اینفلوئنسر کیست و شغل اینفلوئنسر چیست؟ حتما تا به حال بار ها و بار ها کلمه اینفلوئنسر به گوشتان خورده است. اینفلوئنسری در کنار بلاگری از جمله مشاغل پر درآمد و پرطرفدار به حساب می آید. مرد یا زن، نوجوان یا پیر فرقی نمی کند با هر سن و سلیقه ای می توانید کار خود را پس از کسب اطلاعات کافی راجع به این نوع بازاریابی شروع کنید. در این مسیر همراه ما باشید تا بیشتر با این نوع کسب و کار آشنا شوید.
دنیای بازاریابی آنقدر گسترده و متنوع است که هرچه درباره آن صحبت کنیم کافی نیست؛ چون روز به روز اشکال مختلفی از فروش و تجارت در دنیا ظاهر می شود که بر پایه فروش بیشتر با صرف هزینه کمتر استوار است. یکی از انواع بازاریابی که خیلی امروزه گل کرده اینفلوئنسری است؛ حالا اینفلوئنسری چیست؟
اینفلوئنسری نوعی بازاریابی مختص فضای شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، یوتیوب و وب سایت است؛ اینفلوئنسر کیست؟ فردی است که با تکنیک هایی مثل ساخت ویدیو نام یک برند را در اینترنت معرفی می کند و افراد به خرید از خدمات برند مربوطه تشویق می شوند.
می توانید فایل PDF این مقاله را دانلود کنید.
پیش از صحبت درباره حرفه اینفلوئنسری باید بگوییم برای این که به یک بازاریاب توانمند تبدیل شوید باید حتماً با تمام مفاهیم کلیدی از جمله قیف فروش آشنا باشید؛ influencer شدن هم بخشی از دنیای بازاریابی است و برای قدم گذاشتن در این راه ابتدا باید مهارت های لازم را کسب کنید سپس با آگاهی و دید باز وارد این حرفه جذاب و پرچالش شوید.
مقاله مرتبط: روانشناسی کسب و کار
اینفلوئنسری چیست و به چه کسی می گویند؟
اهمیت رسانه های اجتماعی روز به روز در حال افزایش است و هرچه زمان می گذرد افراد بیشتری وارد شبکه های مجازی می شوند. بنابراین تعجب ندارد که حرفه جدیدی به نام اینفلوئنسری در رسانه های اینترنتی شکل گرفته است.
حرفه نوین اینفلوئنسری به معنای کلمه یعنی تأثیرگذاری در فضای اینترنت و شبکه های اجتماعی؛ اینفلوئنسری به یک فعالیت و منبع درآمد جدید در دنیا تبدیل شده و امروزه افراد زیادی در این زمینه مشغول کار و دریافت سود هستند.

اینفوئنسرهای حرفه ای برای تبلیغ یک محصول همه ارزیابی های لازم از جمله تحقیق بازار را انجام می دهند و از این طریق همه نیازهای مشتری را پیدا می کنند.
influencer به انگلیسی یعنی تأثیرگذار و به فردی گفته می شود که بر اساس دانش تخصصی خود در یک زمینه، موقعیت و ارتباط با مخاطبانش قدرت تأثیرگذاری بر تصمیمات دیگران را دارد. از این افراد به عنوان تأثیرگذاران شبکه های اجتماعی هم یاد می شود.
برندهای مختلف می توانند برای تحقق بخشیدن به اهداف بازاریابی خود با اینفلوئنسرها همکاری کنند. این افراد به طور منظم درمورد یک موضوع خاص در شبکه های اجتماعی پست می گذارند و توجه فالوورهای زیادی از افراد مشتاق را به محتوای آن رسانه جلب می کنند.
برندها هم اینفلوئنسرهای رسانه های اجتماعی را دوست دارند زیرا می توانند در روند کار آن ها رونق ایجاد کرده و مخاطبان خود را به خرید محصولات و استفاده از خدمات برند ترغیب کنند.
از اینفلوئنسرهای معروف جهان می توانیم به سلبریتی ها و افراد سرشناسی مثل کریستین رونالدو و سلنا گومز اشاره کنیم. از اینفلوئنسرهای معروف ایران می توانیم افرادی مثل مهناز افشار و جواد ظریف را نام ببریم.
انواع اینفلوئنسر بر اساس تعداد فالوورها

اینفلوئنسرها با استفاده از تعداد مخاطبان در فضای مجازی، انواع محتوا و میزان تأثیرگذاری بر افراد در دسته های مگا، ماکرو، میکرو و نانو تقسیم بندی می شوند. طبیعی است که هرچه تعداد فالوور در فضای مجازی بیشتر باشد نشان می دهد influencer پرقدرت تر و تأثیرگذارتر است. توجه شما را به انواعه اینفلوئنسر جلب می کنیم.
مگا اینفلوئنسرها
به طور کلی مگااینفلوئنسر فردی هست که بیشترین تعداد فالوور را در شبکه های اجتماعی خود دارد.
اگرچه هیچ قانون ثابتی درمورد تعداد فالوور در بستر فضای مجازی وجود ندارد، اما یک دیدگاه رایج این است که اینفلوئنسرهای بزرگ یا مگااینفلوئنسرها بیش از 1میلیون فالوور در حداقل یکی از شبکه های اجتماعی خود دارند.
فقط برندهای اصلی برای رونق دادن به بازاریابی خود از اینفلوئنسرهای بزرگ استفاده می کنند. میزان حقوقی که اینفلوئنسرها به ازای هر پست تبلیغاتی دریافت می کنند متغیر است و بسته به نوع فعالیت خود و این که با چه شرکتی قرار باشد همکاری کنند ممکن است گران شود.
ماکرو اینفلوئنسرها
ماکرواینفلوئنسرها یک قدم با اینفلوئنسرهای بزرگ فاصله دارند و به عنوان بازاریابان تأثیرگذار در دسترس هستند.
معمولاً افرادی که بین 40 هزار تا 1میلیون فالوور در شبکه اجتماعی دارند ماکرواینفلوئنسر نامیده می شوند.
این گروه بر 2 دسته تقسیم می شود. دسته ای از آن ها افراد مشهور با عنوان سلبریتی های درجه B هستند که هنوز به آن دوران اوج و شکوفایی نرسیده اند. دسته ای دیگر متخصصان آنلاین موفقی هستند که فالوورهای قابل توجهی نسبت به اینفلوئنسرهای معمولی ایجاد کرده اند. نوع دوم ماکرواینفلوئنسرها برای شرکت هایی که در بازاریابی اینفلوئنسری فعالیت می کنند مفیدتر هستند.
ماکرواینفلوئنسرها برای افزایش سطح آگاهی جامعه افراد مؤثری هستند. ماکرواینفلوئنسرها نسبت به مگااینفلوئنسرها بیشتر در دسترس اند؛ بنابراین پیدا کردن یک ماکرواینفلوئنسر مایل به همکاری برای تبلیغ یک برند راحت تر است.
با این حال شما باید مراقب این سطح از اینفلوئنسر باشید؛ زیرا احتمال کلاهبرداری در این سطح وجود دارد. می پرسید چرا؟ زیرا بعضی از افراد تقبلی مطرح شده و با خرید فالوور خود را اینفلوئنسر معرفی می کنند! در حالی که برای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر، باید تلاش کنید و با پشتکار خود به این درجه برسید.
میکرو اینفلوئنسرها
میکرواینفلوئنسرها افراد عادی هستند که به دلیل دانش خود درمورد بعضی از رشته های تخصصی شناخته شده اند. به این ترتیب آن ها معمولاً فقط در میان طرفداران یک زمینه در رسانه های اجتماعی از شهرت قابل توجهی برخوردار هستند.
یادتان باشد فقط تعداد فالوورها نیست که میزان نفوذ یک شخص را نشان می دهد؛ بلکه رابطه و تعاملی که یک میکرواینفلوئنسر با مخاطبان خود دارد منجر به شهرت او می شود. معمولاً میکرواینفلوئنسرها بین 1000 تا 40 هزار فالوور در یک پلتفرم اجتماعی دارند.
جالب است بدانید خیلی از افراد از صرفاً با وقت گذرانی در پلتفرم های اینترنتی در یک زمینه علمی یا هنری تبدیل به یک میکرواینفلوئنسر می شوند. یک وقت گذرانی تفریحی اما مفید؛ کسانی که بیشتر در فضای مجازی حضور دارند تا افرادی که تلویزیون تماشا می کنند یا به باشگاه و مهمانی می روند!
در واقعیت باید بدانیم که اینفلوئنسرهای کوچک اینفلوئنسرهای آینده هستند. اینترنت رسانه های اجتماعی زیادی در موضوعات مختلف ایجاد کرده است. حتی اگر به چیزی کوچک علاقه دارید به احتمال زیاد یک صفحه مربوط به آن در فیس بوک یا یک پیج مربوطه در پینترست را می توانید پیدا کنید. همین صفحات کوچک در پلتفرم های اینترنتی اینفلوئنسرهای آینده را مشخص می کنند.
نانو اینفلوئنسرها
جدیدترین نوع اینفلوئنسر شناخته شده نانو اینفلوئنسر است. این افراد فقط تعداد کمی فالوور دارند؛ اما تمایل دارند در زمینه ای کوچک اما تخصصی حرفه ای شوند. در خیلی از موارد این افراد کمتر از 1000 فالوور دارند؛ اما فالوورهای آن ها مشتاق و علاقه مند هستند و تمایل دارند با این نانو اینفلوئنسر ارتباط داشته باشند.
میکرو اینفلوئنسرها و نانو اینفلوئنسرها هم می توانند با برندهای بزرگ همکاری کنند. البته برندها نسبت به این 2 گروه اعتماد کمتری دارند زیرا معتقدند نفوذ و تأثیر کافی در فضای مجازی را ندارند؛ در صورتی که همین افراد با داشتن تخصص کافی در یک زمینه می توانند سود زیادی برای شرکت های بزرگ ایجاد کنند.
اینفلوئنسرهای کدام شبکه اجتماعی تاثیرگذارتر هستند؟
اینفلوئنسری اولین بار در یوتیوب شکل گرفت و بعد از آن در شبکه های اجتماعی دیگر از جمله فیسبوک، توییتر و اینستاگرام رواج یافت. اگر مایل هستید که بدانید اینفلوئنسر های کدام شبکه اجتماعی بیشترین تاثیر گذاری را در بین مخاطبان خود دارند، ادامه این مطلب را بخوانید.
اولین قدم این است که بدانیم جو هر شبکه اجتماعی چگونه است و اکثریت مخاطبان آن شبکه را چه افرادی تشکیل می دهند. اگر می خواهید هر شبکه را به خوبی بشناسید، تحلیل کاربران آن ها کمک شایانی به شما خواهد کرد.
همانطور که می دانید هر شبکه اجتماعی تعداد کارکتر محدودی را قبول می کند. همچنین هر شبکه اجتماعی محوریت خاص خود را دارد. بعنوان مثال اینستاگرام بیشتر عکس محور و توییتر متن محور و یوتیوب ویدئو محور است.
بنابراین جواب این سوال بستگی به این دارد که اینفلوئنسر در چه زمینه ای فعالیت دارد و مخاطبانش چه کسانی هستند. بعد از تحلیل موارد فوق می توان مقایسه ای بین ویژگی های هر شبکه اجتماعی و زمینه کاری اینفلوئنسر انجام داد و گزینه مناسب را جهت فعالیت انتخاب کرد.
وابستگی زیاد فروش شرکت ها و سازمان ها به اینفلوئنسرها
همانطور که می دانید امروزه اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از مهم ترین رکن ها در تبلیغات است. بسیاری از کمپانی ها هزینه های زیادی را صرف دادن تبلیغات به اینفوئنسر ها می کنند. به مرور زمان این مورد به یک امر جدایی ناپذیر از شرکت ها تبدیل شده است.
آیا اینفلوئنسر مارکتینگ موثر است؟
اینفلوئنسر مارکتینگ در کل بسیار موثر است؛ اما این باز هم بستگی به این دارد که هدف درست انتخاب شده باشد و اینفلوئنسر آشنایی کامل با اصول تیلیغات داشته باشد. اگر اینفلوئنسر کار خود رابه درستی انجام دهد قطعا یکی از موثر ترین روش های باری افزایش فروش اینفلوئنسری است.
انواع اینفلوئنسر بر اساس محتوا

بخش عمده ای از بازاریابی تأثیرگذار امروزه در رسانه های اجتماعی عمدتاً با اینفلوئنسرهای کوچک و وبلاگ نویسی رخ می دهد. با افزایش روزافزون علاقه مردم به ویدیو، در حال حاضر جایگاه متخصصان یوتیوب هم اهمیت زیادی پیدا کرده است.
وبلاگ
اول باید بپرسیم وبلاگ چیست؟ وبلاگ محیطی است که در آن می توانیم اطلاعات خاصی را در زمینه های گوناگون منتشر کنیم.
در وبلاگ نوشته ها با لحن غیررسمی بیان می شود؛ به عبارتی سبک آن شبیه تعریف کردن خاطرات است. وبلاگ نویسی یا همان بلاگری مدتی است که پیوند عمیقی با بازاریابی تأثیرگذار ایجاد کرده است.
اگر یک وبلاگ نویس محبوب و پرطرفدار محصول شما را به طور مثبت و آن گونه که می خواهید در یک پست ذکر کند می تواند باعث شود که طرفدارانش بخواهند محصول شما را امتحان کنند.
چون وبلاگ نویس شخصی است که تأثیر عمیقی روی مخاطبان خود دارد و وجه مشترک همه وبلاگ نویسان موفق احترام به خوانندگان آن هاست. وبلاگ نویسان در رسانه های اجتماعی (حتی وبلاگ نویسان کوچک) معتبرترین و فعال ترین روابط را با طرفداران خود دارند. این افراد به خوبی می توانند برندهای مختلف را تشخیص بدهند و آن را در قالب پلتفرم های اجتماعی تبلیغ کنند.
یوتیوب
وبلاگ تنها نوع محتوای محبوب در اینترنت نیست.
یکی دیگر از انواع محتوا که امروزه خیلی در اینترنت رواج پیدا کرده محتوای ویدیویی یا فیلم است. در این مورد بیشتر سازندگان فیلم، یک کانال در یوتیوب ایجاد می کنند و ویدیوهای خود را در آنجا بارگذاری می کنند.
یکی از مهم ترین تکنیک ها در بازاریابی محصول استفاده از ترفند پرسونا است؛ پرسونا چیست؟ پرسونا یعنی تصویرسازی ذهنی از مشتری. این ترفند کمک می کند ما بفهمیم مشتری دنبال چه محصولی و با چه ویژگی هایی است تا بر اساس نیاز مشتری تبلیغات و ویدئوی خود را طرح ریزی کنیم.
پادکست
پادکست یک شکل نسبتاً جدید از محتوای آنلاین است که محبوبیت آن روندی رو به افزایش دارد.
پادکست یک فایل صوتی است که می توانید آن را در گوشی خود همیشه و همه جا به همراه داشته باشید.
دانلود انواع پادکست در اینترنت راحت است و سرگرمی خوبی برای اوقات فراغتان محسوب می شود.
همه ما پادکست گوش داده ایم؛ برای مثال پادکست های مختلف در زمینه های روانشناسی، انگیزشی و… که امروزه به وفور یافت می شود و می تواند تأثیر خیلی خوبی روی زندگی و موفقیت شما داشته باشد.
پست کردن محتوا در رسانه های مختلف اجتماعی
وبلاگ نویسان، پادکسترها و یوتیوبرها به ندرت به مخاطبان خود تکیه می کنند تا این که فقط به سایت آن ها مراجعه کنند به این امید که مطالب جدیدی وجود داشته باشد. آن ها معمولاً پست ها و ویدئوهای خود را به شدت در پلتفرم های مختلف اجتماعی تبلیغ می کنند و این مسئله بر تأثیرگذاری وبلاگ نویسان و تولیدکنندگان محتوا می افزاید.
اگر یک اینفلوئنسر در کار خود خلاقیت به خرج ندهد می تواند در کار بازاریابی خود با ریزش مشتری یا رکود منفی در تعداد خریداران مواجه شود.
در حقیقت بیشتر افراد تأثیرگذار و اینفلوئنسرهای حرفه ای اکنون نام خود را در رسانه های مختلف اجتماعی ثبت می کنند؛ به طوری که در تمام کانال های اجتماعی پیشرو اینفلوئنسرها را خواهید یافت. شبکه برجسته و محبوب بستر فعالیت اینفلوئنسرها در سال های اخیر اینستاگرام بوده است؛ جایی که بسیاری از افراد تأثیرگذار پست های خود را به بهترین شکل بارگذاری می کنند.
تقسیم بندی اینفلوئنسرها بر اساس میزان تأثیرگذاری

در دنیای اینفلوئنسری میزان تأثیرگذاری با سطح شهرت ارتباط مستقیمی دارد؛ برای مثال سلبریتی ها، هنرمندان و ورزشکاران به واسطه شهرت خود تأثیر زیادی در فضای مجازی بر طرفداران دارند.
بازاریابی تأثیرگذار با حمایت افراد مشهور و تأثیرگذار از برندها شکل گرفت.
سال هاست که مشاغل مختلف فهمیده اند فروش آن ها معمولاً زمانی افزایش می یابد که افراد مشهور محصول آن ها را تبلیغ یا تأیید می کنند. موارد زیادی وجود دارد که شرکت ها به ویژه برندهای درجه یک از افراد مشهور به عنوان شخص تأثیرگذار استفاده می کنند.
در کنار سلبریتی ها، کارشناسان و افرادی مانند روزنامه نگاران می توانند به عنوان اینفلوئنسر در نظر گرفته شده و موقعیت مهمی برای برندها مهیا کنند.
این افراد به دلیل شایستگی، موقعیت یا تجربه ای که در زمینه تخصص خود دارند مورداحترام هستند. عمدتاً این احترام را به دلیل شهرت و اعتبار محل کار خود به دست می آورند.
به عنوان مثال، یک روزنامه نگار در یک روزنامه مهم احتمالاً در زمینه موضوعاتی که گزارش خبری آن ها می نویسد متخصص نیست؛ اما به این دلیل که نویسنده خوبی است و این قدر لایق بوده تا توانسته در یک نشریه معتبر کار کند مورداحترام است.
علاوه بر روزنامه نگاران می توانیم به افرادی مثل دانشگاهیان، کارشناسان صنایع مختلف و مشاوران حرفه ای اشاره کنیم که با توجه به موقعیت خود می توانند در تبلیغات برندهای مختلف حاضر شوند.
آیا بین تبلیغات در رسانه های سنتی و رسانه های دیجیتال تفاوتی وجود دارد؟
وبلاگ نویسان و تولیدکنندگان محتوا بیشتر اوقات در کنار کارشناسان و افراد فرهنگی کار می کنند پس دیدن افراد فرهنگی در مقالات وبلاگ و یا کمپین های تبلیغاتی رسانه های اجتماعی چیزی غیرعادی نیست؛ درواقع مرز بین رسانه های سنتی و رسانه های اجتماعی مبهم است و امروزه چندان تفاوت زیادی ندارد.
کدام افراد تأثیر بیش از حد متوسط بر مخاطبان خود دارند؟
در بسیاری جهات بهترین ایفلوئنسرها شهرت خود را به صورت آنلاین به عنوان متخصص در زمینه های تخصصی موردنظر به دست آورده اند؛ درواقع این افراد هم به نوعی صاحب یک خط فکری منحصر به خود هستنند اما معمولاً از طریق فعالیت های آنلاین و غیررسمی به شهرت رسیدند؛ مثلاً این شهرت را از طریق پست های باکیفیت که در سایت های اجتماعی ایجاد می کنند، پست های وبلاگی که می نویسند، پادکست هایی که صحبت می کنند، فیلم هایی که تهیه می کنند و در کانال های یوتیوب خود ارسال می کنند ایجاد کرده اند.
این اینفلوئنسرها بهترین مهارت های ارتباطی و تعامل را با مخاطبان خود دارند. آنها اعتماد فالوورهای خود را جلب کردند و به عنوان متخصص در زمینه کاری خود شناخته شده اند. تعداد فالوورهای این افراد تا حد زیادی به موضوع تخصص آن ها بستگی دارد.
سخن پایانی
خب این هم از توضیح اینفلوئنسری؛ حالا با این توضیحات حتماً می توانید به سؤال “اینفلوئنسری چیست” پاسخ دهید؛ اینفلوئنسری یک روش خلاقانه و جذاب برای کسب درآمد است و شما به عنوان یک اینفلوئنسر (influencer) می توانید در خانه و اتاق کار خود با گوشی یا لپ تاب شخصی به راحتی مشغول به کار باشید و سودهای میلیونی ببرید! اما همین کار رؤیایی و به ظاهر راحت هم تخصص و مهارت خودش را نیاز دارد.
منابع
https://influencermarketinghub.com/what-is-an-influencer/
https://keap.com/product/sales-funnel
https://www.questionpro.com/blog/customer-churn/https://en.wikipedia.org/wiki/Market_research
15 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام ببخشید چطور اینفلوئنسر شوم؟
سلام. خسته نباشید. محتواتون برای من خوب بود ولی میخواستم نظرتون رو بدونم که آیا اینفلوئنسر مارکتینگ موثره در نهایت؟
سلام.
خوش حالیم که محتوا براتون مفید بوده
پاسخ سوالتون رو در متن اضافه کردیم در آپدیت جدیدمون
من کامل متوجه شدم اینفلوئنسر کیست و شغل اون چیه ولی تفاوتش رو با بلاگر نفهمیدم میشه راهنمایی کنین و بگین فرقشون چیه و توی چه چیز هایی تفاوت دارن؟
سلام دوست عزیز
اگر میخواین از پایه با مفهوم بلاگری آشنا بشین مقاله زیر رو مطالعه بفرمایین
https://dayanaffiliate.com/blog/who-is-blogger/
تیو آپدیت های جدیدتون خوب میشه یکم بیشتر بحث اینفلوئنسر مارکتینگ رو بازکنین و چندتا اینفلوئنسر ایرانی یا خارجی رو تحلیل کنین که چجوری اصلا شروع کردن و درآمدشون چقدره الان و چجوری به اینجا رسیدن
سلام
حتما این بحث رو مفصل تشریح می کنیم.
5، 6 تا اینفوئنسر ایرانی و خارجی هم اضافه میکردین میدیدم با توجه به زمینه ای که فعالیت دارن، وقتی که برای محتواشون میذارن، میزان فالوور هاشون، تعاملی که دارن، چقدره درامدشون
حتما مقاله ای در این خصوص میزنیم. ممنون از پیشنهادتون
سلام
تولید محتوا اینفوئنسر ها با خودشونه یا تیم دارن؟
سلام
افرادی مانند سرنا امینی تولید محتواشون از صفر تا صد با خودشون هست. اما افراد زیادی وجود دارن که برای تولید محتواشون تیم تولید محتوا دارن.
همونطور که میدونین اینفلوئنسر در شبکه های اجتماعی مختلفی میتونه فعالیت داشته باشه. میخواستم بدونم اینفلوئنسرهای کدام شبکه اجتماعی تاثیرگذارتر هستند و چرا؟
سلام بر شما.
از اونجایی که سوالتون بسیار جالب بود برای همین در آپدیت جدیدمون جواب سوالتون رو داخل متن اوردیم. اامیدواریم جواب سوالتون رو در متن گرفته باشین.
باز هم اگر سوالی براتون مونده بود در خدمتیم.
عه من توی یه مقاله دیگه اتون اشتباهی پرسیدم سوالمو الان دیدم مقاله اشو زدین
میخواستم بدونم اینفلوئنسرا باید مالیات بدن یا نه؟
سلام
تا الان مالیاتی به آن ها تعللق نمی گرفت ولی به تازگی خبری پیچیده در خصوص این که قانونی بذارن برای پرداخت مالیات بلاگر ها و اینفلوئنسر ها