استراتژی بازاریابی (Marketing Strategy) به برنامه ای کامل و جامع گفته می شود که یک سازمان برای رسیدن به اهداف بازاریابی خود، طرح ریزی می کند. در واقع، این استراتژی بازاریابی است که مسیر حرکت تیم بازاریابی سازمان را مشخص می کند. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که استراتژی بازاریابی چیست؟ و انواع آن رابه شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای دانلود PDF مقاله استراتژی بازاریابی کلیک کنید.
انواع استراتژی بازاریابی کدامند؟
بازاریابی چیست؟ و چطور در این بازار رقابتی باید از آن به نحو احسنت استفاده کرد؟ فرقی نمی کند که سازمان شما در چه صنعتی فعالیت دارید، در هر صورت باید برای جذب مشتریان و حفظ آن ها با سازمان های متعددی رقابت داشته باشد. در نتیجه اینجاست که استراتژی بازاریابی به شکل اصولی، راهی است که می تواند شما را در این رقابت پیروز کند.
در این فضای رقابتی، بازاریابی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و کسب و کارها تنها از طریق “استراتژی بازاریابی” که به شکل درست تدوین شده باشد می توانند در رقابت باقی بمانند. امروزه، برندها با به کارگیری انواع استراتژی بازاریابی، در یک رقابت بی پایان به سر می برند و تنها برندهایی می توانند موفق شوند که طرح دقیق و به روزی برای مارکتینگ داشته و به آن، پایبند باشند.
با هم بخوانیم: بازاریابی برونگرا
نگاهی به مفهوم استراتژی بازاریابی
Marketing Strategy، یک رویکرد بلند-مدت و آینده نگرانه است که می توان آن را یک نقشه راه کلی برای هر سازمان یا کسب و کاری با هدف اساسی رسیدن به یک مزیت رقابتی پایدار از طریق درک نیازها و خواسته های مشتریان دانست.
هر مارکتینگ استراتژی، یک استراتژی گسترده است که هر چیزی، از جایگاه سازمان در صنعت گرفته تا شرکای استراتژیک، روابط رسانه های و کانال ها و تاکتیک ها را شامل می شود.
منظور از یک استراتژی بازاریابی چیست؟ هر استراتژی مارکتینگ، به یک نقشه راه کلی برای به دست آوردن مشتریان بالقوه و تبدیل کردن آن ها به مشتریان واقعی محصولات یا خدمات سازمان، اشاره دارد. این نقشه راه، شامل گزاره ارزش، پیام اصلی برند، داده های مرتبط با مخاطب هدف، داده های دموگرافیک مشتریان و دیگر عناصر پراهمیت است.
در دورانی که مفهوم بازاریابی، روز به روز، پیچیده تر و نامفهوم تر می شود، می توان بازاریابی استراتژیک را زیرمجموعه ای از برندسازی دانست. در واقع، بازاریابی استراتژیک، چکیده ای کاربردی از عناصر کلیدی استراتژی و بعضی از اهداف و روش های مورد استفاده برای رسیدن به آن هاست.
همچنین بخوانید: رفتار سازمانی
تفاوت بین تاکتیک بازاریابی و استراتژی بازاریابی چیست؟
معمولا، در هنگام صحبت در رابطه با اهداف بازاریابی، دو واژه تاکتیک مارکتینگ و استراتژی مارکتینگ، به اشتباه، به جای هم دیگر، استفاده می شوند. با اینکه ممکن است این دو عبارت، مترادف به نظر برسند، اما در بازاریابی، دو مفهوم کاملا متفاوت هستند.
در حالی که استراتژی را می توان مسیر رسیدن به اهداف دانست، منظور از تاکتیک، روش رسیدن به هدف است. به عبارت دیگر، استراتژی، نقشه رسیدن به یک هدف، اما تاکتیک، روش اجرای آن هدف است.
یک تیم بازاریابی سنتی یا دیجیتال باید ابتدا اهداف خود را مشخص کند. سپس، نوبت به چیدن یک طرح یا Marketing Strategy است. در نهایت، باید مجموعه ای از تاکتیک ها برای اجرای بازاریابی استراتژیک، تعیین و پیاده سازی شوند.
بخوانید: ارزش طول عمر مشتری
Marketing Strategy چه انواعی دارد؟
انواع بازاریابی استراتژیک، بی نهایت هستند و هر سازمانی می تواند بر اساس عوامل مختلفی مثل نوع صنعت، میزان منابع و مخاطب هدف خودش، یک استراتژی مارکتینگ خاص خودش را پیش بگیرد.
با این حال، بعضی از انواع مشخص بازاریابی استراتژیک، به دلیل اثرگذاری بیشتر و سهولت در پیاده سازی، رواج پیدا کرده و توسط بسیاری از سازمان ها، مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه می خواهیم کلی ترین انواع استراتژی بازاریابی را برای شما توضیح دهیم.
۱- بازاریابی تجارت به مصرف کننده (B2C)
با توجه به نکات آموزش بازاریابی و فروش منظور از استراتژی های بازاریابی تجارت به مصرف کننده (business to customer)، بازاریابی برای فروش مستقیم و بدون واسطه محصولات یا خدمات سازمان، به مصرف کنندگان است.
در این نوع استراتژی باید مصرف کنندگان را به خوبی بشناسید. یکی از بهترین تاکتیک ها برای بازاریابی استفاده از شبکه های اجتماعی است.
۲- بازاریابی پرسنلی
یک نوع استراتژی بازاریابی، بازاریابی پرسنلی (employee marketing) است. منظور از بازاریابی پرسنلی، استفاده از کارکنان سازمان به عنوان سفیران و نمایندگان برند است. خیلی از شرکت ها، تخفیفاتی را برای ارائه محصولات یا خدمات خود به کارکنانشان در نظر می گیرند.
در صورتی که بتوانید کارکنان خود را از محصولات یا خدمات خود راضی نگه دارید، آن ها نیز به بازاریابی دهان به دهان برند شما می پردازند و به دوستان و آشنایان خود توصیه می کنند که از شما خرید کنند. این نوع استراتژی، به ویژه برای سازمان های بزرگ و با نیروی انسانی متعدد، بسیار عالی است.
حتی ممکن است بعضی از کارکنان شما، برند شما را در شبکه های اجتماعی نیز تبلیغ کنند. کافی است تنها چند نفر از کارکنان برای یک برند چنین کاری انجام دهند؛ خیلی زود، نام برند شما در شبکه دنبال کنندگان آن ها در شبکه های اجتماعی، دهان به دهان می چرخد.
همچنین مطالعه کنید: تحقیقات بازار
۳- بازاریابی عصبی
اگر بخواهیم خیلی خلاصه بگوییم، در بازاریابی عصبی از علوم اعصاب و روانشناسی در بازاریابی استفاده می شود. در واقع، می توان بازاریابی عصبی را مطالعه مغز مشتریان توسط برندها دانست. در واقع، برندها با مطالعه مغز مشتریان خود، رفتار آن ها را آنالیز می کنند.
برای مثال در بازاریابی عصبی می توان از روانشناسی رنگ در بازاریابی یک محصول استفاده کرد. هر کدام از رنگ ها، حس خاصی را در مخاطب ایجاد می کنند و اگر آن حس، با پیام برند شما مطابقت نداشته باشد، استراتژی بازاریابی شما موفق نخواهد شد.
برای مثال، برای ایجاد هیجان در مشتری های خود باید از رنگ های قرمز، زرد و نارنجی استفاده کنید اما اگر بخواهید در آن ها، حس اعتماد ایجاد کنید، رنگ آبی بسیار مفید است.
۴- بازاریابی حسی
بازاریابی حسی، نوعی از بازاریابی شبیه به بازاریابی عصبی است که با رفتار و احساسات مخاطبین، سر و کار دارد. در این نوع بازاریابی، یک رابطه حسی بین مخاطب و برند ایجاد می شود و سعی در این است که مخاطب، حسب خوبی نسبت به برند پیدا کند و رابطه حسی خوبی با برند داشته باشد.
۵- استراتژی های تجارت به تجارت (B2B)
استراتژی های تجارت به تجارت (business to business) یا B2B مخصوص کسب و کارهایی هستند که محصولات یا خدمات خود را به سازمان های دیگر عرضه می کنند و مشتریان آن ها، افراد حقوقی و نه افراد حقیقی هستند.
برای مثال، مشتریان یک تیم تخصصی تولید محتوا، افراد حقیقی نیستند بلکه سازمان هایی هستند که می خواهند تولید محتوای خود را برون سپاری کنند.
بازاریابی برای کسب و کارهایی که درآمدزایی آن ها از نوع تراکنش های B2B است، پیچیدگی بیشتری در مقایسه با استراتژی های B2C دارد زیر سازمان ها نسبت به افراد حقیقی، برای خریدهای خود، تحقیقات بسیار بیشتری می کنند. حتی نیاز است که برای فروش محصولات و خدمات خود به یک سازمان، با آن سازمان وارد رابطه شوید و حتی قراردادهای بلندمدت همکاری امضاء کنید.
۶- بازاریابی مستقیم
نوع دیگری از استراتژی بازاریابی، بازاریابی مستقیم است. محصولات کمی وجود دارند که شما بتوانید آن ها را به صورت رو در رو به مشتری بفروشید و در عین حال، آن محصول را به طور کامل و به خوبی به مشتری، معرفی کنید. برای مثال، ملاقات نمایندگان علمی شرکت های داروسازی با پزشکان نوعی بازاریابی مستقیم محسوب می شود.
۷- بازاریابی شبکه ای
یک استراتژی بسیار مؤثر در بازاریابی، استراتژی شبکه ای یا Network marketing است. در بازاریابی شبکه ای، هر کدام از مشتریان با ایجاد یک شبکه زیرمجموعه خود، کار بازاریابی محصولات یا خدمات شرکت را انجام می دهند و پورسانت خود را دریافت می کنند.
این در حالی است که در این نوع بازاریابی، خود بازاریاب، مشتری شرکت و احتمالا، زیرمجموعه بازاریاب ها/مشتری های دیگر است. بازاریابی شبکه ای را می توان به انواع زیر، تقسیم بندی کرد:
- افیلیت مارکتینگ
- بازاریابی چندسطحی
- بازاریابی مستقیم
۸- نیچ مارکتینگ
برای درک مفهوم نیچ مارکتینگ، فقط کافی است که با مفهوم کلمه niche، آشنا شوید. niche در کلمه به معنی حجره یا فضای بسیار کوچک است. بنابراین، می توان نیچ مارکتینگ را نوعی استراتژی برای بازاریابی بسیار هدفمند و با تمرکز روی تعداد اندکی مخاطب، تعریف کرد.
در نیچ مارکتینگ، شناخت مخاطب هدف و ساخت پرسونای مخاطب، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید با دقت زیادی انجام شود. در صورتی که محصول یا خدمات خیلی خاصی عرضه می کنید، باید از نیچ مارکتینگ برای بازاریابی استفاده کنید.
۹- بازاریابی خیرخواهانه
گاهی اوقات، مردم به دلایلی غیر از منفعت شخصی، از یک شرکت خرید می کنند. به عنوان مثال، بعضی از مردم ترجیح می دهند برای خرید محصولاتی که با آسیب کمتری به محیط زیست ساخته می شوند، پول بیشتری بپردازند. تمایل مردم به خریدهای خیرخواهانه، می توانید فرصتی طلایی برای یک سازمان باشد تا چنین انگیزه ای را در مخاطبان خودش، ایجاد کند.
به عنوان یک مثال خیلی ساده، بسیاری از شرکت های تولید کننده یخچال یا سیستم های سرمایشی که براساس سیکل تبرید و با استفاده از یک گاز مبرد کار می کنند، تأکید زیادی روی درجه سلامت زیست محیطی گاز مورد استفاده در محصولات خود دارند. مردم حاضرند برای جلوگیری از ورود گازهای مبرد ناسازگار با محیط زیست به جو، پول بیشتری بپردازند و شرکت های تولید یخچال و دیگر وسایل سرمایشی، به با بازاریابی خیرخواهانه می توانند از رقبای خود، پیشی بگیرند.
۱۰- رسانه های اکتسابی
خیلی از رسانه ها در نزد اذهان عمومی، اعتبار بالایی دارند و بازدید از این رسانه ها نیز زیاد است. برای مثال، می توان از پیج های اینفلوئنسرها در اینستاگرام یاد کرد که فالوورهای زیادی دارند و اثرگذاری آن ها روی فالوورها نیز زیاد است. امروزه، بسیاری از برندهای بزرگ، برای بازاریابی، به سراغ رسانه های اکتسابی می روند.
۱۱- بازاریابی چریکی
بازاریابی چریکی یکی از بهترین انواع بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک است که روی تاکتیک های کم هزینه با بیشترین نتایج، تمرکز دارد. البته شرکت های بزرگ نیز می توانند از بازاریابی چریکی استفاده کنند.
بازاریابی چریکی را می توان بازاریابی از طریق روش های نامرسوم و ارزان قیمت دانست. انواع بازاریابی چریکی به شرکت زیر هستند:
- بازاریابی وایرال
- بازاریابی مخفی
- بازاریابی محیطی
- بازاریابی کمینگاهی
- بازاریابی خیابانی
- بازاریابی آزمایشی
۱۲- بازاریابی ویروسی
بازاریابی ویروسی نوعی از بازاریابی چریکی محسوب می شوند. این نوع استراتژی نیازمند تولید محتوایی با قابلیت ویروسی شدن است. منظور از ویروسی شدن، تمایل مخاطبان از طیف های مختلف، برای به اشتراک گذاری نوعی از محتوا است.
محتوای ویروسی محتوایی است که جذابیت بسیار زیادی برای کاربران دارد و معمولا در شبکه های اجتماعی منتشر می شود تا کاربران بتوانند آن را به راحتی با یک دیگر به اشتراک بگذارند. برای مثال، زمانی که شما یک پست جالب را در اینستاگرام می بینید، احتمالا آن را با دوستان خود به اشتراک می گذارید و آن ها نیز آن پست را برای دوستان خود می فرستند. وجه تسمیه این نوع بازاریابی نیز به دلیل این الگوی انتشار ویروسی است.
۱۳- بازاریابی مشارکتی
یکی دیگر از انواع استراتژی بازاریابی، بازاریابی مشارکتی است که از طریق آن، با همکاری یک کسب و کار دیگر که مخاطبین هدف مشابهی با شما دارد، بازاریابی را انجام می دهید. به این صورت که هر کسب و کار، کسب و کار شریک خودش را تبلیغ می کند.
برای مثال، اگر در زمینه پرورش و فروش گیاهان آپارتمانی فعالیت دارید، می توانید با یک کسب و کار فروش کود، سم و هورمون های گیاهی، بازاریابی مشارکتی را پیاده سازی کنید.
۱۴- بازاریابی اینترنتی
منظور از بازاریابی اینترنتی یا همان بازاریابی دیجیتالی یا با اصطلاح، دیجیتال مارکتینگ، اجرای استراتژی های بازاریابی بر بستر وب، شامل شبکه های اجتماعی و وبسایت ها است. شاید بتوان گفت که در حال حاضر، مهم ترین و مؤثرترین استراتژی برای بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ است.
۱۵- بازاریابی نقطه خرید
منظور از بازاریابی نقطه خرید، قرار دادن محصولات خود در مکان هایی است که مشتریان، بیشترین خریدها را انجام می دهند.
۱۶- بازاریابی دهان به دهان
در رابطه با بازاریابی دهان به دهان، در بخش بازاریابی پرسنلی صحبت کردیم.
۱۷- بازاریابی محتوایی
از قوی ترین استراتژی های بازاریابی، content marketing یا بازاریابی محتوایی است. در این نوع استراتژی بازاریابی، شما مخاطب را با ارائه محتوای ارزشمند و مرتبط، به صفحات فروش خود، هدایت می کنید.
برای این کار، ابتدا باید مخاطب هدف خود را به خوبی بشناسید و اصطلاحا، یک پرسونای کاربری تعریف کنید. سپس، بای انواع محتواهایی مفید، جذاب و مرتبط با کسب و کار خود، مثل محتوای متنی، عکس، ویدئو و پادکست تهیه کرده و در شبکه های اجتماعی و وبسایت های خود یا رسانه های اکتسابی به اشتراک بگذارید و از طریق لینک هایی، مخاطبان را به وبسایت خود بکشانید تا محصولات و خدماتی را که نیاز دارند، ببینند و نهایتا، از شما خرید کنند.
بازاریابی محتوایی، تاکتیک های بسیار متعددی دارد که یکی از مهم ترین آن ها، بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) یا سئو (SEO) است.
در این نوع تاکتیک، هدف شما، ارتقاء رتبه صفحات هدف وبسایت فروش خدمات یا محصولات خود در نتایج جستجوی گوگل از دو روش سئو محتوایی و سئو فنی است.
در سئو فنی، توسعه دهندگان وب، با بهینه سازی نقشه سایت و دیگر جنبه های فنی آن، به سئو سایت کمک می کنند. در مقابل، در سئو محتوایی، تحقیق کلمه کلیدی و سپس، بهینه سازی محتواها براساس کلمات کلیدی استخراج شده، انجام می شود.
همانطور که پیش از این گفتیم، استراتژی های بازاریابی، نامحدود هستند و هر سازمانی، بسته به عوامل مختلفی می تواند استراتژی خاصی را برگزیند. در بالا، فقط هفده استراتژی مهم را به شما معرفی کردیم. اجازه دهید در ادامه، مهم ترین عناصر اصلی یک مارکتینگ استراتژی را برای شما توضیح دهیم.
همچنین بخوانید: بازاریابی درونگرا
مهم ترین عناصر یک استراتژی بازاریابی
پیش از اینکه در رابطه با عناصر بازاریابی استراتژیک صحبت کنیم، باید مفهوم تازه ای تحت عنوان «آمیخته بازاریابی» (marketing mix) را برای شما توضیح دهیم.
تمامی کسب و کارها، از مجموعه ای از ابزارهای بازاریابی برای فروش محصولات خود استفاده می کنند. به مجموعه ای از این ابزارها، آمیخته بازاریابی یا marketing mix گفته می شود.
شناسایی و چیدمان عناصر یک آمیخته بازاریابی، به کسب و کارها، امکان تصمیم گیری های درست و سودده در تعیین انواع استراتژی بازاریابی را می دهد.
تحقیق بازار
پیش از راه اندازی هر کسب و کاری، باید یک مرحله تحقیقات بازار انجام شود و در صورت مناسب بودن شرایط برای ورود به آن بازار، اقدام شود. در تحقیق بازار یا Market Research، وضعیت تقاضا برای یک محصول یا خدمات مشخص در زمان حال یا در آینده ای نزدیک، بررسی می شود.
همچنین، در تحقیق بازار باید رقبای خود را نیز در نظر بگیرید، هزینه های راه اندازی کسب و کار را محاسبه کنید و در جریان قیمت ها قرار بگیرید. در شرایطی که وضعیت برای ورود به بازار مناسب باشد، می توانید کسب و کار خود را شروع کرده و از همان ابتدا، همزمان با پیشبرد دیگر فعالیت ها برای شروع کسب و کار، بازاریابی را با تدوین سند استراتژی مارکتینگ، شروع کنید.
۱- اهداف بازاریابی
هر کسب و کاری در شروع بازاریابی، پیش از هر کاری باید اهداف بازاریابی خود را مشخص کند. برای مثال، یک هدف بازاریابی می تواند رسیدن به تعداد فالوورهای مشخص در پیج اینستاگرام سازمان یا تعداد بازدیدهای مشخص از وبسایت کسب و کار باشد.
مهم ترین ویژگی یک هدف بازاریابی این است که باید قابل دسترسی و قابل اندازه گیری باشد. در صورتی که هدف شما قابل دسترسی نباشد، هیچ معنی مشخصی نخواهد داشت و خیلی زود، تیم بازاریابی را دلسرد خواهد کرد. همچنین، اگر معیار مشخصی برای اندازه گیری هدف شما وجود نداشته باشد، هرگز نمی توانید بفهمید که آیا استراتژی بازاریابی شما، مفید بوده است یا خیر.
از رایج ترین اهداف بازاریابی می توان به تعداد فروش ها و تعداد مشتریان، اشاره کرد. نرخ تبدیل نیز می توان یک هدف قابل سنجش و معیاری مناسب برای تعیین میزان موفقیت یک استراتژی باشد. در هنگام تعیین اهداف استراتژی، باید عوامل زیر را در نظر داشته باشید:
- نوع محصولات یا خدماتی که ارائه می دهید
- مخاطب هدف
- رقبای خود
۲- مخاطب هدف
عنصر مهم دیگر در بازاریابی استراتژیک، مخاطب هدف یا کسی است که شما می خواهید محصول یا خدمات خود را به او بفروشید. برای اینکه بتوانید بازاریابی خود را به صورت هدفمند، بهینه و مؤثر انجام دهید، باید مخاطب هدف خود را به خوبی بشناسید. شما باید بدانید که مخاطب شما در چه گروه سنی قرار دارد، در کجا زندگی می کند، چه نیازهایی دارد، در چه سطحی از تحصیلات قرار دارد، شرایط مالی او چگونه است و غیره و غیره.
یکی از بهترین روش ها برای شناخت مخاطب هدف و بازاریابی بر اساس ویژگی های مخاطب هدف، ساخت یک پرسونای کاربری یا پرسونای مخاطب است.
یک پرسونا، در واقع، یک شخصیت نیمه خیالی-نیمه واقعی است. پرسونا از این جهت خیالی است که وجود فیزیکی ندارد اما با در نظر گرفتن اینکه نماینده ای از هزاران یا میلیون ها مخاطب شما و ارائه دهنده ویژگی های واقعی آن ها است، می توان آن را واقعی در نظر گرفت.
۳- تحقیق در رابطه با تاکتیک های بازاریابی
همانطور که پیش از این گفتیم، تاکتیک بازاریابی، مفهومی مجزا از استراتژی بازاریابی و در واقع، روشی برای رسیدن به اهداف در بازاریابی استراتژیک است. تاکتیک های بسیار متنوعی برای تحقق اهداف یک استراتژی در بازاریابی وجود دارد. با این حال، شما باید تاکتیک هایی را اتخاذ کنید که با شرایط کسب و کار شما مثل نوع محصول یا خدماتتان و نوع مخاطب شما، همخوانی داشته باشد. به علاوه، هر کدام از انواع Marketing Strategy، تاکتیک های خاص خودش را دارد.
۴- برنامه ریزی برای اجرای تاکتیک ها
پس از اینکه تاکتیک های بازاریابی خود را مشخص کردید، نوبت به برنامه ریزی برای اجرای آن ها می رسد. هر تاکتیک بازاریابی برای اینکه به درستی اجرا شود نیازمند تخصیص منابع مالی، منابع انسانی و زمان است. به علاوه، نحوه اجرای تاکتیک نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
برای مثال، اگر شما، تاکتیک بازاریابی در اینستاگرام را انتخاب کرده اید، باید تعیین کنید که برای رسیدن به یک تعداد فالوور مشخص در یک محدوده زمانی از پیش تعیین شده، باید از چه روش هایی استفاده کنید (کمک گرفتن از اینفلوئنسرها، تولید محتوای سوشال، انتشار محتوا با هدف وایرال شدن و …)، چه زمانی محتواهای خود را منتشر کنید، چه مقدار هزینه برای اجرای روش ها نیاز دارید و…
۵- تعیین زمان و بودجه
اما گام بعدی در تکمیل یک استراتژی بازاریابی چیست؟ شما باید مشخص کنید که در چه زمانی می خواهید به اهداف بازاریابی خود برسید و برای این کار، نیاز به چه مقدار بودجه دارید. شما باید تمام هزینه های تاکتیک های مختلفی را که می خواهید از آن ها استفاده کنید، برآورد کرده و ببینید که آیا می توانید چنین بودجه ای به استراتژی خود، تخصیص دهید یا باید یک استراتژی کم هزینه تر بچینید.
همچنین بخوانید: استارتاپ های ایران
جمع بندی
یکی از مهم ترین عوامل در موفقیت یک کسب و کار، استراتژی بازاریابی (Marketing Strategy) صحیح است. برای اینکه محصولات یا خدمات خود را به فروش برسانید، باید با استفاده از بازاریابی استراتژیک، منابع را به طور بهینه و هدفمند، مصرف کنید تا بازگشت سرمایه قابل قبولی داشته باشید. در صورتی که بدون داشتن یک استراتژی مشخص، برای بازاریابی هزینه کنید، احتمالا، بازگشت سرمایه چندان زیادی نخواهید داشت.
در بازاریابی، مفهوم استراتژی با تاکتیک، کاملا متفاوت و استراتژی به یک طرح جامع و بلند مدت گفته می شود که یک کسب و کار، برای رسیدن به اهداف بازاریابی خودش، آن را برنامه ریزی می کند. این در حالی است که تاکتیک های بازاریابی، مجموعه روش ها و کانال هایی هستند که برای اجرای یک استراتژی، از آن ها استفاده می شود.
هر کسب و کاری باید با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مثل نوع محصول یا خدماتش، نوع مخاطبانش، اندازه سازمان، منابع سازمان و بسیاری از عوامل دیگر، یک سند استراتژی بازاریابی برای خودش داشته باشد. در این مقاله به شما گفتیم که استراتژی بازاریابی چیست؟ و آن را به طور کامل برای شما توضیح دادیم. همچنین گفتیم که مهم ترین مدل های آن کدامند و برای طراحی یک «Marketing Strategy» موفق، باید چه عواملی را در نظر داشته باشید.
آنچه از مدیریت بازاریابی باید بدانید!
4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
تو قسمتی که بازاریابی محتوایی رو توضیح دادین، اشاره ای به اهمیت شناخت مخاطب و تهیه پرسونا کرده بودین. من یه شرکت کوچیک تامین لوازم اداری مثل پرینتر و … دارم و نمی دونم چطور باید پرسونای مشتریانم رو تنظیم کنم. چطور باید این کار رو انجام داد؟ منبعی می تونید معرفی کنید؟
سلام
برای شناخت مخاطب باید تحقیق اولیه انجام بدین و با کوئسشن باکس هایی که در اینستاگرامتان میذارین از سن و جنسیت آن ها سر در بیارین. همچنین با اخلاقیات، سلایق و طرز فکر آن ها باید آشنا بشین.
درسته که داشتن استراتژی کسب و کار خیلی مهم هست، اما در کنارش توانایی تحلیل بازار، رفتار شناسی مشتری، پیش بینی آینده و اتخاذ تصمیم های درست در حین انجام کار هم مهم هست. چه بسیار کسب و کارهایی که علاوه بر داشتن استراتژی کسب و کار با شکست های سنگینی مواجه شدند. و دلیلش نبود مدیریت صحیص و درست در هنگام مواجه با بحران های پیش بینی نشده بوده است
وقت بخیر
عذرخواهم روش نوشتن استراتژی مارکتینگ موثر چی هستش؟