ممکن نیست جایی سخن از تحلیل داده و بررسی رفتار کاربران به میان آید و نامی از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) نباشد. لازمه ایجاد جریان داده بین وب سایت یا اپلیکیشن با این ابزار گوگل، اتصال از طریق شناسه یکتا و یا قطعه کد ردیابی است که آنالیتیکس در اختیارتان قرار می دهد. اگر صاحب یک سایت وردپرسی هستید، با «نصب گوگل آنالیز روی وردپرس» می توانید اطلاعات خوبی از مخاطبین خود به دست آورید. در این مقاله به شما راهکارهایی در جهت نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس ارائه خواهیم داد.
با استفاده از گوگل آنالیتیکس وردپرس می توانید به راحتی مخاطب خود را شناسایی کرده و عملکرد سایت و محتوای خود را بر اساس آن بهبود دهید. گوگل آنالیتیکس جزو مهم ترین ابزارهای سئو است و باید بتوانید به خوبی و هدفمند از آن استفاده کنید. اولین قدم برای این کار نیز نصب آن در وردپرس است.
در این مقاله سعی شده است تا راهنمایی گام به گام و تصویری در زمینه آموزش نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس بدون استفاده از افزونه و همچنین روش های نصب با استفاده از پلاگین در اختیارتان قرار گیرد؛ به نحوی که بتوانید با استفاده از مطالبی که در ادامه خواهید خواند، به راحتی گوگل آنالیتیکس را بر روی وردپرس و سایت خود نصب و راه اندازی کنید.
ابتدا به دلیل اهمیت موضوع، روش های نصب بدون پلاگین بررسی شده و سپس متدهایی که برای نصب آنالیتیکس در وردپرس به افزونه نیاز خواهید داشت، معرفی می شوند.
دانلود نسخه پی دی اف (PDF)
نصب گوگل آنالیز روی وردپرس بدون پلاگین

با استفاده از کد ردیابی و شناسه یکتایی که آنالیتیکس در اختیار کاربران قرار می دهد، می توانید بدون نیاز به نصب پلاگین های اضافه، حساب آنالیتیکس خود را به سایت وردپرسی خود متصل کرده و گوگل آنالیتیکس وردپرس را فعال کنید. نصب گوگل آنالیز روی وردپرس بدون استفاده از پلاگین، راهکار بهتر و مطمئن تری نسبت به پلاگین های مختلف برای فعال کردن «گوگل آنالیتیکس در وردپرس» به حساب می آید. دلیل بهتر بودن این روش نیز عدم ایجاد تداخل احتمالی با افزونه های دیگر است.
در ادامه، آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس بر روی سایت بدون استفاده از پلاگین بررسی می شود و دو روش اصلی برای این کار معرفی می گردد. در آموزش نصب گوگل آنالیتیکس که در ادامه خواهد آمد؛ سعی شده است تمام مراحل به صورت جامع، گام به گام و با تصویر توضیح داده شوند تا به راحتی بتوانید با استفاده از آن ها، آنالیتیکس را در سایت خود فعال کنید.
بخوانید: آموزش گوگل آنالیتیکس
1- اتصال گوگل آنالیتیکس در وردپرس از طریق گوگل تگ منیجر
با ساخت یک اکانت گوگل تگ منیجر، می توانید برچسب های مختلف را برای وب سایت خود مدیریت کنید. نصب گوگل آنالیتیکس نیز از جمله کارهایی است که با در اختیار داشتن یک حساب تگ منیجر و ایجاد یک تگ جدید از نوع آنالیتیکس، بهراحتی قابل انجام است. تگ منیجر به شما این امکان را می دهد که بدون دست کاری در کدهای وبسایتتان، آن را به آنالیتیکس متصل کنید.
نصب آنالیتیکس از طریق گوگل تگ منیجر بدون نیاز به پلاگین های اضافه در وردپرس قابل انجام است و تنها با در اختیار داشتن tracking ID میتوانید دادههای وبسایتتان را تحلیل و بررسی کنید.
2- اتصال گوگل آنالیتیکس وردپرس از طریق Tracking code بهصورت دستی
پس از نصب آنالیتیکس، یک قطعه کد جاوا اسکریپت با نام “tarcking code” در اختیار کاربران این ابزار قرار می گیرد. برای این که آنالیتیکس بتواند رفتار کاربران و داده های وبسایت شما را جمع آوری کند؛ لازم است که این قطعه کد را در تمام صفحات وبسایتتان قرار دهید.
برای اتصال حساب گوگل آنالیز به وردپرس به صورت دستی، باید به شیوه زیر عمل کنید. توجه کنید که تمامی مراحل را باید به ترتیب و دقیقا بر اساس همین دستورالعمل انجام دهید:
ابتدا وارد حساب گوگل آنالیتیکس شده و از آیکون چرخ دنده در پایین سمت چپ صفحه، وارد داشبورد Admin شوید. در ستون دوم و از قسمت Property، منوی Tracking Info را انتخاب کنید.

از منوی کناری در سمت چپ صفحه، Tracking Code را انتخاب کنید.

در این قسمت می توانید به tarcking ID و tarcking code مربوط به حساب آنالیتیکس دسترسی پیدا کنید. اتصال آنالیتیکس با وب سایت شما از طریق یکی از این دو مورد انجام می شود؛ بنابراین برای ادامه کار نیاز است که به این صفحه دسترسی داشته باشید.
برای اینکه کدهای آنالیتیکس در تمام صفحات وبسایت شما اجرا شوند، نیاز است تا آن را در فایلهای اصلی قالب وردپرسی سایت خود قرار دهید.
توجه:
به دلیل اینکه این فایل ها، جزو قسمت های ضروری وب سایت شما هستند؛ قبل از اعمال هر گونه تغییری برای جلوگیری از صدمات احتمال، باید از آنها بکاپ تهیه کنید.
در ادامه دو روش برای وارد کردن tarcking ID در فایل های اصلی قالب وردپرس آموزش داده می شود که می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید.
از طریق فایل Functions.php
فایل functions.php از جمله فایل های اساسی در قالب وردپرس است که توابع در آن تعریف می شوند. برای اتصال حساب آنالیتیکس به سایت وردپرسی خود، می توانید یک تابع جدید در این فایل اضافه کنید.
کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:
- از طریق پیشخوان وردپرس وارد آدرس زیر شوید:
نمایش> ویرایشگر پوسته > functions.php
- بر روی فایل functions.php کلیک کنید.

- قطعه کد زیر را در این فایل کپی کنید.
add_action(‘wp_head’,’my_analytics’, 20);
function my_analytics() {
?>
<!– Global site tag (gtag.js) – Google Analytics –>
<script async src=”https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-26575989-48“></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());
gtag(‘config’, ‘UA-26575989-48‘);
</script>
<?php
}
- در قسمتهای بولد شده، tracking ID مربوط به حساب آنالیتیکس خود را قرار دهید.
- روی دکمه “بهروز رسانی پرونده” کلیک کنید.
از طریق فایل header.php
از دیگر راه های اتصال گوگل آنالیتیکس به سایت وردپرسی، قرار دادن tracking code در فایل header.php است.
برای استفاده از این روش، مراحل زیر را دنبال کنید.
- از طریق پیشخوان وردپرس وارد آدرس زیر شوید:
نمایش> ویرایشگر پوسته > header.php
- بر روی فایل header.php کلیک کنید.
- Tracking code را که از آنالیتیکس کپی کرده اید، قبل از بسته شدن تگ head وارد کنید.

- روی دکمه “بهروز رسانی پرونده” کلیک کنید.
نحوه نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس از طریق پلاگین
همانطور که میدانید تاکنون، پلاگینهای متنوعی برای وردپرس توسعه داده شده است و تقریباً تمام نیازمندی یک کاربر وردپرس با استفاده از افزونهها قابل انجام است. در این قسمت به معرفی و فعالسازی دو پلاگین در رابطه با نصب گوگل آنالیز روی وردپرس خواهیم پرداخت. یکی از مزیت های نصب آنالیتیکس از طریق افزونه، عدم نیاز به دست کاری کدهای وردپرس است که می تواند روند آن را راحت تر کند.
1-اتصال گوگل آنالیتیکس وردپرس از طریق پلاگین OrbitFox
OrbitFox یک پلاگین بسیار قوی، ماژولار و چندکاره در وردپرس است که بهصورت رایگان در اختیار کاربران این سیستم قرار دارد. این ابزار امکانات بسیار متنوعی را به شما ارائه میدهد که از جمله آن ها می توان به ترکیب امکانات کاربردی با بلوکهای گوتنبرگ، ماژول بهینه ساز سایت و منوی آیکون ها اشاره کرد. با نصب و استفاده از پلاگین OrbitFox، کاربران وردپرس چندین راهکار کاربردی را در یک ابزار دریافت می کنند.
برای نصب گوگل آنالیتیکس از طریق این پلاگین، وارد داشبورد وردپرس شده و سپس وارد Install the plugin شوید.

با کلیک بر روی دکمه Add plugin و با وارد کردن نام OrbitFox، این پلاگین را نصب کنید. پس از نصب نیز دکمه Active را کلیک کنید تا این ابزار شروع به کار کند.

سپس از طریق OrbitFox > General Setting وارد منوی تنظیمات شده و ماژول Analytics Integeration را در حالت فعال قرار دهید.

پس از فعال کردن این گزینه، صفحه نمایش به طور خودکار به پایین اسکرول خواهد شد. بر روی دکمه Athenticate with Google کلیک کنید.

سپس حساب گوگلی که اکانت آنالیتیکس خود را به آن متصل کردهاید، انتخاب کنید.

پس از انتخاب حساب گوگل در قسمت پایینی صفحه تنظیمات OrbitFox، یک قسمت جدید اضافه خواهد شد که به شما اجازه می دهد که Tracking code حساب آنالیتیکس را انتخاب کنید.

پس از کلیک بر روی دکمه Save، حساب آنالیتیکس شما به سایت وردپرسی متصل خواهد شد و می توانید دیتاها و گزارشات مربوط به آن را در گوگل آنالیتیکس مشاهده کنید.
2- نصب گوگل آنالیز روی وردپرس از طریق پلاگین MonsterInsights
روش بعدی برای نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس، استفاده از افزونه MonsterInsight است.
استفاده از پلاگین MonsterInsights علاوه بر امکان نصب «گوگل آنالیتیکس وردپرس»؛ به کاربران این CMS اجازه میدهد تا بدون خروج از داشبورد، دیتاهای اصلی و گزارشات مهم آنالیتیکس را مشاهده کنند.
برای نصب این پلاگین ابتدا وارد داشبورد وردپرس شده و به منوی Plugins وارد شوید.

در سرچ باکس، نام MonsterInsight را وارد کرده و این پلاگین را نصب کنید.

پس از نصب و فعال سازی، به طور خودکار وارد صفحه خوش آمدگویی خواهید شد. با کمی اسکرول به سمت پایین صفحه، دکمه Launch the Wizard برای شما قابل مشاهده خواهد بود. بر روی آن کلیک کنید.

پس از کلیک بر روی این دکمه، وارد مراحل نصب و نصب گوگل آنالیز روی وردپرس می شوید.
در مرحله بعد لازم است تا حوزه فعالیت وب سایت خود را مشخص کنید. از بین سه گزینه بیزینسی، بلاگ و تجارت الکترونیک یک مورد را انتخاب کرده و روی دکمه Save and Continue کلیک کنید.

در مرحله بعدی بر روی دکمه Connect MonsterInsights کلیک کنید.

در صفحه جدید، حساب گوگلی را که اکانت آنالیتیکس خود را به آن متصل کرده اید انتخاب کنید و در پیغام ظاهر شده با محتوای مجوز دسترسی به گوگل آنالیتیکس، بر روی دکمه Allow کلیک کنید.

پس از دادن دسترسی های لازم به این پلاگین، در صفحه بعدی لازم است تا یک view که قصد دارید آن را در MosterInsights ببینید، انتخاب کنید. property مورد نظرتان را در حالت All Data انتخاب کنید و بر روی دکمه Compelte Connection کلیک کنید.

مرحله Recommended Setting را تغییری ندهید و از طریق دکمه Save and Continue وارد مرحله بعد شوید.
در صفحه Recommended Addons، می توانید برای دسترسی به برخی ویژگی های بیشتر، حساب خود را به Pro ارتقا دهید. از این مرحله نیز با فشردن دکمه Save and Continue عبور کنید.
دو مرحله بعدی را نیز با فشردن دکمه های Continue and Install WPForms و Finish Setup and Exit Wizard رد کنید تا به صفحه Congratulations برسید.
در این مرحله کار نصب پلاگین MosterInsights به پایان رسیده و اتصال گوگل آنالیتیکس با سایت وردپرسی شما برقرار شده است.
اکنون می توانید با کلیک بر روی دکمه View Report، به دیتاهای گوگل آنالیتیکس در داشبورد وردپرس، دسترسی داشته باشید.

برای اتصال گوگل آنالیتیکس به سایت وردپرسی از کدام روش استفاده کنم؟
در این مطلب به بررسی 4 راهکار اساسی برای نصب گوگل آنالیز روی وردپرس پرداختیم. مشخصاً هر یک از این روش های نصب گوگل آنالیتیکس وردپرس مزایا و معایب خود را دارند. به عنوان مثال استفاده از پلاگین برای این کار، اگرچه شما را از دست کاری در سورس کد وردپرس بی نیاز می کند؛ اما مشکلات دیگری نظیر conflict پلاگین های مختلف را به دنبال دارد.
به این معنی که ممکن است نصب یک افزونه، باعث اختلال در روال کار افزونه دیگری شود و این مسئله ایراداتی در وب سایت شما ایجاد کند. انجام این کار بدون پلاگین، روش امن تری است و انجام صحیح آن نیازمند این است که در هنگام اعمال تغییرات در فایل های functions.php و header.php، دقت عمل کافی داشته باشید و قبل از هرگونه دست کاری، از فایل های اصلی نسخه پشتیبان تهیه کنید. اتصال گوگل آنالیتیکس در وردپرس از طریق گوگل تگ منیجر نیز راهی امن و آسان به نظر می رسد و تنها نیازمندی آن ساخت یک اکانت گوگل تگ منیجر است.
سوالات متداول
شناخت رفتار مخاطب برای توسعه و پیشرفت کاری یک وب سایت بسیار حیاتی است و با استفاده از آنالیتیکس می توانید اطلاعات خوبی در این زمینه به دست آورید.
برای این کار می توانید در سایت خود پلاگین نصب کنید. علاوه بر این با تغییراتی که در قالب وردپرس خود می دهید، می توانید بدون نیاز به نصب افزونه خاصی، گوگل آنالیتیکس را در سایت خود فعال کنید. در این مقاله کلیه راهنمایی های لازم برای نصب از هر دو روش، توضیح داده شده است.
مقالات مرتبط:
ایجاد goal در گوگل آنالیتیکس
بهبود رتبه الکسا
لینک UTM چیست
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
آموزش فوق العاده ای بود عکس هایی که مرحله به مرحله از پروسه کار گذاشتین هیچ سایتی ندیدم بذاره واقعا عالی بود
کاش همه مقالاتتون ازینجور عکسا استفاده کنین و مرحله به مرحله روند کار رو توضیح بدین
سلام
ممنونم خوشحالیم که مورد پسند بوده
حتما ممنون برای پیشنهاد خوبتون