فریلنسری یا کارمندی مسئله این است! سؤالی که ممکن است ذهن شما را نیز درگیر کند، این است که کدام ما را به سمت زندگی راحت تر سوق می دهد فریلنسری یا کارمندی؟ پاسخ این سؤال را در ادامه این آموزش فریلنسری متوجه خواهیم شد. اما قبل از آن باید بدانید فریلنسر چیست و چگونه فریلنسر شویم و وضعیت فریلنسری در ایران چگونه است. این روزها، وضعیت اقتصادی کشور تغییر و تحول زیادی به خود دیده و کم کم بسیاری از جوانان تحصیلکرده به فریلنسری یا فریلنسینگ روی آورده اند. فریلنسینگ (freelancing)، شیوه ای از همکاری موقت و پروژه ای بین کارگر و کارفرما است.
کارهای فریلنسری مزایای متعددی مثل دورکاری و عدم تعهد بلند مدت به کارفرما دارند اما اگر به عنوان یک فریلنسر، بی نظم باشید و نتوانید مطابق با یک برنامه زمانی صحیح به کارهای روزمره خود برسید، هرگز نمی توانید از این نوع همکاری، به درآمد قابل توجهی برسید.
در این مقاله می خواهیم به شما بگوییم که فریلنسینگ دقیقا چیست و چه مزایا و معایبی دارد. همچنین، به این سوال پاسخ خواهیم داد که چگونه فریلنسر شویم و برای کسب درآمد به صورت مناسب از این نوع شغل، باید چه نکاتی را رعایت کنیم. با ما همراه باشید تا ببینیم چگونه یک فریلنسر موفق شویم.
PDF این مقاله را حتما دانلود کنید.
فریلنسری چیست؟
در دوران ویکتوریایی یا قرن نوزدم در انگلستان، شوالیه هایی بودند که برای هر حاکمی که پول بیشتری به آن ها می داد، می جنگیدند و به هیچ حاکم یا کشوری، وفادار نبودند. به این شوالیه ها، freelance می گفتند که به معنی آزادکار بود.
واژه فریلنسینگ از freelance مشتق شده و منظور از کارهای فریلنسری، کارهایی است که در آن ها، هیچ قرارداد بلند مدت و تمام وقتی بین کارگر و کارفرما به امضاء نمی رسد بلکه کارگر، کارهای خود را به صورت پروژه ای از کارفرما تحویل گرفته و به ازای مبلغی مشخص این کارها را در موعدی مورد توافق، به کارفرما تحویل می دهد.
اکثر کارهای فریلنسری، مشاغل دیجیتال و اینترنتی هستند. محصول این کارها، فایل هایی هستند که کارگر می تواند آن ها را از طریق اینترنت، برای کارفرما ارسال کند.
در واقع، در فریلنسینگ، کارگر (که در اینجا، فریلنسر نامیده می شود)، به غیر از تحویل به موقع و با کیفیت پروژه، هیچ تعهد دیگری به کارفرما ندارد و می تواند همزمان، چندین پروژه از چندین کارفرمای مختلف دریافت کند و با پایان پروژه و دریافت دستمزد خود از هر کارفرما، تعهدات او در مقابل آن کارفرما به پایان می رسد.
در مقابل، کارفرما نیز تنها موظف است که پس از دریافت به موقع هر پروژه، مبلغ مورد توافق را به فریلنسر تحویل دهد و نیازی به بیمه کردن فریلنسر و خبری از تعهدات قانونی دیگر مثل پرداخت عیدی، سنوات، حق اولاد و … نیست.
امروزه خیلی از جوانان تحصیل کرده به دنبال راه هایی برای کسب درآمد از اینستاگرام، تلگرام و دیگر شبکه های اجتماعی هستند و سعی می کنند به هر طریقی که شده، از ظرفیت بالای اینترنت برای کسب درآمد استفاده کنند. در کنار بلاگری و تبلیغات و ادمین شبکه های اجتماعی یکی از این روش های کسب درآمد از اینترنت، فریلنسینگ است.
این نوع همکاری، مزایا و معایبی، هم برای فریلنسر و هم برای کارفرما دارد که در ادامه، به بررسی آن ها خواهیم پرداخت و سپس خواهیم گفته که چگونه فریلنسر شویم.
درمورد مدیریت پروژه بیشتر بدانید.
مزایا و معایب کارهای freelance برای کارفرما و فریلنسر
فریلنسینگ، مزایا و معایب خاص خودش را، هم برای کارفرما و هم برای فریلنسر، دارد بخصوص اینکه وضعیت فریلنسری در ایران نسبت به کشور های دیگر خیلی خوب نیست. مزایا و معایب این نوع همکاری، به نحوه کار کردن طرفین، نوع پروژه و شرایط بازار کار، بستگی دارد. در زیر، به بررسی این مزایا و معایب، خواهیم پرداخت.
مقاله مرتبط: سایت های معتبر فریلنسر خارجی و ایرانی
مزایای فریلنسینگ برای فریلنسر
از مهم ترین ویژگی های فریلنسری که در واقع، مهم ترین مزیت این نوع همکاری برای فریلنسر محسوب می شود، امکان دورکاری است. کسی که به صورت فریلنسری، پروژه ای را از یک سازمان حقوقی یا یک کارفرمای حقیقی دریافت می کند، می تواند پروژه را در هر زمان و مکانی که بخواهد، تا موعد مشخص، انجام داده و به دست کارفرما برساند. در واقع، نیازی نیست که فریلنسر برای انجام پروژه، به محل شرکت مراجعه کند و می تواند پروژه را در منزل خود، انجام دهد.
همانطور که گفتیم، اکثر کارهای فریلنسینگ، مشاغل اینترنتی و دیگر مشاغل دیجیتال هستند که خروجی آنها، فایل های دیجیتالی است. بنابراین، اکثر فریلنسرها، به غیر از یک اتصال پرسرعت اینترنت و یک کامپیوتر شخصی، به چیز دیگری برای کار کردن نیاز ندارند. به علاوه، فریلنسینگ می تواند روشی برای کسب درآمد با گوشی باشد.
دورکاری مزیت های بسیار زیادی برای فریلنسر دارد. مهم ترین این مزیت ها، عدم نیاز به رفت و آمدهای غیر ضروری است. چنین رفت و آمدهایی، به ویژه در شهرهای شلوغ و بزرگی مثل تهران، می توانند بسیار پرهزینه، خسته کننده و زمان بر باشند. به همه این ها، خطرت رفت و آمد و امکان ابتلا به بیماری های واگیر مثل کرونا را به دلیل حضور در جامعه، اضافه کنید.
به علاوه، کار کردن در محیط خانه می تواند بسیار راحت و لذت بخش باشد. در کارهای فریلنسری، نیازی نیست که صبح زود از خواب بیدار شوید، لباس کار بپوشید و یک مسیر خسته کننده را تا محل کار طی کنید. در عوض، مدت کوتاهی قبل از شروع کار می توانید از خواب بیدار شوید، بدون استرس و با لباس راحتی کار خود را شروع کنید و از راحتی در منزل خود لذت ببرید. حضور در کنار خانواده نیز یک مزیت بسیار مهم محسوب می شود.
یکی دیگر از مزایای فریلنسینگ، انعطاف پذیری شغلی بسیار بالا است. یک فریلنسر می تواند پس از تحویل گرفتن پروژه، در هر ساعتی از شبانه روز که دوست دارد، روی آن کار کند و فقط کافی است که آن را تا موعد مقرر به کارفرما تحویل دهد. بنابراین، می تواند به راحتی و بدون نیاز به مرخصی، به انجام کارهای شخصی خود برسد. حتی بعضی از فریلنسرها در ساعات اداری، یک کار ثابت دارند و فریلنسری برای آن ها به عنوان یک شغل دوم است.
خوبی دیگر فریلنسینگ این است که در این نوع همکاری، خودتان برای خودتان تصمیم می گیرید و کسی نیست که به شما دستور بدهد. شما می توانید هر زمانی که دوست داشتید، هیچ پروژه ای را تحویل نگیرید و در هر مکانی که دوست داشتید، کار خود را انجام دهید. حتی بعضی از فریلنسرها، لپ تاپ خود را بر می دارند و به دل طبیعت می زنند یا در یک پارک، در یک کافی شاپ یا یک کتابخانه، کار خود را انجام می دهند.
به دلایلی که در بالا گفتیم، خیلی ها می پرسند که چگونه فریلنسر شویم و امروزه این نوع کار، به یک منبع کسب درآمد برای نوجوانان و حتی جوانان تحصیل کرده و بیکار تبدیل شده است اما باید بدانید که فریلنسینگ نیز معایب خاص خودش را دارد که در زیر، آن ها را بررسی خواهیم کرد.
همچنین بخوانید: محاسبه درآمد ماینر
معایب فریلنسری برای فریلنسر
با تمام خوبی هایی که از کار کردند به عنوان فریلنسر گفتیم، این شغل مشکلات زیادی دارد. اول اینکه فریلنسینگ، هرگز، امنیت شغلی یک کار تمام وقت را ندارد و ممکن است که مدت ها، پروژه ای به تور شما نخورد.
شما به عنوان فریلنسر، همان قدر که کار کنید، درآمد خواهید داشت و خودتان باید برای خودتان کار پیدا کنید. این در حالی است که در یک کار تمام وقت، صرف نظر از تمامی وقتی که با همکاران خود، خوش و بش می کنید، وقتی که برای ناهار اختصاص می دهید و در کل، صرف نظر از میزان کاری که انجام می دهید، یک حقوق ثابت، با تعطیلات و تمامی مزایای قانونی کار خواهید داشت.
وقتی سازمانی پروژه ای را به فریلنسر می سپارد، آن فریلنسر را بیمه نمی کند و به غیر از دستمزدی که با فریلنسر توافق کرده است، هیچ تعهدی مبنی بر پرداخت مزایای دیگری مثل عیدی، سنوات، حق اولاد، حق مسکن و …. به فریلنسر ندارد.
بنابراین، فریلنسر باید خودش، خودش را بیمه کند و از تمامی مزایای قانونی کار، بی بهره است. این نوع بیمه، که بیمه خویش فرما نامیده می شود، برای فریلنسر سابقه کار محسوب نمی شود.
شیوه همکاری فریلنسینگ، معایب دیگری نیز دارد. با اینکه گفتیم که دورکاری، مهم ترین مزیت فریلنسری است اما این شیوه کار کردن، اگر به صورت اصولی انجام نشود، تبعاتی منفی روی سلامتی جسمانی و روانی فرد و حتی روابط عاطفی او با زوجش خواهد داشت.
یکی از آثار منفی freelancing که هیچ راه فراری از آن وجود ندارد، محدود شدن روابط اجتماعی سازنده، به دلیل کار کردن در خانه است. یک فریلنسر، همکارانی دائمی ندارد و خیلی کم از خانه خارج می شود.
همچنین ببینید: کسب درآمد از بازی
مزایای فریلنسینگ برای سازمان ها
فریلنسینگ برای سازمان ها نیز مزایایی دارد. برای مثال، ممکن است یک سازمان، یک پروژه موقتی داشته باشد که تنها چند ماه طول بکشد. قاعدتا برای چنین کاری، استخدام یک نیروی متخصص با یک قرارداد قانونی یک ساله و با تمامی مزایای قانونی کار، اصلا هوشمندانه و به صرفه نیست.
به علاوه، دورکاری فریلنسر، بیش از اینکه برای خود فریلنسر مفید باشد، به نفع سازمان است. فریلنسرها برای انجام کارهای پروژه ای در محل سازمان حاضر نمی شوند و در نتیجه، از منابع سازمان، شامل فضا و دفتر کاری، امکاناتی مثل میز و صندلی و کامپیوتر، آب، برق، گاز و … استفاده نمی کنند که صرفه جویی قابل ملاحظه ای در درآمدهای سازمان است.
معایب کارهای فریلنسری برای سازمان ها
معایب فریلنسینگ برای سازمان ها، بسیار بیشتر از مزایای آن این نوع همکاری است. متأسفانه، سازمان ها در کشور ما تمایل زیادی به برون سپاری کارهای خود و کار کردن با فریلنسرها به جای استخدام نیروی ثابت، حتی برای کارهای دائمی خود دارند.
کیفیت کاری که یک فریلنسر انجام می دهد، به مراتب، پایین تر از کاری است که یک نیروی تمام وقت و متعهد به سازمان انجام می دهد. یک سازمان، هیچ وقت نمی تواند روی فریلنسر حساب باز کند و هر بار که با او تسویه حساب کند، ممکن است فریلنسر به سراغ یک کارفرمای دیگر برود.
از آن جایی که استخدام تمام وقت، امنیت شغلی و رفاه بیشتری برای پرسنل به همراه دارد، در نتیجه، کیفیت کار آن ها نیز، بسیار بالاتر از کیفیت کار یک فریلنسر است که تنها به تمام شدن پروژه فکر می کند.
سازمان ها می توانند روی نیروهای تمام وقت خود سرمایه گذاری کرده و آن ها را برای انجام کارهای بزرگ تر، آماده کنند اما در شیوه همکاری فریلنسری، چنین امکانی وجود ندارد.
گذشته از همه این ها، سازمان ها می توانند کارکنان خود را به صورت تمام وقت و دورکار استخدام کنند تا هم از مزایای دورکاری بهره مند شوند و هم از مزایای کار تمام وقت. به طور کلی، فریلنسینگ را می توان بدترین نوع همکاری برای سازمان ها دانست.
همچنین مطالعه کنید: کسب درآمد کلیکی
چگونه فریلنسر شویم؟
حالا که دانستید که فریلنسر چیست و با شیوه همکاری فریلنسینگ و مزایای و معایب آن آشنا شدید، وقت آن است که به شما بگوییم که چگونه میتوانید فریلنسر شوید و از این راه، به درآمدهای خوبی برسید. گام های زیر به ما می گویند که چگونه یک فریلنسر موفق شویم پس در این آموزش گام به گام شروع کارهای فریلنسری، با ما همراه باشید.
۱- پیدا کردن همپوشانی مهارت ها و علایق شما و نیازمندی های بازار
اولین کاری که در این آموزش فریلنسری می خواهیم به شما بگوییم، طرح ایده کسب و کار و پیدا کردن شغلی است که می خواهید آن را به صورت فریلنسینگ انجام دهید. آیا می خواهید برنامه نویس فریلنسر شوید یا یک فریلنسر گرافیست؟
برای این کار باید سه لیست مختلف، تهیه کنید:
۱- فهرست مهارت ها و توانمندی های خود
۲- فهرست علاقه مندی های خود
۳- فهرست نیازهای کنونی جامعه و بازار کار
پس از تهیه سه فهرست فوق، باید آن ها را در کنار هم قرار دهید و همپوشانی های آن ها را پیدا کنید تا نهایتا به شغلی برسید که هم در آن مهارت دارید، هم به آن علاقه مند هستید و هم بازار کار خوبی برای آن شغل، وجود دارد.
برای مثال، من به زیست شناسی، نویسندگی، ورزش، فلسفه و عکاسی علاقه دارم، بیشترین مهارت های من در تولید محتوا، کپی رایتینگ و فعالیت در بازارهای مالی است و در میان علاقه مندی ها و مهارت های مشترک من، بیشترین نیاز بازار به تولید محتوا است.
در صورتی که در ساخت وبلاگ مهارت دارید و به وبلاگ نویسی علاقه مند هستید و می توانید در شبکه های اجتماعی به خوبی فعالیت کنید و فالوورهای زیادی داشته باشید، حتی امکان کسب درآمد از آمازون به صورت افیلیت مارکتینگ نیز برای شما وجود دارد.
همیشه کانال های مناسب را برای فریلنسینگ و کسب درآمد اینترنتی انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که مثلا کسب درآمد از روبیکا که یک اپلیکیشن غیرمعتبر، غیر قابل اطمینان و با تعداد کاربران بسیار کم است، کار هوشمندانه ای نیست.
همچنین ببینید: کسب درآمد از سایت های خارجی
۲- بازاریابی و تبلیغات
وقتی شغلی را برای کار کردن به صورت فریلنسری انتخاب می کند، هیچ کس، غیر از خود شما، از اینکه شما در آن حوزه، پروژه قبول می کنید، خبر ندارد. پس تا جای امکان، به دوستان و آشنایان خود در این باره خبر دهید و از آن ها بخواهید تا مشتریان احتمالی را به شما ارجاع دهند.
همچنین، شما باید در تمامی شبکه های اجتماعی محبوب، مثل اینستاگرام، تلگرام و لینکدین، عضو باشید. از دوستان و آشنایان بخواهید تا شما را در شبکه های اجتماعی خودشان به عنوان فریلنسر در حوزه ای که انتخاب کرده اید، معرفی کنند. خودتان نیز بیکار ننشینید و در شبکه های اجتماعی خود نیز اعلام کنید که در آن زمینه، پروژه قبول می کنید.
برای مثال می توانید برای کسب درآمد از یوتیوب، لینک کانال خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید تا ودیدئوها آموزشی شما، بازدیدهای زیادی داشته باشند و به همین سادگی، ممکن است مشتریانی به سراغ شما بیایند.
بد نیست مطالعه کنید: پردرآمدترین شغل ایران
۳- شبکه سازی کنید
در گام بعدی برای تبدیل شدن به یک فریلنسر باید با افراد فعال در بازار کار مرتبط، ارتباط پیدا کنید و به اصطلاح، با آن ها، لینک شوید. به این منظور، بهترین شبکه اجتماعی برای این کار، لینکدین است. شما باید یک پروفایل لینکدین حرفه ای داشته باشید و با افراد فعال در زمینه فعالیت خود، ارتباط برقرار کنید.
کانال های تلگرامی را نیز فرآموش نکنید. در کانال ها و گروه های تلگرامی مرتبط با حوزه تخصص خود، عضو شوید و ارتباطات خود را تا حد ممکن، زیاد کنید.
۴- کار خود را شروع کنید
سخت ترین مرحله در شروع کارهای فریلنسری، شروع کار است. از آن جایی که هنوز هیچ نمونه کاری ندارید و کسی شما را در بازار کار نمی شناسد، برای پیدا کردن یک پروژه، فقط می توانید به روش های زیر، متوسل شوید:
- عضو شدن در سایت های فریلنسینگ مثل پوشینا، نویسش و …
- پیدا کردن مشتری به واسطه ارتباطات با دوستان و آشنایان
- پیدا کردن مشتری در شبکه های اجتماعی
دیر یا زود، اولین مشتری به سراغ شما خواهد آمد. باید از او وقت زیادی بگیرید و بهترین قیمت ممکن را به او پیشنهاد دهید. سپس، تمامی تمرکز و وقت خود را روی انجام پروژه بگذارید تا بهترین کار ممکن را زودتر از موعد مقرر به مشتری تحویل دهید. اولین کارهای شما همیشه باید با کیفیت ترین کارهایتان باشند زیرا رضایت اولین مشتریان سبب ایجاد شبکه ای گسترده از مشتریان برای شما خواهد شد. در صورتی که با قیمتی مناسب، کیفیت بالایی ارائه دهید، مشتریان شما نیز دوستان و آشنایان خود را به سراغ شما می فرستند.
۵- مهارت های کنونی خود را تقویت کنید و مهارت های جدید بیاموزید
گام بعدی در تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق، تقویت مهارت های کنونی و کسب مهارت های جدید است. در صورتی که مهارت های بیشتری داشته باشید، احتمال اینکه بیکار شوید و پروژه ای به تور شما نخورد، بسیار کمتر می شود. تقویت مهارت های کنونی نیز سبب جلب مشتریان بیشتر و ارائه کارهای با کیفیت تر به آن ها می شود و در نهایت، پس از یک یا دو سال، می توانید شبکه ای گسترده از مشتریان برای خود بسازید و با استراتژی کسب و کار آن را توسعه دهید.
اگر تاکنون شیوه کسب درآمد از اینستاگرام را فراگرفته اید، مطمئن باشید که همیشه، چیزهای جدیدتری برای یادگیری وجود دارد و همیشه خودتان را به روز نگه دارید و در جریان آخرین تغییرات الگوریتم اینستاگرام باشید. همچنین، شما باید نحوه کسب درآمد از تلگرام را بیاموزید تا بازار کار خود را محدود به اینستاگرام نکنید.
مهم ترین نکاتی که در فریلنسری باید به آن ها توجه داشته باشید
تا اینجا به جواب این سوال پاسخ دادیم که چگونه فریلنسر شویم. شما با طی کردن مراحل فوق می توانید یک کار را به صورت فریلنسینگ شروع کنید. با ان حال، کسب درآمد مناسب از این کار، نیازمند این است که به یک فریلنسر حرفه ای تبدیل شوید. در ادامه به شما نکاتی را به شما می آموزیم که به شما در تبدیل شدن به یک فریلنسر حرفه ای کمک می کنند.
۱- منظم و با برنامه باشید
یکی از بزرگ ترین اشتباهاتی که بسیاری از فریلنسرها در شروع کار انجام می دهند، بی برنامگی و بی نظمی است. انعطاف پذیری شغلی در کارهای فریلنسری، الزاما به این معنی نیست که شما می توانید هر وقت که دوست داشتید از خواب بیدار شوید و هر وقت که دوست داشتید، کار نکنید.
یک فریلنسر موفق، برنامه و روتین روزمره دارد. زمان خواب و بیداری شما باید مشخص باشد و تا زمانی که به دلایلی مثل کارهای شخصی و خانوادگی، مجبور نشوید، نباید برنامه خود را به هم بریزید. ساعت خواب و بیداری، ورزش و وعده های غذایی شما باید مشخص باشد. همچنین، باید برای استراحت، تفریح و آموزش، وقت مشخص اختصاص دهید.
تنها زمانی می توانید فریلنسینگ را جایگزین یک کار تمام وقت در نظر بگیرید که به برنامه ریزی و روتین روزمره خود، پایبند باشید. یک فریلنسر بی نظم و بی برنامه، درآمد زیادی نخواهد داشت، کارهای بی کیفیتی را تحویل خواهد داد و حتی نمی تواند کارهای بی کیفیتش را سر وقت، تحویل دهد و در نتیجه، خیلی زود، مشتریانش را از دست خواهد داد و در شبکه سازی، موفق نخواهد بود.
۲- بیش از اندازه کار نکنید
بعضی از فریلنسرهای دیگر نیز از سوی دیگر بام می افتند و معتاد کار می شوند. شما باید همانند یک کار تمام وقت، برای خود، ساعت کاری تعریف کنید. بعضی از فریلنسرها نیز یک هدف کاری در روز برای خود مشخص می کنند. در صورتی که زودتر از زمان اختصاص یافته برای کار به آن هدف رسیدید، مابقی روز را کار نکنید، بلکه به استراحت و تفریح بپردازید تا به خودتان پاداش بدهید. در صورتی که از هدف روزانه جا ماندید، با کم کردن از وقت تفریح و استراحت خود، به نوعی خودتان را تنبیه کنید. این نوع برنامه ریزی و پایبند بودن به آن سبب می شود که همیشه برای کار کردن، انگیزه داشته باشید.
۳- به سلامتی خودتان توجه داشته باشید
از مهم ترین ویژگی های فریلنسری، دورکاری است که می تواند تأثیرات زیادی روی لایف استایل و زندگی شخصی شما بگذارد. شما نباید خودتان را در منزل زندانی کنید و باید بخشی از روز و شب خود را خارج از منزل بگذارنید.
دوری از نور آفتاب می تواند سبب مشکلاتی مثل کمبود ویتامین D و پوکی استخوان شود و شما را افسرده کند. بنابراین، بهتر است که صبح کمی آفتاب بگیرید. ساعت های طولانی کار کردن پشت میز و نگاه به صفحه نمایش کامپیوتر نیز می تواند آسیب های جسمانی زیادی به همراه داشته باشد. بنابراین، باید به طور منظم ورزش کنید و مراقب چشمانتان باشید. زیاد آب بنوشید و هر نیم ساعت، به مدت پنج دقیقه از پشت میز کار خود فاصله گرفته، استراحت کنید و به نقاط دور دست، خیره شوید تا چشمتان آسیب نبیند.
۴- ارتباطات اجتماعی خود را حفظ کنید
موضوع دیگری که باید در کار کردن به عنوان یک فریلنسر به آن توجه داشته باشید، حفظ ارتباطات با خانواده و دوستان است. از آن جایی که شما دورکار هستید، ارتباطات اجتماعی محل کار را در زندگی خود ندارید. بنابراین، خیلی مهم است که دوستان خود را حفظ کرده و آن ها را نزدیک خودتان نگه دارید.
۵- یک محیط کار حرفه ای برای خود ایجاد کنید
ویژگیهای یک محیط کار حرفه ای برای کارهای فریلنسری به شرح زیر هستند:
- صندلی و میز کامپیوتر استاندارد
- نور مناسب
- فضای تمیز، مرتب و زیبا
- دوری از حواس پرتی هایی مثل تلویزیون
- استفاده از گیاهان برای حفظ طراوت و شادابی محیط
درآمد بلاگر های ایرانی رو بریم باهم ببینیم!
جمعبندی
در این مقاله به شما گفتیم که فریلنسینگ چیست و چه مزایا و معایبی دارد و دانستید که وضعیت فریلنسری در ایران چگونه است. همانطور که دیدید، مهم ترین مزیت فریلنسینگ، هم برای فریلنسرها و هم برای سازمان، دورکاری است. با این حال، فریلنسینگ، معایبی مثل امنیت شغلی پایین و عدم بهره مندی از مزایای شغلی مثل بیمه برای فریلنسر و کیفیت پایین کار برای کارفرما دارد.
در بخش دوم مقاله به این سوال پاسخ دادیم که چگونه فریلنسر شویم. برای تبدیل شدن به یک فریلنسر باید حرفه ای مناسب برای خود پیدا کنید، شبکه سازی کنید، مشتری مداری کنید و مهارت های خود را تقویت کنید. در انتها نیز گفتیم که برای فریلنسینگ حرفه ای باید منظم و با برنامه باشید، معتاد کار نشوید، به سلامت خود توجه داشته باشید، ارتباطات اجتماعی خود را حفظ کنید و یک محیط کار مناسب و حرفه ای برای کارهای «فریلنسری» داشته باشید.
مقالات مرتبط:
پادکست کسب و کار
سؤالات متداول
افراد زیادی وجود دارند که در ماه درآمد میلیاردی دارند آن هم تنها از طریق فریلنسری؛ بنابراین آنچه لازم است دانش شما در جهت برندسازی است.
برنامه هایی جهت بررسی استراتژی های بازاریابی و بازار موردنظر، داشتن وبسایت، شبکه سازی به کمک شبکه های اجتماعی و رسانه های موجود، داشتن راه ارتباطی که همیشه آماده پاسخگویی باشد، داشتن لپ تاپ و موبایل و گاهی دوربین حرفه ای، دیدن آموزش بطور مداوم جهت آپدیت کردن اطلاعاتتان.
6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
فریلنسری فرهنگ می خواد که فکر نمی کنم که تو ایران هنوز پیشرفتی کرده باشه. اینکه بتونی کارفرمایی که حساب و کتابش به راه باشه پیدا کنی که تا اخر به مشکل برنخوری هنوز هم سخته. البته همکارهای ما نیز بی تاثیر نیستن و با کم کاری و گاها تخلف هایی که می شه، فریلنسری رو کمی بدنام کردن. البته مسیر روشنه و فکر می کنم آینده روشنی وجود داشته باشه براش با همه کمی کاستی هاش. البته توجه داشته باشین که هنوز جای کار داره و باید رو فرهنگش کار کرد.
به نظرم انتخاب بین کار کارمندی و یا فریلنسری به روحیات افراد بر می گرده. من خودم کار فریلنسری رو ترجیح می دم به چند دلیل. یک اینکه ساعت کاری دست خودم هست و هر ساعتی از شبانه رو می تونم کار کنم و برنامه ام رو تنظیم کنم. دوم اینکه محیط کاری رو خودم انتخاب می کنم. یک روز در خانه کار می کنم، یک روی می رم و در یک کافی شاپ کارم رو انجام می دم و یه روز هم در سفر.
من به شخصه کار فریلنسری رو در کنار یک کار ثابت ترجیح می دم. به عنوان مثال سرمایه گذاری روی ارز های دیجیتال و یا داشتن یک کانال فروش آنلاین در هر پلتفرمی در کنار یک کار ثابت خیلی می تونه کمک کننده باشه. ولی باید توجه کنیم که وقت بسیار زیادی رو باید برای هر دو مسئله صرف کنیم که برای افراد متاهل توصیه نمی کنم 🙂
فریلنسرینگ زمانی شغل خوب و پردرامدیه که بتونی پروژه های خارجی بگیری وگرنه توی ایران اگر نتونی خوب با کارفرما تعامل کنی خیلی حقت ضایع میشه
کلا روابط عمومی و تعامل خیلی توی فریلنسری مهمه
اگر بخواهد فریلنسری در ایران جا پای خودش رو تقویت کنه باید فرهنگ اون شکل بگیره چه برای فردی که شغلش همینه و چه برای کارفرماها که می خوان پروژه ها رو به دست فریلنسرها بدن. تنها در همین صورته که می شه گفت این شغل جا میفته تو ایران
طراحی وب سایت یکی از بهترین کار های فریلنسری هست. مخصوصا ایرانی ها توی کد نویسی و برنامه نویسی خیلی تبحر دارن. ازونجایی که زبان برنامه نویسی یک زبان بین المللی هست و همه جای دنیا به یک شکل هست، میشه به راحتی با کشور های دیگه ارتباط گرفت و ازشون پروژه گرفت. خیلی خوب بود که در زمینه فریلنسری مقاله گذاشتین چون واقعا دغدغه خیلیا هست که درامد خوبی در خونه داشته باشن و به کمک فریلنسری این محقق شده.