شما هم ممکن است از تبلیغات گوگل ادز برای افزایش مخاطبین خود استفاده کنید. از آنجا که این نوع از تبلیغات هزینه دارند باید کمپین های خود را با برنامه ریزی و به دقت طراحی کنید. آشنایی با رایج ترین اشتباهات در تبلیغات گوگل ادز از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این اشتباهات باعث می شوند تا از کمپین های تبلیغات در گوگل نتیجه نگیرید و عملا پول خود را دور بریزید. به دلیل اهمیت این موضوع، در این مقاله مهم ترین اشتباهات در تبلیغات گوگل ادز بررسی می شوند و برای هر یک از آن ها راه حل هایی کاربردی ارائه می شود تا بتوانید کمپین های تبلیغاتی موفقی داشته باشید.
همیشه افرادی حقیقی یا حقوقی که تبلیغات انجام میدهند، با مشتریانی که اوضاع تبلیغاتشان به هم ریخته است صحبت میکنند. وظیفه این افراد آن است که این به هم ریختگی را سامان دهند و اوضاع را رو به راه کنند. در نتیجه اگر حس میکنید که یک جای کار میلنگد آن را جدی بگیرید، به دنبال بهینهسازی کمپینهای خود باشید و یا این کار را برونسپاری کنید.
آشنایی با رایج ترین اشتباهات در تبلیغات گوگل ادز
همان طور که در ابتدای بحث نیز اشاره شد، در اجرای کمپین تبلیغاتی اگر اشتباهاتی که در ادامه توضیح داده خواهند شد را مرتکب شوید، باعث می شود نتوانید از این کمپین ها خود نتیجه دلخواه را به دست آورید. از آنجا که هزینه های این نوع از تبلیغات کم نیست، دقت در برنامه ریزی و اجرای درست کمپین های تبلیغاتی، بسیار اهمیت دارد.
در ادامه اشتباهاتی که اکثر افراد در تبلیغات گوگل و کلیکی مرتکب آن می شوند، معرفی می گردد و برای هر یک، راه حل هایی ارائه می شود تا شما مجدد این اشتباهات را تکرار نکنید و کمپین های موثری داشته باشید.
عدم توجه به تجربه کاربری در طراحی لندینگ پیج
اکثر افراد بر روی ایجاد تبلیغات خلاق و منحصر به فرد تمرکز می کنند ولی به این موضوع بی توجه هستند که کلیک بر روی تبلیغ تنها شروع کار است و تجربه کاربر در صفحه ای که باز می کند، بسیار اهمیت دارد. این که کاربر بتواند محتوای مورد نظر خود را به آسانی پیدا کند و بتواند از سایت شما به خوبی استفاده کند، در افزایش امتیاز تبلیغات گوگل ادز و موفقیت کمپین های تبلیغاتی شما موثر است.
پس حتما قبل از اجرای کمپین تبلیغاتی خود به موارد زیر مخصوصا برای طراحی لندینگ پیج خود توجه کنید:
سرعت لود سایت
یادتان باشد هیچ مخاطبی تمایل ندارد که مدت زمان زیادی برای بالا آمدن و دیدن سایت شما صبر کند. پس حتما به این موضوع توجه کنید.
بهینه سازی برای موبایل
یادتان باشد که در حال حاضر تعداد زیادی از کاربران از موبایل استفاده می کنند و توصیه می شود تا با بهینه سازی لندینگ پیج و سایت خود، تجربه کاربری استفاده کنندگان از موبایل را بهتر کنید.
محتوای خوب و قوی
داشتن صفحه لندینگ پیجی که هم از لحاظ بصری زیبا باشد و هم محتوای متنی ساده، جذاب و قابل فهم داشته باشد، می تواند در هدایت مخاطب موثرتر عمل کند. ایجاد لندینگ پیجی با محتوای متنی و بصری قوی، تاثیر بالایی در هدایت و نگه داشتن مخاطب خواهد داشت و به همین دلیل امتیاز تبلیغ شما افزایش پیدا خواهد کرد.
داشتن لندینگ پیج نامرتبط و نامتناسب
همان طور که اشاره شد، لندینگ پیج ها برای هدایت مخاطب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و باید در طراحی، به تناسب آن ها با موضوع تبلیغی که قرار می دهید، توجه کنید.
برای روشن شدن موضوع مثالی می زنم. فرض کنید که در صفحات گوگل با تبلیغی در مورد خرید کیک شکلاتی مواجه می شوید و به امید خرید یک کیک خوشمزه بر روی آن کلیک می کنید. حال اگر صفحه ای که برای شما باز شود یک کیک پرتقالی را معرفی کرده باشد، چه احساسی خواهید داشت؟!
پس سعی کنید که حتما صفحه لندینگ پیج شما با موضوع تبلیغی که در گوگل قرار می دهید هم خوانی داشته باشد. برای این کار هم باید به کلمات کلیدی توجه کنید و بر اساس آن ها لندینگ پیج را طراحی کنید.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که به هیچ عنوان نباید تبلیغات گوگل ادز شما، مخاطب را به صفحه اول وب سایت هدایت کند. اشتباه رایجی که خیلی از افراد می کنند این است که به جای صفحه ای مشخص از سایت، کاربر را به صفحه اول سایت هدایت می کنند. اگر چه مخاطب می تواند از طریق صفحه اول نیز صفحه تبلیغ مورد نظر را پیدا کند، ولی لینک دهی مستقیم به صفحه اول سایت، تاثیر منفی در روند تبلیغات گوگل ادز شما خواهد داشت.
برای نمونه اگر سایت شما فروشگاهی است و تبلیغی برای لباس های کودک در گوگل انجام داده اید، سعی کنید که از طریق تبلیغات گوگل ادز، مخاطب را به صفحه لباس کودک هدایت کنید. یادتان باشد که حتما مخاطب را به صفحه ای که ارتباط کاملی با تبلیغ دارد هدایت کنید.
انتخاب کلمات کلیدی ضعیف
یکی از اشتباهات در تبلیغات گوگل ادز، انتخاب کلمات کلیدی نامرتبط و یا کلمات کلیدی با جستجوی پایین است. یادتان باشد که انتخاب کلمه کلیدی مناسب از اهمیت بالایی در موفقیت کمپین های تبلیغات در گوگل برخوردار است و باید در تحقیق و انتخاب آن ها توجه ویژه ای به خرج دهید.
برای رفع این مشکل کافی است که وقت بگذارید و یک تحقیق کلمات کلیدی دقیق و کامل انجام دهید. سعی کنید تا مهم ترین کلمات کلیدی را برای تبلیغات گوگل انتخاب کنید و تعداد آن ها خیلی زیاد نباشد تا بتوانید بهترین نتیجه را از کمپین تبلیغاتی خود به دست آورید.
استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کیدی مانند Google Keyword Planner می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
نکته مهمی که اهمیت دارد این است که باید تبلیغات خود را همیشه و در طولانی مدت بررسی کنید و کلمات کلیدی که بهترین نتایج را در تبلیغات شما داشته اند، انتخاب کنید و باقی کلمات کلیدی ناکارآمد را کنار بگذارید.
استفاده نکردن از کلمات کلیدی منفی
گوگل مانند هر ابزار دیگری کامل و بی نقص نیست. شما هر چه بهترین و متناسب ترین کلمات کلیدی را برای تبلیغات انتخاب کنید باز هم ممکن است تبلیغات شما در سرچ کلماتی غیرمتناسب، نمایش داده شود. به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی تبلیغات شما، خرید هندزفری وایرلس است، ممکن است که برای سرچ معرفی هندزفری و یا موارد مشابه دیگر نیز تبلیغ شما نمایش داده شود که نامرتبط در نظر گرفته می شود.
برای رفع این مشکل می توانید برای گوگل ادز، کلمات کلیدی مشخص کنید که در سرچ آن ها، تبلیغ شما نمایش داده نشود که به آن ها کلمات کلیدی منفی می گویند. مشخص کردن این کلمات کلیدی می تواند به هدفمند کردن تبلیغات شما کمک بزرگی کند.
نبود هدف گذاری مشخص در اجرای تبلیغات
یکی از اشتباهاتی که در تبلیغات گوگل ادز ممکن است مرتکب شوید این است که برای مخاطبین و محدوده جغرافیایی آن ها، هدف گذاری نکنید. تعیین کردن اهداف کمپین های تبلیغاتی، می تواند به شما در طراحی و اجرای موثرتر تبلیغات گوگل ادز کمک بزرگی کند.
علاوه بر این با مشخص شدن هدف و محدود شدن تبلیغات، از هزینه های اضافی برای تبلیغات غیرمرتبط نیز کاسته می شود.
اهداف تبلیغاتی خود را که شامل مخاطب، موقعیت جغرافیایی و دستگاه دیجیتال مورد استفاده او می شود، مشخص کنید و این اهداف را بر اساس اهداف کسب و کار خود تعیین کنید. به عنوان نمونه اگر می خواهید افراد شهر خودتان را هدف قرار دهید، موقعیت جغرافیایی مشخص (که شهر شماست) را برای تبلیغات خود مشخص کنید تا هزینه های اضافی برای جذب مخاطبین از نقاط دیگر که هدف شما نیستند، نداشته باشید.
چگونگی پیدا کردن اشتباهات در تبلیغات گوگل ادز
به طور کلی باید بگوییم که معمولاً اشکالاتی در اکانت گوگل ادز شما وجود دارد و نمیتوان آنها را انکار کرد. اگر مثل اغلب تبلیغدهندگان باشید، شاید ندانید که مشکل دقیقاً از کجاست! میدانید که میتوان اوضاع را بهبود داد، اما نمیدانید مشکل اصلی از کجاست. وجود ایراد و نقص در PPC یک مسئله و مشکل رایج است، اما ناامید و نگران نباشید، شما تنها نیستید.
همیشه افرادی حقیقی یا حقوقی که تبلیغات انجام میدهند، با مشتریانی که اوضاع تبلیغاتشان به هم ریخته است صحبت میکنند. وظیفه این افراد آن است که این به هم ریختگی را سامان دهند و اوضاع را رو به راه کنند. در نتیجه اگر حس میکنید که یک جای کار میلنگد آن را جدی بگیرید، به دنبال بهینهسازی کمپینهای خود باشید و یا این کار را برونسپاری کنید.
خوشبختانه این که بخواهید مشکل کمپین خود را پیدا کنید، کار چندان سختی نیست، فقط کافی است دقیق باشید و بدانید که باید از کجا به دنبال شناخت و حل مشکل خود بگردید. حالا میخواهیم شما را با فرآیند کلیدی جستجوی ایرادات آشنا کنیم.
جمعآوری اطلاعات
در ابتدا باید دادههای خود را طبق تاریخ دستهبندی کنید. این کار اولین قدم برای موفقیت در عیبیابی کمپینهاست. اگر بخواهید به صورت روزانه یا هفتگی جستجو و آنالیز نمایید کار سختی پیش رویتان قرار خواهد گرفت، اما اگر به 3 یا 6 ماه قبل بازگردید میتوانید مشکلات را به راحتی حل کنید.
شما میتوانید از جدولهای مختلف گوگل ادز استفاده کنید. ببینید که برای هر تبدیل (Conversion) چقدر هزینه شده است. اگر اوضاع خوب نبود مشخص میشود که مخاطب هدف را اشتباه انتخاب کردهاید یا تبلیغات بدی دارید و یا … یادتان باشد که این فاکتور نرخ تبدیل، در هر کسبوکاری متفاوت است. اگر نرخ تبدیل به هر دلیلی پایین، ولی درست بود باید هزینهها را کاهش دهید.
دستهبندی اطلاعات
مسئلهای که احتمالاً در اینجا ذهن شما را به خود مشغول میکند این است که چگونه میتوان هزینهها را کاهش داد؟ در ادامه، پاسخ این سؤال را خواهید گرفت.
بر اساس دستگاه
اولین و متداولترین کار ممکن، بررسی کمپین در بخش دستگاههای مختلف است. به طور مثال ممکن است که کلیکهای شما از طریق موبایل باشد، ولی تبدیلهایتان از دسکتاپ و یا برعکس. این مسئله دو چیز را به ما نشان میدهد، یکی اینکه عملکرد تبلیغ در موبایل بهتر بوده و دیگری هم اینکه مشکل اصلی از بخش دستگاهها نیست، اما مسئلهای که وجود دارد این است که ما باید هزینه بخش دسکتاپ را کاهش بدهیم و در عوض به هزینههای مربوط به موبایل اضافه کنیم.
گزارشات Search Term
این گزارشات باید به طور مرتب بررسی شوند. در این بخش به شما گفته میشود که چه جستجوهایی برای شما مفید و یا بیفایده هستند. در بسیاری از مواقع شما از کلماتی ورودی میگیرید که اصلا ًهدفی روی آنها ندارید، در چنین شرایطی، باید آنها را حذف کنید تا هزینههایتان کاهش پیدا کند.
برای اینکه بدانید هر تبلیغ چقدر هزینه داشته است میتوانید از ستون سمت چپ پنل گوگل ادز به قسمت Keyword رفته و سپس در بخش فیلترگذاری، “Conversion>1” را تنظیم کنید. اگر مقداری پایینتر بیایید به راحتی میتوانید بفهمید که برای تبدیل هر مخاطب به مشتری چه میزان هزینه پرداخت کردهاید. علاوه بر این میفهمید که آیا این تبلیغ برای شما سودمند بوده یا خیر؟ اینجا همه چیز برای شما روشن خواهد شد. باید این را نیز بدانید که ممکن است مقدار زیادی از پول خود را برای هیچ هزینه کنید و عملاً هیچ سودی نیز برایتان نداشته باشد.
نتیجه
آشنایی با رایج ترین اشتباهات در تبلیغات گوگل ادز باعث می شود که بتوانید کمپین های تبلیغاتی بهینه تری اجرا کنید. یادتان باشد که تبلیغات در گوگل خرج دارد و اگر به درستی این تبلیغات را انجام ندهید، نتیجه مورد دلخواه خود را به دست نخواهید آورد و عملا پول خود را دور ریخته اید. در این مقاله چندین اشتباه در تبلیغات گوگل معرفی شدند و برای هر کدام راهکارهایی ارائه شد تا بتوانید با استفاده از آن ها موثرترین کمپین های تبلیغاتی در گوگل را اجرا کنید.
سوالات متداول
گوگل ادز به عنوان یک بستر تبلیغات آنلاین، توسط گوگل توسعه یافته است و در آن افراد می توانند تبلیغات سایت، محصولات و یا خدمات خود را قرار دهند. این تبلیغات در صفحه نتایج جستجو گوگل به نمایش در می آیند.
شما با استفاده از تبلیغات در گوگل ادز می توانید به مخاطبان گسترده ای دسترسی داشته باشید و ترافیک سایت خود را در مدت زمان کوتاهی به میزان قابل ملاحظه ای افزایش دهید. علاوه بر این می توانید تبلیغات خود را هدفمندتر کنید و بر روی مخاطب های خاصی تمرکز کنید.
گوگل کمپین های مختلفی را ارائه می دهد:
کمپین جستجوی گوگل
کمپین شبکه های نمایشی
کمپین فروشگاهی و خرید
کمپین ویدئویی
کمپین اپلیکیشن
عدم استفاده از کلمات کلیدی مناسب، نامرتبط بودن لندینگ پیج، عدم توجه به تجربه کاربری در طراحی لندینگ پیج، نداشتن هدف مشخص از رایج ترین اشتباهات در تبلیغات گوگل ادز است.
شما نمی خواهید که برای برخی از کلمات کلیدی، تبلیغات شما در جستجوی گوگل نمایش داده شوند. این کلمات، کلمات کلیدی منفی هستند و می توانید از نمایش تبلیغات گوگل ادز خود برای آن ها جلوگیری کنید.
مقالات مرتبط:
کسب درآمد از گوگل ادسنس
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام و خسته نباشید خواستم بگم عالیی بود
سلام
متشکرم دوست عزیز