کارهای فریلنسری چند سالی است که رونق پیدا کرده و کم کم جای خود را بین کسب و کارها و بیزینس ها باز کرده است. احتمالاً زیاد به چشمتان خورده باشد که فردی عنوان شغلی خود را فریلنسر نوشته باشد. «مشاغل فریلنسریِ» زیادی وجود دارند که می توان پول زیادی از آن ها درآورد؛ به همین دلیل است که تعداد فریلنسرها روز به روز زیاد می شود. اما کدام حوزه ها برای فریلنسری مناسب‌اند و «پردرآمدترین مشاغل فریلنسری» کدام‌اند؟

فریلنسری در کنار همکاری در فروش، جزو روش های کسب درآمدی‌اند که در کارتان رئیس خود هستید و دردسرهای کارمندی را ندارند. در این مقاله بهترین کارهای فریلنسری را معرفی خواهم کرد. سعی کرده‌ام تا حوزه هایی را نام ببرم که می توان پول خوبی از آن ها درآورد و اگر اصولی در آن ها فعالیت کنید، موفقیتتان به حدی است که به کارمندی فکر هم نخواهید کرد!

این PDF را حتما دانلود کنید.

کارهای فریلنسری چیست؟

کارهای فریلنسری چیست

بهتر است قبل از این که در مورد «کارهای فریلنسری» صحبت کنم و پردرآمدترین مشاغل فریلنسری را معرفی کنم؛ ابتدا در مورد این که فریلنسر کیست، حرف بزنم. فریلنسر که آزادکار نیز نام دارد، به فردی می گویند که دارای تخصص خاصی است و از شرکت ها و کسب و کارهای گوناگون بابت انجام فعالیتی خاص پروژه می گیرد و بابت آن حق‌الزحمه دریافت می کند.

یک آزادکار برای خودش کار می کند و به تعبیری خود اشتغال است. با این تعاریف، کارها و مشاغلی که بتوانند به صورت پروژه‌ای و برون سپاری انجام شوند، می توانند جزو مشاغل مناسب برای فریلنسری باشند. برخی فریلنسری را با دورکاری اشتباه می گیرند؛ اما بسته به نظر کارفرما (سفارش دهنده شغل به فریلنسر)، آزادکار می تواند پروژه کاری را از راه دور یا در محل کسب و کار انجام دهد.

کارهای فریلنسری این مزیت ها را دارند:

ساعت کاری منعطف:

ساعت انجام کار دست فریلنسر است و معمولاً کارفرما، فقط از آزادکار انتظار دارد که در تاریخی مشخص، پروژه را تحویل دهد. به همین دلیل در شغل فریلنسری دیگر از ساعت 8 یا 9 صبح ورود زدن یا محدودیت مرخصی خبری نیست. به عبارتی یک آزادکار پادشاه زمان کاری خود است نه کارفرما!

موقعیت مکانی منعطف:

به جز مشاغل و پروژه هایی که باید در محل مشخص شده توسط کارفرما حضور پیدا کنید، یک فریلنسر می تواند از هر مکانی کار خود را انجام دهد. از آن جا که امروزه اکثر کارهای فریلنسری را می توان با یک لپ تاپ انجام داد؛ عملاً حتی روی مبل راحتی داخل خانه‌تان نیز می توانید کار خود را انجام دهید.

انتخاب شغل و کارفرما:

در کارمندی هر پروژه‌ای که کارفرما تعیین کند، ملزم به انجامش هستید؛ ولی در فریلنسری این آزادکار است که انتخاب می کند که با کدام کارفرما کار کند یا کدام پروژه کاری را قبول کند.

انواع مشاغل فریلنسری

انواع مشاغل فریلنسری

کارهای فریلنسری در ایران متنوع‌اند و آزادکارها می توانند در حوزه های متنوعی مشغول به کار شوند. در حال حاضر بسیاری از افراد می توانند در حوزه بازاریابی به خصوص دیجیتال مارکتینگ فعالیت کنند. علاوه بر این در زمینه تدریس، حسابداری و وکالت (مشاوره های حقوقی) نیز امکان پروژه گرفتن و فریلنسری وجود دارد.

برای سهولت ارتباط بین کارفرما و  آزادکارها، سایت های معتبر فریلنسر خارجی و ایرانی متنوعی وجود دارند.  شما می توانید با مراجعه به این سایت ها از پروژه های در دسترس باخبر شوید و شغل موردنظر خود را انتخاب کنید. از بهترین سایت های فریلنسری  می توان به پونیشا، Fiver و Freelancer اشاره کرد. البته کارگرفتن تنها وابسته به این سایت ها نیست و فریلنسرها می توانند از طریق شبکه های اجتماعی مانند لینکدین، مستقیم با کسب و کارها یا کارفرماها ارتباط برقرار کنند.

در بخش بعدی بهترین مشاغل فریلنسری در ایران را معرفی خواهم کرد.

پیشنهاد نویسنده این مطلب به شما: بهترین شغل های ۱۰ سال آینده ایران

پردرآمدترین مشاغل فریلنسری در ایران

لیست مشاغل فریلنسری در ایران

شغل ها و حوزه های تخصصی گوناگونی وجود دارند که می توانید به عنوان فریلنسر در آن ها مشغول به فعالیت شوید. باور کنید که اگر بخواهم همه را لیست کنم، طوماری می شود که انتها ندارد. از بین طیف وسیعی از تخصص، در این بخش کارهای فریلنسری را معرفی می کنم که در ایران می توانید درآمد خوبی از آن ها به دست آورید و در برخی از موارد حتی کسب درآمد دلاری داشته باشید.

 پس این شما و این لیست پردرآمدترین مشاغل فریلنسری در ایران:

پردرآمدترین مشاغل فریلنسری در ایران

1- طراحی وب

در دنیای امروز تمامی کسب و کارها باید وارد دنیای دیجیتال شوند و به همین علت در بین کسب و کارها سایت زدن رونق زیادی دارد. کسی که در زمینه طراحی وب فعالیت می کند، صفر تا صد یک وب سایت را طراحی می کند. علاوه بر این یک طراح وب می تواند سایت های موجود را به‌روزرسانی کرده یا تغییرات موردنظر کارفرما را بر روی آن ها اعمال کند.

افرادی که خلاق‌اند و دانش فنی کافی در زمینه طراحی وب سایت دارند، می توانند به صورت فریلنسری در این زمینه مشغول به کار شوند. طراحان وب فریلنسر، بهتر است تا زبان های برنامه نویسی مانند جاوا، اسکریپت، پایتون و… را بدانند.

طراحی وب جزو پردرآمدترین کارهای فریلنسری در ایران و جهان به حساب می آید و اگر تجربه و تخصص شما زیاد باشد، می توانید پروژه های دلاری بگیرید.

2- تولید محتوا و کپی رایتینگ

با رشد کسب و کارها و شیوه های نوین بازاریابی، اهمیت تولید محتوا و متن های تبلیغاتی افزایش پیدا کرده است. کپی رایتر ها و تولیدکنندگان محتوا، انواع و اقسام متن ها تبلیغاتی را می نویسند که می تواند شامل مقاله بلاگ، بنر تبلیغاتی، سناریو ویدئو، داستان برند و هر نوع متن تبلیغاتی دیگر باشد.

برای فعالیت در این زمین تنها به یک لپ تاپ نیاز خواهید داشت و دانش و تجربه ای برای نوشتن. درآمد یک فریلنسر در این زمینه به میزان تجربه و مهارتش بستگی دارد و می تواند درآمد زیادی از این طریق به دست آورد.

3- ادمین شبکه های اجتماعی

کسب و کارها برای دسترسی به مخاطب، باید در شبکه های اجتماعی گوناگونی مانند اینستاگرام و تلگرام فعالیتی مستمر داشته باشند و به همین علت نیاز به افرادی دارند تا پیج ها و کانال های آن ها را مدیریت کند.  افرادی که در زمینی ادمینی شبکه های اجتماعی تخصص و مهارت دارند می توانند پروژه های خوبی را در اختیار بگیرند.

ادمین شبکه های اجتماعی در ایران علاوه بر مدیریت پیج اینستاگرامی یا کانال تلگرامی، استراتژی‌های بازاریابی شبکه اجتماعی را طراحی می کند تا هم فروش را افزایش دهد و هم مخاطب بیشتری را جذب کند. شما می توانید با چند کسب و کار مختلف همکاری کنید و به همین علت فریلنسرهای فعال در این زمینه می توانند درآمد خوبی داشته باشند.

4- عکاس

نیاز به عکس باکیفیت بر کسی پوشیده نیست و به همین علت کسب و کارها همیشه به یک عکاس حرفه ای نیاز دارند. شما می توانید به عنوان یک آزادکار عکاس، برند شخصی خود را گسترش دهید و سفارش های گوناگونی در زمینه عکس های تبلیغاتی، عکس محصول، عکس معماری، عکس مدلینگ و… بگیرید.

البته برای این نوع کار باید تجهیزات لازم (که ارزان هم نیستند) تهیه کرده و تخصص و مهارت های عکاسی خود را تقویت کنید. اگر تجربه و شهرت شما زیاد باشد، می توانید درآمد زیادی از این راه به دست آورید.

5- ویدئو گرافی و فیلمبرداری

با گسترش کاربران یوتیوب، اینستاگرام و تیک تاک محتوای محبوب این دوره و زمانه ویدئو است و تأثیرگذاری آن در برندسازی و تبلیغات از کسی پوشیده نیست. به این علت اکثر کسب و کارها باید برای موارد گوناگون ویدئو بسازند و به این خاطر نیاز به فردی دارند که ویدئو ساختن را بلد باشد.

فریلنسرهای فعال در این زمینه، بهتر است تجهیزات لازم (دوربین فیلم‌برداری، نور و…) برای این کار را تهیه کنند. علاوه بر این باید دانش و مهارت زیادی در رابطه با فیلم‌برداری، سناریونویسی و تدوین فیلم داشته باشند. فریلنسرهای مطرح و کاربلد، درآمد زیادی خواهند داشت.

6- مشاور دیجیتال مارکتینگ

به عنوان یک متخصص دیجیتال مارکتینگ، به کسب و کارها کمک می کنید تا از دنیای دیجیتال و اینترنت در جهت پیشرفت خود و افزایش فروش استفاده کنند. شما می توانید از طریق فعالیت های مختلفی مانند بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی رسانه های اجتماعی، بازاریابی محتوا و تبلیغات آنلاین به اهدافی که تعریف کرده‌اید، برسید.

بیزینس ها از تجربه و مشاوره شما به عنوان متخصص دیجیتال مارکتینگ، برای حل مشکلات بازاریابی و فروش خود استفاده می کنند. شما برای واردشدن به این حوزه باید مهارت داشته باشید و از آن جا که کاری کاملاً تخصصی است، حق‌الزحمه های زیادی نیز می توانید دریافت کنید.

7- دیتا آنالیست

به عنوان یک دیتا آنالیست، به مشتری خود کمک می کنید تا داده های مشخص و کاربردی را در زمینه کسب و کار خود، جمع آوری و تجزیه و تحلیل کند. نتایجی که در اختیار کارفرما قرار می دهید، برای کسب و کار حیاتی اند و به کارفرما و بیزینس ها اجازه می دهند تا تصمیمات درست و آگاهانه ای برای بازاریابی خود بگیرند.

8- برنامه نویسی

برنامه نویسی تخصصی است که در دنیای دیجیتال امروز، تمامی کسب و کارها به آن نیاز دارند و به همین علت بازار کار خوبی در اختیار فریلنسرهای برنامه نویس وجود دارد. برنامه نویس ها با نوشتن کد، عملکرد ویژگی های برنامه های کامپیوتری و اپلیکیشن ها را کنترل می کنند. آزادکارهایی که در این حوزه فعالیت می کنند، می توانند پروژه های مختلفی بگیرند و درآمد خوبی داشته باشند.

9- طراح گرافیک

تمامی کسب و کارها نیاز دارند تا افرادی متخصص در حوزه گرافیک را برای طراحی جلوه های بصری مورد نیاز خود استخدام کنند. جلوه های بصری می توانند لوگو، پوستر تبلیغاتی، قالب پست اینستاگرامی و…. باشند و جزو نیازهای اساسی هر برندی و بیزینسی محسوب می شوند. طراحان گرافیک می توانند پروژه بگیرند و به صورت فریلنسری فعالیت کنند.

10- حسابدار

حسابداری نیز جزو مشاغلی است که متخصصین می توانند به صورت فریلنسری در آن فعالیت کنند. طبیعتاً تمامی شرکت ها نیاز دارند تا مسائل مالی آن ها به درستی مدیریت شوند و به این دلیل خیلی از کسب و کارها در برخی مواقع به صورت پروژه‌ای با یک فریلنسر همکاری می کنند.

11- معلم خصوصی

یکی دیگر از «کارهای فریلنسری»، تدریس خصوصی است. اگر مهارت و تخصص خاصی دارید که مردم به آن نیاز دارند، می توانید برنامه آموزشی برای خود تهیه کرده و اقدام به تدریس خصوصی مهارت خود کنید. بسته به موضوعی که تدریس می کنید، می توانید مخاطب های گسترده ای داشته باشید.

12- ویراستار

تمامی متن هایی که در قالب های گوناگونی مانند کتاب، مجله، روزنامه، مقاله بلاگی و … تولید و منتشر می شوند، نیاز دارند تا از لحاظ زبانی و درست نویسی بررسی و در صورت نیاز تصحیح شوند. شما امکان فعالیت در زمینه ویراستاری به صورت فریلنسری و پروژه ای دارید و معمولاً مشتری های شما ناشرین و شرکت های تولید محتوا خواهند بود.

13- کارشناس سئو

متخصص های SEO که مخفف عبارت Search Engine Optimization است، وظیفه دارند تا محتواها و سایت به گونه ای بهینه سازی شوند تا در نتایج اول گوگل به نمایش درآیند. شما به عنوان یک کارشناس سئو می توانید به کسب و کارها و بیزینس ها کمک کنید تا در نتایج اول گوگل دیده شوند. به دلیل گسترش استفاده از اینترنت، کسب و کارها حاضرند تا برای یک متخصص سئو پول خوبی بدهند. سئوکارها می توانند به صورت آزادکاری یا پروژه ای فعالیت کنند.

14- استراتژیست برند

برندسازی برای تمامی کسب و کارها از نان شب هم واجب تر است و به همین دلیل بیزینس ها به دنبال متخصص هایی هستند که بتوانند استراتژی قوی در زمینه برندسازی برای آن ها طراحی کند. البته توجه داشته باشید که وظیفه یک استراتژیست برند، فراتر از لوگو یا تگ لاین برند است و موضوعات گسترده ای را شامل می شود. متخصصان برند می توانند به صورت پروژه ای با کسب و کارهای مختلف همکاری کنند.

15- مترجم

ترجمه متون فارسی به زبان های مختلف یا ترجمه از زبان های دیگر به فارسی، جزو تخصص هایی است که می توانید به عنوان فریلنسر درآمد خوبی از آن کسب کنید. افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند نیاز به تجهیزات زیادی ندارند. مترجم خوب باید به زبان مادر و زبانی که قصد ترجمه آن را دارد تسلط کافی داشته باشد.

بخوانیم: چگونه پولدار شویم

جمع بندی

اگر برندشخصی قوی برای خود بسازید می توانید از طریق فریلنسری درآمد بالایی داشته باشید. شغل ها و حرفه هایی برای آزادکاری مناسب‌اند که بتوان آن ها را به صورت پروژه ای و برون سپاری انجام داد. در این مقاله کارهای فریلنسری که در ایران بازارکار خوبی دارند، معرفی شده است. سعی کرده ام تا پردرآمدترین مشاغل فریلنسری را بررسی کنم و ویژگی هر کدام را بیان کنم. اگر شما تجربه ای در زمینه فریلنسری دارید یا حرفه پردرآمد دیگری را می شناسید، در قسمت نظرها با ما به اشتراک بگذارید.

کسب درامدد از دیوار برای چه افرادی مناسب هست؟

سؤالات متداول

چگونه فریلنسر شویم؟

ابتدا باید یک تخصص خاص را کسب کنید. اگر تخصص یا مهارتی دارید بهتر است تا آن را تقویت کنید. پس از آن باید برند شخصی خود را بسازید و فعالیت مستمری در شبکه های اجتماعی داشته باشید تا توسط کارفرماها و کسب و کارها شناخته شوید. علاوه بر این می توانید در سایت های فریلنسری عضو شوید و با کارفرماها ارتباط بگیرید.

مشاغل فریلنسری چیست؟

شغل هایی که قابلیت انجام پروژه ای و برون سپاری داشته باشند؛ می توان به صورت فریلنسری در آن ها فعالیت کرد. در این مقاله پردرآمدترین مشاغل فریلنسری در ایران را معرفی کرده ایم.

3.4/5 - (7 امتیاز)

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست