با توسعه اینترنت در سطح جهانی، کسبوکارهای آنلاین رونق فراوانی گرفتهاند؛ بهطوریکه امروزه منبع اصلی درآمد بسیاری از اشخاص اینترنت هست. انواع تبلیغات اینترنتی نقش مؤثری در دیده شدن وبسایت یا صفحات اجتماعی کسبوکار افراد دارد. شاید برای شما نیز این سؤال پیشآمده باشد که “انواع تبلیغات اینترنتی چیست؟” یا کدام نوع از این تبلیغات در ایران کاربرد بیشتری دارد؟
انواع تبلیغات اینترنتی (Internet advertisement) همانند تبلیغات سنتی روشهای متنوعی دارد که هر کاربر با توجه به سطح نیاز خود میبایست از برخی از آنها در کسبوکار خود استفاده کند. در این مقاله ابتدا به تعریف تبلیغات اینترنتی پرداخته و سپس به بررسی مزایا و معایب انواع روشهای تبلیغات اینترنتی خواهیم پرداخت.
تبلیغات آنلاین چیست؟
یکی از رایجترین انواع تبلیغات اینترنتی که امروزه بسیاری از شرکتها از آن برای معرفی خدمات و محصولات خود استفاده میکنند، تبلیغات اینترنتی یا همان Online Advertising هست. تبلیغات اینترنتی همانطور که از نامش پیداست، در بستر اینترنت وجود دارد.
تبلیغات آنلاین اولین بار در سال 1994 توسط وبسایت Wired مورداستفاده قرار گرفت. دنیای تبلیغات اینترنتی در دهه اخیر نقش بسیار پررنگی در افزایش فروش و درآمد شرکتهای ایفا کرده است. بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا نظیر همانند آمازون، ebay، مکدونالد و … سالانه هزینه زیادی را بابت تبلیغات آنلاین پرداخت میکنند.
در دو دهه اخیر با رشد تکنولوژی و افزایش تعداد کاربران اینترنت در سراسر دنیا، تبلیغات آنلاین سهم بزرگی از بازار تبلیغات را به خود اختصاص داده است. در سال 2009 بهطور میانگین 22 میلیارد دلار صرف هزینههای تبلیغات آنلاین در کشور آمریکا شده است. این رقم در سال 2010 به بیش از 25 میلیارد دلار رسید. امروزه این میزان مرز 350 میلیارد دلار را نیز رد کرده است.
تمامی این ارقام حکایت از نقش پررنگ تبلیغات اینترنتی در رشد شرکتها دارد. در کشور ایران نیز تبلیغات آنلاین امروزه به طرز چشمگیری افزایشیافته است. اگر زمان را به عقب برگردانیم متوجه میشویم تا قبل از 5 سال گذشته تقریباً تبلیغات اینترنتی در ایران جایگاهی نداشتند؛ اما امروزه در هر گوشهکناری از فضای اینترنت شاهد انواع و اقسام تبلیغات اینترنتی هستیم.
تبلیغات اینترنتی طیف گستردهای دارد. این تبلیغات در انواع پلتفرمها و دستگاهها قابل انجام است. از تبلیغ متنی ساده در بازی موبایلی تا تبلیغات گسترده آنلاین در شبکههای مجازی، بسیاری از صاحبان کسبوکارها استفاده از این نوع تبلیغات را بهعنوان اولویت اول بازاریابی خود انتخاب کردهاند.
مزایای تبلیغات آنلاین نسبت به تبلیغات سنتی
با نگاه به درودیوارهای شهر شاهد تعداد زیادی از آگهیها، بنرها و تبلیغات مختلف سنتی خواهید بود. تبلیغاتی که برای آنها گاهی اوقات تا صدها میلیون تومان هزینه صرف میشود. این روش تبلیغاتی تا مدتی موفق به پاسخگویی به نیاز شرکتها بود؛ اما با ورود اینترنت و شبکههای اجتماعی بزرگ مانند تلگرام و اینستاگرام، اکثر شرکتهای موفق، چاشنی تبلیغات آنلاین را نیز به استراتژی بازاریابی خود اضافه کردند.
تبلیغات آنلاین در اکثر موارد بازدهی بیشتری نسبت به تبلیغات سنتی دارند. علت این امر، فعالیت زیاد کاربران در شبکههای مجازی وبسایتها هست.
بهطورکلی تبلیغات اینترنتی مزایای زیادی نسبت به تبلیغات سنتی دارند. در ادامه با مهمترین این مزایا آشنا میشوید:
1. تبلیغات آنلاین محدودیت زمانی و جغرافیایی ندارد
تبلیغات سنتی در تمامی زمانها کاربرد نخواهد داشت. بهعنوانمثال بنرهای تبلیغاتی تنها در ساعاتی مشخص و خاص و در مکانی مشخص در معرض مشاهده کاربران قرار میگیرد. اما انواع تبلیغات اینترنتی بهصورت شبانهروزی در دسترس کاربران خواهد بود.
دنیای اینترنت مرزهای جغرافیایی و محدودیتهای زمانی را از بین برده است. هنگامیکه مشغول بازاریابی و تبلیغات برای محصولات خود در اینستاگرام شوید، در اصل با یک تیر چند نشان خواهید زد زیرا تبلیغات شما بهصورت عمومی در معرض نمایش مخاطبانی از سراسر ایران قرار میگیرد.
2. تبلیغات اینترنتی ارزان و مقرونبهصرفه هستند
تبلیغات اینترنتی نسبت به تبلیغات سنتی بسیار مقرونبهصرفهتر میباشند.
برای انجام یک تبلیغ ساده سنتی همانند نصب بنر و چاپ آگهی در روزنامه میبایست هزینههای بسیاری صرف کنید.
در روشهای تبلیغات اینترنتی با صرف کمترین هزینهها قادر به معرفی محصول خود خواهید بود. حتی در برخی از این روشها نظیر تبلیغات PPC، تنها زمانی هزینه تبلیغ را پرداخت میکنید که کاربر بر روی تبلیغ شما کلیک کرده باشد.
3. بهوسیله انواع تبلیغات اینترنتی به اطلاعات جامع دسترسی خواهید داشت
با استفاده از تبلیغات اینترنتی قادر به هدف قرار دادن دقیق گروه مخاطبان خود خواهید بود. انواع روشهای تبلیغات اینترنتی بهطور کامل صاحبان کسبوکار را از بازخورد و اثربخشی تبلیغات مطلع میکنند؛ درحالیکه با تبلیغات سنتی هیچ روشی برای مشاهده و آنالیز نتایج حاصلشده وجود نخواهد داشت.
4. تبلیغات اینترنتی قابلتغییر و اصلاح هستند
تبلیغات اینترنتی به لطف تکنولوژی که دارند، قابلتغییر و اصلاح میباشند. بازاریابان با استفاده از گزارشهای دریافتی حاصل از این تبلیغات، قادر به تغییر جزئیات و ساختار تبلیغات به طول کامل میباشند.
انواع تبلیغات اینترنتی چیست؟
به لطف گسترش دیجیتال مارکتینگ، انواع مختلف و متنوعی از تبلیغات آنلاین به وجود آمدهاند که صاحبان کسبوکارها بهوسیله آنها به توسعه کسب و کار خود میپردازند. در ادامه با رایجترین مدلهای تبلیغات اینترنتی آشنا میشوید:
بیشتر بخوانید: دیجیتال مارکتینگ چیست؟ + مراحل تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال
1. تبلیغات از طریق موتورهای جستجوگر (SEM)
احتمالاً در هنگام جستجو در موتورهای جستجوگر نظیر گوگل با نتایجی مواجه خواهید شد که ظاهر و پسزمینه متفاوتی نسبت به سایر نتایج دارند. این نتایج معمولاً در پایین، بالا و یا کنار صفحه قرار دارند و در گوشه اینگونه نتایج معمولاً عنوان ad درج میشود. این نتایج، تبلیغات سفارش شده به گوگل هستند که متناظر با موضوع و کلمات کلیدی انتخابی شما در نتایج جستجوهای کاربران نمایش داده میشوند.
اکثر کاربران محصولات موردنظر خود را از میان وبسایتهای صفحات اول گوگل خریداری میکنند؛ بنابراین قرار گرفتن در جایگاههای اولیه گوگل تأثیر به سزایی در میزان فروش محصولات شما میگذارد.
در حالت معمول، برای قرار گرفتن در جایگاههای اولیه گوگل میبایست وبسایت خود را با تکنیکهای سئو بهینه نمایید. پیادهسازی تکنیکهای اصولی سئو در اکثر موارد زمانبر و پیچیده هست؛ بنابراین برای تسریع روند قرار گرفتن در صفحه اول نتایج جستجو، شرکت گوگل خدماتی تحت عنوان SEM به کاربران ارائه کرده است.
هدف از انجام تبلیغات گوگل، معرفی محصولات صاحبان کسبوکار با استفاده از آگهی، عنوان، توضیحات و کلمه کلیدی مشخص هست.
برای تبلیغ از طریق موتورهای جستجو، صاحبان کسبوکار ابتدا کلیدواژه مشخصی را برای نمایش تبلیغات خود انتخاب میکنند؛ منظور از کلیدواژه، کلمه کلیدی است که مخاطبان با جستجوی آن تبلیغات شما را مشاهده میکنند.
شرکت گوگل از گروه تبلیغاتی تبلیغکننده، یک کلمه کلیدی مرتبط و مناسب را پیداکرده و سپس تبلیغکننده را وارد لیست مزایده برای آن کلمه کلیدی میکند. بر اساس این مزایده، تبلیغی موفق به گرفتن رتبههای بهتر میشود که بیشترین رنک تبلیغاتی را داشته باشد.
رنک تبلیغاتی (Ad Rank)، با ضرب میزان ماکسیمم هزینه به ازای هر کلیک در امتیاز کیفی وبسایت شخص تبلیغکننده تعیین میشود. امتیاز کیفی تبلیغکنندگان بستگی به عواملی چون مرتبط بودن موضوع سایت با تبلیغ، تجربه کاربری و … دارد.
تبلیغات SEM به چند دسته مختلف تقسیم میشود که در ادامه با انواع این دستهبندی آشنا میشوید:
تبلیغات کلیکی (PPC)
تبلیغات کلیکی جزو اصلیترین زیرمجموعههای تبلیغات SEM هست. در این نوع تبلیغات، صاحبان کسبوکار به ازای تعداد کلیکی که کاربران بر روی تبلیغاتشان انجام میدهند، پول تبلیغات پرداخت میکنند. این روش از گرانترین روشها در SEM است و طرفداران خاص خود را دارد.
برای انجام اینگونه تبلیغات؛ دیجیتال مارکترها ابتدا بهوسیله اصول دیجیتال مارکتینگ، کلمه کلیدی موردنظر و بودجه اختصاصی برای تبلیغ بر روی آن را مشخص میکنند؛سپس شرکت گوگل با توجه به معیارهای سنجش کلمه کلیدی نظیر میزان رقابتی بودن آن، به ازای هر کلیک کاربر بر روی تبلیغ از مبلغ اختصاصیافته تبلیغاتی، مقداری ثابت کسر میکند.
تبلیغات به روش CPA
تبلیغات CPA از کم ریسکترین انواع تبلیغات SEM به شمار میرود. در این روش صاحب کسبوکار تنها در صورت اقدام به عمل (Call To Action) کاربران ملزم به پرداخت هزینه خواهد شد.
تبلیغات به روش CPM
تبلیغات CPM به معنای پرداخت هزینهای مشخص به ازای هر هزار کلیک هست. بهعنوانمثال صاحب کسبوکار تنها درصورتیکه تبلیغ وی در صفحات افراد معروف هزار بازدید دریافت کند، ملزم به پرداخت هزینه مشخص خواهد شد.
حال که انواع تبلیغات SEM آشنا شدید وقت آن رسیده است که نگاهی مختصر به مزایا و معایب تبلیغات SEM بیندازیم.
مزایا: هدفمند بودن تبلیغات، کسب نتایج سریع، افزایش ترافیک وبسایت، امکان رصد کردن نرخ تبدیل و تحلیل دادهها، کنترل بیشتر بر بودجه بازاریابی
معایب: غیر بصری بودن تبلیغات، عدم امکان محبوب شدن برند بهوسیله تبلیغات SEM
این مطلب را نیر بخوانید: کسب درآمد با دیدن تبلیغات
2. تبلیغات در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر به یکی از عناصر جداییناپذیر زندگی اشخاص تبدیلشده است. طبق مطالعات انجامگرفته، تعداد کاربران فعال ایرانی در شبکههای مجازی به بیش از 50 میلیون نفر میرسد.
بازاریابی شبکههای اجتماعی به دلیل نرخ مشارکت (Engagement) بالای کاربران به یکی از بهترین روشهای تبلیغات آنلاین تبدیلشده است. منظور از بازاریابی شبکههای اجتماعی، تبلیغات در شبکههایی نظیر فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، پینترست، لینکدین و … هست.
طراحی تبلیغات شبکههای اجتماعی میبایست با توجه به ساختار شبکه و فرهنگ رفتاری کاربران شبکه موردنظر انجام شود؛ بهعنوانمثال، نحوه تعامل کاربران با صاحبان کسبوکار در اینستاگرام با نحوه ارتباط آنها در لینکدین تفاوت دارد.
در صورت رعایت نکردن موارد اینچنینی در ساخت تبلیغات خود، اثربخشی بازاریابی اینترنتی خود را کاهش خواهید داد.
بسیاری از شبکههای اجتماعی رایج در دنیا، خدمات مخصوصی برای تبلیغات ارائه میدهند. بهعنوانمثال، در شبکههای اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام کاربران قادر به انجام تبلیغات هدفگذاری شده خواهند بود.
در کشور ایران خدمات تبلیغاتی فیسبوک و اینستاگرام به دلیل محدودیتها و فیلترینگ از سوی شرکت فیسبوک بلااستفاده هستند؛ بنابراین کاربران ایرانی برای تبلیغات در شبکههای اجتماعی به روشهای دیگری روی آوردهاند.
این روشها شامل مواردی چون اینفلوئنسر مارکتینگ، تبلیغات در صفحات پربازدید و کمپینهای تبلیغاتی هست. برای انجام تبلیغات اینستاگرامی میبایست هزینه مشخص را برای شرکت در کمپینها یا معرفی شدن توسط پیج اینفلوئنسرها و افراد معروف اینستاگرام بپردازید.
مزایا : رشد سریع کسبوکار آنلاین، امکان تعیین مخاطب هدف، صرفهجویی در هزینهها.
معایب : بازار رقابتی شدید، عدم امکان تعیین اثربخشی تبلیغات.
3. تبلیغات همسان (Native)
تبلیغات همسان یا نیتیو، از انواع تبلیغات اینترنتی هست که بهصورت غیرمستقیم کاربران هدف را مدنظر قرار خواهد داد. در این روش تبلیغات اینترنتی، صاحبان کسبوکارها به وبسایتها و یا صاحبان صفحات اجتماعی که مخاطبان زیادی دارند، مبلغی برای انجام تبلیغات پرداخت میکنند.
تبلیغات انجامشده بهصورت نامحسوس در میان محتواهای جذاب یا آموزشی تبلیغکننده قرار میگیرد و مخاطب را بدون آنکه متوجه شود، به خرید محصول ترغیب میکند.
میزان موفقیت تبلیغات همسان بستگی به استراتژی بازاریابی دیجیتال، توانایی تولید محتوای باکیفیت و مهارتهای دیجیتال مارکتینگ شخص تبلیغکننده دارد.
از معروفترین وبسایتهای بینالمللی که از طریق تبلیغات همسان مشغول درآمدزایی هستند، میتوان به BuzFeed، Bored Panda و New Your Times اشاره کرد.
مزایا: نامحسوس بودن تبلیغات، کاهش مقاومت خرید مخاطبان، عدم ایجاد مزاحمت برای کاربر، کمک به ایجاد آگاهی از برند، اثربخشی بالا
معایب : نیاز بهصرف زمان زیاد برای تولید محتوای باکیفیت، عدم امکان محاسبه اثربخشی تبلیغات، نرخ تبدیل پایینتر نسبت به برخی از روشهای تبلیغات آنلاین (مانند تبلیغات کلیکی)
4. تبلیغات ویدئویی
شبکههای پخش ویدئو خارجی همانند یوتیوب، دیلی موشن و این و شبکههای داخلی آپارات، نماشا و دیدیو در میان کاربران به محبوبیت فراوانی دست پیداکردهاند. به دلیل رشد شبکههای ویدئویی، تبلیغات در قالب آگهیهای ویدئویی نیز به انواع تبلیغات اینترنتی رایج در جهان تبدیلشده است.
تحقیقات نشان میدهد 43 درصد از افراد تبلیغات ویدئویی را به سایر روشهای تبلیغی ترجیح میدهند و همچنین، هشتاد درصد کاربران تأثیرگذاری تبلیغات برای تصمیمگیری قبل از خرید را تأیید کردهاند. این آمار حاکی از محبوبیت و اثربخشی بالای این نوع از تبلیغات آنلاین بر روی مخاطبان دارد.
در اکثر وبسایتها تبلیغات ویدئویی در ابتدا و یا در میان ویدئو در حال پخش نمایش داده میشود؛ اما انواع دیگری نیز از تبلیغات ویدئویی وجود دارد که در شبکههایی نظیر یوتیوب رواج پیداکرده است.
تبلیغات در سایت یوتیوب به دو روش زیر انجام میشود:
- تبلیغات True View
- تبلیغات Bumper
صاحبان کسبوکار با تبلیغات تروویو، تنها یکبار و آنهم پساز اینکه کاربران ویدئو تبلیغاتی را بهصورت کامل و یا حداقل 30 ثانیه از آن را مشاهده کنند، برای تبلیغات هزینه میپردازند. البته در این روش درصورتیکه کاربر بر روی لینک قرارگرفته شده در تبلیغ کلیک کند نیز هزینه تبلیغات دریافت خواهد شد.
تبلیغات بامپر نیز به تبلیغات کوتاه و جذاب 6 ثانیهای گفته میشود که در ابتدا یا انتهای ویدئو نمایش داده میشوند. صاحبان کسبوکارها برای انجام تبلیغات بامپر به ازای هر بازدید مبلغی مشخص پرداخت میکنند.
مزایا :اثربخشی بالا، عدم اجبار به مشاهده تبلیغ، ترغیب مخاطب برای انجام اقدامی خاص (Call To Action)
معایب: هزینه ساخت بالا و زمان طولانی ساخت، عدم امکان نمایش تبلیغ برای تمامی کاربران ( به دلیل سرعتپایین اینترنت در برخی مناطق و ..)
5. تبلیغات بنری (Banner Ads)
یکی از قدیمیترین روشهای تبلیغات آنلاین، تبلیغات بنری هست. در این شیوه، بنر شخص تبلیغ دهنده در ابعاد استاندارد در محلی از صفحه وبسایت نمایشدهنده تبلیغ نصب میشود. از دیگر روشهای استفاده از تبلیغات بنری، اپلیکیشنها و بازیهای موبایلی هست.
تبلیغات بنری به سه دسته بنرهای متحرک (GIF)، بنرهای ثابت و یا بنرهای انیمیشنی (HTML5) تقسیم میشوند. تبلیغات بنری با توجه به محل قرارگیری در سایت یا اپلیکیشن، در اندازههای گوناگونی ساخته میشوند.
در بنرهای ثابت همانطور که از نامش پیداست تنها از یک تصویر ثابت استفاده میشود. در ساخت بنرهای انیمیشنی و GIF نیز از چندین تصویر یا نوشته استفاده میشود. تفاوت میان بنرهای انیمیشنی و GIF در این است که در هر فریم بنرهای انیمیشنی میتوان لینکی جداگانه متصل کرد.
هزینه تبلیغات بنری نیز همانند تبلیغات SEM، به ازای هر هزار نمایش و یا به ازای هر کلیک کاربر پرداخت میشود. در حال حاضر بزرگترین سیستم تبلیغات بنری در دنیا، گوگل ادز (Google Ads) هست.
مزایا: عدم محدودیت در طراحی گرافیکی بنرها، صرفهجویی در زمان و هزینه، امکان رصد کردن آمار بازدیدکنندگان، افزایش مخاطبان برند
معایب:عدم امکان جذب مخاطب بهصورت هدفمند، نرخ تبدیل پایین، ایجاد حس مزاحمت برای کاربران
6. تبلیغات متنی (Text Ads)
تبلیغات متنی نیز همانند تبلیغات بنری در قسمتی از وبسایت تبلیغکنندگان به معرض نمایش قرار میگیرد. در این نوع از تبلیغات برخلاف تبلیغات بنری از بنرهای گرافیکی استفاده نمیشود و تبلیغ تنها با استفاده از لینکهایی که بهصورت متن هستند صورت میگیرد.
معمولاً در وبسایتهای تبلیغکننده کادرها و ستونهایی جداگانه برای نمایش اینگونه تبلیغات وجود دارد.
تبلیغات متنی شامل یک عنوان و لینکی به سایت موردنظر هست. در برخی از تبلیغات متنی، توضیحات مختصری نیز از محصول ویژگی آن مشاهده خواهد شد.
مزایا:صرفهجویی در هزینه و زمان ساخت تبلیغ، امکان نمایش تبلیغ در دستگاه کاربر با هر نوع سرعت اینترنت
معایب: اثربخشی پایین، عدم جلب نظر مشتری در اکثر مواقع، نرخ تبدیل پایین، ساختار خشک و خستهکننده
7. انواع تبلیغات اینترنتی:رپورتاژ آگهی
یکی از بهترین انواع تبلیغات اینترنتی رپورتاژ آگهی هست. با استفاده از این روش تبلیغاتی میتوانید مقالهای که معرف محصول یا خدمات شماست را در وبسایت شخص دیگر منتشر میکنید. برای بهینهسازی رپورتاژهای آگهی میبایست از تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ نظیر لینک دادن به سایت خود و … استفاده کنید.
رپورتاژهای آگهی درگرفتن بک لینکها تأثیر مثبت خواهند گذاشت. با توجه به جامعیت رپورتاژ آگهی میتوانید از انواع کانالهای پرمخاطب نظیر شبکههای اجتماعی، وبسایتها، رسانههای دیجیتال و … برای هدف قرار دادن طیف وسیعی از مخاطبان استفاده کنید.
مزایا: مناسب برای تمامی کسبوکارها، افزایش اعتبار برند، هزینه مناسب، تأثیر مثبت بر روی سئو، امکان حضور در نتایج گوگل
معایب:قرار نداشتن بک لینکهای رپورتاژ آگهی در تمامی صفحات سایت
8. تبلیغات ایمیلی (Email Marketing)
یکی دیگر از قدیمیترین انواع تبلیغات اینترنتی، تبلیغات ایمیلی هست. این تبلیغات با استفاده از یک پنل ایمیل بهصورت انبوه به تعداد زیادی آدرس ایمیل ارسال میشود. ایمیل مارکتینگ از گذشته تاکنون محبوبیت فراوانی نزد صاحبان کسبوکارها داشته است.
ایمیل جزو اصلیترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به شمار میرود. برای انجام تبلیغات ایمیلی، وبسایتها با استفاده از وبینارهای رایگان آموزشی و یا ارائه خدمات رایگان دیگر نظیر کتابهای الکترونیکی، کلیپ آموزشی و … اقدام به جمعآوری ایمیل و اطلاعات کاربران خود مینمایند.
پس از جمعآوری لیست کاربران، صاحبان وبسایت با ارسال هفتهنامهها و یا ایمیلهای مکرر سعی در انجام تبلیغات و ترغیب مخاطبان به اقدام به یک عمل مشخص (مانند خرید محصول یا خدمات ویژه) میکنند.
اکثر ایمیلهای ارسالی توسط وبسایتها بهصورت خودکار در بخش Spam ایمیل کاربران وارد میشود.
برای بهبود کمپینهای ایمیلی خود میبایست از روشهایی نظیر آزمون A/B استفاده کنید. نوشتن ایمیل تبلیغاتی یک مهارت مهم در دیجیتال مارکتینگ بهحساب میاید.
مزایا:راهاندازی آسان، امکان تجزیهوتحلیل اطلاعات کاربران، تعامل مناسب با مخاطبان، نرخ بازگشت سرمایه بالا
معایب:امکان قرار گرفتن در پوشه هرزنامهها، امکان دریافت نشدن ایمیل توسط کاربر، امکان عدم نمایش صحیح در دستگاههای مختلف
9. تبلیغات پاپ آپ (Pop-up Ads)
تمامی کاربرانی که آشنایی کمی با اینترنت داشته باشند، بهاحتمالزیاد با تبلیغات پاپ آپ برخورد داشتهاند. پاپ آپها مزاحمترین تبلیغات اینترنتی هستند. این تبلیغات در اندازههایی کوچکتر از صفحه استاندارد مرورگرهای اینترنتی ساخته میشوند و با کلیک کردن بر روی لینکهای مختلف بهصورت خودکار و پیشبینینشده باز میشوند.
تبلیغات پاپ آپ همچنان توسط بسیاری از کسبوکارها مورداستفاده قرار میگیرد؛ اما بهطورکلی این تبلیغات جایگاه خاصی در نقشه راه دیجیتال مارکتینگ شرکتها بزرگ ندارد.
طبق بررسیهای انجامشده، حدود 40 درصد از کاربران اینترنت با استفاده از نرمافزارهای مسدودکننده تبلیغات (Ad-Blockers) از مشاهده اینگونه تبلیغات اجتناب میکنند.
مزایا: جلبتوجه برخی کاربران، هزینه پایین
معایب: آزاردهندگی، پرت کردن حواس کاربر، غیراخلاقی بودن تبلیغات، تأثیر منفی بر روی سئو سایت ( با کاهش تجربه کاربری UX)
10. انواع تبلیغات اینترنتی: تبلیغات آویزان (Hover Ads)
تبلیغات آویزان نوع پیشرفته تبلیغات پاپ آپ میباشند. این دسته از تبلیغات به دلیل جلوگیری از مسدود شدن تبلیغات توسط نرمافزارها طراحیشده است.
تبلیغات پاپ آپ بهطورکلی با استفاده از کدهای جاوا اسکریپت طراحیشدهاند؛ اما تبلیغات آویزان بهصورت شناور بر روی صفحه قرارگرفته و در صفحهای جداگانه باز نمیشوند.
این تبلیغات بهطورمعمول پس از 5 تا 30 ثانیه بهصورت خودبهخود بسته میشوند.
تبلیغات آویزان درون برنامهای به تبلیغکنندگان باعث ایجاد تعامل بیشتر با مخاطبان میشود. در این روش تبلیغاتی کاربر برای ادامه فعالیت خود در نرمافزار یا وبسایت میبایست تا اتمام زمان تبلیغات صبر کنند.
تبلیغات آویزان جذاب و مخاطب پسند هستند؛ اما اگر در حین استفاده از آنها، قوانین گوگل (Google Policy) را رعایت نکنید؛ شامل جریمههای گوگل خواهید شد.
11. تبلیغات صوتی (Audio Ads)
استفاده از تبلیغات صوتی نیز همانند سایر انواع تبلیغات اینترنتی نقش به سزایی در رشد برند شما خواهد داشت. اینگونه از تبلیغات در رادیوهای صوتی و یا اپلیکیشنهای اشتراک موسیقی نظیر اسپاتیفای مورداستفاده قرار میگیرند. برای استفاده از این تبلیغات میبایست با صاحبان رسانه صوتی بر سر قیمتها و شرایط تبلیغ به توافق برسید.
مزایا: صرفهجویی در هزینه و زمان
معایب:همهگیر نبودن، عدم امکان مشاهده نتایج حاصل از تبلیغات
12. انواع تبلیغات اینترنتی: پوش نوتیفیکشن (Push Notification)
این دسته از تبلیغات جزو جدیدترین و نوآورانهترین سیستمهای تبلیغاتی هست که توسط بسیاری از صاحبان کسبوکارها برای افزایش میزان تعامل کاربران با وبسایتها مورداستفاده قرار میگیرد.
با استفاده از این نوع تبلیغات هر زمان که کاربر موردنظرتان آنلاین باشد، قادر به جلبتوجه وی خواهید بود. پوش نوتیفیکیشنها پیامهایی شبیه به SMS هستند که برای ارسال آنها میتوانید از مرورگر وب، سیستمعاملهای مختلف و نرمافزارها استفاده کنید.
یکی از مزایای عمده این نوع از تبلیغات آنلاین، عدم نیاز به دسترسی به اطلاعات کاربران برای ارسال تبلیغات هست.
از مهمترین مواردی که حین استفاده از پوش نوتیفیکیشنها باید به آن دقت کنید؛ آگاهی از شیوه تبلیغاتی صحیح بهوسیله این تبلیغات هست. اگر در استفاده از پوش نوتیفیکیشنها زیادهروی کنید؛ کاربران بهاحتمال بسیار زیاد، تبلیغات شما را قطع خواهند کرد.
برای اثربخشی هرچه بیشتر تبلیغات پوش نوتیفیکیشن و ترغیب کاربران به تعامل با اینگونه از تبلیغات، از پیشنهادهای وسوسهانگیز در تبلیغات خود استفاده کنید. بهعنوانمثال، برای کاربرانی که بهتازگی عضو بسایت شما شدهاند فایلهای رایگان و یا تخفیفات ویژه در نظر بگیرید تا با پذیرفتن نمایش اینگونه تبلیغات بهطور همیشگی به کاربر وفادار وبسایتتان تبدیل شوند.
مزایا:انتخابی بودن نمایش تبلیغات برای کاربران، تأثیرگذاری بالای تبلیغات، افزایش تعامل کاربران، تنظیمات و کارکرد ساده، نرخ پاسخ عالی، هزینه مناسب
معایب:عدم اطمینان برخی کاربران به اینگونه از تبلیغات
بهترین روش تبلیغات آنلاین در ایران چیست؟
تا به این جای مقاله با انواع روشهای تبلیغات اینترنتی به همراه مزایا و معایب هرکدام از آنها آشنا شدید. حال شاید این سؤال برایتان پیشآمده باشد که بهترین روش تبلیغاتی از میان انواع تبلیغات اینترنتی چیست؟ پاسخ این سؤال به عوامل مختلفی بستگی دارد.
به طول کلی تمامی مدلهای تبلیغات آنلاین برای انواع کسبوکارها قابل انجام است؛ اما انتخاب اینکه کدام روش مناسبتر است با توجه به ترجیحات و شرایط اختصاصی هر کسبوکار انجام میشود.
تبلیغات موتور جستجوگر گوگل به همراه تبلیغات در شبکههای اجتماعی در کشور ایران محبوبیت بیشتری نسبت به سایر روشهای تبلیغاتی دارند. در ایران اکثر کاربران اینترنتی خریدهای خود را بهوسیله جستجو در گوگل و یا گشتوگذار در صفحات اینستاگرامی و تلگرامی انجام میدهند.
برای راهاندازی یک کسبوکار اینترنتی سود ده، داشتن سایت اختصاصی به یک ضرورت تبدیلشده است.
انتخاب روشها و استراتژیهای مناسب تبلیغاتی کسبوکارها جزء وظایف مدیر دیجیتال مارکتینگ به شمار میرود. مدیران دیجیتال مارکتینگ با بررسی شرایط اختصاصی کسبوکار شما و انجام تحلیلهای لازم، برنامه تبلیغاتی مناسب باهدفتان را به شما ارائه خواهند داد.
تبلیغات اینترنتی بهصورت رایگان چگونه ممکن است؟
اکثر کسبوکارهای نوپا و کوچک بهاشتباه تصور میکنند که انجام هرگونه تبلیغات آنلاین نیازمند صرف هزینههای سنگین هست. در حقیقت، روشهای بسیار زیادی برای انجام تبلیغات اینترنتی بهصورت کاملاً رایگان وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1. سئو سایت خود را بهبود دهید
کاربران آنلاین از سراسر دنیا در هرلحظه مشغول جستجو در گوگل هستند. این افراد به دنبال اخبار، محصولات، دستور تهیه غذا، راهنماها، سرگرمی و … میباشند. با استفاده از تکنیکهای بهینهسازی سایت نظیر تحقیقات کلمه کلیدیهای کم رقابت قادر به بهبود رتبه وبسایت خود خواهید بود. با قرار گرفتن در صفحات اول گوگل بهصورت رایگان قادر به نمایش دادن وبسایت خود به دیگران خواهید بود.
2. از کمپینهای ایمیلی رایگان استفاده کنید
برخی از سرویسدهندههای تبلیغات ایمیلی نظیر شرکت SendPulse، خدماتی رایگان در جهت اجرای کمپینهای ایمیل مارکتینگ به کاربران ارائه میدهند. اگر بهطور میانگین 500 عضو در لیست ایمیل خود داشته باشید، بهوسیله خدمات شرکت SendPulse قادر به فرستادن 15 هزار ایمیل در ماه بهصورت رایگان خواهید بود.
3. شروع به نوشتن پست مهمان (Quest Post) کنید
اگر قصد بهبود برند خود را دارید، میبایست با تکنیک پست مهمان بهخوبی آشنا باشید. پستهای مهمان در بهبود سئو سایت شما نیز تأثیرگذار میباشند.
4. از شبکههای اجتماعی بهخوبی استفاده کنید
بسیاری از اقدامات جهت ساخت و برند سازی کسبوکارتان در شبکههای اجتماعی بهصورت کاملاً رایگان قابل انجام است. با ساخت یک پروفایل حرفهای در اینستاگرام، استفاده از قالبهای محتوایی، رعایت تقویم محتوا، انتشار عکسهای باکیفیت و ترغیب مشتریان با استفاده از مسابقات و جایزههای متنوع قادر به افزایش محبوبیت کسبوکارتان خواهید بود.
جمعبندی
بسیاری از کاربران تازهوارد و یا صاحبان کسبوکارهای سنتی هنگام ورود به حوزه کسبوکارهای آنلاین با سؤالاتی نظیر اینکه انواع روش های تبلیغات اینترنتی چیست؟ تبلیغات آنلاین چند نوع هستند؟ و یا کدام روش تبلیغاتی برای کسبوکار من مؤثرتر است؟ مواجه میشوند.
در این مقاله به سؤالات بالا و پرسشهای رایج دیگر کاربران درزمینهٔ با تبلیغات اینترنتی بهصورت کامل پاسخدادهشده است. بامطالعه کامل مقاله اطلاعات کافی در زمینهٔ با انواع تبلیغات اینترنتی به دست خواهید آورد.
سؤالات متداول
تبلیغات اینترنتی با سرعت بالایی در حال جایگزین شدن با تبلیغات سنتی هست. این تبلیغات به دلیل بهصرفه بودن، اثرگذاری بیشتر و عدم محدودیتهای جغرافیایی در میان صاحبان کسبوکارهای مختلف از محبوبیت ویژهای برخوردار شده است.
تبلیغات گوگل که بانام گوگل ادوردز (Google Adwords) نیز از آن یاد میشود، یکی از بهترین انواع تبلیغات اینترنتی هست. با استفاده از این نوع تبلیغات کاربران به هر میزان بودجهای که دارند قادر به معرفی محصولات خود به طیف گستردهای از مخاطبان خواهند بود.
خیر. با استفاده از روشهایی نظیر ساخت پروفایل حرفهای اینستاگرام، تولید محتوای باکیفیت و افزایش رتبه سایت در گوگل قادر به معرفی محصولات و خدمات خود به طیف گستردهای از کاربران خواهید بود.
مقالات مرتبط:
راهنمای کسب درآمد از گوگل ادسنس