در بر می گیرد. پس در حقیقت نمی توان تعریفی جامع را ارائه کرد. با وجود این، برای درک بهتر برندسازی، می توان تعریف زیر را درباره آن ارائه کرد:

برندینگ پروسه همیشگی شناخت، ساخت و مدیریت سهام سود بدون انباشته و فعالیت هایی است که درک بهتری از برند در ذهن ذی نفعان ایجاد می کند.

اگر برای یافتن تعریف و معنای دقیق برندینگ به فرهنگ لغات مراجعه کنید، با تعریفی بسیار ساده تر از چنین تعریفی رو به رو خواهید شد. همین موضوع باعث می شود تا بسیاری تصور کنند که تعریف بالا، تعریفی اشتباه است.

در حقیقت باید بدانید تعریفی که در لغت نامه به شما عرضه می شود، تعریفی کاملاً سطحی و برای درک عامه مردم است. قرار نیست در واژه نامه های زبان، درباره یک واژه تخصصی به صورت کامل توضیح داده شود.

تعریفی که ما ارائه می کنیم، دارای ابهاماتی بسیار است. در اصل برای درک بهتر Branding، باید به صورت ریشه ای و عمیق به آن نگاه کنید. در تعریف فوق، باید هر بخش از آن را به صورت کامل توضیح داد. در ادامه شما را با تحلیل تعریف فوق بیشتر آشنا می کنیم.

برندینگ برای یک سازمان، مانند اعتبار برای یک شخص است. شما موقعی اعتبار دریافت می کنید که کارهای سخت را به خوبی انجام دهید.

Jeff Bezos

منظور از پروسه همیشگی چیست؟

در ابتدای تعریف برندینگ، با عبارت «پروسه همیشگی» مواجه می شویم. معنای پروسه همیشگی چیست؟ خب این بسیار ساده است.

Branding پروسه ای است که هیچگاه متوقف نمی شود.

مردم، بازارهای مختلف و مشاغل متعدد به صورت دائم در حال تغییر هستند. پس برند نیز باید همگام با این تغییرات پیشروی کند. در نتیجه برندینگ پروسه ای همیشگی، دائمی و بدون توقف است.

تفاوتی نمی کند که چه کسب و کاری دارید، در نهایت باید در طراحی بیزینس پلن خود بخش بسیار بزرگی را به برندینگ اختصاص بدهید. پس سعی کنید خیلی دقیق و درست و اصولی این بخش را طراحی کنید.

منظور از شناخت، ساخت و مدیریت چیست؟

برندینگ دارای ساختاری از پیش تعیین شده است.

در برندسازی باید ابتدا بدانید که چه کسانی قرار است ذی نفعان شما باشند. سپس باید استراتژی برندتان را به خوبی ایجاد کنید و در نهایت تمامی جوانب را به خوبی مدیریت کنید تا بتوانید به جایگاهی که می خواهید برسید.

منظور از سرمایه غیرانباشه و فعالیت های مختلف چیست؟

موقعیت شما باید به سرمایه تبدیل شود.

برای مثال هویت بصری، محتوا، محصولات، تبلیغات و… و همچنین فعالیت هایی از قبیل ارتباط با افراد، خدمات مشتری، پشتیبانی و… را نیز باید به خوبی انجام دهید. به این طریق به تدریج درک بهتری از برند شما در ذهن ذی نفعان ایجاد خواهد شد.

درک بهتر از برند چیست؟

درک بهتر از برند را می توان معادل شهرت نیز دانست. در حقیقت درک بهتر از برند، همان تصویر ذهنی مشتریانتان از برند شما است. این درک باعث ایجاد برندسازی بهتر یا ضعیف تر خواهد شد.

منظور از ذی نفعان چیست؟

مشتریان تنها کسانی نیستند که تصویر ذهنی برند شما را در ذهن ایجاد می کنند. ذی نفعان شامل مشتریان احتمالی، مشتریان کنونی، کارمندان، سهام داران و شرکای تجاری می شوند. هر کدام از آن ها باید درک مناسبی از برندتان داشته باشند تا بتوانند با یکدیگر فعالیت مناسبی داشته باشند.

اهمیت Branding برای چیست؟

اهمیت برندینگ

برندینگ می تواند تأثیر مستقیم بر کمپانی یا سازمان شما داشته باشند. با کمک برندینگ می توانید درک دیگران از برند خود را تغییر دهید. برندینگ باعث ایجاد کسب و کاری جدید می شود و ارزش برند را افزایش می دهد. البته اگر به خوبی از آن استفاده نکنید، تبعات بسیار مضری در بر خواهد داشت.

شاید تبعات منفی درباره برندسازی در بسیاری از مطالب مطرح نشود. اجازه دهید کمی ساده تر این مسئله را بیان کنیم.

شهرت چه بخواهید چه نخواهید به وجود می آید؛ اما تفاوت در شهرت مثبت یا شهرت منفی ایجاد می شود.

تصور کنید که یک برند بزرگ، شهرت منفی پیدا کند. دلیل این موضوع چیست؟ پاسخ بسیار ساده است. آن برند قطعاً از برندینگ به خوبی استفاده نکرده است.

می توان برندسازی را شمشیری دو لبه دانست. از یک سمت می تواند به گشایش و بهبود وضعیت کسب و کارتان کمک کند و از طرف دیگر می تواند به آن آسیب وارد کند. شما کسی هستید که به عنوان مدیر برند، تصمیم می گیرید که از این کار استفاده کنید یا آن را به حال خود بگذارید. چه بخواهید چه نخواهید، Branding تأثیر خود را می گذارد. پس چه بهتر که شناخت کافی درباره آن داشته باشید تا بتوانید از اثرات مثبت آن بهره مند شوید.

دایان افیلیت

بررسی تأثیر برندسازی بر کسب و کار

حال نوبت به این رسیده تا به صورت ریشه ای و عمیق درباره تأثیر برندسازی بر کسب و کار صحبت کنیم.

به نظرتان برندسازی چه تأثیری بر کسب و کارهای مختلف می گذارد؟ قلم و کاغذ بردارید و چند تأثیر که تصورش را می کنید روی کاغذ بنویسید.

کمی با خودتان فکر کنید. لازم نیست عجله داشته باشید. حدود 5 تأثیر برندینگ را برای خودتان بنویسید.

وقتی نوشتن تمام شد، به ادامه مقاله بروید و تفاوت ذهنیت خود را درباره این بخش با حقیقت آن مقایسه کنید.

برندینگ باعث افزایش ارزش کسب و کار شما می شود

در وهله اول باید بدانید که برندینگ باعث افزایش ارزش کسب و کارتان می شود. به این ترتیب قدرت نفوذ بیشتری در بخش های اقتصادی خواهید داشت. در نتیجه موقعیت های بهتری برای سرمایه گذاری برای کسب و کارتان به وجود می آید که همین موضوع موجب شکوفایی اقتصادی برند و کسب و کارتان خواهد شد.

فراموش نکنید که برندسازی همواره شهرت و ارزش همراه می آورد.

شهرت عالی باعث افزایش ارزش افزوده برند خواهد شد. این ارزش باعث می شود تا تأثیر بیشتری در بازار داشته باشید، به عنوان قیمت شاخص شناخته شوید و تصویر مناسبی از برندتان در ذهن مشتریان و ذی نفعان به وجود بیاید.

باید همواره به یاد داشته باشید که برند یک دارایی مهم در کسب و کارتان به حساب می آید.

ارزش برند ارتباط مستقیم با ارزش مادی و معنوی دارد. به این ترتیب می توانید ارزش کلی کسب و کار خودتان را افزایش دهید. این موضوع از جنجالی ترین مباحث در حوزه برندینگ و تأثیر آن بر کسب و کار به حساب می آید.

در حقیقت باید در نظر داشته باشید که برند نیز به اندازه برندسازی ارزشمند است و باعث افزایش افزوده به کسب و کارتان می شود. در بسیاری مباحث استراتژی برند و آگاهی از برند از این نکته غافل می شوند. پس در صورتی که قصد دارید وارد دنیای دیجیتال مارکتینگ شوید، ابتدا بر این مبحث مسلط شوید.

Branding باعث ایجاد مشتریان جدید می شود

زمانی که برندینگ به خوبی انجام شود، مشتریان شناخت کافی و البته مثبت از برندتان خواهند داشت. به سبب این آشنایی و شناخت کافی، مشتریان قدیمی به مشتریان ثابت و وفادار شما تبدیل می شوند. مشتریان وفادار نیز به صورت زبانی برندتان را به سایر دوستان و نزدیکان خود معرفی می کنند.

در حقیقت زمانی که صحبت از انواع برندینگ به میان می آید، بسیاری از افراد برندینگ را در دسته انواع تبلیغات نیز قرار می دهند. حتی می توان گفت که برندسازی از بهترین انواع تبلیغات در دنیای کسب و کار به حساب می آید.

 برندسازی باعث ایجاد شهرت برند می شود. شهرت برند را می توان با شهرت یک فرد عادی نیز مقایسه کرد.

زمانی که یک فرد شهرت مثبت داشته باشد، به خودش می بالد و در نتیجه اعتماد به نفس و احساس رضایت بیشتری خواهد داشت. این موضوع درباره Branding نیز کاملاً صادق است. یعنی زمانی که برند دارای شهرت مناسب باشد، باعث می شود تا عموم مردم از همکاری با برند احساس رضایت و خرسندی داشته باشند.

همان طور که در بخش قبلی اشاره کردیم، ذی نفعان برند فقط مشتریان نیستند، بلکه کارمندان برند را نیز باید در زمره ذی نفعان برند قرار داد. ما باید این موضوع را به یاد داشته باشیم که کارمندان خط اول معرفی برند به عموم مردم هستند.

اگر کارمندان به شناخت مناسبی از برند برسند، باعث افزایش اعتبار و شهرت برندتان در ذهن مشتریان و شرکای تجاری مختلف خواهند شد. این موضوع را بیشتر باید در حوزه مدیریت برندینگ و رهبری مجموعه مطرح کرد. زیرا با مدیریت مناسب مجموعه می توانید کاری کنید که برندینگ به بهترین شکل ممکن در بین کارمندان نیز انجام شود.

همچنین مطالعه کنید: آموزش دیجیتال مارکتینگ

برندینگ باعث ایجاد حس اطمینان و اعتماد در بازار می شود

اعتماد و اطمینان ارتباط مستقیم با برندینگ، شهرت و شناخت مشتری از برندتان دارد.

هرچه مشتری و به صورت کلی بازار شناخت بیشتری از برندتان داشته باشد، به این ترتیب شهرت مثبت بیشتری به دست خواهید آورد. در نتیجه این شهرت، اعتماد به وجود می آید و جزو برندهای معروف و معتمد در بازار خواهید بود.

در اصل می توان گفت که Branding بهترین روش برای ایجاد اعتماد بین برند و ذی نفعان به حساب می آید.

با استفاده صحیح از این بخش، می توانید حس اطمینان کاملاً واقعی را بین برند و ذی نفعان ایجاد کنید. به این طریق زمانی که وعده ای به بازار و ذی نفعان می دهید، بازار از صحت وعده شما اطمینان خواهد داشت. هرچه این موضوع بیشتر تکرار شود، اعتماد بیشتری در ذهن ذی نفعان به وجود می آید.

همان طور که می دانید، اعتماد مهم ترین عامل برای تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان واقعی است. در بسیاری از مواقع، فرد قصد خرید پیدا می کند؛ اما اعتماد عاملی است که قصد خرید را به خرید نهایی تبدیل خواهد کرد.

برندینگ شامل چه بخش هایی می شود؟

خب تا به اینجای کار حتماً درباره اهمیت برندسازی می دانید و متوجه شده اید که برای داشتن برندی عالی، حتماً باید به برندسازی اهمیت دهید. حال سؤال پیش می آید که برندینگ شامل چه بخش هایی می شود و از کجا باید آن را شروع کرد؟ چه تکنیک هایی دارد و اصول اولیه آن چیست؟

  • تعریف برند: شامل هد، ارزش ها و وعده های برند می شود
  • بیان موقعیت دقیق برند از نظر بازار
  • هویت برند: شامل نام، لحن بیان، طراحی ظاهری برند از جمله تایپوگرافی، طراحی لوگو، رنگ سازمانی و غیره می شود
  • تبلیغات: شامل تلویزیون، رادیو، مجلات، وبسایت، اپلیکیشن موبایل و…
  • اسپانسرینگ و همکاری تجاری
  • طراح بسته بندی محصولات
  • تجربه حضور کالا در بازار فروش
  • تجربه سبک مدیریت
  • خدمات مشتری
  • استراتژی قیمت گذاری

آشنایی با چهار مرحله برندینگ تجاری

زمانی که صحبت از مدیریت و استراتژی برند به میان می آید، خیلی از افراد دچار سردرگمی می شوند. 

برندسازی خلاق اهمیت بسیاری دارد؛ اما ابتدا باید برندینگ به زبان ساده برایتان تعریف شود. برای بیان به زبان ساده، بهتر است مرحله به مرحله هر آنچه را که نیاز است انجام دهید.

در حقیقت شاید به دنبال بهترین نمونه برنامه برندسازی باشید. اگر این طور است، پس در این بخش با ما همراه باشید تا چهار مرحله برندینگ تجاری و برندینگ خلاق را به شما معرفی کنیم.

  1. مخاطب هدف خود را تشخیص دهید
  2. موقعیت محصول و کسب و کارتان را در بازار پیدا کنید
  3. شخصیت کمپانی خودتان را تعریف کنید
  4. لوگو و یک جمله تبلیغات داشته باشید

حال در ادامه هر یک از چهار مرحله برندسازی خلاق را به شما توضیح خواهیم داد:

  1. مخاطب هدف خود را تشخیص دهید

مهم ترین موضوع در آغاز این بخش، تشخیص مخاطب هدف است. برای تشخیص مخاطب هدف باید به موضوعات زیر توجه داشته باشید:

  • به احتمال زیاد چه کسی محصول یا خدمات شما را خریداری می کند؟

برای آنکه بتوانید در ضمن تشخیص مخاطب هدف به موفقیت برسید، باید عوامل بسیاری را در نظر داشته باشید.

برای مثال باید سن، جنسیت، موقعیت مکانی و درآمد مخاطب هدف خود را به صورت نمودار در بیاورید. برای مثال وقتی که قصد فروش پوشاک گران قیمت و امروزی را دارید، باید مخاطبانی با درآمد عالی و سنی کمتر از 40 سال را هدف قرار دهید. اگر شما یک نوشیدنی ورزشی جدید را به فروش می رسانید، مخاطبان هدف شما افراد ورزشکار خواهند بود.

  • داده های مختلف فروش را تحلیل کنید

این داده ها می توانند کمک کنند تا شناخت بهتری درباره عادات خرید مشتریان داشته باشید.

داده های مختلف را به صورت نمودار در بیاورید و آن ها را به صورت کامل تحلیل کنید. برای مثال این داده ها به شما نشان می دهند که افراد میان سال ابتدا به قیمت محصولات توجه می کنند و حتماً قیمت گذاری صحیح باعث خرید آن ها می شود.

این داده ها از روش های مختلفی به دست می آیند. برخی آن ها را با کمک پرسش نامه و برخی دیگر را با اتکا به تحلیل داده های مختلف اینترنتی و آنلاین ایجاد می کنند. پس این داده ها می توانند به شناخت رفتار مخاطب هدفتان کمک شایان توجهی کنند.

  • برندهای همکار را بررسی کنید

اگر در حوزه کاری شما، برندهای مشابه فعالیتی مشابه شما انجام می دهند، بهتر است رفتار و فعالیت آن ها را زیر نظر بگیرید. به این ترتیب می توانید اطلاعات مفیدی را از مخاطبان هدف احتمالی برندتان به دست بیاورید.

از این طریق می توانید متوجه شوید که معمولاً چه گروه هایی از محصولات یا خدمات مشابه برندتان استفاده می کنند و در نتیجه به صورت مستقیم می توانید آن ها را هدف خود قرار دهید. بهتر است درک کاملی درباره برند آن ها پیدا کنید. سپس تفاوت های برندتان با برندهای مشابه را بیابید و روی همین تفاوت ها تمرکز داشته باشید.

  • با مخاطبان هدف خود صحبت کنید

چرا که نه؟ برای مثال اگر مخاطبان هدف شما را ورزشکاران تشکیل می دهند، به باشگاه های ورزشی بروید و با آن ها صحبت کنید. می توانید از آن ها سؤالات مختلفی بپرسید.

محصولتان را معرفی کنید و از آن ها بخواهید تا نظرشان را درباره محصولتان بیان کنند. به این ترتیب می توانید نظرات آن ها را به صورت مستقیم درک کنید. همچنین با کمک چنین روشی می توانید از صحت تحلیل های خود درباره مخاطبان هدف نیز اطمینان حاصل کنید.

برای مثال شاید تصور می کنید که محصول یا خدماتتان برای افراد میان سال مناسب است؛ اما با تحقیق و مکالمه حضوری متوجه می شوید که مخاطبان خود را به خوبی انتخاب نکرده بودید.

  • موقعیت محصول و کسب و کارتان را در بازار پیدا کنید

منظور از تشخص موقعیت محصول و کسب و کارتان در بازار چیست؟ شاید این جمله کمی سنگین و سخت به نظر برسد؛ اما معنا و مفهوم بسیار ساده ای را در خود جای می دهد.

به احتمال زیاد، محصولات مشابه با محصول شما در بازار وجود دارند. حال سؤال اینجاست که چرا مشتری باید محصول برند شما و نه محصول رقیب را خریداری کند؟ یا به عبارت دیگر، تفاوت و نقطه تمایز محصول برند شما با سایر برندهای رقیب چیست؟

چنین موضوعی بخش مهمی از انواع بازاریابی به حساب می آید. باید بتوانید تا در ابتدا بازار را به خوبی تحلیل کنید. سپس محصولات و خدمات مشابه با برندتان را پیدا کنید. حال نوبت به تحلیل مزایا و معایب آن ها می رسد.

با توجه به نیاز مشتری، باید متوجه شوید که کدام یک از نیازهای مخاطبان شما توسط رقبا رفع نمی شود. این بخش می تواند تفاوت و مزیت برندتان را مشخص کنید. همیشه برای موفقیت به یک مزیت یا تفاوت عالی نیاز خواهید داشت. پس این مزیت را با تحلیل کامل رقبا پیدا کنید و روی آن تمرکز داشته باشید.

  • شخصیت برند خودتان را مشخص کنید

برند نشان دهنده هویت کسب و کارتان است. از بزرگ ترین مراحل برندسازی، شناخت و ساخت شخصیت برند است. در کنار ارائه خدمات و محصولات مختلف، مخاطب هدفتان باید شناخت کافی درباره برندتان داشته باشد. زمانی مخاطبتان مشتاق برندتان خواهد بود که شخصیت برندتان را به خوبی بشناسید.

برای آنکه بتوانید شخصیت برندتان را مشخص کنید، باید جلسات متعدد با اعضای تیم Branding خود داشته باشید. باید به برند خود به عنوان یک شخص واقعی نگاهی کنید. برای مثال شخصیت برند شما می تواند بامزه، جذاب، جدی و… باشد.

توجه داشته باشید که شخصیت برندتان باید همسو با محصولات یا خدمات برند شما باشد. برای مثال اگر محصول شما کفش کوهنوردی است، باید برندتان شخصیتی پرانرژی، باانگیزه و ورزشکار داشته باشد. پس برای آنکه بتوانید شخصیت برند خودتان را ایجاد کنید، باید دیدی مشابه به یک انسان به برند داشته باشید.

  • لوگو و جمله تبلیغاتی داشته باشید

لوگو نشان دهنده تصویر و شخصیت برند است. بهتر است برای انتخاب برند، با متخصص طراح و مؤسسات بازاریابی و برندینگ صحبت کنید. طراحی لوگو کار بسیار مهمی به حساب می آید. پس به هیچ وجه این کار را به افراد آماتور یا غیرحرفه ای نسپارید.

همچنین برخی افراد طراحی لوگو را خودشان انجام می دهند که کار بسیار اشتباهی است.

البته نگران نباشید. حتی برندهای بزرگ دنیا نیز بارها و بارها لوگوی خودشان را تغییر دادند. پس اگر در ابتدا لوگوی شما خیلی حرفه ای نیست، نگران نباشید. پس از آن که با کمک برندسازی و بازاریابی رشد کافی را تجربه کردید، به دنبال طراحی حرفه ای لوگو باشید.

در طراحی لوگو باید از روان شناسی رنگ ها و طرح ها کمک بگیرید. طرح، رنگ و حتی فونت لوگوی برندتان باید تا حد امکان منحصر به فرد و خاص باشد. در نتیجه بهتر است ترجیحاً از تایپوگرافی و آیکونگرافی استفاده کنید تا طرح شما کاملاً منحصر به خودتان باشد.

جمله تبلیغاتی: جمله تبلیغاتی باید کوتاه باشد و باعث شود تا در دنیای برندسازی یک مزیت بهتر در مقایسه با رقبای خود داشته باشید. پس بهتر است درباره جمله تبلیغاتی خود به خوبی تحقیق کنید و از دیگران مشورت بگیرید.

گاهی جمله ای ساده از کارمندانتان نیز می تواند به جمله تبلیغاتی عالی تبدیل شود.

توجه داشته باشید که جمله تبلیغاتی مادام العمر نیست. یعنی اگر احساس کردید پس از مدتی جمله تبلیغاتی برندتان مناسب نیست، می توانید آن را جایگزین جمله ای جدید کنید. پس خیلی نگران آن نباشید؛ اما در هر صورت باید برای ایجاد شخصیت برند، جمله تبلیغاتی داشته باشید.

انواع مختلف برندینگ چیست؟

حالا که با چهار گام مهم در برندینگ نیز آشنا شدید، نوبت به آشنایی با انواع برندسازی می رسد. به نظرتان انواع مختلف برندینگ چیست؟ چند نوع روش برای برندینگ وجود دارد؟ در ادامه به صورت مختصر با این موضوع آشنا خواهید شد.

برندینگ محصول یا همان Product Branding

برندینگ محصول را می توان رایج ترین مدل در دنیای تجارت و بازاریابی دانست.

این نوع برندسازی شامل نام برند، طراحی لوگو، طراحی خاص محصول و… می شود. Product Branding نوعی فرایند است که در آن محصول یا خدمات برند منعکس می شود تا تمایز برندتان را در مقایسه با رقبا به مشتریانتان نشان دهید.

برندینگی که در قالب معرفی محصولات و خدمات انجام شود را برندینگ محصول می نامند.

برندینگ دیجیتال یا همان Digital Branding

برندینگ دیجیتال از ترکیب دیجیتال مارکتینگ و برندینگ به وجود آمده است. پس می توانید حدس بزنید که برندسازی در قالب وب سایت های مختلف، انواع شبکه های اجتماعی، اپلیکیشن های تلفن همراه، سئو و… را می توان برندینگ دیجیتال دانست.

Digital Branding باتوجه به گسترش شبکه های اجتماعی، روش مناسبی برای برندسازی در این دوران به حساب می آید. در این مدل می توانید ارتباط متعامل و مستمر با مخاطبان خود برقرار کنید که این یک مزیت عالی به حساب می آید.

برندینگ شخصی یا همان Personal Branding

پرسونال برندینگ یا همان برندینگ شخصی نوعی از برندسازی است که فرد تصویری که می خواهد از خود به عنوان یک فرد حرفه ای در ذهن دیگران ایجاد کند را خودش به وجود می آورد.

برای آنکه بتوانید در این زمینه موفق باشید، باید ابتدا اقدام به تعیین هدف کنید. برای تعیین هدف نیز شناخت کامل از برند خود، برند رقبا و تمایز خودتان با رقبا داشته باشید. سپس از طریق پلتفرم های مختلف، اقدام به Personal Branding کنید.

برندینگ مشارکتی یا Co Branding

برندینگ مشارکتی از جمله جذاب ترین انواع برندسازی به حساب می آید.

در این نوع برندینگ، دو سازمان برای دستیابی به یک هدف مشترک اقدام به همکاری در زمینه بازاریابی، برندسازی و تبلیغات می کنند. این هدف مشترک می تواند فروش محصولی خاص یا ارائه خدماتی جدید و منحصربه فرد باشد.

جالب اینجاست که در روش Co Branding، موفقیت یک برند روی برند دیگر تأثیر خواهد گذاشت. در نهایت هر دو برند به استراتژی برد – برد و عالی دست پیدا خواهند کرد.

برندینگ جهانی یا همان Global Branding

در تمام دنیا تعداد انگشت شماری از سازمان ها Global Branding انجام می دهند. در اصل شرکت هایی که در سطح جهانی شهرت دارند و فرمولاسیون محصولات یا کیفیت و نوع خدمات آن ها در تمام دنیا یکسان است می توانند از این نوع برندسازی استفاده کنند.

برندینگ سازمانی یا همان Corprate Branding

بسیاری از افراد Corprate Branding را با برندینگ مشارکتی اشتباه می گیرند. این در حالی است که این دو تفاوت بسیاری با هم دارند.

برندسازی سازمان را می توان بیشتر مشابه با برندینگ محصول دانست. با این تفاوت که سازمان ابعاد وسیعی دارد و علاوه بر ارائه محصولات متنوع، خدمات مختلفی را نیز به مشتریان خود ارائه می دهد. همچنین در برندسازی سازمان، نیروی انسانی، فرهنگ سازمانی و ارزش های سازمانی نیز ایفای نقش می کنند.

برای مثال در صورتی که سازمانی در فعالیت های بشردوستانه مشارکت دارد، باید بر این موضوع در کنار معرفی محصولات خود نیز تأکید داشته باشد. پس برندینگ سازمانی ابعاد گسترده تری تا برندینگ محصول یا خدمات دارد.

برندینگ جغرافیایی یا همان Geographical Branding

وقتی یک برند در مناطق مختلف جغرافیایی فعالیت دارد و فعالیت آن در هر بخش جغرافیایی با بخش دیگر متفاوت است، این موضوع را می توان یک مزیت دانست. در نتیجه بازاریابی در قالب این مزیت رقابتی، نوعی از برندسازی با نام Geographical Branding را به وجود می آورد. این نوع برندینگ در صنعت گردشگری بسیار رایج است.

 برندینگ مکانی یا همان Place Branding

در این نوع، سازمان یا برند، خدماتی متناسب با اماکن و نواحی خاص را ارائه می دهد. این نوع برندسازی شباهت بسیاری به مدل جغرافیایی دارد. Place Branding به برندینگ منطقه ای، شهری و ملیتی تقسیم بندی می شود. این نوع از برندسازی نیز در صنایع گردشگری بسیار رایج و پرکاربرد است.

نتیجه گیری

بدون هیچ شکی برندینگ جزو جدانشدنی از یک کسب و کار است. نمی توانید یک ایده کسب و کار داشته باشید، اما هیچ استراتژی و فکری درباره مدل برندسازی آن نداشته باشید. حتما در ابتدا استراتژی و اهداف خودتان را تدوین کنید و بعد شروع به انجام کارها بکنید. بدون داشتن یک تفکر و استراتژی درست و مناسب، احتمال موفقیت بسیار پایین است. در نتیجه همین حالا دست به کار شوید و استراتژی Branding را در بیزینس پلن خودتان تدوین و یا آن را بهینه سازی کنید.

مقاله مرتبط: دیجیتال برندینگ

سؤالات متداول

برند چیست؟

برند یک اسم، یک عبارت، یک طرح، یک علامت یا هر قابلیت دیگری است که یک فروشنده کالا یا خدمات را از یک فروشنده دیگر متمایز می کند.

برندینگ چیست؟

برندینگ پروسه همیشگی شناخت، ساخت و مدیریت سهام سود بدون انباشته و فعالیت هایی است که درک بهتری از برند در ذهن ذی نفعان ایجاد می کند.

5/5 - (1 امتیاز)

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مفید بود و ویدئو خیلی خوبی گذاشته بودین و واقعا اموزنده بود
    سوالات متدالتون یه جوری بود فقط اخه مگه کسی هست ندونه برند ینی چییییی

    پاسخ
  • محمد برندساز
    آذر 6, 1400 3:58 ب.ظ

    برندسازی یا در اصطلاح برندینگ، پروسه ای از فعالیت هاست که یک کسب و کار را در بین جامعه هدف خودش معرفی می کند و به صورت مستمر کمک به بهبود و پیشرفت شرایط کاری خواهد کرد. به نظر من همونطور که خودتون اشاره کردید، برندینگ مانند شمشیر دو لبه عمل می کنه و گاهی ممکن هست با استفاده نادرست از آن تیشه به ریشه کسب و کار خودتان بزنید و از اساس اون رو از بین ببرید.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست