در این مقاله از سایت همکاری در فروش دایان افیلیت می خواهیم در مورد روش کار الگوریتم مرغ مگس خوار (hummingbird) صحبت کنیم. بر خلاف آپدیت های قبلی الگوریتم های گوگل مانند پاندا و پنگوئن که به عنوان افزونه ارائه شدند، الگوریتم مرغ مگس خوار به عنوان یک بازسازی کامل از الگوریتم موجود محسوب می شود. در حالی که خیلی ها اعتقاد دارند که بسیاری از اجزای قبلی الگوریتم اصلی دست نخورده باقی مانده اند، الگوریتم مرغ مگس خوار و کاربرد آن تعهد گوگل را به درک پیچیده تر از هدف جستجوی کاربران و تطبیق آنها با نتایج مرتبط تر نشان می دهد.
گوگل مرغ مگس خوار را در 26 سپتامبر 2013 معرفی کرد، اما در واقع این الگوریتم گوگل حدود یک ماه قبل تر از آن به وجود آمده بود. در حالی که به روزرسانی های قبلی الگوریتم مانند پاندا و پنگوئن و الگوریتم تازگی محتوا باعث از دست رفتن میزان قابل توجهی از ترافیک و رتبه شده بود، «google hummingbird algorithm» تأثیر منفی شدیدی بر روی وب عمومی نداشت. این موضوع نشان می دهد که پایگاه دانش گوگل معروف به “گراف دانش” از دقت قابل توجهی برخوردار است. علاوه بر این جامعه SEO نیز این نظریه را مطرح کرد که اثرات این الگوریتم جدید در نتایج موتورهای جستجو احساس شده است.
PDF این مقاله را حتما دانلود کنید و بخوانید
روش کار الگوریتم مرغ مگس خوار؛ نمودار دانش و جستجوی معنایی
برای درک کامل هدف و روش کار google hummingbird algorithm، مهم است که ابتدا با ویژگی هایی از موتور جستجوی گوگل که بیشترین تأثیر را بر آن داشته است آشنا شوید: جستجوی معنایی (semantic search) و نمودار دانش (knowledge graph).
با جستجوی ساده هر عبارتی، مثلا کیک شکلاتی، می توانید نمودار دانش را به راحتی در صفحه نتایج مشاهده کنید. صفحه نتایج جستجو گوگل (SERP) حاوی نتایج ارگانیک استاندارد و لینک هایی به وب سایت های مناسب و مربوط است، اما همچنین شامل مجموعه ای غنی از داده های نمودار دانش، از جمله یک جعبه پاسخ با دستور پخت کیک، یک پنل دانش سمت راست حاوی نکات تغذیه ای درباره کیک شکلاتی، و پیشنهاداتی برای جستجوی موضوعات مرتبط است.
جستجوی معنایی تلاش می کند تا با توجه به زبان و ادبیات جستجوگران اینترنتی، مناسب ترین نتایج را نمایش دهد. این تکنولوژی می کوشد تا نتایج را فارغ از معنای تک تک کلمات و با توجه به مفهوم کلی عبارت جستجو نمایش دهد، حتی زمانی که کاربران مفهوم خود را به صورت صریح وارد نکرده اند.
برای مشاهده کاربرد جستجوی معنایی در عمل، نگاهی به تصویر صفحه نتایج جستجو عبارت «کیک شکلاتی» در بالا بیندازید. با وجود این که عبارت مورد جستجو به صورت مستقیم به کیک شکلاتی اشاره می کند، جستجوی معنایی تحلیل کرده است که با وجود کلمات استفاده شده در عبارت جستجو (که به معنای واقعی کلمه می تواند تنها به تصاویر یا تعریفی از کیک شکلاتی اشاره کند)، هدف جستجو می تواند از کلمات به کار برده شده متفاوت باشد.
سپس گوگل نتایجی را ارائه کرد که با هدف جستجوگر مطابقت دارد نه صرفا با کلمات جستجو شده. در نتیجه، صفحه نتایج جستجوی ما پر از دستور العمل های پخت، اطلاعات تغذیه ای و سایر موضوعات مربوط به پختن و خوردن کیک شکلاتی است (او فهمید که ممکن است منظور ما از این جستجو رسیدن به دستور پخت کیک شکلاتی باشد و بنابراین دستور پخت را نیز در نتایج نمایش داد).
تسلط روزافزون گوگل در جستجوی معنایی او را قادر می سازد، به قول خودش، انسان های دنیای واقعی و روابط آن ها را با یکدیگر درک کنند. تمرکز کاربرد الگوریتم مرغ مگس خوار (hummingbird) خوار بر تطبیق موضوع عبارت جستجو شده با نتایج، بر فناوری هوش مصنوعی گوگل (توانایی درک قصد جستجو) متکی است.
بیشتر بخوانید: الگوریتم برت چیست؟
کاربرد الگوریتم مرغ مگس خوار
همانطور که در بالا توضیح دادیم یکی از اهداف اصلی «الگوریتم مرغ مگس خوار» (hummingbird) ترجمه صحیح جستجوی معنایی و فهمیدن منظور درست عبارات سرچ شده بود؛ هدفی که در نهایت به استاندارد جستجو تبدیل شد. گوگل با معرفی این الگوریتم به دنبال حدس زدن بهتر هدف واقعی جستجوها است تا برای عبارات جستجوی مختلف، نزدیک ترین نتیجه به منظور کاربر نماش داده شود و نتایج نامربوط حذف شوند.
مرغ مگس خوار و جستجوی محلی
در حالی که سئوکاران مختلف در سراسر جهان در تلاش برای درک تأثیرات google hummingbird algorithm بر روی وب عمومی بود، سئوکاران محلی با برخی پیامدهای منفی از به روزرسانی جدید رو به رو شدند. در ابتدا به نظر می رسید الگوریتم مرغ مگس خوار در نمایش نتایج جستجوهای محلی خیلی صحیح عمل نمی کند. یکی از علت ها این مسئله این بود که تعداد زیادی از کسب و کارها با نام های جعلی سعی می کردند گوگل را فریب دهند و موفق هم می شدند. البته در نهایت این اتفاق ناگوار برطرف شد و اکنون نتایج گوگل در اکثر جستجوهای محلی صحیح هستند.
علاوه بر این، جامعه سئو محلی حدس زد که الگوریتم مرغ مگس خوار ممکن است اثرات زیر را بر نتایج ارگانیک محلی داشته باشد:
- محلی سازی بیشتر نتایج ارگانیک برای جستجوهای محلی
- وجود مداوم و قابل توجه نتایج از نوع دایرکتوری در نتایج محلی-ارگانیک
حتما بخوانید: الگوریتم رنک برین گوگل
چگونه می توانم بفهمم که الگوریتم مرغ مگس خوار برای من مشکل ایجاد کرده است؟
در حالی که صاحبان کسب و کارهای محلی ممکن است مشکلات موقتی را تجربه کرده باشند، بعید است که این الگوریتم بر اکثر وب سایت ها تاثیرات منفی داشته باشد.
اگر وب سایت شما با کاهش ترافیک یا رتبه بندی مواجه شده که فکر می کنید ممکن است به الگوریتم مرغ مگس خوار مرتبط باشد، قطعاً نگاهی به فهرست کامل به روزرسانی های گوگل بیندازید. احتمال دارد عامل تغییر برای وب سایت شما به روز رسانی دیگری مانند پاندا یا پنگوئن بوده است.
فرصت مناسبی که مرغ مگس خوار برای شما ایجاد می کند
ویژگی ها و «کاربرد الگوریتم مرغ مگس خوار» (hummingbird) این پیام را به همه صاحبان وب سایت می دهد که گوگل هدف اصلی خود را افزایش درک از هدف واقعی پشت جستجوی کاربران قرار داده است. در واقع گوگل می خواهد به جای این که آن ها را مانند رشته ای از کلمات کلیدی تلقی کند، عبارات جستجو شده را بر اساس موضوع و زمینه آن ها تفسیر کند.
عملی ترین کاربرد این رویکرد برای صاحبان وب سایت اطمینان از منعکس شدن زبان طبیعی در محتوای سایت است. مرغ مگس خوار را می توان به عنوان پلی بین شیوه های قدیمی و اسپم با سئوی مدرن که به دنبال صحبت به زبان طبیعی خوانندگان با استفاده از کلمات خودشان است، در نظر گرفت.
وب سایت هایی که به صورت ماهرانه ای پاسخ های محبوب ترین پرسش های عمومی را تبدیل به محتوای با کیفیت و منتشر می کنند، به عنوان منابع مفید و مرتبط برای موضوعات خاص توسط گوگل شناسایی می شوند. در واقع وقتی گوگل محتوای شما را با هدف جستجوی کاربران منطبق می بیند، نه تنها فرصتی برای رتبه بندی ارگانیک و محلی وجود دارد، بلکه امکان قرار گرفتن در ویژگی های خاص SERP مانند جعبه پاسخ (answer box) یا پنل دانش (knowledge panel) نیز وجود دارد.
سخن پایانی
در این مقاله با کاربرد الگوریتم مرغ مگس خوار (hummingbird) آشنا شدید. یادتان باشد که در نتایج موتورهای جستجوی امروزی، در نظر گرفتن هدف جستجوگر باید در فهرست اولویت های برنامه ریزی سئوی شما قرار گیرد. این مسئله مهم ترین پیامی است که google hummingbird algorithm برای فعالان اینترنتی دارد. بهتر است ترکیبی از تعامل مستقیم با مخاطبان خود، تحقیقات کلمه کلیدی و تحقیقات موضوعی برای کمک به بهبود وب سایت خود و دیده شدن بیشتر آن در نتایج جستجو را به کار بگیرید.
سوالات متداول
از آنجایی که این الگوریتم سرعت و دقت بی نظیری در آنالیز عبارت جستجو شده دارد، به آن مرغ مگس خوار می گویند. چرا که سرعت مرغ مگس خوار در بین پرندگان از همه بیشتر است.
مهم ترین وظیفه الگوریتم مرغ مگس خوار درک رفتار کاربران و هدف جستجو کاربران است.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
عکساتون زیادی خوشگله حواسم همس پرت میشد بهشون موقع خوندن 😂