امروزه به دلیل وجود تنوع استراتژی های برند سازی بسیار، ممکن است تشخیص اینکه کدام‌یک از روش‌ها مناسب کسب‌وکار شما هستند، دشوار باشد. یکی از بهترین روش‌ها برای انتخاب از بین “انواع برندینگ“، این است که با تعاریف برندینگ و هویت برند آشنا باشید. زمانی که یاد گرفتید چگونه خودتان را در موقعیت یک برند قرار دهید و از استراتژی‌های برندینگ بهره‌مند شوید،می‌توانید در مسیر وفاداری به برند ،شناخت برند، ارزش ویژه برند و آگاهی از برند گام بردارید. در ادامه همراه ما باشید تا با انواع برندینگ آشنا شوید.

برندینگ (branding) چیست؟

برندینگ یکی از مؤلفه‌های بازاریابی است که به افراد کمک می‌کند محصولات یا خدمات کسب‌وکارشان را از دیگران متمایز کنند. برندینگ اغلب شامل ایجاد عناصری مانند لوگو، بیانیه مأموریت (mission statement) و طراحی است که در تمام انواع ارتباطات بازاریابی ثابت‌قدم است.

برند شما نشان‌دهنده این است که شما به‌عنوان‌ یک کسب‌وکار چه کسی هستید. استفاده مؤثر از استراتژی‌های برند، می‌تواند به رشد و پیشرفت کسب‌وکار شما کمک کند.

مزایای برندینگ چیست؟

به دلیل تأثیرات مهم برندینگ، وجود آن برای هر کسب‌وکاری لازم و ضروری است. از مهم‌ترین مزایای برندینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برندینگ موجب افزایش آگاهی مردم و معروف شدن کسب‌وکارها می‌شود.
  • برندینگ با تقویت جایگاه برند،فرصت جذابی را برای سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند.
  • برندینگ با تقویت حس اعتماد، تعداد مشتریان را افزایش می‌دهد.
  • برندینگ میزان رضایتمندی مشتریان را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود کارکنان به کارشان افتخار کنند.

بخوانید: برند بوک

انواع برندینگ چیست؟

انواع مختلفی از برندینگ وجود دارد که ممکن است بسته به مخاطبان هدف،صنعت،بودجه و کمپین‌های بازاریابی شما،ارزش شرکت را بالا ببرد.در ادامه قصد داریم در مورد انواع برندینگ که توانایی ایجاد ارزش ویژه برند را برای کسب‌وکار شما دارند صحبت کنیم.

برندینگ شخصی (Personal Branding)

پرسونال برندینگ یکی از انواع برندینگ است که به‌جای برند سازی برای کل کسب‌وکار،به‌نوعی تبلیغ شخصی اشاره دارد.

سلبریتی‌ها، سیاستمداران، رهبران اندیشه و ورزشکاران، معمولاً از این نوع برندینگ برای نشان دادن بهترین ورژن از خودشان به مردم استفاده می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، seth godin ​​کارآفرین و نویسنده بیش از 20 کتاب بازاریابی، خودش را به‌عنوان یک کارشناس بازاریابی معرفی کرده است.

مردم او را با پست‌های کوتاه وبلاگش که هر بار به ایده جدیدی اشاره می‌کند،می‌شناسند. به دلیل اثربخشی برند شخصی او، مردم می‌خواهند به‌جای یک شرکت یا سازمان، از ست گودین بشنوند.

برند محصول (Product Branding)

این مورد یکی از محبوب‌ترین انواع برندینگ است. برندینگ محصول درواقع روی متمایز کردن و شناساندن یک محصول از بقیه اشاره دارد.

لوگوها یا طراحی‌ها، مهم‌ترین بخش برندینگ محصول هستند و به مشتریان کمک می‌کنند محصول موردنظر را به‌راحتی بشناسند.

به‌عنوان‌مثال، نوشیدنی‌های Monster Energy دارای بسته‌بندی و لوگوهای مشخصی هستند که باعث می‌شود به‌راحتی از نوشیدنی‌های انرژی‌زای Red Bull قابل‌تشخیص باشند.

برند شرکتی (Corporate Branding)

برندینگ شرکتی درواقع همان ارزش کسب‌وکار است که یک سازمان یا شرکت به‌وسیله آن، خودش را به‌کل دنیا و کارمندانش معرفی می‌کند.

برندینگ شرکتی اغلب به دنبال نمایش مأموریت‌ها،شخصیت و ارزش‌های اصلی شرکت به مشتریان احتمالی آینده،مشتریان فعلی و مشتریان قبلی است.

به‌عنوان‌مثال ،ارزش‌ها و مأموریت‌های اصلی برند نایک در تمامی پلتفرم‌ها و محصولات آن‌ها قابل‌شناسایی هستند. مأموریت نایک «ایجاد الهام و نوآوری برای تمامی ورزشکاران جهان است».

به‌عنوان‌یک برند شرکتی، نایک خودش را به‌عنوان برندی برای ورزشکاران، علاقه‌مندان به ورزش و تمامی افرادی که علاقه‌مند به تناسب اندام هستند معرفی کرده است.

برند خدمات (Service Branding)

برندینگ خدمات یکی دیگر از انواع برندینگ است که به سراغ نیازهای مشتری می‌رود. شرکت‌هایی که از این برندینگ استفاده می‌کنند به دنبال ارائه خدمات در سطح جهانی به مشتریان خود هستند.

به‌عنوان‌مثال، Chick-fil-A به دلیل ارائه خدمات عالی به مشتریان خود شناخته‌شده است و اکنون آن را مترادف با نام تجاری خود کرده است.

برند مشارکتی (Co-Branding)

برندینگ مشارکتی یا برند سازی مشترک،یکی دیگر از انواع استراتژی‌های برند سازی است که شرکت‌ها را به هم متصل می‌کند.

درواقع چنین می‌توان گفت که برند سازی مشترک یک مشارکت بازاریابی بین دو یا چند کسب‌وکار است. این نوع برندینگ به برندها کمکی ‌کند تا تأثیرات مثبتی بر یکدیگر داشته باشند و ممکن است منجر به رشد تجارت، گسترش آگاهی از برند و ورود به بازارهای جدید شود.

به‌عنوان‌مثال، Frito Lay وTaco Bell با مشارکت با یکدیگر، Doritos Locos Taco را ساختند که موردتوجه هر دو مخاطب قرار گرفت.

برند آنلاین (Online Branding)

برندینگ آنلاین که برندینگ اینترنتی (internet branding) نیز شناخته می‌شود، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا بتوانند خودشان را به‌عنوان بخشی از کسب‌ و کار اینترنتی معرف کنند. این مدل کسب‌ و کار شامل وب‌سایت شرکت، پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی، بلاگ و سایر استراتژی محتوای آنلاین است.

بیشتر شرکت‌ها در بازار امروزی،از برخی از جنبه‌های برندینگ آنلاین یا اینترنتی استفاده می‌کنند.

برند رویدادی (Event Brands)

برندینگ رویدادی (Event Marketing) یکی دیگر از انواع برندینگ است و به عملی گفته می‌شود که طی آن، ما به‌عنوان برگزارکننده یک رویداد برنامه‌ای را تنظیم می‌کنیم، آن را سازمان‌دهی و درنهایت اجرا می‌کنیم تا طی آن‌یک محصول، خدمات یا برند را به مردم معرفی کنیم.

ایونت مارکتینگ می‌تواند هم به‌صورت حضوری وهم غیرحضوری تشکیل شود و کمپانی‌ها و بیزینس‌ها می‌توانند این رویداد را میزبانی کنند، به‌عنوان مهمان در آن حضور پیدا کنند و یا اسپانسرینگ رویداد را بر عهده بگیرند.

برندینگ بدون برند (No-Brand Branding)

برندینگ بدون برند به‌عنوان برندینگ مینیمالیستی (minimalist branding) نیز شناخته می‌شود. این نوع برندها، اغلب یک روش مینیمالیست و خاص هستند که معمولاً برای محصولات ساده‌ای انجام می‌شوند که طراحی نسبتاً ثابتی دارند. در این روش مهم‌ترین مؤلفه در برندینگ سادگی است.

یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های برندینگ بدون برند شامل Brandless است. اگر به وب‌سایت این برند سری بزنید، بسته‌بندی‌ها، رنگ‌ها و همه‌چیز آن‌ها بسیار ساده است. این امر با مأموریت آن‌ها برای تهیه مواد غذایی باقیمت مناسب به افرادی که برند معمولی ندارند، سازگاراست.

بخوانید: برند بوک

چگونه بهترین استراتژی‌های برند سازی را برای کسب‌وکارمان انتخاب کنیم؟

انتخاب بهترین استراتژی برندینگ

بسیاری از کسب‌وکارها از چندین استراتژی برند برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند. انتخاب استراتژی‌های مناسب برای موفقیت شما بسیار مهم است. برای پیدا کردن بهترین استراتژی که برای کسب‌وکار شما مناسب باشد، مراحل زیر را دنبال کنید:

هویت برند خود را تعریف کنید

قبل از انتخاب استراتژی‌های برندینگ برای کسب‌وکارتان، باید هویت برند خود را تعریف کنید. این مورد شامل سؤال کردن از خودتان و سایر افرادی است که در روند دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی و فروش مشارکت دارند؛مانند:

  • مأموریت و ارزش‌های اصلی شرکت من چیست؟
  • اگر بخواهم شرکت خود را در سه کلمه توصیف کنم،آن‌ها چه خواهند بود؟
  • می‌خواهم با چه چیزی در بازار شناخته شوم؟
  • چه نوع تفاوتی می‌خواهم در صنعت خود ایجاد کنم؟
  • می‌خواهم نام تجاری من ازنظر بصری چگونه باشد؟

پرسیدن این سؤالات از خودتان می‌تواند کمک کند اهداف و جهت خود را در بازار،به‌عنوان‌ یک برند تجاری منحصربه‌فرد تعیین کنید.

اهداف برند خود را تعیین کنید

هنگامی‌که هویت برند خود را شناسایی کردید و توانستید به سؤالات مطرح‌شده در بالا پاسخ بدهید، نوبت آن رسیده است که اهداف برند خود را تعیین کنید. به‌عنوان‌مثال، ممکن است هدف شما قرار گرفتن در موقعیت یک رهبر کسب‌وکار در یک بازه زمانی مشخص یا افزایش تعاملات مشتری از طریق بررسی، بازدید از وب‌سایت یا خرید محصولات آنلاین باشد.

به‌این‌ترتیب شما می‌توانید استراتژی برندی را انتخاب کنید که با اهداف کسب‌وکار شما هم‌جهت باشد.

مخاطبان برند خود را تعریف کنید

بهترین روش برای تعریف مخاطبان هدف شما،در نظر گرفتن این مورد است که به چه چیزی علاقه دارند، در کجا مستقر هستند، سن آن‌ها چقدر است، در مورد برند شما چگونه فکر می‌کنند و چگونه می‌توانید آن‌ها را برای خدمات یا محصولات خود جذب کنید.

شناخت بازار هدف این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا اطلاعات کافی را برای تقویت پیامتان جمع‌آوری کرده و استراتژی برند صحیحی را انتخاب کنید تا به شما در جذب مخاطب هدف کمک کند.

صنعت خود را در نظر بگیرید

هر صنعتی احتمالاً اهداف و مقاصد متفاوتی دارد که دوست دارد به آن‌ها برسد. هر استراتژی برند، چیزهای مختلفی برای ارائه کسب‌وکار شما دارد. با این‌حال، هر استراتژی متناسب با صنعت خاص شما نیست.

برای کمک به شما در تصمیم‌گیری برای انتخاب استراتژی‌های برندینگ، می‌توانید تجزیه‌وتحلیل رقابتی با رقبا را در صنعت خود انجام دهید. انجام چنین تحلیلی به شما کمک می‌کند تا فرصت‌ها و تهدیدهای خود را در بازار مربوطه کشف کنید.

بهترین ترفندها برای ایجاد برند

ساخت یک برند به زمان نیاز دارد و هر چه اعتبار شما بیشتر شود، برند شما نیز تقویت می‌شود. برای تسریع در این روند و به دست آوردن جلب اعتماد مخاطبان، از ترفندهای زیر استفاده کنید.

از محتوای بصری استفاده کنید

محتواهای بصری،بخش مهمی از برندینگ و بازاریابی محتوایی هستند.در حقیقت، طبق مطالعه‌ای که توسط HubSpot انجام‌شده، تصاویر باسرعت بیشتری نسبت به متن توسط افراد پردازش و دریافت می‌شوند. تصاویری مانند اینفوگرافیک‌ها، 3 برابر بیشتر از سایر اشکال محتوا به اشتراک گذاشته می‌شوند.

محتواهای بصری بخش عمده‌ای ازآنچه را که مشتریان شما در مورد برندتان به یاد می‌آورند،تشکیل می‌دهند. مطمئن شوید که محتواهای شما با موضوع کلی برند و ارزش‌های اصلی شما مرتبط هستند.

چنین کاری ثبات برند را برای شما فراهم می‌کند و باعث می‌شود مشتریان بعداً با دیدن تصاویر مشابه بتوانند به‌راحتی برند شمارا شناسایی کنند.

مکالمه را ادامه‌دار کنید

بخش عمده‌ای از موفقیت شما به‌عنوان‌ یک برند قوی شامل وادار کردن افراد به صحبت در مورد نام تجاری شما و مشارکت در مکالمه است. ادامه‌دار کردن مکالمه شامل داشتن حضور پررنگ آنلاین است که به شما این امکان را می‌دهد تا در مورد موضوعات موردعلاقه برند خود، پست و کامنت بگذارید.

به مشتریان خود برگردید و از آن‌ها برای وفادار ماندن به برند خود تشکر کنید. تعامل مستقیم با مشتریان به‌صورت حضوری و از طریق تلفن، ایمیل یا رسانه‌های اجتماعی به شما در حفظ و افزایش تعامل کمک می‌کند و منجر به ایجاد یک برند قوی می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله گفتیم انواع برندینگ چیست و استراتژی های برند سازی کدم‌اند. به کمک برندینگ می‌توانید جایگاه خودتان را در ذهن مخاطبان تثبیت کنید. به عبارت ساده‌تر،هرچقدر از خودتان صادقانه‌تر و دقیق‌تر صحبت کنید،مشتریان بیشتر با شما و صدای برندتان همراه می‌شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره برندینگ، کلیک کنید.

سؤالات متداول

تفاوت برند و برندینگ چیست؟

به بیان خیلی ساده، تفاوت بین برند و برندینگ این است که برند یک مقصداست، درحالی‌که برندینگ سفر یا نقشه راه است. برند سازی فرآیند ساخت یک برند است و هویت برند بخشی از این فرآیند محسوب می‌شود.

قدرت برند سازی چیست؟

قدرت برندینگ، توانایی آن در تأثیرگذاری بر رفتار است. شرکت‌ها برند می‌شوند تا بتوانند اعتبار ایجاد کنند. اعتبار خوب برندها منجر به افزایش فروش می‌شود.

چگونه نام برند را انتخاب کنیم؟

نام برند در برندینگ بسیار حائز اهمیت است و برای انتخاب آن باید به نکاتی ازجمله خاص بودن، قابل‌پذیرش عموم بودن، دربرداشتن ویژگی‌های شرکت و غیره توجه کنید.

برندینگ چه تأثیراتی در بازاریابی و فروش دارد؟

احساسات مخاطبان را تحریک می‌کند
باعث می‌شود برند شما از سایر رقبا متمایز شود
باعث می‌شود با مشتریان احساس صمیمیت و نزدیکی بهتری داشته باشید

برند سازی جغرافیایی چیست؟

این نوع برند سازی مختص خدمات و محصولاتی است که در منطقه‌ای خاص واقع‌شده‌اند. از برند سازی جغرافیایی بیشتر در حوزه گردشگری و تبلیغ غذاها و مراکز توریستی یک منطقه استفاده می‌شود.

امتیاز بدهید.

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • خیلی عذر میخوام امکانش براتون هست که بگید قدرت برند سازی چیه؟

    پاسخ
    • مدیر سایت
      خرداد 10, 1401 9:58 ق.ظ

      سلام بر شما
      قدرت برندینگ در تاثیر آن در رفتار هستش. بسیاری از شرکت ها بر روی برندسازی سرمایه گزاری می کنند تا بتوانند اعتبار پیدا کنند تا تاثیرش را در فروششان بگذارد.

      پاسخ
  • فرشته ایمانی
    آبان 11, 1400 10:59 ب.ظ

    باسلام
    میشه لطفا منابع این مقاله رو ذکر بفرمایید؟

    پاسخ
    • مدیر سایت
      آبان 12, 1400 11:20 ق.ظ

      با سلام از منابع مختلف + تجربه و دانش خود نویسنده است و منبع خاصی نداره

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست