تمامی صاحبان کسب و کار اینترنتی به دنبال راهی برای تشخیص فرصت های سودآور هستند. به عبارتی می خواهند روش جذب مشتری اینترنتی را یاد بگیرند و خدمات خود را در اختیار طیف وسیع تری از مخاطبان قرار دهند. این موضوع در حقیقت همان نقش و هدف مدیریت بازاریابی است.

اگر می خواهید بیزینس خود را راه اندازی کنید یا به کار در حوزه تبلیغات علاقه دارید، «آشنایی با مدیریت بازاریابی» و وظایف آن به شما کمک می کند در مسیر شغلی خود پیشرفت کنید و به نیازهای مشتریانتان پاسخ دهید.

در ادامه همراه سایت همکاری در فروش دایان افیلیت باشید تا صفر تا صد حرفه مدیریت مارکتینگ را یاد بگیرید و با فراهم کردن انتظارات مشتریان به کسب درآمد مدنظر خود برسید.

جهت دانلود PDF، کلیک کنید.

مدیریت بازاریابی چیست؟

مدیریت کسب و کار چیست

در تعریف مدیریت مارکتینگ به استراتژی، ابزار و تحلیل هایی می گوییم که برای بازاریابی برند مورد استفاده قرار می گیرند. کسب و کارها از ترفندهای معرفی و تبلیغ برند استفاده می کنند تا فرصت های مناسب برای ارتباط با بازار و پیشرفت را دریابند.

«هدف مدیریت بازاریابی» این است که تصویر برند را به بهترین شکل در ذهن مخاطبان ثبت کرده و تا جایی که ممکن است خریداران بالقوه را جذب کند. علاوه بر این با بررسی کمپین های مارکتینگ گذشته، بازخورد مشتری و میزان و روند فروش برنامه بازاریابی کلی شرکت را تنظیم می کند.

به زبان ساده تر برای این که یک بیزینس راهی برای ارتباط با مشتری ها پیدا کند و محصولات یا خدمات خود را برای کسانی به نمایش بگذارد که از آن ها سود دریافت کند، به مدیریت بازاریابی نیاز دارد.

این مطلب نیز به درد شما خواهد خورد: بازاریابی نوین چیست

چرا آشنایی با مدیریت بازاریابی اهمیت دارد؟

آشنایی با مدیریت بازاریابی

در مجموع مدیریت مارکتینگ با پیدا کردن بهترین راه و روش ممکن برای دسترسی به مخاطب هدف و افزایش فروش، کسب و کار را به موفقیت می رساند. بیزینس ها فارغ از اندازه شرکت یا تاریخچه آن، برای ماندن در میدان رقابت به ترفندهای جذب مشتری جدید و حفظ مشتریان قدیمی نیاز دارند.

برای مثال کسب و کارهای بزرگ مانند کوکاکولا یا مک دونالد را در نظر بگیرید. این شرکت  ها با این که بسیار بزرگ هستند و تقریبا تمام مردم جهان آن ها را می شناسند، باز هم کمپین های تبلیغاتی برگزار می کنند و مبالغ بالایی را صرف مدیریت مارکتینگ خود می کنند.

به نظر شما علت این امر چیست؟ مشخص است که برندی مانند کوکاکولا نیازی به معرفی محصول خود به مشتری ندارد اما با این حال دغدغه فراوانی در به به اجرا درآوردن تبلیغات موفق و رقابتی دارد.

این مسئلهاهمیت و تأثیر بازاریابی در سطح جهان را می رساند؛ بنابراین چه به دنبال پیشرفت باشید یا بخواهید جایگاه فعلی کسب و کار خود را حفظ کنید، به «مدیریت بازاریابی» نیاز خواهید داشت.

سپس با پیشرفت در اجرای استراتژی بازاریابی می توانید تعامل مشتریان با محصولات خود را تجزیه و تحلیل کنید، الگوی خرید آن ها را به دست آورید و درباره مخاطبان ایده آل خود و نحوه جلب توجه و رضایت مشتری بیشتر یاد بگیرید.

انواع مدیریت کسب و کار

انواع مدیریت کسب و کار

22 نوع از طیف گسترده مدیریت کسب و کار وجود دارد که در زیر برای شما آورده ایم:

  • مدیریت مالی
  • مدیریت بازاریابی
  • مدیریت فروش
  • مدیریت منابع انسانی
  • مدیریت طراحی
  • مدیریت کیفیت
  • مدیریت استراتژیک
  • مدیریت تولید
  • مدیریت برنامه و پروژه
  • مدیریت دانش
  • مدیریت مهندسی
  • مدیریت تسهیلات
  • مدیریت ریسک
  • مدیریت عملیات
  • مدیریت خدمات
  • مدیریت تغییر
  • مدیریت نوآوری
  • مدیریت ITیا فناوری اطلاعات
  • مدیریت روابط عمومی
  • مدیریت زنجیره تامین
  • مدیریت تدارکات
  • مدیریت تحقیق و توسعه

هدف مدیریت بازاریابی

هدف مدیریت بازاریابی

اهداف هر کسب و کار به کمک اهداف تعیین شده برای مدیریت بازاریابی هدایت می شوند. در مجموع مهم ترین و اساسی ترین اهداف مارکتینگ به شرح زیر هستند:

1.جذب مشتریان جدید

مهم ترین هدف مارکتینگ جذب مخاطبان جدید است که به افزایش فروش محصولات کمک می کند. اما با توجه به نکات آموزش بازاریابی و فروش این کار را چگونه انجام می دهد؟

با اجرای استراتژی های مارکتینگ مختلف مانند نمایش تبلیغات در کانال های تلویزیونی یا رسانه های اجتماعی، بروشورها و ایجاد تیم فروشی که محصولات را به نمایش بگذارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه باید ابتدا بدانید برندینگ چیست و چگونه اجرا می  شود.

2.فراهم کردن نیازهای مشتریان

مهم ترین مسئله این است که در سفر مشتری و تعامل او با محصولات خود همراهش باشید، نیازهایش را درک کنید و در صدد فراهم آوردن آن ها درآیید.

تنها در این صورت است که می توانید مشتریان وفاداری برای خود بسازید. برای رسیدن به این هدف کیفیت محصولات حرف اول را می زنند. اما در کنار آن فراهم آوردن به موقع خدمات و مسئولیت پذیری نسبت به هر خطا یا آسیبی، برند شما را در نظرها ماندگار خواهد کرد.

3.سودآوری

بدون کسب سود هیچ کسب و کاری سرپا نمی ماند. افزایش سود مانند ستون های شرکت هستند که سقف آن را نگه می دارند. سودآوری برای رشد، ارتقا، تنوع بخشیدن و مهم تر از همه حفظ بیزینس ضروری است.

به همین علت هر کسب و کاری باید یک تیم مدیریت قوی برای بازاریابی داشته باشد تا مشتریان قدیمی را سرگرم نگه دارد و مخاطبان جدید را به سمت محصولات بکشاند؛ بنابراین در نهایت سود و رشد شرکت را تضمین کند.

4.به حداکثر رساندن سهام بازار

برای افزایش سهام بازار معمولاً شرکت ها از ابزارهای مختلف استفاده می کنند تا میزان فروش خود را با اقتصاد بازار مقایسه کنند. بدین ترتیب می توانند با استفاده از آمار و ترکیب آن با روانشناسی کسب و کار ترفندهای کارآمدی را برای جذب مشتری به کار بگیرند.

برای مثال گاهی آن ها تخفیف می هند یا بسته بندی محصولات خود را عوض می کنند تا در کمپین های تبلیغاتی پیشنهاد متفاوت و جذابی را برای مخاطبان هدف داشته باشند.

5.ایجاد محبوبیت در میان عموم

برای این که ارزش طول عمر مشتری را بهتر درک کنید، بهتر است به مشتریان قدیمی خود نگاه کنید. این مخاطبان تنها افرادی هستند که می توان با ارائه محصول یا خدمات جدید روی اعتماد و خرید آن ها حساب کرد.

با این مثال اهمیت ایجاد تصویر خوب از برند در ذهن مخاطبان را متوجه خواهید شد. اگر شرکت را به عنوان شخصیت عمومی خوب معرفی کنیم، شانس بیشتری برای رشد خواهیم داشت. اما اگر با شهرت بدی داشته باشد، شکست خواهد خورد.

مدیریت مارکتینگ با تبلیغ و تصویرسازی می تواند برند شما را در میان عموم بشناساند و طرفداران زیادی را جذب خود کند. بدین ترتیب مخاطبان جدید را به مشتریان همیشگی تبدیل می کند.

مدیریت کسب و کار چیست همراه با نکات کاربردی

اصول مدیریت کسب و کار

اصول مدیریت کسب و کار

به طور کلی مدیریت کسب و کار شامل فعالیت هایی در راستای راه اندازی شرکت مانند نظارت مداوم، کنترل دائمی و هدایت و برنامه ریزی می شود. اصول اصلی مدیریت کسب و کار شاملل سازماندهی درست، استخدام کارکنان حرفه ای، برنامه ریزی کردن صحیح، جهت دادن به کارها و وظایف  و بودجه بندی می شود.

وظایف مدیریت بازاریابی

وظایف مدیریت بازاریابی

در هر حوزه مدیران مارکتینگ متفاوتی داریم. اما بیشتر آن ها وظایف اساسی و رفتار سازمانی مشابهی دارند. در ادامه به کلیدی ترین وظایف مشترک میان آن ها می پردازیم.

1.اجرای ترفندها

مدیران با تحقیق بازار و طرح‎ ریزی برنامه مارکتینگ استراتژی مشخصی را دنبال می کنند تا بدانند چگونه می توانند سازمان را به اهدافش برسانند و مزیت رقابتی آن را در بازار حفظ کنند.

در نهایت آن ها به اجرای ترفندهای بازاریابی با اولویت دادن به فعالیت ها و برنامه ریزی جزئی برای هر اجرا کمک می کنند.

2.ایجاد برنامه ها و کمپین ها

هر شرکت به دنبال این است که کمپین های خود را هر چه باشکوه تر و پرسروصداتر برگزار کند. مدیران بازاریابی روند ایجاد و اجرای این کمپین ها را برعهده دارند و از خلاقانه، کارآمد و همسو بودن محتوای کمپین با اهداف شرکت اطمینان حاصل می کنند.

علاوه بر این برای برنامه های آینده ایده پردازی می کنند و طرح دقیق آن ها را برای اعضای تیم خود به نمایش می گذارند.

3.نظارت بر محتوا

محتوا نقش بسیار مهمی را در نمایش وجهه عمومی یک کسب و کار دارد. هر اطلاعاتی که از شرکت به بیرون درز پیدا می  کند، از طریق محتواهای تولید شده است. محتوای تبلیغات، پست  های وبلاگ، مطالب شبکه های اجتماعی و پلتفرم های دیگر، در ایجاد تصویر برند نقش کلیدی اجرا می کنند.

مدیر مارکتینگ بر پیام و لحن محتواها نظارت می کند، ممکن است خود او محتوا بسازد یا برای افزایش رتبه سئو و موارد مشابه اقداماتی را انجام دهد.

4.طرح ریزی انواع رویدادها

تمام اتفاقاتی که در شرکت می افتد، از معرفی محصولات جدید گرفته تا کنفرانس ها و وبینارها نیاز به ایجاد رویداد دارند. این رویدادها به کمک مدیریت بازاریابی طرح ریزی و تبلیغ می شوند. به عبارتی اطلاع رسانی، برنامه ریزی و اجرای چنین رویدادهایی با همکاری مدیر بازاریابی اجرا می شوند.

5.مدیریت سایر ارتباطات

مدیریت مارکتینگ شامل ایجاد ارتباطات در شبکه های اجتماعی و رساندن پیام شرکت به طیف گسترده تری از مخاطبان نیز می شود. اما گاهی مدیران برای کسب موقعیت های بهتر، با افراد خارج از شرکت مانند فروشندگان، همکاران یا آژانس های تبلیغاتی ارتباط برقرار می کنند.

6.کنترل بودجه، پروژه ها و مردم

علاوه بر مدیریت پروژه های مربوط به خود، مدیران ممکن است بودجه لازم برای تهیه ابزارها و اجرای کمپین ها را کنترل کنند. البته به یاد داشته باشید که مسئولیت اعضای تیم مارکتینگ هم که شامل تولیدکنندگان محتوا و طراحان گرافیک می  شود، با آن ها است.

در کل پروژه هایی که برای بازاریابی باشند یا افرادی که در این حوزه کار کنند، باید با مدیران تبلیغات در تعامل قرار گیرند.

7.هماهنگ کردن گروه ها

مدیران وظیفه دارند که تمام اعضای مرتبط شرکت را در جریان برنامه های تبلیغاتی، کمپین های آینده یا حتی ایده های کوچک و بزرگ مطرح شده بگذارند و بخش های مختلف را با هم هماهنگ کنند. هرکسی هم که سؤال یا درخواستی در حوزه مارکتینگ داشته باشد، می تواند برای آن ها مطرح کند.

8.حمایت از فروش

مدیریت مارکتینگ یعنی همکاری و کمک در روند فروش. مدیران از تولید محتوای اطلاعاتی گرفته تا آموزش نمایندگان فروش در مورد چگونگی بهبود تجربه مشتری از خرید، با سایرین همکاری می کنند.

9.تجزیه و تحلیل اطلاعات

مدیران بازاریابی تأثیر تمام فعالیت های خود را ضبط، تجزیه و تحلیل کرده و گزارش می دهند. آن ها به دنبال راه هایی برای بهبود تلاش های خود و تعامل بهتر با مشتریان هستند. همچنین با ارزیابی رقبا، روند پیشرفت صنعت را ثبت می کنند.

سخن آخر

در این مطلب اهمیت آشنایی با مدیریت بازاریابی را متوجه شدید؛ بنابراین می دانید که به کمک آن می توانید روند افزایش یا ریزش مشتری را به صورت دقیق پیش بینی کنید و کنترل کامل کسب و کار خود را در دست داشته باشید.

هدف مدیریت بازاریابی را می توان در به حقیقت رساندن اهداف شرکت خلاصه کرد اما همین مطلب پیچ و خم بسیاری را در خود جای داده است. پس فراموش نکنید که هر بیزینس برای رسیدن به جایگاه های بالا و داشتن پیشرفت های چشمگیر به مارکتینگ منیجر نیاز دارد.

سوالات متداول

نقش مدیریت بازرگانی چیست؟

مدیریت مارکتینگ به روند برنامه ریزی برای تولید یک محصول، تبلیغ و فروش آن می گویند. به عبارتی نقش مدیر ایجاد برنامه تبلیغاتی و اجرای آن است.

چه مفاهیمی در مارکتینگ اهمیت دارند؟

محصول، قیمت، مخاطب، فرایند، فروش، جایگاه و مدارک فیزیکی در بازاریابی بسیار حائز اهمیت هستند.

اصول موفقیت در تبلیغات به چه چیزهایی بستگی دارد؟

چهار اصل که در بازاریابی به موفقیت آن کمک می کنند، عبارت هستند از صداقت، اعتبار، تداوم و داشتن امتیاز رقابتی.

امتیاز بدهید.

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست