اگر بابت تبلیغات گوگل ادز هزینهای پرداخت میکنید احتمالاً در حال دور ریختن پول خود هستید. حتی ممکن است که کمپینهای موفقی نیز داشته باشید، اما به هر حال همواره میتوان آن را بهبود داد، حتی اگر مقداری خستهکننده به نظر برسد.
به طور کلی باید بگوییم که معمولاً اشکالاتی در اکانت گوگل ادز شما وجود دارد و نمیتوان آنها را انکار کرد. اگر مثل اغلب تبلیغدهندگان باشید، شاید ندانید که مشکل دقیقاً از کجاست! میدانید که میتوان اوضاع را بهبود داد، اما نمیدانید مشکل اصلی از کجاست. وجود ایراد و نقص در PPC یک مسئله و مشکل رایج است، اما ناامید و نگران نباشید، شما تنها نیستید.
همیشه افرادی حقیقی یا حقوقی که تبلیغات انجام میدهند، با مشتریانی که اوضاع تبلیغاتشان به هم ریخته است صحبت میکنند. وظیفه این افراد آن است که این به هم ریختگی را سامان دهند و اوضاع را رو به راه کنند. در نتیجه اگر حس میکنید که یک جای کار میلنگد آن را جدی بگیرید، به دنبال بهینهسازی کمپینهای خود باشید و یا این کار را برونسپاری کنید.
پیگیری مشکل
خوشبختانه اینکه بخواهید مشکل کمپین خود را پیدا کنید، کار چندان سختی نیست، فقط کافی است دقیق باشید و بدانید که باید از کجا به دنبال شناخت و حل مشکل خود بگردید. حالا میخواهیم شما را با فرآیند کلیدی جستجوی ایرادات آشنا کنیم.
جمعآوری اطلاعات
در ابتدا باید دادههای خود را طبق تاریخ دستهبندی کنید. این کار اولین قدم برای موفقیت در عیبیابی کمپینهاست. اگر بخواهید به صورت روزانه یا هفتگی جستجو و آنالیز نمایید کار سختی پیش رویتان قرار خواهد گرفت، اما اگر به 3 یا 6 ماه قبل بازگردید میتوانید مشکلات را به راحتی حل کنید.
شما میتوانید از جدولهای مختلف گوگل ادز استفاده کنید. ببینید که برای هر تبدیل (Conversion) چقدر هزینه شده است. اگر اوضاع خوب نبود مشخص میشود که مخاطب هدف را اشتباه انتخاب کردهاید یا تبلیغات بدی دارید و یا … یادتان باشد که این نرخها در هر کسبوکاری متفاوت است. اگر نرخ به هر دلیلی پایین، ولی درست بود باید هزینهها را کاهش دهید.
دستهبندی اطلاعات
مسئلهای که احتمالاً در اینجا ذهن شما را به خود مشغول میکند این است که چگونه میتوان هزینهها را کاهش داد؟ در ادامه، پاسخ این سؤال را خواهید گرفت.
بر اساس دستگاه
اولین و متداولترین کار ممکن، بررسی کمپین در بخش دستگاههای مختلف است. به طور مثال ممکن است که کلیکهای شما از طریق موبایل باشد، ولی تبدیلهایتان از دسکتاپ و یا برعکس. این مسئله دو چیز را به ما نشان میدهد، یکی اینکه عملکرد تبلیغ در موبایل بهتر بوده و دیگری هم اینکه مشکل اصلی از بخش دستگاهها نیست، اما مسئلهای که وجود دارد این است که ما باید هزینه بخش دسکتاپ را کاهش بدهیم و در عوض به هزینههای مربوط به موبایل اضافه کنیم.
گزارشات Search Term
این گزارشات باید به طور مرتب بررسی شوند. در این بخش به شما گفته میشود که چه جستجوهایی برای شما مفید و یا بیفایده هستند. در بسیاری از مواقع شما از کلماتی ورودی میگیرید که اصلا ًهدفی روی آنها ندارید، در چنین شرایطی، باید آنها را حذف کنید تا هزینههایتان کاهش پیدا کند.
برای اینکه بدانید هر تبلیغ چقدر هزینه داشته است میتوانید از ستون سمت چپ پنل گوگل ادز به قسمت Keyword رفته و سپس در بخش فیلترگذاری، “Conversion>1” را تنظیم کنید. اگر مقداری پایینتر بیایید به راحتی میتوانید بفهمید که برای تبدیل هر مخاطب به مشتری چه میزان هزینه پرداخت کردهاید. علاوه بر این میفهمید که آیا این تبلیغ برای شما سودمند بوده یا خیر؟ اینجا همه چیز برای شما روشن خواهد شد. باید این را نیز بدانید که ممکن است مقدار زیادی از پول خود را برای هیچ هزینه کنید و عملاً هیچ سودی نیز برایتان نداشته باشد.