ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) با گذشت نیم قرن از عمرش، هنوز هم یکی از بهترین و موثرترین روشهای بازاریابی دیجیتال برای صاحبان ایده و کسب و کار به شمار میرود. علاوه بر آن، وابستهتر شدن مشاغل به اینترنت هم عامل مهمی برای جدیتر گرفتن بازاریابی ایمیلی است.
جالب است بدانید که بنا به آمار، به ازای هر 1 دلاری که برای بازاریابی ایمیلی خرج میشود، به طور متوسط 42 دلار به دست میآید. این تخمین نشان میدهد که با جدی گرفتن این روش میتوانید سود قابل توجهی برای کسب و کار خود به دست آورید. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی هرآنچه که صاحبان ایده و کسب و کار در سال 2021 برای ایمیل مارکتینگ نیاز دارند بپردازیم.
زمانی که کاربران وارد سایت شما میشوند و سپس سایت را ترک میکنند، از چه راهی باید آنها را دوباره به سایت بازگردانید؟ قرار نیست شما در ایمیل مارکتینگ کسی را مجبور به انجام کاری کنید. حتی قرار هم نیست برای کاربران مزاحمتی را ایجاد کنید. شما فقط ایمیلهایی را متناسب با نیاز کاربران ارسال میکنید.
اگر محتوا و یا محصول جدیدی در سایت بارگذاری شده است، با دادن ایمیل میتوانید کاربران را مجدداً به سایت بازگردانید.
اما چطور میتوان نحوه کار با ایمیل مارکتینگ را یاد گرفت؟ آیا هر کسی قادر است وارد این کار شود؟ آیا هر ایمیلی برای کاربران جذاب است؟ آیا آنها به محض دریافت ایمیل تبلیغاتی، فوراً آن را باز و بر روی لینک آن کلیک میکنند؟ اصلا ورود به بحث بازاریابی ایمیلی چه مراحلی دارد؟
ایمیل مارکتینگ به تکنیکهای خاصی نیاز دارد تا به نتیجه برسد. کاربران هر ایمیلی را باز نمیکنند. حتی برخی هم ایمیلهای دریافتی را به قسمت اسپم میفرستند. پس باید یاد بگیرید این استراتژی را چگونه اجرا کنید تا تلاشتان به نتیجه برسد. ما در ادامه قصد داریم به آموزش صفر تا صد ایمیل مارکتینگ بپردازیم.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
قبل از ورود به بحث اصلی یعنی؛ آموزش ایمیل مارکتینگ، لازم است پاسخ این سوال را به طور دقیق بررسی کنیم که: ایمیل مارکتینگ چیست؟
ایمیل مارکتینگ، زیرمجموعه دیجیتال مارکتینگ و یکی از انواع بازاریابی است که با هدف ارتباط مستقیم و بدون واسطه با کاربران طراحی و اجرا می شود. ابزار کار در این شیوه بازاریابی همانطور که از نام مشخص است ایمیل است و برای تبدیل کاربران و لیدها به مشتری استفاده می شود. از جمله اهداف اصلی ایمیل مارکتینگ می توان به افزایش اطلاع رسانی، بهبود نرخ تبدیل کاربران به مشتریان و ایجاد جامعه پیرامون برند (افزایش آگاهی از برند) اشاره کرد.
با آموزش ایمیل مارکتینگ شما قادرید با کاربران و مشتریان خود ارتباط مستقیم برقرار کنید. پس برای تبدیل کاربران و مشتریان بالقوه به خریداران واقعی یک قدم به سمت جلو میروید. اما به منظور بهرهمندی حداکثری از قدرت ایمیل مارکتینگ، باید مجموعهای از نکات را رعایت کنید تا نتایج بهتری را برای شما داشته باشد. در ادامه به آموزش ایمیل مارکتینگ میپردازیم.
تاریخچه و تولد اولینها در بازاریابی ایمیلی
نخستین ایمیل
داستان نخستین ایمیل جهان به سال 1971 بازمیگردد. در آن سال یک برنامهنویس به نام ری تاملینسون در دانشگاه امآیتی نخستین نامه الکترونیکی را در بستر آرپانت (شبکه اولیهای که منجر به آفرینش اینترنت شد) ارسال کرد.
اولین پایگاه مدیریت داده
این در حالی بود که تنها یک سال پس از آن نخستین پایگاه داده مدیریت ایمیلی راهاندازی شد و کاربران میتوانستند پیامهای خود را گزینش کرده، به محتوای آن پاسخ دهند و حتی برای دیگری بفرستند (فوروارد کنند.).
اما مهیج ترین رخداد ایمیل مارکتینگ به سال 1978 بازمیگردد؛ در آن سال یک مدیر بازاریابی در شرکت لوازم دیجیتالی توانست با ارسال نامه الکترونیکی به حدود 400 نفر، فروش 13 میلیون دلاری را برای شرکت رقم بزند!
از اینجا به بعد را قطعا میتوانید حدس بزنید؛ موج ارسال انواع نامههای دیجیتالی برای فروش به راه افتاد و کلمه ایمیل به واژهای به جای نامه الکترونیک به کار گرفته شد.
معضل اسپم ها
البته تمامی این تحولات صرفا مثبت هم نبودند، به گونهای که در سال 1988 ارسال انواع ایمیلها چنان زیاد شد که واژه اسپم به معنای ایمیل بیارزش یا هرزنامه به دیکشنری آکسفرد اضافه شد.
اینترنت و شرکتهای میزبانی ایمیل
از اواخر دهه هشتاد میلادی گسترهای از شرکتها به ارائه انواع خدمات میزبانی ایمیل پرداختند و به طبع تخصص بازاریابی ایمیلی به یکی از اولویتهای دنیای تجارت بدل شد. برای مثال نرم افزار لوتوس نوتز 1 به نخستین خدمات میزبانی مبتنی بر ایمیل بدل شد و پس از آن هم شرکت اِیاواِل (AOL) سرویس میزبانی ایمیل را راهاندازی کردند.
سپس استفاده از فناوری های تازه چنان رونق گرفت که در سال 1991 اینترنت به معنای امروزی آن زاده و برای کاربران خانگی هم مرسوم شد. به گونهای که از سال 1996 شرکت مایکروسافت با راهاندازی سرویس اوت لوک (Outlook) و هات میل (Hotmail) به خدمت رسانی رایگان به بیشاز 20 میلیون کاربر پرداخت.
نخستین قوانین
در اواخر دهه نود میلادی و نزدیکی قرن بیست و یکم اما ایمیل ها چنان پیشرفت کردند که با استفاده از پروتکلهای تازهتر، ظاهری به مراتب زیباتر داشتند و علاوه بر آن، امکان رد و بدل کردن انواع فایلها هم پدید آمد. این اتفاق اگرچه پیشرفت بسیار خوبی برای ایمیل مارکتینگ بود اما درست در این زمان معضل اسپم ها دیگر به چالش مهمی تبدیل شده بود و فقدان قوانین جدید هم مشکل را دوچندان میکرد.
این وضعیت در نهایت به تهیه و تنظیم مجموعهای از قوانین رایانهای منجر شد که برای نخستین بار در زمان ریاست جمهوری جورج بوش در سال 2003 تصویب شد.
ایمیل های واکنش گرا
با رشد استفاده از موبایل و تبلتها ، سال 2009 با معرفی ایمیل های واکنش گرا یا ریسپانسیو همراه شد. به کمک این نسل از ایمیلها، دیگر نیازی به کلیک راست کردن در صفحه کامپیوترهای روزمیزی یا لپتاپ نبود و کاربر بدون استفاده از موس و تنها با تماس صفحه میتوانست به تعامل با ایمیل بپردازد.
آمار جالبی که در این سال منتشر شد، نشان دهندهی وابستگی بالای افراد به نمایش درست ایمیلها در سایر دستگاههایشان به جز لپتاپ بود. به طوری که 70% کاربران اگر نمیتوانستند محتوای یک ایمیل را روی موبایل خود ببینند، از باز کردن و خواندن آن صرف نظر میکردند!
ایمیل مارکتینگ در سال 2021
شاید این پرسش برای شما مطرح شده باشد که در سال 2021 با وجود انواع رسانه، اپلیکیشنها و در راس همه شبکههای اجتماعی، آیا هنوز هم بازاریابی ایمیلی کاربرد دارد؟
پاسخ کوتاه به این پرسش مثبت است اما آنچه که امروز به عنوان استراتژی بازاریابی مبتنی بر ایمیل شناخته میشود، زمین تا آسمان با گذشته فرق کرده است. هماکنون که شما در حال مطالعه این مقاله هستید، تیمی از حرفهایترین توسعهدهندگان وب مشغول هوشمندسازی هرچه بیشتر الگورتیمهای هوش مصنوعی موتورهای جستجوی اینترنت هستند. از سوی دیگر مخاطب و کاربران عادی اینترنت هم به قدری درمعرض بمباران تبلیغاتی قرار گرفتهاند که همگی دوز توجهشان به مراتب بالاتر رفته است.
با نگاهی به آمار میتوان دید که تنها در سال 2019 نزدیک به 4 میلیارد کاربر از ایمیل استفاده میکنند و تنها در امریکا، 80% افراد دستکم روزی یک بار ایمیل خود را چک میکنند.
اینجاست که مقوله آموزش ایمیل مارکتینگ برای دیجیتال مارکترهای حرفه ای و صاحبان ایده و کسب و کار به یک ضرورت تبدیل میشود. این افراد میبایست در یک فرآیند آموزشی مستمر، دانش خود را پیوسته بهروزرسانی کنند. چرا که در دنیای به شدت رقابتی دیجیتال مارکتینگ، افرادی پیروز میدان خواهند بود که با بهرهگیری حداکثری از امکانات موجود، بیشترین آورده را داشته باشند. در ادامه مقاله به بررسی گام به گام اصول بازاریابی ایمیلی میپردازیم.
اهداف ایمیل مارکتینگ
بازاریابی ایمیلی به طور عمده 3 هدف را در هر پروژه دنبال میکند که در آموزش ایمیل مارکتینگ 2021 به آن میپردازیم:
- تبادل (فروش محصول و خدمات)
با کمک بازاریابی ایمیلی شما میتوانید گسترهای از محصولات یا خدمات خود را به مشتری برسانید.
نکته جالب ایمیل مارکتینگ امکان ارتباط مستقیم با شخص مشتری است.
بازاریابی مبتنی بر ایمیل ابزار مناسبی برای ساختن مشتریان وفادار است.
چگونه بازاریابی ایمیل خود را در 10 مرحله راه اندازی کنید
1. ایجاد لیست برای ساخت کمپین ایمیل مارکتینگ
برای بازاریابی ایمیلی باید پرتلاش و شکیبا باشید. در ابتدا نیاز هست فهرستی از ایمیل افرادی که به عنوان مشتریان بالقوه شناخته میشوند را جمعآوری کنید. برای این منظور میتوانید به کاربرانی که پیشتر در فرم ثبت نام خبرنامه وبسایت شما ثبتنام کردهاند رجوع کنید.
حرفهای ترین حالت آنست که شما در سایت خود با شمارش مزایای دریافت خبرنامه، کاربران را به ثبتنام دعوت کنید. ذکر اینکه کاربران هر چند وقت یکبار ایمیل دریافت میکنند هم منجر به اعتماد افراد به شما میشود.
قدر ایمیلها را بدانید و به یاد داشته باشید که پس از استخراج لیست ایمیلها، یک خروجی اکسل هم از آن تهیه کنید و به عنوان نسخه پشتیبان در یک پوشه امن نگه دارید.
البته از ایمیلهای درج شده روی کارت ویزیت افراد مرتبط هم غافل نشوید. اما به یاد داشته باشید که هرچه دقت شما در افزودن افراد و مشاغل مرتبط بالاتر باشد، نتیجه بهتری میگیرید؛ پس میان تعداد ایمیلها و دقتنظر، دومی را انتخاب کنید.
یک نباید بزرگ در ایمیل مارکتینگ: هرگز لیست ایمیل نخرید!
ایجاد یک لیست ایمیل ممکن است کند باشد و با خودتان فکر کنید چه مدت باید صبر کنید تا یک بانک اطلاعات از ایمیلهای دقیق بسازید. به ویژه اگر به تازگی کار خود را شروع کردهاید، خرید یک لیست ممکن است میانبر وسوسه انگیزی به نظر برسد اما باور کنید که این یک ایده اصلا خوب نیست!
خرید یک لیست ایمیل، کسب و کار و برند شما را در معرض خطرات جدی قرار میدهد. بگذارید شفافتر نگاهی به موضوع بیندازیم:
در بسیاری از حوزه های قضایی در سراسر جهان، ارسال نامه های الکترونیکی ناخواسته و ذخیره اطلاعات افراد بدون رضایتشان غیرقانونی است. جدای از آن، حتی اگر موانع قانونی هم بر سر راه شما نباشد، مطمئن باشید که هیچ کسی دوست ندارد ایمیلی دریافت کند که خودش شخصا آن را درخواست نکرده است.
به عبارت دیگر، ارسال ایمیل بدون رضایت به مشتری، به معنای آسیب مستقیم به اعتبار برند شما و به طبع قرارگیری در فهرست اسپم هاست.
پس لیست های ایمیل را خریداری نکنید. فهرست خود را با شکیبایی و به صورت ارگانیک تهیه کنید و مطمئن باشید که در دراز مدت پاداش خواهید گرفت!
2. انتخاب میزبان درست برای خدمات بازاریابی ایمیلی
پس از جمعآوری و دستهبندی لیست، نوبت به طراحی و تولید یک محتوای جذاب میرسد. حال شاید این سوال برای شما مطرح شود که نیاز به استخدام یک طراح کمپین دارید؟
اگر بودجه فراوانی در اختیار دارید، کمک گرفتن از شرکتهایی که به صورت تخصصی روی ایدهپردازی و طراحی کمپینهای تبلیغاتی کار میکنند، ایده خوبی است اما در بیشتر موارد میتوانید به کمک پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ شخصا اقدام به طراحی و تولید کمپین کنید. به همین منظور چند مورد از محبوبترین پلتفرمهای بازاریابی ایمیلی را معرفی میکنیم:
پلتفرم Mailchimp
میل چیمپ (Mailchimp) یک پلتفرم یکپارچه برای طراحی انواع کمپینهای تبلیغاتی و بازاریابی ایمیلی است. سهولت استفاده، وجود انواع قالبهای پیشفرض و امکان شخصسازی بالا از مهمترین مزایای این پلتفرم هستند. همچنین امکاناتی چون ردیابی دقیق ایمیلهای ارسالی و تهیه گزارش، آن را به محبوبترین ابزار ایمیل مارکتینگ تبدیل کرده است.
گفتنی است که این پلتفرم خدمات گوناگونی ارائه میدهد و تا سقف 2 هزار ایمیل را به رایگان پشتیبانی میکند.
پلتفرم AWeber
ایوبِر (AWeber) دومین پلتفرم مورد استفاده در ایمیل مارکتینگ است. با اِیوِبر میتوانید فهرست کاملی از ایمیلهای را جمعآوری کرده و کپمینهای خود را شخصیسازی کنید. از مهمترین مزایای این پلتفرم میتوان به امکان ارسال پاسخ خودکار اشاره کرد. لازم به ذکر است که این پلتفرم تا سقف 500 ایمیل را به رایگان پشتیبانی میکند.
پلتفرم iContact
آیکانتکت (iContact) یکی از معتبرترین پلتفرمهای میزبانی خدمات بازاریابی ایمیلی است. امکان شخصی سازی آسان و طراحی کاربرپسند آن را به ابزار محبوبی نزد کسب و کارها و بلاگرها تبدیل کرده است. ارائه اطلاعات دقیق از میزان فعالیت و تحلیل نوع رفتار کاربران از مهمترین ویژگیهای این پلتفرم به شمار میرود. آیکانتکتن تا سقف 2 هزار ایمیل را به رایگان پشتیبانی میکند و برای درسترسی به آن نیاز به فیلترشکن دارید.
پلتفرم GetResponse
گتریسپانس (GetResponse) یکی از معروفترین ابزارهای بازاریابی ایمیلی غیر رایگان است و مانند میلچیمپ در تمامی دورههای آموزش ایمیل مارکتینگ پیشنهاد میشود. ویژگی مهم این پلتفرم کاربرپسند بودن آن در عین امکانات بالایی است که در اختیار مشتریان خود قرار میدهد.
پلتفرم Emma
اِما (Emma) یک سیستم به روز غیر رایگان برای بازاریابی ایمیل است و گسترهای از قالبهای زیبا را ارائه میدهد. از دیگر ویژگیهای این ابزار میتوان به گزارشدهی همراه با دادههای دقیق اشاره کرد.
3. هدف گذاری دقیق؛ شالوده اصلی ایمیل مارکتینگ
در ابتدا باید هدف از ارسال ایمیل را مشخص کنید؛ چرا که هدفگذاری ارتباط مستقیمی با انتخاب عنوان، تولید محتوا و طراحی گرافیک کمپین شما دارد. هدف شما ممکن است تبلیغ یک محصول جدید یا اختصاص دادن کد تخفیف برای مشتریان تازه باشد. حتی امکان دارد در یک خبرنامه به گونهای محتوا را تقسیم کنید که به اهداف گوناگونی دست پیدا کنید. برای مثال ممکن است دریافت یک کتاب الکترونیکی و درعین حال لینک گوش دادن به یک پادکست رایگان را مدِ نظر قرار داده باشید.
4. عنوان جذاب؛ کلید طلایی بازاریابی ایمیلی
بیشتر افراد روزانه فقط چند بار به صندوق ورودی ایمیل خود مراجعه می کنند و معمولا آن را غرق در انواع نامههای تجاری میبینند. در چنین وضعیتی، آنچه که میتواند برگ برنده به شمار رود، داشتن یک عنوان جذاب برای جلب نظر مشترک است.
برای این کار سعی کنید عنوانی را انتخاب کنید که در نهایت سادگی و اختصار، گویا و جذاب باشد و مخاطب را در کسری از ثانیه متوجه هدف شما کند. فراموش نکنید که حس کنجکاوی مخاطب را هدف قرار دهید.
دقت کنید که محتوای شما باید چنان جذاب باشد که در میان شماری از ایمیلهای اینباکس کاربران، انتخاب و باز شود.
5. طراحی گرافیک چشمنواز
کمپین شما مانند ویترین الکترونیک شماست؛ پس به زیبایی و چشمنوازی آن اهمیت دوچندان بدهید. بیشتر پلتفرمهای خدمات ایمیل مارکتینگ این امکان را به شما میدهند تا از میان انواع قالبهای از پیش آماده، یکی را انتخاب کرده و سپس به شخصی سازی آن بپردازید.
اگر بخواهید بازاریابی ایمیلی را در حرفهای ترین حالت پیش ببرید، بهتر است با یک گرافیست مشورت کنید. اما معمولا اصولی وجود دارند که با رعایت آنها میتوانید کیفیت قابل قبولی را برای کمپین خود به همراه آورید.
سعی کنید از دید مخاطب به ایمیل نگاه کنید. ابتدا این لوگو و بنر کسب و کار شماست که جلب نظر میکند. پس آن را به صفحه اصلی وبسایت خود لینک کنید و تا میتوانید برای زیبایی آن سلیقه به خرج دهید. اما دقت کنید که به خرج دادن سلیقه با استفادهی بیش از حد از انواع فیلترها یکی نیست و گاهی سلیقه در عین سادگیست.
پس از آن، محتوای متنی و تصویری مربوط به محصول هدف است که باید خودنمایی کند. این بخش را به دقت تقسیمبندی کنید و تلاش کنید که تا حد ممکن برای مخاطب گویا و روان باشد.
6. محتوای هدفمند و گزیده
علاوه بر زیبایی بصری، به کمپین خود به چشم نماینده تامالاختیار نگاه کنید. بدانید که قرار است مانند یک مذاکرهکننده خبره، حرفهای عمل کند. پس برای هر خطی که مینویسید یا زمانی که قصد انتشار آن را دارید، برنامه و استراتژی مشخص داشته باشید. مطمئن شوید که با رعایت اصول منطقی و لحن دوستانه، مخاطب را به ورود به وبسایت خود متقاعد کنید.
علاوه بر آن، از ارسال ایمیل های خوشامد گویی غافل نشوید. بنا به آمار، میانگین نرخ باز شدن برای ایمیل خوش آمد گویی 82% است!
7. قراردادن لینک های مفید
درست مانند محتوای خبرنامه که نیاز به استراتژی دارد، قرار دادن لینکهای هدفمند هم از ارکان مهم ایمیل مارکتینگ است. دقت کنید که قرار نیست مشترک با دریایی از لینکها روبرو شود و با کلیک روی هر کلمه به یک صفحه هدایت شود! تمامی لینکهایی که شما در صفحه قرار دادهاید (چه در لابهلای متن و چه تصویر) میبایست هوشمندانه جایگذاری شده باشند و مانند یک پل با علائم راهنمایی و رانندگی، مخاطب را به سایت شما هدایت کنند.
8. زمان بندی درست
در آموزش ایمیل مارکتینگ شما یاد میگیرید که هیچ چیزی را به صورتی تصادفی پیش نبرید. حتی اگر قرار است ایدهای را آزمایش کنید، برای آن نقشه داشته باشید و هیچ عاملی را به شانس نسپارید. بگذارید با یک مثال پیش برویم: شما میخواهید خبرنامهای را که برای مشترکان خود تهیه کردهاید، ارسال کنید. شاید فکر کنید تفاوتی نمیکند که چه ساعتی آن را منتشر کنید چون بالاخره در فهرست ایمیلهای صندوق ورودی قرار میگیرد. این تصور به سادگی میتواند یکی از بهترین فرصتهای شما را بسوزاند!
علتش هم آن است که شما زمانهای طلایی که کاربران بر خلاف دیگر ساعات روز، به نوتیفیکیشنهای خود اهمیت میدهند را جا انداختهاید. بسیاری از افراد در صبح، هنگام ورود به محل کار و همچنین پس از بازگشت از ناهار، ایمیل خود را چک می کنند و اگر شما خبرنامهی خود را در یکی از این ساعتها ارسال کنید، شانس دیده شدن آن را به مراتب بالاتر بردهاید.
البته به این نکته هم توجه کنید که قرار نیست شما کاری را انجام دهید که همه انجام میدهند. شما در ابتدا نیاز دارید مخاطب خود را به خوبی بشناسید و خبرنامه را بر اساس ساعت طلائی و خواستههای او تنظیم و ارسال کنید.
9. آزمایش پیش از ارسال
همیشه پیش از ارسال نهایی خبرنامه، یک ایمیل آزمایشی برای خودتان بفرستید و در دستگاههای موبایل، لپتاپ و تبلت آن را باز کنید. مهم نیست که چند بار خبرنامه را چک کردهاید. دریافت آن مانند یک مشترک، باعث میشود شما از زاویه تازهای به آن نگاه کنید و متوجه اشتباهات احتمالی بشوید که پیشتر از قلم افتاده بودند.
فراموش نکنید که تک تک لینکهای جایگذاری شده را خودتان هم تست کنید و از کارایی و هدایت مشترک به لندینگ پیج یا صفحه هدف خود مطمئن شوید.
10. ردیابی و پایش نتیجه
تجزیه و تحلیل معیارهای کلیدی بازاریابی ایمیلی به شما یاد می دهد که چگونه در کمپین های آینده بهتر عمل کنید. خوشبختانه بیشتر پلتفرمهای ارائه دهندهی خدمات ایمیل مارکتینگ، دارای داشبورد تجزیه و تحلیل با حداقل معیارهای زیر هستند:
- نرخ باز شدن: نسبت تعداد افرادی که ایمیل شما را باز کرده اند، تقسیم بر تعداد کل گیرندگان.
- نرخ کلیک: نسبت تعداد افرادی که روی لینک در ایمیل شما کلیک کردهاند، تقسیم بر تعداد کل گیرندگان.
- نرخ لغو اشتراك: تعداد افرادی كه اشتراك خود را لغو کردهاند، تقسیم بر تعداد کل گیرندگان.
- نرخ پرش: تعداد ایمیل هایی که به هر دلیل نرمافزاری، به دست گیرنده نرسیدهاند، تقسیم بر تعداد کل ایمیل های ارسالی.
آموزش مراحل ایمیل مارکتینگ برای مبتدیها
بازاریابی ایمیل در چندین مرحله انجام میشود. تسلط بر همه این مراحل ضرورت دارد. اگر مبتدی هستید و حالا قصد دارید ایمیل مارکتینگ را به صورت حرفهای انجام دهید، مطابق با مراحل زیر عمل کنید:
میتوانید به سراغ یک شرکت خدمات بازاریابی ایمیل بروید
اگر تصمیمتان برای بازاریابی ایمیل جدی است، میتوانید از تخصص یک «شرکت خدمات ایمیل مارکتینگ» کمک بگیرید. کار کردن با چنین شرکتهایی برای افراد مبتدی بهتر است. همچنین شرکتهای نوپا و فروشگاهی برای اینکه بتوانند طیف وسیعی از ایمیلها را به مشترکین سایتشان ارسال کنند، میتوانند از خدمات بازاریابی یک شرکت ایمیل مارکتینگ استفاده کنند.
شما میتوانید از الگوهای ایمیل حرفهای و ابزارهای مختلفی برای مدیریت لیست مشترکان استفاده کنید. برخی از این ابزارها به شما کمک میکند تا ایمیلهای ارسال شده را ردیابی کنید. برای مثال میتوانید از طریق آنها بفهمید چه کسانی تبلیغات را دریافت و بر روی آن کلیک کردهاند.
برای لیست بازاریابی ایمیل لیست مخاطبان را آماده کنید
اگر قصد ندارید ایمیل مارکتینگ کسب و کار خود را به یک شرکت خدماتی بدهید، بهتر است خودتان دست به کار شوید. برای شروع از لیست مخاطبان سایت شروع کنید. این لیست شامل مشتریها و افرادی است که در گذشته با آنها داد و ستد داشتهاید.
همچنین در قسمت خبرنامه سایت برخی از بازدیدکنندگان ثبت نام و ایمیل خود را وارد میکنند. در این صورت شما میتوانید لیست کاملی از ایمیلهای تمامی مشترکین خبرنامه را بدست آورید. ممکن است در ابتدا اعضاء لیست مخاطبان ایمیل مارکتینگ در حد چند نفر باشد. اما برای شروع خیلی ناامیدکننده نیست.
از خرید لیست مخاطبان صرفنظر کنید. زیرا در بیشتر مواقع ایمیلهایی در اختیار شما گذاشته میشود که هیچ فرد واقعی در پشت آن قرار ندارد.
شاید هم ارتباطی با کسب و کار شما نداشته باشند. برای بازاریابی ایمیلی باید با افراد واقعی در ارتباط باشید.
حتی اگر مخاطبان قصد خرید نداشته باشند، اما باید افرادی واقعی باشند. ارسال ایمیل تبلیغاتی برای تعداد کمی از افراد مرتبط با کسب و کارتان، بهتر از ارتباط با کسانی است که هیچ شناختی نسبت به کار شما ندارند.
مخاطبان را به حساب ایمیل مارکتینگ خود اضافه کنید
در این مرحله باید یک حساب بازاریابی ایمیل مارکتینگ برای خود ایجاد کنید. حالا باید تمامی مخاطبینی که لیست آنها را پیشتر پیدا کردهاید، به حساب خود اضافه کنید. سپس به قسمت مخاطبین حساب کاربری خود بروید.
در صورت امکان، مخاطبین را براساس تشخیص خود، در لیستهای مجزا قرار دهید. به عنوان مثال اگر صاحب یک سالن ورزشی هستید، افرادی را که در قسمت شنا فعالیت میکنند، در یک دسته قرار دهید.
همچنین کسانی را که در کلاسهای شنا شرکت میکنند، در یک لیست قرار دهید. لیستهای جداگانه زمان ارسال ایمیلهای متفاوت کار شما را آسانتر میکند. در عین حال میتوانید براساس علایق مخاطبان، ایمیلهای هدفمند را برای آنها ارسال کنید.
قسمت خوشامدگویی ایمیل را تنظیم کنید
قسمت خوشامدگویی ایمیل (welcome email) همان اولین پیامی است که مشتریان زمان دریافت ایمیل جدید از سمت شما دریافت میکنند. این ایمیل از اهمیت ویژهای برخوردار است. زیرا به عنوان اولین برداشت مخاطب از کسب و کار شماست.
زمانی که ایمیلی از سمت شما دریافت میکنند، با دیدن این پیام حس بهتری نسبت به کسب و کار شما پیدا میکنند.
باید این ایمیل را شخصیسازی کنید. برای این کار یک تبریک گرم را در ابتدای ایمیل قرار دهید. برای آنچه که باید در آینده بر روی ایمیل انجام دهید، یک خلاصه ارائه دهید.
در واقع مخاطب باید بداند قرار است در آینده چه چیزی را از شما دریافت کند. پس از تنظیم، ایمیل استقبال به طور خودکار برای تمامی مخاطبین جدید ارسال میشود.
یک الگوی ایمیل قابل استفاده ایجاد کنید
این قسمت برای ایمیل شما اهمیت زیادی دارد. برای اینکه مخاطبان برای کلیک کردن بر روی لینک ایمیل تبلیغات ترغیب شوند، طرح ایمیل اهمیت زیادی دارد.
اگر طراح حرفهای نیستید و نمیتوانید ایمیلهای تبلیغاتی خود را زیبا طراحی کنید، حتماً از یک گرافیست کمک بگیرید.
برای این کار ابزارهای زیادی وجود دارد. شما میتوانید از قالبهای زیادی برای زیباترکردن ایمیل خود استفاده کنید. برای انتخاب الگوی ایمیل، بهتر است به سراغ یک طرح ساده، زیبا و چشم نواز بروید. در این صورت پیام شما به سرعت جلب توجه میکند. سپس مخاطب فوراً آن را باز میکند.
در مرحله بعد باید لوگوی کسب و کار خود را در بالای ایمیل قرار دهید. لینک دادن تصویر به صفحه اصلی وب سایت هم اهمیت زیادی دارد.
بهتر است نام تجاری را هم در همین قسمت ایمیل قرار دهید. رنگها میتوانند به کسب و کارتان شخصیت ببخشند. در قسمت پاورقی ایمیل هم نام تجاری، اطلاعات تماس و لینک شبکههای اجتماعی را اضافه کنید.
بعد از تنظیم عناصر اصلی طراحی، از ایمیل یک کپی تهیه کنید. سپس یک نسخه را به عنوان الگوی اصلی ایمیل خود ذخیره کنید. حالا هر زمان که بخواهید برای مخاطبین خود ایمیل تبلیغاتی ارسال کنید، نیاز نیست که هر بار از ابتدا ایمیل را طراحی کنید. بلکه طرح قبلی به راحتی قابل دسترستان قرار میگیرد.
نوشتن پیام های قانع کننده را تمرین کنید
اگر میخواهید ایمیل مارکتینگ به نتیجه برسد، مجبورید محتواهای ایمیل را ترغیبکننده و اغواگر بنویسید. در غیر اینصورت شانسی برای باز شدن ایمیل را ندارید. این بخش یکی از سختترین مراحل ایمیل مارکتینگ برای تمامی کسب و کارهاست. در واقع هر کسی قدرت نوشتن ایمیلهای حرفهای را ندارد.
اگر تا به حال ایمیل تبلیغاتی از سایر کسب و کارها را دریافت کردهاید، بر روی آنها کلیک کنید. احتمالاً برخی از آنها بیشتر نظر شما را جلب کردهاند. اما چه چیزی باعث شده است تا شما جذب این نوع نوشتهها شوید؟
به سراغ سایتهای رقیب بروید و در قسمت خبرنامه ثبتنام کنید. احتمالاً ایمیل مارکتینگ آنها نیز فعال است. در همین زمان وقتی ایمیلی را از سوی آنها دریافت کردید، آن را با دقت بخوانید. رقبا چه ایدههایی برای ایمیلهای خود به کار بردهاند؟
شما میتوانید ایدههای زیادی را از آنها دریافت کنید. در کنار آن باید هر روز محتواهایی را بنویسید و تمرین کنید. محتوای ایمیل مارکتینگ باید شامل سه بخش باشد:
- چه پیشنهادی برای مخاطب دارید؟ (عنوان)
- محتوای شما چه کمکی به خواننده میکند؟ (بدنه پیام)
- آنها باید چه اقدامی را انجام دهند؟ (فراخوانی برای اقدام و ارائه لینک)
این فرمول سه مرحلهای ساده به شما کمک میکند تا سرعت پیام نویسی خود را بیشتر کنید. فراموش نکنید عنوان یکی از بخشهای مهم برای ایمیل مارکتینگ محسوب میشود. پس به سادگی از کنار آن عبور نکنید.
صرف زمان برای نوشتن عنوان ایمیل
موضوع ایمیل یا عنوان مهمترین قسمت کار شماست. مشترکین قبل از اینکه محتوای پیام را بخوانند، ابتدا عنوان را میبینند. اگر عنوان اغواگر و جذاب باشد، در برابر آن مقاومت نمیکنند. پس خیلی سریع بر روی پیام تبلیغاتی شما کلیک کرده و آن را باز میکنند.
اگر عنوان مبهم باشد، بدون اینکه لحظهای فکر کنند، از روی پیام شما رد میشوند.
موضوع باید کوتاه اما پرتحرک باشد (حدود 40 کاراکتر).
حالا باید با پرسیدن یک سوال قانعکننده، میزان فوریت و جذابیتِ عنوان ایمیل خود را بررسی کنید.
مشاهده پیشنمایش و تست پیام قبل از ارسال
قبل از اینکه ایمیل تبلیغاتی را برای کاربران بفرستید، ابتدا باید آن را تست کنید. بخصوص در دفعات اول تست ایمیل اهمیت بیشتری دارد. ممکن است فراموش کرده باشید که در متن ایمیل یک لینک مهم را قرار دهید. حتی ممکن است محتوای ایمیل دارای اشتباهات املایی و یا دستوری باشد. وقتی آن را ارسال کنید، دیگر راه برگشتی وجود ندارد.
پس قبل از اینکه ایمیل را برای مخاطبین خود ارسال کنید، ابتدا باید آن را بررسی کنید. بهتر است آن را آزمایشی برای یکی از کارمندان شرکت خود ارسال کنید. ممکن است در ایمیل ایراداتی باشد که شما آن را تشخیص ندهید.
انتخاب زمان برای ارسال ایمیل
وقتی محتوای ایمیل آماده ارسال شد باید به زمانبندی نگاه کنید. مخاطبان زمانهای مختلفی برای دریافت ایمیل دارند. برخی از آنها کارمند هستند و بعد از کار ایمیلها را چک میکنند. برخی از مخاطبین خانهدار هستند و ممکن است صبحها دیرتر از خواب بیدار شوند. برخی هم ممکن است تا دیروقت ایمیلهای خود را چک نکنند.
شما باید براساس دادههای مخاطبین، ایمیل را در ساعت مشخصی از روز برای آنها ارسال کنید.
در غیر این صورت ممکن است ایمیل را خیلی زود ارسال کنید. بعد از شما هم ایمیلهای زیادی برای مخاطب ارسال میشود. پس او در بین تعداد زیادی از ایمیلهای جدید، فقط آخرین ایمیل را باز میکند.
همچنین میتوانید برای ارسال ایمیلهای تبلیغاتی یک برنامه مداوم ایجاد کنید. برای مثال در روز اول هر ماه، یک خبرنامه برای مخاطبین خود ارسال کنید. در این صورت مخاطبان ایمیل مارکتینگ میدانند که در چه روزی قرار است از شما ایمیل دریافت کنند. پس بیصبرانه منتظر دریافت ایمیل از سمت شما میمانند.
نتایج ایمیل مارکتینگ را پیگیری کنید
حالا که طی این مراحل یاد گرفتید چطور ایمیل تبلیغاتی برای مخاطبان سایت ارسال کنید، باید تلاش خود را هم بعد از یک بازه زمانی ارزیابی کنید. در واقع بازاریابی ایمیل تنها با ارسال پیام و متن ایمیل تمام نمیشود. بلکه باید نرخ کلیک، نرخ اشتراک و میزان بازدهی ایمیل مارکتینگ را در طی چند دوره ردیابی کنید.
اگر میخواهید از بازاریابی ایمیلی خود نتایج بهتری را دریافت کنید، باید درک دقیقی از نحوه عملکرد هر ایمیل داشته باشید. در این صورت میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد مشترکین خود پیدا کنید. صرف تنها چند دقیقه زمان برای بررسی گزارشات ایمیل مارکتینگ، میتواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهد.
برای مثال میتوانید بفهمید چه کسانی ایمیل شما را باز و چه کاربرانی بر روی لینکها کلیک کردهاند. همچنین میتوانید بفهمید کدامیک از محتواها و ایمیلهای شما برای مخاطبان جذابتر بوده است.
معرفی ابزارهای ایمیل مارکتینگ
بازاریابی با کمک ایمیل مارکتینگ روش ارتباطی آسانی نیست. بلکه باید نگران اسپم، زمان ارسال ایمیل، شخصیسازی کردن ایمیلها و … باشید.
تا زمانی که با قسمتهای مختلف ابزار ایمیل مارکتینگ آشنا نباشید، مطمئناً نمیتوانید به درستی از آن استفاده کنید. از سوی دیگر ابزارهای مختلفی وجود دارد که کار با این روش بازاریابی محتوا را آسان میکند.
مهمترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ عبارتند از:
ابزار Mail Chimp
Mail Chimp یک ابزار ساده برای اجرای ایمیل مارکتینگ است. شما با کمک این ابزار میتوانید ایمیلهایی ساده و حرفهای درست کنید.
این ایمیلها به صورت کامل قابل ردیابی هستند.
سپس میتوانید آن را برای مشترکین خود ارسال کنید. ابزار Mail Chimp به صورت رایگان در اختیار شما قرار دارد.
پلتفرم این ابزار شما را قادر میسازد تا ایمیلهای تبلیغاتی را برای کاربران علاقمند، شخصیسازی و ارسال کنید.
ابزار AWeber برای ایمیل مارکتینگ
دومین ابزاری که باید برای بازاریابی ایمیلی استفاده کنید، AWeber است. با کمک این ابزار میتوانید لیست کاملی از ایمیلها را تهیه کنید.
همچنین قابلیت شخصیسازی ایمیل را دارد. یکی دیگر از مزیتهای این ابزار، امکان ارسال خودکار پاسخ برای کاربران است.
ابزار iContact برای ایمیل مارکتینگ
یکی دیگر از ابزارهایی که برای اجرای ایمیل مارکتینگ به آن نیاز دارید، iContact است. با کمک این ابزار میتوانید ایمیلها، وبلاگ، فیدها و …. را به راحتی ایجاد و مدیریت کنید.
شما با کمک این ابزار میتوانید به صورت گروهی، برای جمع زیادی از مشترکین خود ایمیل ارسال کنید. ابزار iContact به شما اطلاعاتی را در مورد آخرین فعالیت کاربران برای خرید ارائه میدهد. سپس شما با ارسال یک ایمیل خاص، میتواند خرید نیمهتمام کاربر را کامل کنید.
ابزار GetResponse
یکی دیگر از ابزارهای مهمی که با کمک آن میتوانید ایمیل مارکتینگ را اجرا کنید، GetResponse نام دارد.
شما از طریق این ابزار میتوانید به راحتی کمپین ایمیلهای خود را مدیریت کنید. یکی از قابلیتهای این ابزار امکان ایجاد ایمیل با محتواهای متفاوت برای کاربران است. همچنین شما میتوانید با کمک آن لیست مخاطبان و اطلاعات مورد نیاز در مورد آنها را جمعآوری کنید.
ابزار Emma برای بازاریابی ایمیلی
Emma یک سیستم مدرن برای بازاریابی ایمیل است. با کمک این ابزار میتوانید قالبهای زیبا برای ایمیلهای خود بسازید. از دیگر ویژگیهای این ابزار میتوان به گزارشدهی همراه با دادههای دقیق اشاره کرد.
طراحی ایمیل مارکتینگ با نرم افزار
استفاده کردن از نرم افزار تخصصی، اولین نکتهی مهم برای طراحی ایمیل مارکتینگ است. از طریق یک نرم افزار قدرتمند و ایده آل، به راحتی میتوان ایمیلهای مدرن و جذاب ایجاد کرد. این کار بیشترین نتیجه را برای شما دارد.
این نرمافزارهای تخصصی انواع مختلف قالبهای ایمیل را در دسترس شما قرار میدهد.
شما میتوانید در پایان و در بخش اصلی ایمیلهای کاربران، از ارسال ایمیلهای خود اطمینان پیدا کنید.
به صورت خلاصه میتوان ویژگیهای یک نرم افزار تخصصی معتبر برای ایمیل مارکتینگ را به صورت زیر بیان کرد:
- داشتن رابط کاربری زیبا، مدرن و قدرتمند
- داشتن امنیت پیشرفته در داخل وب سایت
- داشتن بخشهای تخصصی
- داشتن بخش ویژه اموزش ایمیل مارکتینگ برای مبتدیها
- پشتیبانی به موقع و حرفهای از کاربران و مشتریان
- سیستم قدرتمند و با امکانات گسترده برای طراحی ایمیل مارکتینگ
- امکان تست ایمیل قبل از ارسال
- داشتن برند معتبر و محبوب در میان کاربران
توجه داشته باشید که قبل از یادگیری و یا اموزش ایمیل مارکتینگ از قابلیتهای آن مطمئن شوید. چرا که اعتبار یک نرم افزار معتبر و تخصصی ایمیل مارکتینگ، گام اول و اساسی در موفقیت این استراتژی است.
نکات کلیدی داشتن یک ایمیل خوب چیست؟
بدون شک دنیای Email Marketing هم مثل بقیه بخش های دیجیتال مارکتینگ دارای اصول و قواعد خاص خودش است. حال اگر این قواعدرا ندانید بدون شک هر چقدر هم که به ابزارها مسلط باشید به هیچ عنوان نمیتوانید موفقیت لازم را به دست آورید.
نوشتن عنوان جذاب
برای طراحی ایمیل مارکتینگ داشتن عنوان جذاب اهمیت زیادی دارد. عنوان باید به نحوی باشد که انگیزه کلیک کردن را به مخاطب القا کند و به او برای باز کردن ایمیل شما یک دلیل قاطع بدهد.
از این رو توجه به عنوان ایمیل بسیار مهم و حیاتی است. عنوان ایمیل میتواند باعث موفقیت و یا شکست این استراتژی اینترنتی شود.
مدیر کمپین ایمیل مارکتینگ باید متناسب با محتوای ایمیل، عناوین جذاب و عملگرا را انتخاب کند. به طوری که کاربر با دیدن عنوان ایمیل، فوراً برای باز کردن ایمیل ترغیب شود.
برای مثال استفاده از اعداد تاثیر بسیار زیادی در جلب توجه مخاطب دارد. بهتر است از اعدادی مانند 5 و یا 7 استفاده کنید که شکل نوشتاری زیباتری دارند.
<p;”>همچنین استفاده از ایموجیها جزو امکاناتی است که هنگام عنوان نویسی ایمیل در اختیار دارید. شکلکها میتوانند مفهوم چند کلمه را در یک لحظه به مخاطب انتقال دهند. در عین حال آنها را برای باز کردن ایمیل تبلیغاتی، ترغیب میکنند.
طراحی زیبا و مدرن
گام دوم در داشتن ایمیل مارکتینگ، طراحی محتوای اصلی ایمیل است. فراموش نکنید که داشتن گرافیک زیبا باعث افزایش تاثیرگذاری ایمیل مارکتینگ بر روی مخاطب میشود.
پس در زمان طراحی ایمیل اطمینان حاصل کنید که در طرح شما تمامی پلتفرمها و سایزهای مختلف به خوبی نمایش داده میشود.
در طراحی ایمیل این نکته را هم در نظر داشته باشید که زیبایی در سادگی است و برای داشتن طرحهای زیبا، محیط ایمیل را محدود نکنید.
محتوای هدفمند و کوتاه
یک نکته مهم در آموزش ایمیل مارکتینگ، توجه به محتوای ایمیل است. همانگونه که در عنوان هم بیان شده است، محتوای ایمیل باید هدفمند و کوتاه باشد.
ایمیل به دلیل ماهیت خود دارای فضای کوچک و محدود است. از سوی دیگر کاربران با تعداد بسیار زیادی از ایمیل در طی روز مواجه هستند. پس محتوای طولانی باعث دلزدگی آنها میشود.
برای جذب بیشترین بازخورد و نتیجه، ابتدا یک عنوان را نوشته و سپس در چندین خط به توضیح کوتاه و مختصر آن بپردازید. از جملات طولانی برای نوشتن محتوای ایمیل خودداری کنید.
قرار دادن لینک هدفمند
یکی دیگر از نکات مهم در آموزش ایمیل مارکتینگ، قرار دادن لینک است. این کار باعث هدایت کاربران به سمت سایت میشود. شما در بخش محتوا یک متن کوتاه قرار میدهید. این متن بسیار مختصر است و محصول را به طور کلی توصیف میکند. اما مشتری چطور از شما خرید کند؟
پس باید یک لینک همرا با یک عکس زیبا به صورت کاملاً شفاف و مشخص در ایمیل خود قرار دهید. با این روش کاربران برای ورود به سایت و کسب اطلاعات بیشتر ترغیب میشوند. قبل از قراردادن لینک، از سالم بودن آن اطمینان پیدا کنید.
ساختار مناسب و هدفمند داشته باشید
تمامی کسانی که قصد دارند با دیجیتال مارکتینگ کسب و کارشان رونق بگیرند، باید ساختار هدفمند ایمیل را در نظر داشته باشند.
در آموزش ایمیل مارکتینگ هم به این موضوع اشاره شده است. شما باید در انتهای هر ایمیل، توضیحات و مشخصات کسب و کار خود را قرار دهید. همچنین باید از حریم شخصی کاربران خود محافظت کنید. دلیل ارسال ایمیل را هم برای آنان بگویید.
یکی دیگر از نکات مهم در آموزش ایمیل مارکتینگ، به بخش عدم ارسال ایمیل و یا خارج شدن از لیست مربوط میشود.
چرا که ممکن است برخی از کاربران تمایلی به دریافت ایمیل از سوی شما را نداشته باشند. در این صورت اگر کاربران علاقهای به ایمیل تبلیغاتی شما نداشته باشند، میتواند به بخش «عدم ارسال ایمیل» و یا «خارج شدن از لیست» برود.
قبل از ارسال تست کنید
قبل از ارسال ایمیل به کاربران، از طریق بخش تست کردن نرم افزار، ایمیل خود را تست کنید. در این صورت اگر مشکلی در ایمیل تبلیغاتی باشد، از آن مطمئن میشوید.
بعد از برطرف کردن مشکل آن را ارسال میکنید. با اموزش ایمیل مارکتینگ و پشت سرگذاشتن این مرحله میزان بازدهی ایمیل خود را تا حد زیادی بالا میبرید.
اندازه گیری نتایج
بعد از ارسال ایمیل به کاربران، معیارهای مهم برای کسب و کار خود را تعیین کنید. سپس این معیارها را از طریق بخش تحلیل در نرم افزار تخصصی ایمیل مارکتینگ، اندازهگیری کنید.
بدین ترتیب میتوانید با شناخت نقاط قوت و ضعف کمپین ایمیل مارکتینگ، نقاط قوت را بیش از پیش تقویت کنید.
همزمان با شناسایی نقاط ضعف، میتوانید آنها را به نقاط قوت تبدیل کنید. بدین شکل، کمپین ایمیل مارکتینگ قدرتمندی را برای کسب و کار خود اجرا خواهید کرد. این آموزشها و تکنیکها در نهایت به افزایش فروش اینترنتی تبدیل میشود.
سخن پایانی
این روزها به دلیل وجود انواع پلتفرمهای خدمات ایمیل مارکتینگ و ابزارهای گوناگون، بازاریابی ایمیلی هیچگاه تا این حد مقرون به صرفه نبوده است. جالب است بدانید که 49% مخاطبان خبرنامه ها تمایل دارند که هفتهای یک ایمیل تبلیغاتی از برند مورد علاقه خود دریافت کنند. پس اگر شما هنوز هم در کسب و کار خود ارسال خبرنامه را شروع نکردهاید، همین حالا دست به کار شوید! فراموش نکنید که یادگیری آموزش ایمیل مارکتینگ یک امر پیوسته است و برای حرفهای بودن، باید همیشه به روز باشید.
سوالات متداول
ایمیل مارکتینگ فرآیند پیچیده و غیرقابل فهم ندارد. تنها قسمت مهم این پروسه، طراحی و زیباسازی زمینه ایمیل و نوشتن محتوا و عنوان برای ایمیل است. این دو قسمت را میتوانید با کمی تکرار و تمرین یاد بگیرید. پس لزوماً به شرکتهای خدمات ایمیل مارکتینگ نیاز نیست. این شرکتها برای کسانی مناسب است که فرصتی برای ارسال ایمیلهای تبلیغاتی را ندارند.
شما در ایمیل مارکتینگ قرار است انبوهی از ایمیلهای تبلیغاتی و آگهی را برای مخاطبان وب سایت خود ارسال کنید. در این رابطه هیچ محدودیت موضوعی وجود ندارد. در واقع تمامی وب سایتها با هر موضوع کسب و کاری میتوانند از امکانات بازاریابی ایمیلی استفاده کنند.
ممکن است به دلیل مشغله کاری فرصت ارسال ایمیلها در زمان مشخصی را نداشته باشید. بنابراین باید بتوانید با استفاده از پنل ارسال ایمیل، زمان آن را از قبل تعیین کنید. در این صورت سیستم به صورت خودکار ایمیلها را در همان زمان مشخصشده، ارسال میکند. بنابراین شما فقط شاهد اجرای دقیق ارسال ایمیل خواهید بود.
دلایل زیادی وجود دارد که از تاثیرگذاری ایمیل مارکتینگ در افزایش تعداد مشتریان خبر میدهد. ممکن است شما در سایت خود محصولات جدیدی را بارگذاری کرده باشید که کاربران و مشتریان قبلی از آن اطلاعی نداشته باشند. همچنین زمانی که برای محصولات تخفیف در نظر میگیرید، باید از طریق ایمیل مارکتینگ کاربران سایت را آگاه کنید. با این روش تعداد مشتریان شما افزایش می یابد.
6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
مطلب کاربردی و مفیدی بود و نگاهم را نسبت به ایمیل مارکتینگ و اهمیت آن عوض کرد.
شرکت خدمات ایمیلی که معرفی کرده اید در ایران کدامشان عملکرد بهتری دارند؟
نمایندگی mailerlite تو ایران هست و میتونید ازشون استفاده کنید. سیستم ساده و بسیار قوی ای هستش
سلام. ممنون بابت مطلب خوبتون. من کمپین ایمیلی برگذار کردم و بازدهی مورد انتظارم رو نداشت. چیکار کنم که ایمیل هام بیشتر خونده بشن؟
1- بهینه سازی عنوان ایمیل از نظر جذابیت
2- بهینه سازی محتوای ایمیل
3- ایجاد cta
در سرویس رسان های ایرانی مجموعه میلزیلا Mailzila.com به نظرم هم بخاطر عدم نیاز به تمدید مالکیت و دایمی بودن و هم امکانات خیلی گزینه مناسبی میتونه برای دوستان باشه.
آموزش ایمیل مارکتینگ حرفه ای بود خسته نباشید می گم به نویسنده این مقاله.