توسعه کسب و کار چیست؟ اگر صاحب یک کسب و کار آفلاین و سنتی هستید، احتمالا با روش های بازاریابی و استراتژی های توسعه کسب و کار بیگانه نیستید؛ اما رشد کسب و کارهای آنلاین در فضای اینترنت و حوزه دیجیتال مارکتینگ متفاوت است. پیدا کردن جامعه هدف ، جذب و نگهداری مخاطبین، هدایت مشتریان به خرید و … از جمله تفاوت های اساسی در کسب و کارهای آنلاین و آفلاین به شمار می آیند؛ در نتیجه برای رشد و گسترش بیزینستان در دنیای آنلاین، آشنایی با روش های توسعه کسب و کار و استراتژی های دیجیتال مارکتینگ یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.
ساخت یک وبسایت و داشتن امید برای رشد و توسعه کسب و کار، بخش مهمی از روند کاری در فضای آنلاین است، اما موارد مهم دیگری نیز وجود دارد. حضور شما در فضای کسب و کار آنلاین باید فراتر از داشتن یک سایت باشد. رشد کسب و کار به معنای افزایش کسب درآمد خواهد بود.
البته همیشه «توسعه و گسترش کسب و کار» همراه با کسب درآمد بیشتر نیست. ممکن است کار را به صورت غیر اصولی پیش ببرید و شکست بخورید.
برای افزایش مخاطب باید انواع کمپینها را اجرا و پیادهسازی کنید. حضور شما در فضای آنلاین باید علاوه بر وبسایت با اپلیکیشن، شبکههای اجتماعی و همچنین حضور در Google Ads و… نیز همراه باشد.
در ادامه با ارائه راهکارهایی از طرح توسعه کسب و کار با شما هستیم.
PDF این مقاله را دانلود کنید.
توسعه کسب و کار چیست؟
بطور خلاصه توسعه کسب و کار مجموعه اقداماتی است که در جهت رشد یک کسب و کار صورت میگیرد. این اقدامات شامل ایده ها، تفکرات، ابتکارات و فعالیت های گوناگونی میشود. توسعه کسب و کار در جهت افزایش سود و درامد، رشد تجارت، ایجاد مشارکت استراتژیک و تصمیمگیری درست درباره استراتژی های کسب و کار است.
استراتژی های توسعه کسب و کار
در این قسمت میخواهیم بصورت تیتروار به شما استراتژی های توسعه کسب و کار را معرفی کنیم:
- استخدام پرسنل مناسب در زمان مناسب
- انتخاب فرصت مناسب
- سکوت در زمان مناسب
- تمرکز روی رضایت مشتری
- ارائه خدمات برتر
- رویکرد کیفی در برابر کمی
- داشتن نوآوری
- مهم جلوه کنید
- مدیریت زمان
حتما بخوانید: ریتنشن مارکتینگ
آنچه توسعه دهنده کسب و کار باید بداند!
توسعه دهنده کسب و کار حرفه ای باید قدرت تصمیمگیری بالایی داشته باشد که در ادامه موارد را آورده ایم:
- تحلیل کامل نقاط ضعف و قدرت
- تحلیل وضعیت کنونی صنعت و داشتن قدرت پیش بینی
- تحلیل رقبا از منظر تحولات و توسعه ها
- تحلیل درآمد و سود کسب و کار کنونی و منابع اولیه فروش
- ریز مشخصات مشتری
- شناخت فرصت ها در بازار
- داشت دید وسیع به آینده
- پیش بینی هزینه ها و مدیریت مالی برای کاهس هزینه ها
حتما بخوانید: متاورس چیست؟
فعالیت های توسعه کسب و کار چیست؟
با توجه به پهناوری دنیای کسب و کار، جواب صریحی برای این سوال وجود ندارد. اگر بخواهیم در این زمینه نظر بدهیم، تحقیق در بازار های داخلی و خارجی برای یافتن فرصت های جدید، زیر مجموعه فعالیت های توسعه کسب و کار خواهد بود. اگر شما نیز مشتاق توسعه کسب و کار هستید،نیاز به ایده های جدید و نوآورانه دارید؛ اما همانطور که میدانید، پیشنهادات در این زمینه ممکن است غیر واقعی و غیر عملی باشد. پس انعطاف حرف اول را میزند و باید به آن توجه ویژه ای شود.
همچین دانستن این مورد ضروری است که بدانیم، توسعه دهندگان کسب و کار باید بدنبال انتقاد باشند آن هم از نوع سازنده، نه مخرب.
خدمات توسعه کسب و کار
با توجه به پیچیده شدن شرایط، سازمان ها و شرکت های بسیاری در راستای ارئه خدمات توسعه کسب و کارب بوجود آمده اند. این شرکت ها با ارائه تجربه های شخصی خود یا با انتقال دانش کسب کرده خود، به تجارت های بسیاری در زمینه رشد و ارتقا کمک میکنند.
اگر شما نیز صاحب استارت آپ یا شرکت تازه تاسیس هستید، می توانید از خدمات توسعه کسب و کار برای دستیابی به برنامه منظم توسعه کسب و کار استفاده کنید.
دانستن این نکته خالی از لطف نیست که شرکت های ارائه دهنده خدمات توسعه کسب و کار به شما در جهت رشد، نفوذ در بازار داخلی و خارجی و همچنین مواردی از همین نوع راه حل هایی ارائه میدهند.
بهترین توصیه برای کسب و کار نوپای شما این است که به محض بلوغ کسب و کارتان، برنامه ای در جهت رشد و توسعه آن تنظیم کنید؛ چراکه هیچ فردی بهتر از شما کسب و کارتان را نمیشناسد. در آخر استفاده از مشاوره و یا کتب مدیریت توسعه کسب و کار فراموش نشود!
طرح توسعه کسب و کار
در این قسمت به طرح توسعه کسب و کارپرداختیم. 5 مرحله در این قسمت وجود دارد که هر کدام از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
1- همکاری با سایر برندها
مشارکت و همکاری برندها و کسب و کارهای مرتبط با یکدیگر باعث پیشرفت و توسعه کسب و کار هر دو نقش همکار خواهد شد. برندهایی که فعالیت های مکمل یکدیگر دارند، می توانند با مشارکت صحیح و اصولی به توسعه و رشد یکدیگر کمک کنند. پست های مهمان و تبلیغات تبادلی از جمله مشارکت های کارگشا در فضای دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای آنلاین به حساب می آید.
یکی از بهترین مدلهای همکاری، سیستم همکاری در فروش است.
به وسیله همکاری در فروش میتوانید محصولات دیگران را بفروشید و کمیسیون خود را دریافت کنید. انتشار محتوای یکدیگر در شبکههای اجتماعی و گرفتن اسپانسر مشترک نیز می تواند گزینهای ایدهآل و مناسب برای این کار باشد.
نمونه عالی دیگر نیز همکاری چند کسبوکار محلی با یکدیگر است. به طور کلی همکاری با سایر برندهایی که خدماتی مناسب مخاطب شما ارائه میدهند، دریچههایی از پیشرفت و تکامل را بر روی شما باز خواهد کرد. به این فکر کنید که چه برندهایی میتوانند برای همکاری با شما مناسبتر از بقیه باشند؟ چگونه میتوان تعداد مخاطبان و حضور در دنیای آنلاین را بهبود بخشید؟
2- تولید و بازاریابی محتوایی باکیفیت و با ارزش بالا
بازاریابی محتوایی میتواند نوع منحصر به فردی از حضور شما در فضای آنلاین باشد. در این صورت، بلاگ شما به عنوان یک منبع بسیار باارزش از اطلاعات برای جذب و نگهداری مخاطب شناخته میشود.
بازاریابی محتوایی به شما این اجازه را میدهد که بر روی کلمات مختلفی حضور داشته باشید و کاربر را جذب خود کنید.
این کلمات و عبارات کلیدی میتوانند در جهت تولید محتواهایی مرتبط و با نرخ تعامل بالا کمک بسیار زیادی کنند.
علاوه بر این زمانی که محتوای شما باارزش باشد، میزان به اشتراکگذاری آن نیز افزایش مییابد، چیزی که میتوان از آن به عنوان موفقیت یاد کرد.
به این وسیله میتوانید روابط مختلفی را با خواننده ایجاد کنید و خود را به عنوان یک برند حرفهای معرفی نمایید. شما حتی میتوانید طبق طراحی قیف فروش خود مشتریان را جذب و تبدیل به خریدار نمایید.
بازاریابی محتوایی به شما کمک میکند که به مخاطب بگویید تخصص شما دقیقاً در چه چیزی است.
علاوه بر این به کمک بازاریابی محتوایی میتوانید پست مهمان طراحی کرده و به سایتهای بسیار قوی و معتبری ارسال کنید، چیزی که در ایران اغلب به عنوان رپورتاژ آگهی شناخته میشود.
درست است که شاید این حرکت باعث افزایش چشمگیر ترافیک سایت، آن هم به طور مستقیم نشود، اما با تأثیر بر روی SEO و همینطور بهبود جایگاه سایت، بهبود ترافیک را به دنبال خواهد داشت.
3- استفاده از پلتفرمهای پر بازدید و با تعامل بالا
همانطور که گفتیم حضور شما در بستر آنلاین نباید محدود به سایت شود، بلکه باید از هر فضای آنلاین ممکن که میتوانید در آنها حضوری پررنگ و البته مشتریان زیادی داشته باشید، استفاده نمایید.
شما باید به دنبال پلتفرمهایی باشید که حضور مردم در آنها چشمگیر است. در این میان Google My Business یک مثال بسیار مناسب است.
تنها 44% از خردهفروشان دارای این حساب هستند. درست است که شاید بهترین پلتفرم نباشد، اما قطعاً یکی از بهترینهاست. برای بهینهسازی این بخش باید تا جایی که میتوانید اطلاعات خود را کامل بنویسید و از نظرات و عکسهای مختلف نیز استفاده کنید.
شبکههای اجتماعی نیز بستری فوقالعاده برای این کار هستند. فیسبوک تقریباً برای همه مشاغل ارائه شده است و اینستاگرام نیز دارای یکی از بالاترین نرخهای تعامل بین سایر شبکههای اجتماعی است.
کسبوکارهای B2B باید همواره حضور پررنگی در Linkedin داشته باشند.
علاوه بر این، کسبوکارهایی که محصولاتشان از نظر بصری و ظاهری جذاب هستند نیز باید در Pinterest فعال باشند.
البته یادتان بماند که فعالیت در یکی از این شبکهها کافی نیست و شما باید در چند شبکه حضور فعالی باشید.
بنابراین ابتدا توان و مخاطبان خود را بررسی و سپس اقدام کنید. بهتر است که ذهن خود را محدود نکنید. ممکن است مخاطبان شما در پلتفرمهای پرسش و پاسخی مثل Quora حضور داشته باشند یا حتی به ویدئو علاقهمند باشند و در آپارات حضور پیدا کنند.
4- پیدا کردن کاربر با استفاده از استراتژی بازاریابی خارجی
همیشه که نمیتوان منتظر ماند تا کاربر به سایت ما مراجعه کند. درست است که بازاریابی داخلی جزء اصلیترین استراتژیهاست، اما شما میتوانید از کمپینهای PPC نیز برای افزایش تعداد کاربر خود استفاده کنید.
به راحتی و در زمان بسیار کوتاهی میتوانید مخاطبان خود را افزایش دهید. با این حال باید بدانید که ایجاد این مدل ترافیک، به صورت ترافیک سرد است، اما باز هم میتواند مفید و کاربردی باشد. علاوه بر این شما میتوانید از نرمافزارهای جذب مشتری نیز استفاده کنید تا در نهایت مخاطبان و مشتریهای خود را افزایش دهید.
ترکیب استفاده از استراتژیهای بازاریابی داخلی و خارجی بسیار مهم است.
اما زمانی که میخواهید ترافیک خود را در سریعترین زمان ممکن افزایش دهید، بازاریابی خارجی انتخابی است که پیش روی شما قرار میگیرد.
باید بدانید که تمامی این روشها به حضور مستحکمتر شما در فضای آنلاین کمک بسیار زیادی خواهند کرد.
5- بهینه سازی برای موتورهای جستجو (سئو)
قصد دارید ایده کسب و کار خود را در دنیای دیجیتال پیاده سازی کنید؟ در اکثر اوقات نیاز دارید که یک وبسایت داشته باشید. برای اینکه از وبسایت خود سود ببرید و آن را در راستای اهداف توسعه کسب و کارتان استفاده کنید لازم که توجه به سئو را جدی بگیرید.
سئو یا SEO به معنای بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو است. به طور مثال اگر صاحب کسب و کاری آنلاین با محوریت پوشاک هستید، سئو کردن وبسایتتان باعث می شود که بیزینس شما در نتایج جستجوی کاربران در مورد پوشاک، رتبه بالاتری داشته باشد و در نتیجه کاربران بیشتری با کسب و کار شما آشنا خواهند شد و مسلما شانس خرید و سودآوری برای شما افزایش خواهد یافت.
برای مطالعه بیشتر در مورد سئو، می توانید مقاله سئو چیست از دایان افیلیت را مطالعه کنید.
سئو یکی از اصلی ترین راهکارهای برای رشد و توسعه کسب و کارهای آنلاین است و ضروری است که در کنار انجام فعالیت های محتوایی، بکارگیری تکنیک های سئو را نیز مد نظر داشته باشید.
سخن آخر
در این مطلب شما متوجه شدید که توسعه کسب و کار چیست. همانطور که خواندید به بررسی روش های توسعه کسب و کارهای آنلاین پرداختیم. توسعه کسب و کار شرط لزوم بقا و سودآوری برای یک بیزینس است. از جمله پیش نیازهای اولیه برای طراحی و برنامه ریزی یک طرح توسعه کسب و کار خوب، شما باید مدل کسب و کار خود را مشخص کرده و اهداف بیزینس را در سندی مکتوب به نام بیزینس پلن تدوین کنید. بعد از اینکه اهداف کسب و کار روشن شد، می توانید به بررسی راهکارهای رشد و توسعه، مراجعه به شرکت های توسعه کسب و کار و یا از مشاوره برای رسیدن به این اهداف استفاده کنید.
سوالات متداول
از شبکه های اجتماعی استفاده کنید، یک وبلاگ برای انجام فعالیت های بازاریابی محتوایی راه اندازی کنید، وبسایت کسب و کارتان را سئو کنید، با دیگر برندها و کمپانی های مرتبط مشارکت کنید، از تبلیغات گوگل ادز استفاده کنید.
بررسی شرایط فعلی و چشم اندازهای پیش روی برند، تمرکز بر جامعه مخاطبین بالقوه و نگهداری مشتریان فعلی، تحلیل و آنالیز رقبا، پیدا کردن فرصت های بازار و نیچ مارکت ها و …
زمینه فعالیتتان را مشخص کنید، مدل تجاری کسب و کارتان را تعیین کنید، تحقیق کنید، یک ایده کسب و کار پیدا کنید، اهداف واقع بینانه تنظیم کنید، یک بیزینس پلن طراحی کنید، از اطرافیان بازخورد بگیرید، یک نام برای بیزینستان انتخاب کنید، کسب و کار خود را تبلیغ کنید
تعداد مشتریان، محدودیت های زمانی و مکانی، تعامل با مشتریان، میزان سرمایه اولیه، فضا و نحوه تبلیغات، استراتژی های بازاریابی و …
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
همه ما شاهد رشد کسب و کار های اینترنتی هستیم و از طرفی بدون سئو هممون می دونیم که کسب و کار اینرتنتی به درامد نمیرسه برای همین بنظرم بهینه سازی موتورهای جستجو اهمییت خیلی زیادی داره و باید بهش توجه ویژه ای بشه.