ترافیک آنلاین امروز بخش بزرگی از تجارت را به خود اختصاص داده است، اما این بدان معنا نیست که شما باید یک سایت مناسب بسازید و به تماشای خرید مردم بنشینید. به طور کلی در فضای آنلاین رقبای زیادی وجود دارند که از سایتهای مناسب و بهینهسازی شدهای برخوردار هستند. توسعه کسب و کار آنلاین به این معناست که باید با رقیبان بسیار زیاد و قدرتمندی رقابت کنید. بسیاری از این رقبا در فضای آنلاین بسیار قوی عمل کردهاند و در نتیجه شهرت خوبی نیز به دست آوردهاند.
ساخت یک وبسایت و داشتن امید برای رشد و توسعه کسب و کار، بخش مهمی از زوند کاری در فضای آنلاین است، اما موارد مهم دیگری نیز وجود دارد. حضور شما در فضای کسب و کار آنلاین باید فراتر از داشتن یک سایت باشد. رشد کسب و کار به معنای افزایش کسب درآمد خواهد بود.
البته همیشه توسعه و گسترش کسب و کار همراه با کسب درآمد بیشتر نخواهد بود. ممکن است کار را به صورت غیر اصولی پیش ببرید و شکست بخورید.
رای افزایش مخاطب باید انواع کمپینها را اجرا و پیادهسازی کنید. حضور شما در فضای آنلاین باید علاوه بر وبسایت با اپلیکیشن، شبکههای اجتماعی و همچنین حضور در Google Ads و… نیز همراه باشد.
در این مطلب میخواهیم به 5 عامل توسعه کسب و کار در فضای آنلاین بپردازیم.
فهرست مطالب
1- مشارکت با سایر برندها
همکاری با سایر برندها میتواند اشکال و مدلهای مختلفی داشته باشد. عجیب نیست که یک شرکت طراحی گرافیک با یک شرکت بازاریابی محتوایی همکاری کند، چراکه آنها میتوانند به راحتی بر روی پروژههای مختلفی با هم همکاری داشته باشند.
یکی از بهترین مدلهای همکاری، همکاری در فروش است.
به وسیله همکاری در فروش میتوانید محصولات دیگران را بفروشید و کمیسیون خود را دریافت کنید.
انتشار محتوای یکدیگر در شبکههای اجتماعی و گرفتن اسپانسر مشترک نیز می تواند گزینهای ایدهآل و مناسب برای این کار باشد.
نمونه عالی دیگر نیز همکاری چند کسبوکار محلی با یکدیگر است. به طور کلی همکاری با سایر برندهایی که خدماتی مناسب مخاطب شما ارائه میدهند، دریچههایی از پیشرفت و تکامل را بر روی شما باز خواهد کرد.
به این فکر کنید که چه برندهایی میتوانند برای همکاری با شما مناسبتر از بقیه باشند؟ چگونه میتوان تعداد مخاطبان و حضور در دنیای آنلاین را بهبود بخشید؟
2- تولید و بازاریابی محتوایی باکیفیت و با ارزش بالا
بازاریابی محتوایی میتواند نوع منحصر به فردی از حضور شما در فضای آنلاین باشد. در این صورت، بلاگ شما به عنوان یک منبع بسیار باارزش از اطلاعات برای جذب و نگهداری مخاطب شناخته میشود.
بازاریابی محتوایی به شما این اجازه را میدهد که بر روی کلمات مختلفی حضور داشته باشید و کاربر را جذب خود کنید.
این کلمات و عبارات کلیدی میتوانند در جهت تولید محتواهایی مرتبط و با نرخ تعامل بالا کمک بسیار زیادی کنند.
علاوه بر این زمانی که محتوای شما باارزش باشد، میزان به اشتراکگذاری آن نیز افزایش مییابد، چیزی که میتوان از آن به عنوان موفقیت یاد کرد.
به این وسیله میتوانید روابط مختلفی را با خواننده ایجاد کنید و خود را به عنوان یک برند حرفهای معرفی نمایید. شما حتی میتوانید طبق طراحی قیف فروش خود مشتریان را جذب و تبدیل به خریدار نمایید.
بازاریابی محتوایی به شما کمک میکند که به مخاطب بگویید تخصص شما دقیقاً در چه چیزی است.
علاوه بر این به کمک بازاریابی محتوایی میتوانید پست مهمان طراحی کرده و به سایتهای بسیار قوی و معتبری ارسال کنید، چیزی که در ایران اغلب به عنوان رپورتاژ آگهی شناخته میشود.
درست است که شاید این حرکت باعث افزایش چشمگیر ترافیک سایت، آن هم به طور مستقیم نشود، اما با تأثیر بر روی SEO و همینطور بهبود جایگاه سایت، بهبود ترافیک را به دنبال خواهد داشت.
3- استفاده از پلتفرمهای پر بازدید و با تعامل بالا
همانطور که گفتیم حضور شما در بستر آنلاین نباید محدود به سایت شود، بلکه باید از هر فضای آنلاین ممکن که میتوانید در آنها حضوری پررنگ و البته مشتریان زیادی داشته باشید، استفاده نمایید.
شما باید به دنبال پلتفرمهایی باشید که حضور مردم در آنها چشمگیر است. در این میان Google My Business یک مثال بسیار مناسب است.
تنها 44% از خردهفروشان دارای این حساب هستند. درست است که شاید بهترین پلتفرم نباشد، اما قطعاً یکی از بهترینهاست. برای بهینهسازی این بخش باید تا جایی که میتوانید اطلاعات خود را کامل بنویسید و از نظرات و عکسهای مختلف نیز استفاده کنید.
شبکههای اجتماعی نیز بستری فوقالعاده برای این کار هستند. فیسبوک تقریباً برای همه مشاغل ارائه شده است و اینستاگرام نیز دارای یکی از بالاترین نرخهای تعامل بین سایر شبکههای اجتماعی است.
کسبوکارهای B2B باید همواره حضور پررنگی در Linkedin داشته باشند.
علاوه بر این، کسبوکارهایی که محصولاتشان از نظر بصری و ظاهری جذاب هستند نیز باید در Pinterest فعال باشند.
البته یادتان بماند که فعالیت در یکی از این شبکهها کافی نیست و شما باید در چند شبکه حضور فعالی باشید.
بنابراین ابتدا توان و مخاطبان خود را بررسی و سپس اقدام کنید. بهتر است که ذهن خود را محدود نکنید. ممکن است مخاطبان شما در پلتفرمهای پرسش و پاسخی مثل Quora حضور داشته باشند یا حتی به ویدئو علاقهمند باشند و در آپارات حضور پیدا کنند.
4- پیدا کردن کاربر با استفاده از استراتژی بازاریابی خارجی
همیشه که نمیتوان منتظر ماند تا کاربر به سایت ما مراجعه کند. درست است که بازاریابی داخلی جزء اصلیترین استراتژیهاست، اما شما میتوانید از کمپینهای PPC نیز برای افزایش تعداد کاربر خود استفاده کنید.
به راحتی و در زمان بسیار کوتاهی میتوانید مخاطبان خود را افزایش دهید. با این حال باید بدانید که ایجاد این مدل ترافیک، به صورت ترافیک سرد است، اما باز هم میتواند مفید و کاربردی باشد. علاوه بر این شما میتوانید از نرمافزارهای جذب مشتری نیز استفاده کنید تا در نهایت مخاطبان و مشتریهای خود را افزایش دهید.
ترکیب استفاده از استراتژیهای بازاریابی داخلی و خارجی بسیار مهم است.
اما زمانی که میخواهید ترافیک خود را در سریعترین زمان ممکن افزایش دهید، بازاریابی خارجی انتخابی است که پیش روی شما قرار میگیرد.
باید بدانید که تمامی این روشها به حضور مستحکمتر شما در فضای آنلاین کمک بسیار زیادی خواهند کرد.
نتیجه توسعه کسب و کار در فضای آنلاین
گسترش حضور در دنیای آنلاین باید در اولیت شما قرار بگیرد. هر چه مخاطب بیشتری داشته باشید، اوضاع شما نیز بهتر خواهد بود.
البته یادتان باشد زمانی که میخواهید توسعه کسب و کار را عملی کنید، نباید به عنوان یک برند چند وجهی شناخته شوید. برای اینکه برند شما یک جایگاه ثابت داشته باشد بهتر است که موارد منحصر به فردی برای خود داشته باشید.