آگاهی از برند چیست؟ چه نقشی در استراتژی بازاریابی دیجیتال دارد؟ هدف از برندینگ چیست؟ برای پاسخ به این سؤالات، در مورد برخی از برندهای بزرگ موجود در بازار فکر کنید: Apple، Target، Nike. این شرکتها مترادف با ویژگیهای خاص و درنهایت، انتخاب سبک زندگی هستند. کاربران و مخاطبان خیلی سریع با پیام و برند کلی آنها ارتباط برقرار میکنند. این همان کاری است که یک کمپین بازاریابی برند مطرح انجام میدهد: ایجاد ارتباط بین برند و مخاطبان.
درواقع افزایش آگاهی از برند تنها به این دلیل نیست که افراد برندتان را به رسمیت بشناسند، بلکه برای آشنایی بیشتر مخاطبان هدف شما با برند و افزایش میزان شناخت آنها از برندتان است؛ بهعبارتدیگر، شما میخواهید مخاطبانتان از برند شما در سبک زندگی خود استفاده کنند. در این مقاله، برخی از مهمترین روشهای افزایش Brand Awareness و نحوه ارزیابی و اندازهگیری آن را بررسی میکنیم.
آگاهی از برند چیست؟
آگاهی از برند (Brand Awareness)، میزان شناخت برند از سوی مشتریان بالقوه و ارتباط درست با محصولات یا خدمات خاص آن برند است. از طریق این آگاهی:
- مشتریان ازآنچه کسبوکار شما به خاطرش معروف است آگاهی دارند.
- مشتریان برند شما را به سایر برندها ترجیح میدهند، حتی اگر گزینههای ارزانتری نیز وجود داشته باشد.
- کاربران موتورهای جستجو، برند شما را سرچ میکنند.
هنگامیکه مشتریان شما از برندتان آگاهی دارند، اغلب در مورد کسبوکار شما بیشتر میآموزند؛ زیرا میدانند این تجارت وجود دارد و بهطور فعال در جستجوی اطلاعات در مورد آن هستند.
بخوانید: برند بوک
شناخت برند در مقابل آگاهی از برند
شناخت برند (Brand recognition)، معیاری است که یک مشتری به کمک آن میتواند برند شما را بر اساس شاخصهای بصری مانند لوگو و رنگ شناسایی کند.
آگاهی از برند، شناخت برند را یک گام فراتر میبرد. آگاهی نهتنها شامل یادآوری نام کسبوکار میشود، بلکه شامل احساس کلی کسبوکار، اطلاعات مربوط به محصولات و خدمات و سایر جزئیات تجربی نیز هست. زمانی که یک کسبوکار دارای سطح آگاهی از برند باشد، کمپینهای بازاریابی و تبلیغاتیاش برای مخاطبان معنادار میشود. آنها احساسات و عواطف مشتریان را تحت تأثیر قرار میدهند.
اهمیت Brand Awareness چیست؟

بدون توجه به کیفیت محصولات و خدمات شما، بدون توجه به اینکه چقدر پول صرف تبلیغات کردهاید و بدون توجه به اینکه چقدر در شبکههای اجتماعی پست گذاشتهاید، اگر برند نداشته باشید، کسبوکار شما دوام زیادی نخواهد داشت. برند شما نام شرکت، لوگو و بسیاری از موارد دیگر را برای مخاطبان هدف و مشتریانتان نمایان میکند. برندینگ محصول یا خدمات باعث میشود اعتماد مشتریان را به دست آورید و کسبوکار شما خیلی راحت از رقبایتان پیشی بگیرد.
بااینحال تنها داشتن یک برند کافی نیست. بسیار مهم است که بهطور پیوسته آن برند را بسازید و ارتباطات آن را در ذهن مخاطبان هدف خود تقویت کنید. هر چه افراد با موضوعی بیشتر آشنا باشند، بیشتر به آن اعتماد میکنند و علاقهمندتر میشوند. هرچقدر مخاطبان هدفتان با برند شما آشنا باشد، راحتتر این موارد را دنبال میکنید:
- ترویج کسبوکارتان از طریق چند کانال
- معرفی موفق محصولات یا خدمات جدید
- محبوبیت قوی تجاری
- پیدا کردن و حفظ مشتریان وفادار
همانطور که میبینید، آگاهی از برند از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا به شما کمک میکند راحتتر از رقبایتان پیشی بگیرید و مشتریان وفادار زیادی داشته باشید؛ بنابراین چگونه میتوانید سطح آگاهی از برندی ایجاد کنید که این نوع موفقیت را تسهیل کند؟
بخوانید: انواع برندینگ
چگونه آگاهی از برند ایجاد کنیم؟
مطمئناً، میتوانید برند خود را در هر بیلبورد از شهرتان آویزان کنید، اما اکثر صاحبان کسبوکار بودجه تبلیغات باقیمت بالا را ندارند. علاوه بر این، جلوی دید بودن دقیقاً به معنای آگاهی از برند نیست. بهعنوان برخی از روشهای ساده و درعینحال مؤثر، ممکن است بخواهید:
- برای پیج اینستاگرامی خود، از هشتگهای سفارشی استفاده کنید.
- در رویدادهای محلی شرکت کرده یا از آنها حمایت مالی کنید.
- در شبکههای اجتماعی فعالیت مستمر داشته باشید.
- در Google Display Network، تبلیغات نمایشی اجرا کنید.
برخی از شرکتهایی که سطح بالایی از Brand Awareness دارند عبارتاند از:
- کوکاکولا
- جانسون اند جانسون
- ویزا
- نایک
- گوگل
اکثر افراد در چشم بر هم زدن این مارکها را شناسایی میکنند. با استفاده از تصاویر جذاب، سرگرمی در مکانهای مناسب و ایجاد صدای متمایز در محتوای خود، میتوانید آگاهی از برند را برای شرکت خود ایجاد کنید. مهمترین نکته این است که ثابتقدم باشید تا بتوانید برندتان را در نظر مخاطبان هدف تقویت کنید.
روشهای افزایش Brand Awareness

آگاهی از برند، میزان آشنایی مردم با برند شما است و این موضوع یکشبه اتفاق نمیافتد. در حقیقت، این فرآیند طولانیتر از چیزی است که فکر میکنید. بازاریابی Brand Awareness باید از طریق چندین شبکه اجرا شود. اگر فکر میکنید که با چند پست فیسبوک یا کپشنهای اینستاگرام میتوانید این کار را انجام دهید، دوباره فکر کنید! در ادامه 10 مورد از روشهای افزایش Brand Awareness آورده شده است که اگر با دقت انجام شوند، چیزی جز موفقیت به دنبال نخواهند داشت.
1. داستانتان را تعریف کنید
اگر بهجای کپی بازاریابی عمومی، برای کاربرانتان داستان بگویید، درواقع شروع به ایجاد یک ارتباط کردهاید و این ارتباط هنگام ایجاد Brand Awareness بسیار مهم است. همه میتوانند از وبسایت یا شبکههای اجتماعی برای افزایش فروش محصولات یا خدماتشان استفاده کنند؛ اما هر برندی از این شبکهها برای روایت داستانی جذاب استفاده نمیکند.
داستان شما میتواند در مورد هر جنبهای از شرکتتان باشد که میخواهید، اما باید معتبر باشد. مخاطبان شما اعتبار و گفتههای واقعی میخواهند. داستان برند شما قرار است مؤلفه بزرگی از برند کلی شما باشد.
2. برند خود را اجتماعی کنید
نباید تنها به مشتری و فروش فکر کنید. در عوض در فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و یوتیوب، در میان دیگران حضورداشته باشید. زمانی که برای رسانههای اجتماعی استراتژی محتوا میچینید، این کار را با در نظر گرفتن تصویر کلی انجام دهید؛ بهعبارتدیگر، فقط روی فروش تمرکز نکنید. محتوایی ارسال کنید که بهنوعی برای کاربر جالب، سرگرمکننده و دارای ارزش باشد.
3. محتوای قابل اشتراک تولید کنید
. یکی از روشهای افزایش Brand Awareness این است که محتوایی تولید کنید که نگاهها را به سمت خود بکشاند و افراد تمایل داشته باشند آن را به اشتراک بگذارند. محتوای شما میتواند به هر شکلی باشد که دوست دارید و صرفاً نباید در مورد محصولاتی باشد که میفروشید یا خدماتی که ارائه میدهید. یکی از بهترین اشکال محتوا، ویدئویی است که کمی چاشنی خنده به همراه داشته باشد.
4. از رویدادها حمایت کنید
اگرچه فرآیند ساخت برند بیشتر بهصورت آنلاین یا از طریق شبکههای اجتماعی صورت میگیرد، اما در مورد Brand Awareness، جا برای استراتژیهای فیزیکی و سنتی بازتر است. مطمئناً با توجه به وضعیت کنونی، این کار کمی دشوار است، اما هنوز فرصتهایی وجود دارد. در حمایت از یک رویداد این فرصت را خواهید داشت که برخی از مؤلفههای اصلی برند خود را به نمایش بگذارید. بهعنوانمثال میتوانید هدایایی را ترتیب دهید که برند شما روی آنها نقش بسته است.
5. محتوای رایگان تولید کنید
یکی دیگر از روشهای افزایش Brand Awareness میتواند ارائه محتوای رایگان باشد. مردم کلمه رایگان را دوست دارند. رایگان کردن برخی از محتواهای خاص، هنوز هم مؤثر و مقرونبهصرفه است. تهیه پادکستها، ویدئوها و اینفوگرافیکها آسان است و میتواند شما را تا حد یادی به جامعه هدف نزدیکتر کند.
6. با اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی کار کنید
اکثر افراد به اینفلوئنسرها اعتماد میکنند، به آنچه میگویند گوش میدهند و از مسیر آنها پیروی میکنند؛ بنابراین اگر بتوانید با اینفلوئنسرها کار کنید، چند قدم جلوتر خواهید بود. در انتخاب اینفلوئنسر به سراغ فردی بروید که با مدل کسب و کار شما همسو است.
7. پادکست تولید کنید
پادکستها فوقالعاده محبوب و پرطرفدار هستند. آنها به کاربران فرصت میدهند تا واقعاً به حرفهای نمایندگان برندها گوش دهند. پادکستها روشی شخصیتر برای جذب مخاطبان هدف را نشان میدهند؛ و به شما این امکان را میدهند که بهطور مستقیم در مورد موضوعاتی که برای شما و برندتان مهم هستند صحبت کنید. از طرف دیگر، با پادکست، کاربران بهطور منظم با شما ارتباط برقرار میکنند و با شما درگیر میشوند.
8. تصاویر اصلی ایجاد کنید
گاهی یک تصویر بیشتر از هزاران کلمه حرف برای گفتن دارد. عکاسی و طراحی گرافیک حرفهای ممکن است کمی گران باشد اما ارزش سرمایهگذاری را دارد. اینفوگرافیک شکل دیگری از محتوای تصویری است. ایجاد آن ممکن است وقتگیر باشد، اما منابعی وجود دارد که این کار را برایتان آسانتر میکند. این موارد بیشتر باعث ایجاد تعامل میشوند زیرا جالبتر از متن بوده و حاوی اطلاعات ارزشمندی هستند.
9. کمپینهای ریمارکتینگ ایجاد کنید
این نوع کمپینها تبلیغاتی نمایشی هستند که در معرض دید کاربرانی قرار میگیرند که درگذشته از سایت شما بازدید داشتهاند. این نوع تبلیغات در قسمتهای کناری نتایج جستجو، پلتفرمهای شبکه اجتماعی و بسیاری از جاهای دیگر، به کاربران نمایش داده میشوند و آنها را تشویق میکنند به وبسایت برگشته و خرید انجام دهند.
10. مسابقات شبکههای اجتماعی
یکی دیگر از روشهای افزایش Brand Awareness، برگزاری مسابقه در شبکههای اجتماعی است. بهعنوانمثال میتوانید یک عکس یا ویدئو را در اینستاگرام منتشر کنید و از کاربران بخواهید پست را لایک کرده و آن را با دوستانشان به اشتراک بگذارند. هر چه تعداد اشتراکها بیشتر باشد، آگاهی برند شما افزایش مییابد.
چطور آگاهی از برندمان را ارزیابی و اندازهگیری کنیم؟

شاید سؤالی که ذهنتان را درگیر کرده این است که آیا میتوانید آگاهی از برند را ارزیابی کرده و اندازه بگیرید. اگرچه هیچ معیار مشخصی در اینجا وجود ندارد که به شما بگوید آیا استراتژیهای آگاهی از برند شما کار میکنند یا نه اما عواملی هستند که اگر باهم جمع شوند میتوانند تصویری نسبتاً واضح ارائه دهند.
1. ترافیک وبسایت
احتمالاً سادهترین روش برای بررسی اینکه بدانید آیا تلاشهای تقویت برند شما تأثیری داشته یا خیر، بررسی میزان ترافیک شما است. بسیاری از کاربران هنگام جستجوی محصول یا خدمات از طریق گوگل کلمات کلیدی خاصی را جستجو میکنند. بااینوجود، اگر آنها مستقیماً URL شما را تایپ کنند، این بدان معنا است که از برند شما آگاه بودهاند و تلاشهای شما نتیجه داده است.
2. اینگیجمنت شبکههای اجتماعی
یکی دیگر از روشهای کلیدی برای اینکه ببینید آیا استراتژی ساخت برند شما کار میکند یا نه دیدن تعداد فالوورها، لایکها و کامنتها در شبکههای اجتماعی شما است. اگر افراد محتوای شما را به اشتراک بگذارند، این قطعاً یک امتیاز مثبت برایتان محسوب میشود. هر چه شاهد فعالیتهای بیشتری در صفحه فیسبوک یا حساب اینستاگرامی خود باشید، متوجه خواهید شد که آگاهی از برند شما در حال افزایش است.
3. انجام نظرسنجیها
برای اینکه بدانید آیا استراتژیهای Brand awareness شما کار میکنند یا نه چه راهکاری بهتر و سادهتر از سؤال پرسیدن وجود دارد؟ بهعنوانمثال ممکن است یک نظرسنجی ایمیل ترتیب دهید و آن را برای لیست مشترکین فعلی خود ارسال کنید. دریافت فیدبک از مشتریان بسیار ارزشمند است و میتواند کمککننده باشد.
4. اطلاعات حجم جستجو
با استفاده از ابزارهایی مانند Google Keyword Planner و Google Trends، این توانایی را دارید که ببینید آیا برند شما جستجو میشود یا خیر. همچنین میتوانید این اعداد را بهطور پیوسته پیگیری کنید تا ببینید در چه نقاطی تغییرات محسوسی به چشم میخورد. چه تلاشهایی درزمینهٔ برند سازی مفیدتر از بقیه بوده است؟ چه عواملی باعث افزایش اعداد شدهاند؟
5. اطلاعات بلاگ
علاوه بر وبسایت، بلاگ نیز ترافیک دارد. یک استراتژی تقویت برند مؤثر نهتنها منجر به افزایش تعداد بازدیدها میشود، بلکه افزایش مشترکین وبلاگ را نیز به دنبال دارد. علاوه بر این، اگر افراد زیر پستهای خاص کامنت بگذارند، این به معنای افزایش آگاهی کلی از برند شما است.
سخن پایانی
ایجاد آگاهی از برند همانطور که قبلاً ذکر شد، واقعاً انجام یک بازی طولانی است. سازگاری، ارتباط مؤثر و تعامل منظم با مردم، از مؤلفههای اصلی هر استراتژی برند موفق است. به یاد داشته باشید که آن را شخصی نیز نگهدارید. مردم میتوانند از کیلومترها دورتر فرق بین اصلی و جعلی را تشخیص بدهند. درواقع، برند شما باید نشاندهنده ذات شما باشد.
سؤالات متداول
اگرچه شناخت باعث میشود مشتریان بیشتر با شرکت شما آشنا شوند، اما آگاهی برند مؤلفهای است که بهتدریج منجر به وفاداری و وابستگی به برند میشود.
آگاهی از برند، میزان شناخت برند است که مشتریان از یک برند خاص و از محصولات خاص آن دارند. تصویر برند مجموعهای از ارتباطات ذهنی با یک برند است که بر خریدار تأثیر میگذارد
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون از نویسنده این مطلب که واقها اطلاعات خوبی داده بود فقط یه سوال
دلایل توجه به آگاهی از برند چیست؟
سلام
دلایل توجه به آگاهی از برند در واقع ایجاد حس تعلق و مشارکت و همچنین افزایش اعتماد به برند هست