
سوپرماریو با آن شلوار سرهمی آبی و کلاه لبه دار قرمز! تقریبا جزو آخرین تصاویری است که از دنیای کودکی و بازیهای کامپیوتری در ذهن اکثر ماست. هنوز هم طیف بسیار زیادی از مردم گمان میکنند که بازی فقط برای کودکان است و انجام بازیهای کامپیوتری را تنها یک فعالیت فان و سرگرم کننده میدانند، کسب درآمد از بازی در نگاه اول ممکن است عجیب و حتی غیرقابل باور بنظر برسد، اما طبق آخرین آمار گردش مالی این صنعت در سال 2018 حدود 140 میلیارد دلار برآورد شده است! چیزی حدود سه برابر صنعت سینما! و تقریبا نیمی از این مقدار مختص به بازیهای موبایلی بوده است.
این آمار نشان از آن دارد که افراد زیادی در دنیا عاشق دنیای ویدئو گیم و بازیهای کامپیوتری هستند و حتی گاها از این مساله به عنوان اعتیاد به بازیهای رایانهای یاد میشود اما قسمت جذاب داستان آنجاست که در حال حاضر یکی از ایده های کسب و کار مربوط به صنعت گیم است. بسیاری از این افراد این تهدید را تبدیل به فرصت کردهاند و از علاقهی خود در حال تولید درآمد هستند!
در ادامه این مطلب قصد داریم باهم نگاهی به فعالیتهای پولساز در این حوزه بیندازیم.
روشهای کسب درآمد از بازی
انجام بازیهای کامپیوتری و مسائل پیرامون آن، یکی از فراگیرترین و لذت بخشترین راهها برای درآمدزایی و حتی کسب درآمد فرلینسینگ میباشد.
در این مدل کسب درآمد شیوههای مختلفی وجود دارد که محدودیتی نیز در انجام همزمان آنها وجود ندارد و میتوان چند مورد را در کنار هم پیش برد. در ادامه به بررسی 5 مورد از این راهها میپردازیم:
غول مرحله آخر! شرط رسیدن به کسب درآمد از بازی!
یکی از تستهای اساسی در پروسه تولید بازیها تست به وسیله کاربر واقعی میباشد.
سازندگان بازیها، در مراحل انتهایی فرآیند ساخت به افراد حرفهای در این حوزه احتیاج دارند تا بازی ساخته شده را آزمایش کنند و اشکالات احتمالی را قبل از انتشار پیدا کنند.
همچنین سازندگان از پیشنهادات گیم تسترها برای افزایش جذابیت و بهبود بازیها استفاده میکنند. اگر این فاز از فرآیند تولید به خوبی و با افراد حرفهای انجام شود، تاثیر چشمگیری در افزایش کیفیت و موفقیت یک اثر خواهد داشت.
قطعا کسی که قصد دارد یک به عنوان گیم تستر فعالیت کند باید سطح بالایی از حرفهای گری داشته باشد؛ برای کسب درآمد از بازی تستری یا “آزمایش کننده بازی” باید بتوانید تمام سناریوهای موجود در بازیهای ساخته شده را به انتها برسانید و اشکالات یا به اصطلاح باگهای بازیها پیدا کنید. جلوههای بصری و صوتی آن را بخوبی بررسی کنید و اگر در ساخت بازی از هوش مصنوعی استفاده شده است این قابلیت را به چالش بکشید!
فرض کنید بازی که در حال تست آن هستید 20 کاراکتر در نقش سفید و 20 کاراکتر در نقش سیاه دارد. شما به عنوان آزمایش کننده باید نبرد تک به تک این کاراکترها را در مقابل هم و در محیط های مختلف انجام بدهید! که اگر تنها یک محیط برای انجام بازی داشته باشید، برای تست این مورد باید 8000 مرتبه بازی را انجام بدهید!
در نظر داشته باشید که پروسه تست یک بازی ممکن است هفته ها و حتی ماهها زمانبر باشد و صبر و حوصلهی زیادی را میطلبد و با انجام بازی در منزل و روی کاناپه متفاوت است و اصلا کار راحتی نیست.
در حال حاضر این جایگاه در ایران بطور جدی پیگیری نمیشود و فرصت خوبی برای ورود علاقمندان به شکستن شاخ غول به این عرصه وجود دارد.
در تورنومتهای بازی حریف بطلبید!
مسابقات بازیهای کامپیوتری نیز از جمله راههای پول درآوردن از بازی است.
برای اینکه بتوانید از این راه کسب درآمد کنید باید به سراغ بازیهای محبوب و شناخته شده در سطح کلان بروید.
هرچه بازی طرفداران بیشتری داشته باشد، مسابقات بیشتر و جایزههای بزرگتری برای برندگان در نظر گرفته میشود.
البته در نظر داشته باشید که کسب درآمد به این شکل، مستمر نیست و کاملا بستگی به برگزارکنندگان مسابقات دارد.
در این روش باید تمام تمرکز خود را بر روی انجام یک بازی منعطف کنید و بر پیچ و خمهای آن مسلط شوید تا بتوانید بر دیگر حریفان مسابقات پیروز شوید.
اگر برای کسب درآمد این راه را انتخاب کردهاید نباید دل به در آمد زیاد و مداوم ببندید! اما سادهترین راهی است که برای شروع میتوانید انتخاب کنید.
هنرتان را به نمایش بگذارید!
از دیگر راههای کسب در آمد از طریق بازی، پخش آن بصورت استریم در پلتفرمهایی مانند توییچ، میکسر و یا یوتیوب گیمینگ است.
توئیچ یکی از قدیمیترین و پرطرفدارترین پلتفرمها در این حوزه میباشد که طرفداران بسیار زیادی نیز دارد.
برای کسب درآمد از توئیچ باید حداقل 50 دنبال کننده داشته باشید، هر 30 روز حداقل مجموع 500 دقیقه استریم پخش کنید و حداقل 7 استریم جداگانه در هرماه باید داشته باشید.
هر استریم شما نیز باید بطور میانگین 3 بازدیدکننده همزمان داشته باشد.
زمانی که این شرایط محقق شود شما یک Twich partner خواهید بود و میتوانید اسپانسر شرکتهای بازی سازی شوید و در کانال خود تبلیغات درج کنید و به درآمد برسید.
کسب درآمد از یوتیوب گیمینگ نیز بسیار شبیه به خود یوتیوب میباشد، یعنی تنها تعداد دنبالکنندگان مهم نیست بلکه باید تعامل و ارتباط نیز وجود داشته باشد. در قسمت بعد درآمدزایی از طریق کانال یوتیوب را نیز بررسی میکنیم.
کانال یوتیوب خود را راه اندازی کنید!
تولید محتوا درباره بازیهای کامپیوتری، ترندها و اخبار آنها در شکلهای بلاگ و یا پادکست نیز میتواند در نهایت منجر به درآمد زایی از این صنعت شود، اما یوتیوب در حال حاضر بصریترین پلتفرم موجود برای تولید محتوا است، که یکی از پرطرفدارترین و پرتب و تاب ترین بسترها برای فعالیت در هر حوزهایست.
خصوصا در حال حاضر کسب درآمد از یوتیوب به صورت دلاری یکی از موضوعات داغ در بین تمام افراد است و هرکسی در هر عرصهای که فعالیت میکند، سعی دارد پای خود را به یوتیوب باز کند، گیمرها و بازی دوستان نیز از قضیه مستثنی نیستند.
برخی از مواردی که در کانال یوتوب خود میتوانید به آن بپردازید:
- تهیهی توضیح و راهنما برای دوستداران بازیهای محبوب که چطور یک بازی را بهتر انجام بدهند
- نقد و بررسی بازیهای جدید و کمک به تصمیم گیری افراد که چه بازیهایی را انتخاب کنند
- اضافه کردن افکتهای تصویری به بازیها برای افزایش جذابیت ویدئوها و تعامل بیشتر مخاطبان
در نهایت باید توجه داشته باشید یک کاانال یوتیوب زمانی میتواند برای شما درآمدزایی کند که:
- حداقل 4000 ساعت بازدید در یک سال داشته باشید.
- حداقل 1000 دنبال کننده داشته باشید.
به این ترتیب شما میتوانید با کانال یوتیوب خود و انجام بازیهای موردعلاقتان کسب درآمد در خانه را تجربه کنید.
سکه و امتیازهایتان را به پول تبدیل کنید!
اگر اهل انجام بازیهای کامپیوتری باشید، قطعا شما نیز به درهای بسته و قفلهای مراحل بالاتر یا آپشنهای جذابی که باید با امتیازهای بالا آن را خریداری کنید برخورد کردهاید! از آنجایی که در حال حاضر تقریبا همه چیز با پول قابل دستیابیست، برخی از افراد بابت انجام بازی و آنلاک کردن مراحل بالاتر به گیمرها پول پرداخت میکنند. اصطلاحا به افرادی که برای دیگران بازی میکنند “کشاورزان طلا” گفته میشود.
ارتقا سطح اکانتهای بازی، جمع آوری امتیاز یا همان سکه و باز کردن قفلهای مراحل بالاتر و در نهایت فروش اکانت یکی از بسترهای شغلیست که در صنعت بازی وجود دارد!
سایت g2g.com فضایی برای تبادل اکانتهای بازی و رد و بدل کردن امتیاز بازیهای مختلف است. به دلیل اختلاف ارزش بهای ارز در کشورهای مختلف این راه یکی از محبوبترین راههای کسب درآمد دلاری در اکثر دنیا شناخته میشود.
چینیها معروفترین بازار کشاورزان طلا را در دنیا در اختیار دارند و به صورت دلاری از انجام بازیهای کامپیوتر درآمدزایی کنند.
در نهایت قطعا ترکیبی از موارد فوق میتواند بهترین استراتژی برای کسب درآمد از بازی باشد.
در کنار پخش استریم بازی در توئیچ یک کانال یوتیوب برای آموزش و شرکت در مسابقات یا حتی عضویت در یک eSport (تیم های ورزش الکترونیک) میتواند چارهساز و راه گشا در این مسیر باشد.
کلام آخر
موارد گفته شده قطعا تمام شیوههای کسب درآمد از بازی نیست اما سعی کردم اساسیترین موارد را بیان کنم. در کنار اینها انجام فعالیتهایی مانند ساخت کالا و محیطهای الهام گرفته شده از بازیهای محبوب، برنامه نویسی و بازی سازی، شخصیت پردازی و ایده پردازی در ساخت بازیها، پشتیبانی مشتریان در کمپانیهای بازی ساز و … نیز از روش های رسیدن به درآمد در صنعت گیم هستند.