در سال 2020 جلب توجه مخاطب بسیار پیچیده تر شده است. به همین خاطر برندهای مختلف به شدت به دنبال بازاریابی حسی یا همان سنسوری مارکتینگ (Sensory Marketing) هستند و عاشق آن شده اند.
کمپینهای حسی زنده و بهیادماندنی، باعث میشوند که پیام شما بدون پرت شدن حواس مخاطب به او برسد. اما این استراتژی دارای یک تعریف استاندارد نیست و اگر شما تازهوارد باشید ممکن است برای شما گیجکننده باشد. مثلاً شاید نتوانید در ابتدا پاسخ مناسبی برای سؤالهای زیر پیدا کنید:
- بازاریابی حسی چیست؟بازاریابی چیست؟
- آیا انواع مختلفی دارد؟
- بهطورکلی این نوع بازاریابی با بازاریابی سنتی و یا رویدادهای زنده چه تفاوتی دارد؟
- چه موقع نیاز است تا از این نوع استراتژی بازاریابی بهجای استراتژیهای دیگر استفاده شود؟
خیلی از افراد این مدل بازاریابی را، با بازاریابی عصبی (Neuro Marketing) اشتباه میگیرند. خوب البته شباهتهایی هم با هم دارند ولی به یک مطلب اشاره ندارند و متفاوت هستند.
برای دانلود PDF کلیک کنید
تعریف اولیه Sensory marketing
بازاریابی حسی یا سنسوری مارکتینگ نوعی استراتژی بازاریابی است که در آن مخاطبان به وسیله تجربیات مختلف، با برند تعامل و ارتباط برقرار می کنند. گاهی اوقات این استراتژی به عنوان “بازاریابی زنده” یا “تجربیات بازاریابی رخداد” نیز نامیده میشود.
ایده این استراتژی این است که یک “تاثیر ماندگار بر مخاطب” ایجاد شود. این کار مردم را تشویق میکند که این تجریبات را با دوستان خود چه از طریق آنلاین چه غیر آنلاین به اشتراک بگذارند.
حالا این تجربه میتونه تجربه شرکت در یک رخداد، قسمتی از یک رخداد و یا خیلی چیزای دیگه باشد. نکته ی مهم در این ایده بازاریابی این است که یک تجربه لذت بخش برای مخاطب ایجاد شود.
در واقع بازاریابی حسی یعنی همه چیز درباره ی تعامل مصرف کنندگان با تجربیات زنده.
این رویکرد بسیار مشابه همان رویکردی است که شما در هنگام تهیه و آماده سازی “تجربه رخداد” انجام داده اید.
در اغلب موارد رویدادها از 2 طریق با کمپین های بازاریابی حسی همپوشانی دارند. رویدادها میتوانند بخشی از این کمپین ها در اندازه بزرگتر باشند. مثل افتتاح یک فروشگاه بزرگ پاپ- آپ.
فعالیت های برند کوچک تر میتوانند در فعالیت های حسی شخصی وجود داشته باشند.
مهم نیست که شما در چه موردی فعالیت میکنید. باید در مورد اهداف کمپین بسیار واضح باشید. روش های مختلفی وجود دارد که میتوانید تاثیر یک کمپین را بسنجید. عباراتی که در شبکه های اجتماعی به دست می آیند(به همین دلیل داشتن یک هشتگ منحصر به فرد برای رویداد خود بسیار مهم است) و نظر خواهی از شرکت کنندگان پس از کمپین بسیار مهم است.
بخوانید: بازاریابی عملگرا
کاربرد سنسوری مارکتینگ
بازاریابی حسی می تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. اما در فضای آنلاین نمی توان همه حواس را درگیر کرد. البته با جملات و تصاویر توصیفی می توانید تا حدودی حواس بویایی و چشایی را نیز درگیر کنید اما تنها حواس بینایی و شنوایی قابل تاثیرگذاری مستقیم هستند. یکی از مواردی که باید در این مورد به آن توجه کنید، روانشناسی رنگ در بازاریابی است. زیرا رنگ ها یکی از عناصر اصلی جلوه بصری به حساب می آیند. در ادامه دو نمونه از کاربرد آنلاین سنسوری مارکتینگ را بررسی کرده ایم:
ایمیل مارکتینگ
شاید بعید به نظر برسد، اما یکی از کاربرد های مهم سنسوری مارکتینگ می تواند در ایمیل مارکتینگ باشد. برای تمرکز بر حس بینایی مخاطبان می توانید در ایمیل های خود از تصویر، نمودار و اینفوگرافی استفاده کنید. همچنین در صورت ارسال خبرناممه ایمیلی، بهتر است تا خبرنامه شما طراحی منحصر به فرد و زیبایی داشته باشد. ایمیل های خود را از نظر بصری غنی کنید و تاثیر آن را در میزان نرخ تبدیل خود ببینید.
ویدئو مارکتینگ
دیگر کاربرد مهم بازاریابی حسی در ویدیو مارکتینگ است. محتوای ویدئویی به دلیل جذابیت و انتقال سریع مفاهیم تاثیر زیادی در جلب توجه مخاطبان در مراحل مختلف قیف فروش دارد. به طور کلی در محتوای آنلاین، باید تمرکز ویژه ای بر حس بینایی مخاطب داشته باشید.
سنسوری مارکتینگ کمک می کند برند خودتان را بسازید
در میان رویکردهای مختلف انواع بازاریابی، بازاریابی حسی یکی از هوشمندانه ترین راه ها برای تحریک احساسات مشتری و همچنین ایجاد و حفظ تعامل با مشتریان است. تمام بیزینس ها در هر صنعت و زمینه ای می توانند از تکنیک های بازاریابی حسی استفاده کنند؛ بنابراین صرف نظر از اینکه لباس می فروشید و یا قطعات فنی، بازاریابی حسی مکمل تجارت شما خواهد بود و می توانید از کمپین های آن برای رشد بیزینستان استفاده کنید. بازاریابی حسی در اولین مرحله کمک می کند که تجربه مشتریان از تعامل با برند را بهبود ببخشید.
این مساله باعث می شود ارتباطی معنا دار و موثر با مشتریان داشته باشید و آن ها نام و برند شما را در خاطر داشته باشند؛ به این ترتیب از جمله کارکردهای اساسی بازاریابی حسی، کمک به برندسازی و در یاد ماندن است.
بخوانید: بازاریابی فصلی
آیا واقعا لازم است که بازاریابی حسی را آزمایش کنید؟
چه موقع برند شما نیاز به تجربه این استراتژی دارد؟ این مورد بستگی به شما، اهدافتان، برنامه زمانی و منابعتان دارد.
بازاریابی حسی به شما این اجازه را میدهد که برند خودتان و یا اسپانسرهایتان را به سمت همگام سازی با مخاطبان و انسان ها پیش ببرید. این موضوع باعث ایجاد یک تجربه شیرین و لذت بخش در مخاطب و مصرف کننده شما می شود.
اگرچه این تجربیات در زندگی واقعی به صورت حضوری است. اما شما میتوانید برای تقویت تلاشهای خودتان از طریق کانال های مختلف به وسیله خلق محتوای جذاب و شبکه های اجتماعی با مخاطبان زندگی کنید.
کافی نیست که شما فقط به شرکت کنندگان خود یک جایزه بدهید. برای اینکه برند شما بسیار موفق تر باشد باید یک ترتیبی اتخاذ کنید که به صورت حضوری با مخاطبانتان در ارتباط باشید. ارتباط نزدیک با مخطبان باعث پیدا کردن نقص ها و پیشرفت آنها است. این مورد به شما، اسپانسرهای شما و موارد دیگر بستگی دارد.
شما برای اینکه یک ارتباط نزدیک با مخاطبانتان داشته باشید میتوانید از یک برند بزرگ تر کمک بگیرید.
همچنین بخوانید:
بازاریابی درونگرا
بازاریابی برونگرا
نتیجه گیری
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم جلبتوجه مخاطبان امروزی بسیار سختتر از قبل شده است. در این شرایط بازاریابی حسی، یکی از بهترین روشهایی است که میتوانید برای دیدهشدن و جلبتوجه مخاطب، روی آن حساب کنید. سنسوری مارکتینگ جنبه انسانی به برند شما میدهد و باعث میشود که رابطه و تعاملی پایدار با مشتریان خود برقرار کنید.
سوالات متداول
یک نوع استراتژی بازاریابی است که طی آن مخاطبان بهوسیلة تجربیات مختلف، با برند تعامل میکنند.
این استراتژی برخی اوقات به عنوان “بازاریابی زنده” نیز شناخته میشود. ایده کلی سنسوری مارکتینگ این است که یک تأثیر ماندگار بر مخاطب ایجاد شود.
بدون شک بهترین راه این است که شما یک ارتباط نزدیک با مخاطب خود داشته باشید. چون در ارتباط حضوری شما میتوانید از علایق، سلایق، آرزوها، موفقیتها، شکستها و خیلی موضوعات مختلف دیگر کاربران خودتان آگاه شوید. وقتی از این موارد آگاه شوید برند شما کاملاً میتواند محصولات و خدماتی را ارائه دهد که کاملاً مناسب با افراد باشد و اینگونه افراد نیز رضایت بسیار بیشتری از برند شما خواهند داشت.
باتوجهبه دنیایی که ما در آن زندگی میکنیم و اینکه هر روز آگاهی مردم نسبت به مسائل مختلف بیشتر و بیشتر میشود، باید به این نکته توجه داشت که جلبتوجه آنها نیز بسیار سختتر شده است. شما باید علایق و سلایق مخاطب خود را بسیار خوب بشناسید تا بتونید مطابق آن محصول تهیه کنید، خدمات ارائه دهید و یا حتی تبلیغات انجام دهید. این کار هم باز با ارتباط مستقیم و حضوری با مخاطب اتفاق میافتد.
چرا میشود! موفقیت سطوح مختلفی دارد. باید دید موفقیت در نظر شما به چه معناست. یک فرد ماهی 10 میلیون درآمد دارد و به نظرش موفق است. فرد دیگری 100 میلیون درآمد دارد و به نظرش موفق نیست. شما اگر قرار است که یک برند بزرگ داشته باشید باید از این روش بازاریابی استفاده کنید.
این روش با بقیه روشها هیچگونه تداخل و یا منافاتی ندارد. شما نمیتوانید بگویید من فلان روش را استفاده کردهام پس دیگر نیازی به استفاده از بازاریابی حسی نیست! خیر! شما از هر روشی هم که استفاده کنید استفاده از این روش و استراتژی جزء جدانشدنی کسبوکارهای مختلف است.
مقالات مرتبط:
بازاریابی شبکه ای چیست
10 اشتباه رایج در بازاریابی دیجیتال
12 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
مطلبتون خیلی خلاصه بود. می تونستید بازترش کنید و بیشتر توضیح بدین.
سلام. من بوتیک دارم. چطور می تونم از بازاریابی حسی استفاده کنم؟
شما باید ببینید چه چیزهایی روی احساسات کاربرانتون تاثیر داره، بعد دست روی همون مسائل بذارید تا بتونید با تحت تاثیر قرار دادن اون حس، فروش بیشتری داشته باشید.
اون قسمت آخری که گفتین برای ارتباط نزدیک با مخاطب باید با برندهای بزرگتر ارتباط بگیریم رو میشه توضیح بدید؟ چطوری میشه؟
ببیند برای این که شما در ابتدای کار هستید و بتونید به جامعه مخاطب بیشتری دسترسی پیدا کنید و بتونید برند خودتون رو به مردم بشناسونید، باید با برندهای بزرگ که جامعه مخاطب خیلی بیشتری دارند ارتباط برقرار کنید.
maghale khobi bood. motaha kam bood. behtar mishod ta chand mesal bezanid
فرق بازاریابی حسی با بازاریابی عصبی چیه هر دوشون تقریبا یچیزن ک
شبیه به هم هستند ولی دقیقا مثل هم نیستند
همونطور که از اسمشون هم مشخص هستش
بازاریابی حسی، با احساسات کاربران درگیر هستش
اما بازاریابی عصبی، با ذهن کاربران درگیر هستش و این دو تفاوت و شباهت هایی با هم دارند
خداقوت
مختصر و مفید بود. ممنونم
مثال از بازاریابی حسی میتونید بزنید لطفا
سلام بر شما
بله حتما.
همنونطور که میدونین خیلی از ما ها بر حسب عادت برای اینکه از تمیزی شیشه اطمینان حاصل کنیم روی اون دست می کشیم و زمانی که صدای اصطکاک بین انگشتانمون با سطح شیشه ای رو حس می کنیم، خیالمون راحت میشه که شیشه به خوبی تمیز شده. در این حین بسیاری از کمپانی های تولید کننده پاک کننده های شیشه از این تصور استفاده کردن و در تبلیغاتشون ازش بهره بردن و به این ترتیب اعتماد مخاطب را بیش از پیش تونستن جلب کنن.
سلام
انواع دیگه بازاریابی چه هستند؟
سلام این مقاله زیر رو بخونین بهتون کمک میکنه
https://dayanaffiliate.com/blog/types-of-marketing/