آموزش تولید محتوا بایستی به گونه ای باشد که تمام افراد علاقه مند به این رشته، بتوانند با مطالب آموزشی ارتباط برقرار کرده و با کسب دانش کافی، وارد بازار کار شوند. تولید محتوا (Content Marketing) یکی از ابزارهای مؤثر در جذب مخاطب بیشتر است که عدم توجه به آن باعث شکست از رقبای خود می شود.

درواقع، تمام افرادی که موفق شده اند سایت و برند خود را به شهرت برسانند، از اصول تولید محتوا تبعیت کرده اند. بنابراین جهت پیشبرد اهداف خود نیاز است در دوره های آموزش جامع تولید محتوا شرکت کنید و طبق قواعد آن، به معرفی خدمات و کسب وکار خود بپردازید. حال اینکه چگونه تولید محتوا کنیم؟ را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

مطالبی که در این بخش مطالعه می کنید، حاصل تجارب چندین محتوا کار ماهر و حرفه ای است که در طی سال های فعالیت خود به آن دست یافته اند و ما به صورت رایگان، این مباحث آموزشی را در اختیار شما همراهان محترم قرار خواهیم داد.

تقویم تولید محتوا 1401 را از این قسمت می توانید دانلود کنید.

پیش نیازهای آموزش تولید محتوا

پیش نیازهای آموزش تولید محتوا

برای اینکه «آموزش تولید محتوا» و اصول آن را بهتر درک کنید، بایستی ابتدا با استراتژی محتوا آشنا شوید. آشنا شدن با استراتژی محتوا و کسب اطلاع درباره اهمیت استفاده از تولید محتوا باعث می شود درباره یادگیری یا عدم یادگیری آن بهتر تصمیم گیری کنید.

ابتدا به تعریف استراتژی محتوا می پردازیم. استراتژی محتوا به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که به ما در پیشبرد اهداف بازاریابی محتوایی کمک می کنند. این فعالیت های هدفمند شامل پرسونای مخاطب، شخصیت برند و نقشه راه محتوا است که در زیر به معرفی آن ها پرداخته ایم:

پرسونای مخاطب

پرسونای مخاطب به معنای اطلاع از مشخصات و ویژگی های مخاطبان است.

اینکه بتوانید پرسونای مخاطب خود را شناسایی کنید، اهمیت زیادی دارد که این کار با تحقیق کردن و طرح سؤالات مختلف میسر می شود.

برخی از سؤالات رایج که باعث دستیابی ما به پرسونای مخاطب می شوند عبارت اند از:

مخاطبان ما را چه افرادی تشکیل می دهند؟ طرز فکر آن ها چگونه است؟ مخاطبان مایل به خرید چه محصولی هستند، خرید خود را چگونه انجام می دهند؟ و ازاین دست قبیل سؤالات که شما را با مخاطبان خود آشنا می کند.

شخصیت برند

شخصیت برند یکی دیگر از فازهای اجرایی بازاریابی محتوا است که بایستی به آن توجه لازم را داشت.

توجه داشته باشید که مشخصات هر برند با دیگری تفاوت دارد که این مشخصات بیانگر شخصیت برند هستند و به آن خاصیت انسانی می بخشند.

برخی از برندها، با برخورداری از شخصیت خوب موفق به توسعه کسب وکار خود شده اند که در این مواقع، این سؤال پیش می آید که آن ها از چه راهی موفق شده اند به این جایگاه دست یابند. برای دستیابی به پاسخ این پرسش بایستی به تجزیه وتحلیل رقبای موفق خود بپردازید تا به دلایل موفقیت آن ها پی ببرید.

نقشه راه محتوا

نقشه راه محتوا یعنی پی بردن به جایگاه محتوا در زمینه مربوط به حرفه خود و همین طور دستیابی به اطلاعاتی که باعث بهبود عملکرد شما در تولید محتوا می شود.

تحقیقات لازم برای پیشبرد کار خود در تولید محتوا عبارت است از پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب، پیدا کردن کلمات کلیدی نزدیک به کلمه کلیدی اصلی، اولویت بندی محتوا و انتخاب دسته مناسب برای آن ها، آنالیز محتوا و ساختار آن و… که در ادامه به مفهوم کلمه کلیدی و روش به کارگیری آن اشاره خواهیم کرد.

ببا هم بخوانیم: تحلیل محتوا چیست

آموزش تولید محتوا به صورت گام به گام

سنگ بنا و مسیر content creation چیست؟

حال که با استراتژی محتوا و اهمیت توجه به آن پی بردید، نوبت به آموزش جامع تولید محتوا رسیده است.

توجه فرمایید مهم ترین نکته در تولید محتوا این است که مطلب شما مفید باشد و باعث افزایش اطلاعات کاربران شود. بسیاری از نویسندگان در سایت های مختلف، مطالبی را نشر می دهند که برای کاربر مفید نیست و یک مطلب کپی شده و بی کیفیت است.

توجه داشته باشید که مهم ترین اصل در سئو همین تولید محتوا است. با تولید مطالب تأثیرگذار و مفید می توانید بازدید سایت خود را افزایش داده و در بین سایت های برتر گوگل قرار بگیرید. حال اینکه برای تولید محتوا بایستی چه فرآیندی طی شود را در زیر توضیح داده ایم:

1. انتخاب کلمه کلیدی مناسب و کلمات مشابه آن

کلمه کلیدی همان موضوعی است که شما قصد تولید محتوا برای آن را دارید. برای مثال، کلمه کلیدی این مقاله، آموزش تولید محتوا است که ما سعی کرده ایم پیرامون این کلیدواژه، شروع به محتوا نویسی کنیم. برای انتخاب بهترین کلمه کلیدی بایستی به موضوع سایت خود توجه کرده و طبق خدمات آن، شروع به انتخاب کلمه های کلیدی مختلف کنید و برای هر یک، محتوای جذابی نشر دهید.

کلمات کلیدی مشابه که از آن ها با لفظ کلمه کلیدی دوم یا ثانویه و همین طور کلمه کلیدی جایگزین یاد می شود، به شما کمک می کند تا مخاطبان خود را گسترش دهید.

به عنوان مثال، برای کلمه کلیدی آموزش تولید محتوا می توان در داخل متن خود از کلمات کلیدی دیگری همچون «آموزش تولید محتوا رایگان» یا «آموزش تولید محتوا با موبایل» و موارد این چنینی استفاده کرد.

برای یافتن کلمات مشابه می توان از موتورهای جستجو استفاده کرد. به این صورت که کلمه کلیدی را در فیلد جستجو وارد می کنید که به محض واردکردن آن، گوگل پیشنهاداتی را ارائه می کند که این پیشنهادات می توانند به عنوان کلمات کلیدی ثانویه و جایگزین در لابه لای متون قرار بگیرند و بازدهی کار را افزایش دهند.

درواقع، کلمه کلیدی به مخاطب کمک می کند تا صفحات برتر گوگل را پیدا کند و سپس وارد آن ها شود. مثلاً وقتی که یک مخاطب کلمه کلیدی آموزش تولید محتوا را جستجو می کند، سایت هایی به او پیشنهاد می شوند که حاوی این کلمه کلیدی هستند. بنابراین اگر بتوانید کلمه کلیدی را که کاربران بیش از سایر کلمات جستجو می کنند بیابید قطعاً در کسب وکار اینترنتی خود موفق تر خواهید بود.

یکی دیگر از موارد مهم راجع به کلمه کلیدی این است که بایستی آن را با توجه به طول متن خود به کار برد به این معنا که اگر یک مقاله ۱۰۰۰ کلمه ای آماده کرده اید، کلمه کلیدی بایستی حداقل ده بار در متن گنجانده شود تا ازنظر سئو و قوانین بهینه سازی سایت قابل قبول باشد.

2. انتخاب یک عنوان جذاب

انتخاب یک عنوان جذاب یکی دیگر از گام های مهم در تولید محتوا است که بایستی جدی گرفته شود.

عنوان اولین قسمتی است که مخاطب به آن توجه می کند و اگر آن را به صورتی بنویسید که خواننده را به مطالعه ادامه مقاله تشویق کند قطعاً دقایق بیشتری را در سایت شما سپری خواهد کرد. این حضور طولانی مدت کاربر در سایت باعث افزایش امتیاز آن توسط گوگل می شود و در نهایت، سایت شما را در بین بهترین های ایران قرار می دهد.

درواقع، کاربران پیش از اینکه نسبت به ورود یا عدم ورود خود به یک سایت تصمیم گیری کنند به عنوان آن دقت می کنند.

اگر عنوان مقاله جذاب باشد و آن ها تصور کنند می توانند مطلب موردنظرشان را در سایت پیدا کنند قطعاً وارد آن می شوند و بالعکس، اگر عنوان مربوطه یک عنوان ساده و معمولی باشد قطعاً باعث تشویق کاربر جهت ورود به سایت نمی شود.

3. انجام تحقیقات لازم پیرامون کلمه کلیدی

بعد از انتخاب کلمه کلیدی و یک عنوان جذاب، نوبت به پیدا کردن منابع مناسب جهت محتوا نویسی می رسد. برای یافتن یک منبع خوب، ابتدا کلمه کلیدی مدنظر خود را جستجو کنید و سپس به مطالعه سایت های برتر ارائه شده توسط گوگل بپردازید. با مطالعه سایت های رقیب هم دانش شما درباره موضوع کلیدواژه افزایش می یابد و هم بهتر می توانید عملکرد رقبای خود را آنالیز کنید.

برای اینکه محتوای بهتری نسبت به رقبای خود بنویسید، به سراغ سایت های انگلیسی زبان هم بروید. کلیدواژه را به انگلیسی ترجمه کرده و جستجو کنید تا لیستی از سایت های برتر انگلیسی به نمایش درآید. سایت های برتر خارجی را باز کنید و مطالب آن ها را هم مطالعه کنید و اگر مطلب مفیدی پیدا کردید با یک ادبیات دیگر و لحنی متفاوت در محتوای خود قرار دهید.

4. توجه به ساختار محتوا

محتوا بایستی از نظم و ساختار مناسبی برخوردار باشد. یک مقاله بهتر است دارای مقدمه، بدنه و نتیجه گیری باشد. در قسمت مقدمه، بایستی با یک لحن جذاب، کاربران را به مطالعه ادامه مطلب دعوت کنید.

البته توجه داشته باشید که نیازی نیست مقدمه را در همان ابتدای کار نوشت. می توانید ابتدا بدنه و نتیجه گیری را تکمیل کنید و در پایان کار که با موضوع محتوا هم آشنا شدید، به سراغ نوشتن یک مقدمه جذاب بروید.

بخش بدنه نیز بایستی از تیتر بندی های جذاب و کاربردی برخوردار باشد. به این ترتیب، عنوان باید بر روی هدینگ ۱ تنظیم شود و تیترهای بعد آن هم جزء هدینگ ۲ قرار بگیرند و اگر هم تیر ۲ دارای زیر تیتر بود بایستی آن ها را بر روی تیتر ۳ قرار داد و این روال را تا آخرین تیتر ادامه داد تا ساختار بدنه منظم شود.

توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید مطالب سایت های دیگر را کپی کرد یا با ادبیات آن ها نوشت.

کپی کردن خط قرمز کمپانی گوگل است و اگر الگوریتم های آن متوجه شوند سایتی، مطالب خود را از سایت های دیگر کپی می کند به او امتیاز منفی می دهند که این امتیازات منفی باعث از دست رفتن جایگاهش در گوگل می شود. بنابراین هرگز مطلبی را کپی نکنید.

هر مطلبی را هم که فکر می کنید برای مخاطب شما مفید است با لحن مخصوص به خود و با رعایت اصول نگارش فارسی بنویسید.

5. بهره گیری از تجارب خود

بعدازاینکه محتوای خود را با کمک گرفتن از منابع مختلف نوشتید، می توانید از تجارب خود هم استفاده کنید. به این صورت که اگر در حال نوشتن یک مطلب برای دیجیتال مارکتینگ هستید و در این رشته، تخصص لازم را دارید، می توانید از تجارب خود استفاده کرده و آن ها را با کاربران به اشتراک بگذارید.

6. بررسی محتوا بعد از اتمام کار

بعد از اتمام کار، بایستی شروع به خواندن محتوای خود کنید تا متوجه ایرادات املایی و نگارشی آن شده و مشکلات را رفع کنید. همچنین ممکن است در طی مطالعه محتوا متوجه نبود یک مطلب مفید در بین مطالب درج شده شوید و آن را اضافه کنید یا یک مطلب معمولی را حذف کنید. بنابراین بررسی کردن محتوا بعد از پایان کار اهمیت زیادی دارا و باعث افزایش کیفیت کار شما می شود.

همچنین مطالعه کنید: تبلیغ نویسی

نحوه کسب درآمد از تولید محتوا

نحوه کسب درآمد از تولید محتوا

درواقع، کسب درآمد از تولید محتوا سخت نیست و افراد با هر مدرک تحصیلی قادر به انجام دادن آن خواهند بود.

با تولید محتوا برای سایت های مختلف، شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام، روبیکا و… می توان به یک درآمد خوب دست یافت. روش های تولید محتوا نیز در همه موارد یکسان است و تنها بایستی به تولید یک محتوا منحصربه فرد و جذاب پرداخت و با یک لحن صمیمی و درعین حال، مؤدبانه با مخاطبان خود صحبت کرد تا آن ها بهتر بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند.

ضمن اینکه، محتوا تنها به متن گفته نمی شود و مواردی همچون عکس و ویدیو نیز نوعی محتوای چندرسانه ای هستند که بر روی مخاطب تأثیر زیادی می گذارند. این تأثیرگذاری بالای محتواهای چندرسانه ای باعث استفاده گسترده از آن ها در سایت ها و پلتفرم های اجتماعی شده است و ما نیز توصیه می کنیم حتماً در مطالب خود از تصاویر و فیلم های با کیفیت و مرتبط استفاده کنید.

نتیجه گیری

بعد از گذراندن دوره های “آموزش تولید محتوا” و یافتن پاسخ این پرسش که چگونه تولید محتوا کنیم؟ می توانید کار خود را به عنوان یک نویسنده آغاز کرده و به درآمد مناسبی دست یابید. در آموزش جامع تولید محتوا با مباحث مختلفی آشنا خواهید شد و می توانید یک محتوای باکیفیت و کاربرپسند را تولید کرده و نشر دهید. محتواهای باکیفیت بعد از گذشت مدت کمی از انتشارشان، موفق به کسب بازدیدهای بالا می شوند که این کسب امتیازهای پی درپی سبب قرارگیری سایت در صفحه اول گوگل می شود.

امتیاز بدهید.

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • رامین ناصرنصیر
    آبان 29, 1400 11:15 ق.ظ

    علاوه بر مواردی که در مقاله اشاره کردید، به روز بودن اطلاعات و محتوا خیلی تاثیر مهمی در جذب مخاطب داره. نوشتن و انتشار مطالبی که خیلی توسط دیگران روشون کار شده روش خوبی نیست. به نظرم قبل از تولید محتوا ، اولین قدم تحقیق لازم و کافی و انتخاب موضوعی جدید و جذاب هست که بتونه مخاطب رو درگیر کنه.

    پاسخ
  • منیره اکرمی
    آبان 29, 1400 11:18 ق.ظ

    گذراندن دوره های مختلف تولید محتوا روش بسیار خوبی است که علاوه بر افزایش دانشمون در این حوزه، به فن نویسندگی، خلاقیت و ابتکار ما کمک می کنه. قبل از شروع هر کاری لازم هست که مقدمات ابتدایی اون رو یاد داشته باشیم تا بتونیم سریعتر به سمت پیشرفت حرکت کنیم. در غیر این صورت بعد از یه مدت دچار تکرار می شیم و محتوای تولید شده مون هم کیفیت لازم و مناسب رو نخواهد داشت.

    پاسخ
  • مینو شاهینی
    دی 19, 1400 2:58 ب.ظ

    برای پروموت محتوامون هم راهکار بدین. من بارها شده محتوایی که تولید کردم و براش زحمت کشیدم اصن دیده نشده. محتوا یونیک . غنیه ولی بازدید نداره. برای پروموت این محتوا و محتواهای مشابه چه راهکاری پیشنهاد میدین؟

    پاسخ
  • تولید محتوا بیشتر داره یا گرافیک؟

    پاسخ
  • میتونم بپرسم که آموزش تولید محتوا و سئو حتما باید باهم باشن؟

    پاسخ
    • مدیر سایت
      تیر 22, 1401 3:07 ب.ظ

      سلام
      سئو و محتوا لازم و ملزوم یک دیگرند برای همین برای اینکه در هر کدوم از حوزه ها موفق باشین باید تسلط نسبی روی دیگری هم داشته باشین

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست