در دنیایی که بیزینس ها برای جذب مخاطب های بیشتر در حال رقابتند، برای موفقیت و کسب درآمد باید بتوانید از تمامی ابزارها و امکانات خود به بهترین نحو ممکن استفاده کنید. یکی از مواردی که کمتر به آن توجه می شود؛ استفاده به جا و برنامه ریزی شده از روانشناسی رنگها در بازاریابی است.

در صورت استفاده درست از روانشناسی رنگ در بازاریابی، تبلیغات و محتواهای شما حداکثر تاثیرگذاری را بر مخاطب خواهند داشت. با درک “روانشناسی رنگ ها در تبلیغات”، می توانید پیام خود را به صورتی هدفمند و غیرمستقیم به مخاطب منتقل کنید. پس این مطلب از سایت سایت همکاری در فروش دایان افیلیت را بخوانید.

به عنوان نمونه hubspot توانست تنها با تغییر رنگ دکمه کال تو اکشن خود از رنگ سبز به قرمز، کارایی آن را 21 درصد افزایش دهد. به عبارتی دیگر این شرکت با هوشمندی توانست تنها با تغییر رنگ دکمه کال تو اکشن، نرخ تبدیل را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

متاسفانه خیلی از افراد به معجزه رنگ ها در تاثیرگذاری بر مخاطب توجهی نمی کنند. در این مقاله همراهم باشید تا با روانشناسی رنگ ها، نحوه تاثیر هر رنگ بر مخاطب و چگونگی ترکیب و استفاده از آن ها بیشتر آشنا شوید تا در نهایت بتوانید با رنگ ها در هر تبلیغ یا محتوای خود کاری کنید کارستان!

برای راحتی بیشتر شما ما مقاله رو به صورت PDF هم آماده کردیم.(دانلود)

فهرست مطالب

روانشناسی رنگ چیست

روانشناسی رنگ چیست

در روانشناسی رنگ (Psychology of Color)، بر روی تاثیرات رنگ ها بر رفتار و احساسات آدم ها مطالعه می کنند. این علم، بخشی از روانشناسی رفتاری به حساب می آید و می خواهد درک کند که چگونه رنگ ها می توانند بر احساسات ما مانند شادی، غم، خشم و… تاثیر بگذارند. به همین دلیل است که می توان از «روانشناسی رنگ در بازاریابی» و تبلیغات، استفاده ای سازنده کرد.

روانشناسی رنگ ها می خواهد بفهمد که به طور مثال استفاده از رنگ قرمز چگونه بر رفتارهای فرد تاثیر می گذارد و او را ترغیب به انجام کار مشخصی می کند. برای فهمیدن و درک درست این موضوع نیز باید ذهن و روان انسان ها را مطالعه کند.

اگر در حال حاضر این مبحث را در اینترنت سرچ کنید، به توصیه ها و تعاریفی بر می خورید که باید در استفاده از آن ها محتاط باشید. این علم با ذهن و روان انسان سروکار دارد و به همین خاطر نمی توان قطعیتی برای تاثیر رنگ ها بر روی افراد مختلف در نظر گرفت و نمی توانیم یک تاثیر مشخص را به همه افراد تعمیم دهیم.

به همین دلیل هنگام استفاده از رنگ ها برای رسیدن به اهدافی مشخص در بازاریابی و تبلیغات، باید بااحتیاط عمل کنید. با این حال می توان تاثیرات عمومی و کلی هر رنگ را معرفی کرد که مطمئنا به کارتان خواهد آمد. در نظر داشته باشید که باید پرسونا و روحیات مخاطبین خود را بشناسید و بر اساس آن رنگ ها را به کار بگیرید.

در ادامه این مقاله، تمامی رنگ های مهم را بررسی و جوانب مختلف آن را معرفی خواهم کرد. برای درک بهتر موضوع بد نیست که در مورد فاکتورهای تاثیرگذار در روانشناسی رنگ ها که باید به آن ها توجه کرد، بیشتر صحبت کنم.

فاکتورهای مهم برای روانشناسی رنگها در بازاریابی

فاکتورهای مهم برای روانشناسی رنگها در بازاریابی

انسان وقتی تازه متولد می شود، دنیا را به رنگ های سیاه، سفید و خاکستری می بیند. به عبارت دیگر تا 5 هفتگی، دنیای ما رنگی نیست و بعد از آن است که اولین رنگ هایمان را می بینیم. تنها در 5 ماهگی است که می توانیم تمام طیف های رنگی را تشخیص دهیم.

 با این حساب هر انسانی، دنیای رنگی را به ندرت تجربه می کند و به این دلیل، محققان اعتقاد دارند که تجربه ما از رنگ ها باعث ایجاد معنا و برداشت های مختلفی از آن ها می شود. به همین خاطر ملیت، فرهنگ و جنسیت هر فرد در روانشناسی رنگها اهمیت پیدا می کند. باید این موارد را هنگام مواجهه با رنگ های مختلف، برای درک ذهنیت افراد نسبت به آن ها در نظر گرفت.

به عنوان نمونه رنگ صورتی در کشور آمریکا و در آن فرهنگ، شاید بیشتر دخترانه باشد؛ ولی در ژاپن به دلیل رنگ صورتی شکوفه های گیلاس، به شکل دیگری به این رنگ نگاه می شود. از طرفی دیگر ممکن است برداشت و تاثیر رنگ ها در مردها و زن ها به دلیل تفاوت نگاه هایی که دارند، با یکدیگر فرق کند.

این موارد را هنگام استفاده از روانشناسی رنگ ها در تبلیغات باید در نظر بگیرید. این موضوع مخصوصا در بازاریابی که سروکارتان با مشتری و ترغیب او به خرید و انتخاب شماست، از اهمیت زیادتری برخوردار است. شما باید رنگ ها را در خدمت خود بگیرید و این موضوع را در جوانب مختلف استراتژی بازاریابی خود در نظر بگیرید.

باید مخاطبین هدف خود را در نظر بگیرید، ببینید چه فرهنگی و چه جنسیتی دارند و در انتخاب رنگ های تبلیغات خود به این معیارها توجه کنید.

اهمیت روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و بازاریابی

اهمیت روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و بازاریابی

در دنیای پر رقابت امروز یکی از اهداف مهم در دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات، جذب مخاطب است. استفاده از روش های گوناگون برای جذب مخاطب به برند و کسب و کار خود، نیازمند هوشمندی و برنامه ریزی در تمام زمینه هاست. یکی از مواردی که باید به آن توجه کنید، اهمیت توجه به «روانشناسی رنگ ها در تبلیغات» و بازاریابی است.

شما با به‌کاربردن رنگ های درست، می توانید مخاطبین خود را به انجام کار مشخصی وادار کنید که می تواند به عنوان مثال کال تو اکشن در سایت شما باشد. با رنگ ها می توانید در مخاطب حسی را ایجاد کنید که ترغیب شود محصول شما را خریداری کند. گاهی اوقات تنها با به کار گرفتن رنگی خاص، بدون انجام کار پرهزینه دیگری، می توانید نتایج بسیار بهتری از تبلیغات خود بگیرید.

طبق یک آمار جالب، 93 درصد افراد هنگام خرید به شکل ظاهری محصول دقت می کنند. از این میان 84.7 درصد از خریداران به رنگ هایی که در ظاهر محصول به چشم می آیند، بیشترین اهمیت را می دهند. از طرفی دیگر تنها 9 ثانیه فرصت دارید تا مخاطب را جذب تبلیغ یا محتوای خود کنید و اولین چیزی که از لحاظ بصری نظر او را جلب خواهد کرد، رنگ هاست.

با تمام این تفاسیر می توان فهمید که شناخت روانشناسی رنگ در بازاریابی تا چه اندازه اهمیت دارد و باید در تمام جنبه های بازاریابی، آن را در نظر گرفت. با من تا انتهای مقاله همراه باشید تا اطلاعات کامل و کاربردی در این زمینه به دست آورید. مطالب بیان شده در تمام فعالیت های بازاریابی به کارتان خواهد آمد.

مطلب مرتبط: روانشناسی کسب و کار

اهمیت روانشناسی رنگ ها در برندینگ

استفاده از روانشناسی رنگ ها در برندینگ نیز اهمیت دارد. شما می توانید با استفاده از این علم، رنگ هایی را برای برند خود انتخاب کنید که بر روی رفتار و نظر آن ها نسبت به نام تجاری شما تاثیرگذار باشد. با انتخاب رنگی مناسب برای جلوه های بصری برند خود، می توانید آن را در میان دیگران و رقبا برجسته تر کنید. رنگ ها نقش تعیین کننده ای بر روی هویت برند شما دارند.

با استفاده از رنگ ها و دانستن تاثیری که بر مخاطب دارند، می توانید طراحی های بصری برند خود را به گونه ای انجام دهید که افراد، همان طور که می خواهید شما را بشناسند. اگر قصد دارید خلاق و قدرتمند ظاهر شوید، می توانید در انتخاب لوگو و تایپوگرافی خود از رنگ هایی استفاده کنید که این پیام را در ذهن مخاطب ایجاد کنند.

به عبارت دیگر اگر رنگ ها و روانشناسی پشت آن ها را بدانید، می توانید برند خود را آن طور که می خواهید در دید مخاطب جلوه دهید. یادتان باشد که اگر رنگ های اشتباهی انتخاب کنید، ممکن است تاثیری منفی بر برند شما بگذارد.

در بخش بعدی، نحوه استفاده از این ابزار قدرتمند را برایتان بازگو خواهم کرد تا از راز و رمزهای پشت هر رنگ باخبر شوید.

روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و بازاریابی؛ هر رنگ به چه معناست؟

رنگ ها یک ابزار ضروری در دستان یک بازاریاب به حساب می آیند. برای موفقیت در کسب و کار خود و همچنین توسعه کسب و کار آنلاین باید با تاثیر رنگ ها بر آدم ها آشنا باشید؛ زیرا می توانید از آن ها در جهت رسیدن به اهدافتان در بازاریابی استفاده کنید.

رنگ ها چشمان مخاطب را به سمت خود هدایت می کنند و بر رفتار و عکس‌العمل او تاثیر خواهند گذاشت. رنگ ها حتی می توانند بر تفسیر فرد از محتوا یا تبلیغی که مشاهده می کنند، تاثیر بگذارند.

توجه داشته باشید، با اینکه روانشناسی رنگ ها در طول زمان مورد مطالعه و پژوهش های مختلف قرار گرفته است؛ با این حال هنوز تاثیر دقیق رنگ ها بر مخاطبین مشخص نشده است.

برداشت مخاطب ها از رنگ ها یکسان نیست و بستگی به موارد مختلفی از جمله فرهنگ، کشور، خاطرات و تجربه هایی فرد نسبت به آن رنگ دارد. با این حال تحقیقات روانشناسی رنگ در بازاریابی، نتایج عمومی برای هر یک از رنگ ها مشخص کرده است که در ادامه آن ها را بررسی خواهم کرد.

روانشناسی رنگ قرمز

روانشناسی رنگ قرمز

قرمز رنگی بسیار قدرتمندی است که انعکاس دهنده نیازهای مادی و جسمی ماست. این نیازهای جسمانی می تواند عشق، محبت، ترس و بقا باشد. از طرفی دیگر این رنگ بسیار پرانرژی است و می تواند دوستی و قدرت را به تصویر بکشد. البته در کنار این موارد اگر به درستی استفاده نشود، می تواند حس پرخاشگری و عصبانیت را تقویت کند.

اگر می خواهید که تبلیغ یا محتوای شما پرقدرت باشد و به سرعت توجه بیننده را به خود جلب کند، می توانید از این رنگ استفاده کنید. البته توجه کنید که نباید در استفاده از آن زیاده روی کنید؛ زیرا ممکن است که احساسات منفی در مخاطب ایجاد شود.

بر اساس گزارش iconicfox، قرمز رنگ موردعلاقه 7 درصد از مردان و 9 درصد از زنان است.

یکی از موارد پر استفاده از این رنگ، در دکمه های کال تو اکشن در سایت هاست. برای تبلغات بنری حراج و تخفیفات ویژه نیز بسیار استفاده می شود، زیرا توجه خواننده را به خوبی به موضوع جلب می کند.

روانشناسی رنگ آبی

روانشناسی رنگ آبی

آبی را به خاطر ایجاد حس اعتماد می شناسند. این رنگ نشان دهنده اعتماد و مسئولیت پذیری است و از نظر روانی تاثیر آرامش بخشی بر بیننده دارد. شاید به همین دلیل است که آبی بین افراد مختلف از محبوبیت بالایی برخوردار است.

برخلاف قرمز، رنگ آبی بیشتر از آنکه واکنش جسمی ایجاد کند؛ باعث ایجاد واکنش ذهنی و روانی می شود. به همین دلیل مخاطبین در مواجهه با این رنگ از حالت استرس خارج شده و به آرامش فکری می رسند؛ به نحوی که بهتر فکر کرده و تصمیم می گیرند.

البته در استفاده از این رنگ باید دقت کنید زیرا جزو آخرین رنگ هایی است که توسط انسان دیده می شود و اگر از آن زیاد استفاده کنید، ممکن است محتوای شما غیردوستانه و سرد تلقی خواهد شود.

به صورت کلی رنگ آبی در هنگام برقراری ارتباط، حس آرامش و اعتماد را در مخاطب ایجاد می کند و به همین دلیل در بازاریابی و تبلیغات اهمیت پیدا می کند.

بر اساس گزارش iconicfox، آبی رنگ مورد علاقه 57 درصد از مردان و 35 درصد از زنان است.

اگر دقت کرده باشید؛ بیمارستان ها، مراکز بهداشتی، پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک یا تلگرام که می خواهند حس اعتماد مخاطب را افزایش دهند، از رنگ آبی در لوگوی خود استفاده کرده اند.

روانشناسی رنگ زرد

روانشناسی رنگ زرد

به صورت کلی زرد نشان دهنده شادی، لذت و خوش بینی است. معمولا هر چیز شادی زرد است! زرد طول موج بلندی دارد و همین موضوع آن را به یکی از قدرتمندترین رنگ ها بر روی روان انسان تبدیل کرده است. از طرفی دیگر زرد جزو اولین رنگ هایی است که دیده می شود.

هر زمان که بخواهید روحیه مخاطب را تقویت کنید، اعتمادبه‌نفس او را افزایش دهید یا برای بیننده پیامتان الهام بخش باشد، بهتر است از زرد استفاده کنید. البته در کنار تمام این خوبی ها نباید در استفاده از آن زیاده روی کنید. استفاده بیش از اندازه این رنگ باعث ایجاد اضطراب و ترس می شود و مخاطب را در موقعیت انتقاد و تدافعی قرار می دهد.

سعی کنید از این رنگ در برند، تبلیغات و محتواهای خود به اندازه و با ترکیب رنگ های دیگر استفاده کنید تا بیشتر از آن که تاثیر منفی داشته باشد، انگیزه ای برای توجه مخاطب به پیام شما شود.

بر اساس گزارش iconicfox، زرد رنگ مورد علاقه 57 درصد از مردان و 35 درصد از زنان است.

روانشناسی رنگ بنفش

روانشناسی رنگ بنفش

بنفش بیشتر برای تخیل و معنویت شناخته می شود. بنفش قدرت و انرژی قرمز و ثبات و اعتماد آبی را باهم دارد. شاید به همین دلیل است که می تواند هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی در فرد تاثیر بگذارد. اکثرا هنگامی که بخواهید جلال، شکوه، وفاداری، شجاعت، جادو و رمز و راز را در پیام خود به کار برید، می توانید از این رنگ استفاده کنید. جالب است بدانید که خلاقیت معمولا با این رنگ در ارتباط و همراه است.

یادتان باشد که زیاده روی در استفاده از بنفش به صلاح نیست؛ زیرا باعث حواس پرتی مخاطب می شود و ممکن است او را از پیام اصلی محتوای شما دور کند.

بر اساس گزارش iconicfox، بنفش رنگ مورد علاقه 1 درصد از مردان و 23 درصد از زنان است. در اینجا آمار جالب دیگری نیز به چشم می خورد: 8 درصد از خانم ها و 22 درصد آقایان کمترین علاقه را به این رنگ دارند.

روانشناسی رنگ نارنجی

روانشناسی رنگ نارنجی

تاثیر روانشناسی نارنجی بسیار جالب است. این رنگ مخلوطی از حس قدرت و انرژی (ویژگی قرمز) را همراه با حس دوستی و سرگرمی (ویژگی زرد) در مخاطب ایجاد می کند. علاوه بر آن رنگ نارنجی باع ایجاد حس آرامش فیزیکی در فرد می شود. علاوه بر این اشتها را هم زیاد می کند.

نارنجی به عنوان رنگ انگیزه، نگرش مثبت و اشتیاق برای زندگی شناخته می شود. استفاده از رنگ نارنجی برای ایجاد حس شوخ طبعی و شادی در پیام بصری شما (چه لوگوی برند باشد و چه یک تبلیغ) بسیار موثر است.

 بر اساس گزارش iconicfox، نارنجی رنگ مورد علاقه 5 درصد از مردان و 5 درصد از زنان است. نکته عجیبی که در این آمار به چشم می خورد این است: 22 درصد از مردان و 33 درصد خانم ها این رنگ را در انتهای لیست علاقه‌مندی‌های خود دارند.

(البته این موضوع نباید مانع استفاده از رنگ شود. زیرا همان طور که گفتم قطعیتی برای این مفاهیم وجود ندارد و به جامعه و شخصیت مخاطب های شما وابسته است.)

روانشناسی رنگ سبز

روانشناسی رنگ سبز

سبز رنگ تعادل و هارمونی است. این رنگ بر روی احساسات و منطق ما تاثیر می گذارد و به همین دلیل منحصر به فرد است. سبز یکی از بیشترین رنگ هایی که در طبیعت دیده می شود و نشان دهنده آرامش، صلح و زندگی است. علاوه بر این رنگ سبز نشان دهنده رشد پول و ثروت نیز تلقی می شود.

اگر می خواهید محتوای بصری که تولید می کنید، در بیننده احساس آرامش ایجاد کند و از استرس او بکاهد، این رنگ انتخاب خوبی است. در کل تاثیر منفی سبز نسبت به سایر رنگ ها کم تر است.

بر اساس گزارش iconicfox، سبز رنگ مورد علاقه 57 درصد از مردان و 35 درصد از زنان است. در اینجا آماری جالب به چشم می خورد: 19 درصد از خانم ها کمترین علاقه را به این رنگ دارند.

روانشناسی رنگ صورتی

صورتی حس شفقت و عشق پاک و بی قید و شرط را در مخاطب ایجاد می کند. با اینکه صورتی جزو رنگ هایی با تاثیر جسمانی به شمار می رود؛ ولی به جای اینکه تحریک کننده باشد، ذهن را آرام می کند. به همین خاطر رنگ صورتی برای ایجاد احساساتی مانند بشردوستی و محبت مناسب است.

صورتی نشانه ای از امید است. از آنجا که این رنگ همدلی و احساسات را نشان می دهد به عنوان رنگی عاشقانه و رمانتیک نیز شناخته می شود. از صورتی می توانید برای تلطیف تاثیرات رنگ قرمز در کار خود استفاده کنید.

بر اساس گزارش iconicfox، صورتی رنگ مورد علاقه 1 درصد از مردان و 5 درصد از زنان است. در اینجا آمار جالب دیگری به چشم می خورد: 9 درصد از آقایان کمترین علاقه را به این رنگ دارند.

روانشناسی رنگ مشکی

مشکی رنگ پیچیدگی، جدیت، کنترل و استقلال است. می توان با این رنگ بدی، رازآلودگی، افسردگی و حتی مرگ را نشان داد. به دلیل اینکه سیاه هیچ رنگی در خود ندراد، فاقد هرگونه نور است. شبیه این است که این رنگ دوست دارد بر همه چیز کنترل داشته باشد و از دیگران جدا شود.

سیاه، رنگی بسیار عالی برای ایجاد کنتراست و آسان کردن خوانش متن است. به خاطر داشته باشید که استفاده بیش از اندازه این رنگ، تاثیر منفی بر مخاطب خواهد گذاشت و حس اندوه و منفی نگری را در او ایجاد می کند. به همین دلیل است که بیشتر از این رنگ در متن ها استفاده کنید تا تصاویر.

بر اساس گزارش iconicfox، مشکی رنگ مورد علاقه 8 درصد از مردان و 6 درصد از زنان است.

روانشناسی رنگ سفید

سفید رنگی کامل است و نشان دهنده پاکی، معصومیت و پاکیزگی به شمار می رود. سفید می تواند نمادی از شروع جدید و ایده های نو به حساب می آید. سفید معانی مختلفی دارد که در بین همه آن ها برابری، بیشترین وزن را دارد. از سفید می توانید برای نشان دادن سادگی و ایده های خلاقانه استفاده کنید.

البته بازهم زیاده روی در استفاده از این رنگ ممکن است بر مخاطب تاثیر منفی داشته باشد و حس های تنهایی و انزوا را در او تحریک کند. همین امر تاثیر گذاری پیام شما را کم خواهد کرد.

بر اساس گزارش iconicfox، سفید رنگ مورد علاقه 2 درصد از مردان و 1 درصد از زنان است.

نمونه هایی از کاربرد روانشناسی رنگ در بازاریابی و برندسازی

برای آن که اهمیت و کاربرد روانشناسی رنگها در بازاریابی را درک کنید؛ در ادامه چند مثال را بررسی می کنم تا دید بهتری در این زمینه پیدا کنید:

کاربرد روانشناسی رنگها در بازاریابی و تبلیغات مک دونالد 

کاربرد روانشناسی رنگها در بازاریابی و تبلیغات مک دونالد

مک دونالد (McDonald’s) را می شناسید. رستوران های زنجیره ای این شرکت در سرتاسر جهان فعالند و همبرگرهای معروفی دارد. رنگ غالب لوگوی این شرکت قرمز و زد است که کاملا حساب شده و هوشمندانه انتخاب شده است.

رنگ زرد:

زرد نماد خوش بینی و شادی است و انتخاب آن برای حرف M با این هدف است تا دید مثبتی نسبت به برند در بیننده ایجاد کند. استفاده هوشمندانه از این رنگ، پیام زیر لوگو (I’m loving’ it) را تقویت می کند.

رنگ قرمز:

استفاده از قرمز برای افزایش اشتهای مشتری و ایجاد یک حس اضطرار، در لوگو به کار رفته است. برای این که مشتری را وادار کند تا سریع تر غذای خود را سفارش دهد و در خرید درنگ نکند.

کاربرد روانشناسی رنگها در بازاریابی و تبلیغات استارباکس

کاربرد روانشناسی رنگها در بازاریابی و تبلیغات استارباکس

کافی شاپ های زنجیره ای که در سرتاسر جهان شعبه دارد و یکی از غول های این صنعت به حساب می آید. استارباکس (starbucks) یکی از معدود شرکت های بزرگی است که از رنگ سبز در لوگوی خود استفاده کرده است.

سبز نماد طبیعت است و استفاده از پری دریایی، آن را تقویت می کند و باعث ایجاد آرامش در مشتری می شود. استفاده از سبز حس ریلکس کردن را تقویت می کند و مشتری ها را تشویق می کند تا کمی از سختی کار خارج شوند و با نوشیدن قهوه به خود استراحت دهند.

آشنایی با تئوری رنگ ها

برای استفاده درست از رنگ ها، باید چند مفهوم اولیه را بدانید. تا اینجا متوجه شدیم که هر رنگ چه تاثیری بر بیننده دارد و اهمیت استفاده از “روانشناسی رنگ در بازاریابی” را درک کردید. این اطلاعات به تنهایی کافی نیست و باید بتوانید از رنگ ها به شیوه درست در تبلیغات خود استفاده کنید.

یادتان باشد که درک و افزایش اطلاعات در مورد شیوه درست استفاده از رنگ ها، فقط به درد نقاشان و هنرمندان نمی خورد. در بازاریابی و تبلیغات خود چه بخواهید و چه نخواهید، مجبور به استفاده از رنگ ها هستید؛ زیرا باید مخاطب خود را درگیر کنید و باید تجربه کاربری را در تمام مراحل، بهبود دهید.

به همین دلیل باید رنگ ها را به خوبی بشناسید و بتوانید آن ها را به درستی استفاده کنید. برای شروع کار بهتر است با مفاهیم اولیه ای که به دردتان خواهد خورد شروع کنیم و با انواع رنگ ها آشنا شویم.

رنگ های اصلی

رنگ های اصلی

به رنگ های زرد، قرمز و آبی رنگ های اصلی گفته می شود؛ چون با ترکیب آن ها رنگ های دیگر ساخته می شوند. در تصویر و چرخه رنگ بزرگ تر از بقیه رنگ ها مشخص شده اند.

رنگ های فرعی یا ثانویه

رنگ های فرعی یا ثانویه

رنگ های بنفش، نارنجی و سبز جزو رنگ های فرعی هستند. این رنگ ها از ترکیب دور رنگ اصلی به وجود آمده اند.

  • قرمز+ آبی = بنفش
  • آبی + زرد = سبز
  • قرمز+ زرد = نارنجی

رنگ های نوع سوم یا مخلوط

رنگ های نوع سوم یا مخلوط

این نوع رنگ ها معمولا از ترکیب بیش از دو رنگ ایجاد شده اند و در نام آن ها از دو رنگ استفاده می شود. در این حالت ترکیب رنگ ها به تولید رنگ های فرعی منتهی نمی شود و به رنگ های اصلی یا فرعی سازنده خود، نزدیک ترند. طیف این رنگ ها بسیار زیاد است و به عنوان نمونه می توان به سبز – آبی، قرمز – بنفش و… اشاره کرد.

رنگ های خالص

رنگ های خالص

رنگ هایی است که در آن ها سفید یا سیاه استفاده نشده باشد. این نوع از رنگ ها روشن، شاد و شفاف هستند و بیشتر در اسباب بازی کودکان، دکور مهدکودک ها و لباس های تابستانی استفاده می شوند. پس اگر مخاطب کودک دارید می توانید از این نوع رنگ ها استفاده کنید.

ته رنگ (Tint)

ته رنگ (Tint)

هنگامی که رنگ سفید به رنگ های دیگر اضافه شود، تبدیل به ته رنگ می شوند. معمولا ته رنگ ها روشن تر و کم رنگ تر از رنگ های سازنده خود به نظر می آیند.

سایه (Shade)

سایه (Shade)

هنگامی که رنگ سیاه به رنگ های دیگر اضافه می شود، تبدیل به سایه های آن رنگ می شوند. این نوع رنگ ها معمولا نسبت به رنگ سازنده خود، تیره ترند.

تناژ (Tone)

تناژ (Tone)

هنگامی که رنگ خاکستری به رنگ های دیگر اضافه می شود، تناژ رنگ شکل می گیرد. ممکن است شنیده باشید که تناژ رنگ زیاد است یا اینکه رنگی توی ذوق می زند. منظور افراد این است که آن رنگ خیلی تند است و باید با ترکیب خاکستری از شدتش کم شود. افزودن خاکستری که ترکیبی از سیاه و سفید است، می تواند شدت یک رنگ را کم کند.

چرخه رنگ

چرخه رنگ

یکی از مواردی که به دردتان خواهد خورد استفاده از چرخه رنگ است. در این ساختار می توانید انواع رنگ ها را پیدا کنید. این چرخ رنگی به گونه ای طراحی شده است که بتوانید با استفاده از آن، رنگ ها و ویژگی های آن ها را پیدا کنید.

چرخه رنگ یکی از موارد پراستفاده در فتوشاپ به عنوان یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به حساب می آید. می توانید با آن رنگ های تصاویر خود به گونه ای انتخاب کنید که هم از لحاظ بصری زیبا باشند و هم بیشترین تاثیر را بر مخاطب بگذارند.

حال که با مفاهیم اصلی تئوری رنگ آشنا شدید؛ نوبت به آن می رسد که از روانشناسی رنگ ها در تبلیغات خود به صورت هدفمند استفاده کنید. یادتان باشد که استفاده از «روانشناسی رنگها در بازاریابی» باید حساب شده باشد و بهتر است به گونه ای از رنگ ها استفاده کنید تا بیشترین تاثیر را بر مخاطب بگذارند. اما چگونه می توان به این هدف رسید؟

نگران نباشید! در ادامه راهکارهایی را بیان خواهم کرد که بتوانید با استفاده از آن ها، به خوبی از رنگ ها در جهت رسیدن به اهدافتان استفاده کنید.

چند راهکار برای استفاده از روانشناسی رنگها در بازاریابی و تبلیغات

تا این جا در مورد کاربرد روانشناسی رنگ در بازاریابی صحبت شد و با مفاهیم مهم و کاربردی رنگ ها آشنا شدید. ممکن است رنگ موردنظر خود را بر اساس تاثیر آن بر مخاطب و منطبق با اهداف تبلیغ خود انتخاب کرده باشید.

حال نوبت به آن می رسد تا بدانید که چگونه به بهترین شکل از این رنگ ها، در تبلیغات خود استفاده کنید. چه رنگ هایی را کنار هم قرار دهید تا از لحاظ بصری زیبا تر شوند؟ چه ترکیب رنگی، توجه بیشتری را به خود جلب می کند؟

در ادامه چند نکته کاربردی را بررسی می کنم تا بتوانید با استفاده از آن ها تبلیغاتی موثر و رنگارنگ بسازید. از طرفی دیگر هنگامی که می خواهید برای برند خود رنگ یا ترکیب رنگی انتخاب کنید، می توانید اثرگذاری آن را بیشتر کنید.

به خاطر داشته باشید که دانستن این مفاهیم و روش ها، برای هر بازاریابی واجب است. شما همیشه نمی توانید طراحی تبلیغات را به فرد دیگری بسپارید. از طرف دیگر با افزایش آگاهی خود، می توانید بر روند طراحی تبلیغات و ساخت برند نظارت درستی داشته باشید.

1-از کنتراست مناسب برای رنگ ها استفاده کنید.

وقتی صحبت از تکنیک های استفاده رنگ به میان می آید، نمی توان از کنتراست به راحتی رد شد! در ترکیب رنگ و تاثیرگذاری آن بر مخاطب، کنتراست از اهمیت بالایی برخوردار است. ممکن است برایتان اتفاق افتاده باشد که طراح، بنر یا لوگویی را در اختیارتان قرار داده باشد که ترکیب رنگ آن شما را اذیت کند. معمولا رایج ترین دلیل این موضوع استفاده نامناسب از کنتراست در رنگ هاست.

از کنتراست مناسب برای رنگ ها استفاده کنید.

با کنتراست، یک رنگ از رنگ دیگر جدا می شود و با همین راهکار است که می توانید متن یا اشیا را از پس زمینه طراحی متمایز کنید. هر چه کنتراست بالاتر باشد رنگ ها از یکدیگر بهتر تشخیص داده می شوند و هرچه کنتراست کمتر باشد، کمتر می توان رنگ ها را از یکدیگر تفکیک کرد.

اغلب، افراد تصور می‌کنند که تفاوت در رنگ ها، عامل ایجاد کنتراست است. اما این امر درست نیست. شما ممکن است دو رنگ کاملاً متفاوت داشته باشید؛ اما اصلاً کنتراست نداشته باشند، زیرا تناژ آن ها یکسان است. برای آزمایش کنتراست رنگ های خود، آنها را به رنگ خاکستری تبدیل کنید و کنتراست آنها را بررسی کنید.

رنگ ها در شکل خالص خود در روشن بودن یا تیره تر بودن، تفاوت ذاتی با هم دارند. به عنوان نمونه رنگ زرد روشن و رنگ آبی به خودی خود تیره تر است. در مقابل رنگ نارنجی و زرد، با وجود تفاوت ماهیتی که دارند، نسبت به هم از کنتراست کمی برخوردارند.

استفاده از دو رنگ متفاوت به معنای کنتراست بالا نیست

هنگامی که تناژ (همان طور که در این مقاله آموزش داده شد، کاربرد خاکستری در رنگ) دو رنگ با یکدیگر یکسان باشد، کنتراست کمی هم نسبت به هم دارند.

با این حساب برای داشتن کنتراست بالا فقط استفاده از دو رنگ متفاوت کافی نیست! پس راه حل چیست؟ و چگونه از کنتراست برای تاثیر گذاری بیشتر رنگ های استفاده شده در تبلیغات یا موارد مختلف بازاریابی استفاده کنیم؟

استفاده از کنتراست بالا و پایین

اگر در تبلیغات یا روش های مختلفی که برای جذب مخاطب استفاده می کنید؛ می خواهید تصویر یا نوشته ای بهتر به چشم آید و راحت تر خواهنده شود، بهتر است از کنتراست بالا استفاده کنید. یک متن تاریک در زمینه روشن یا یک متن روشن در زمینه تاریک، خوانده شدن آن را آسان تر می کند.

احتیاط:

از کنتراست بالا نباید بیش از حد استفاده کنید. اگر همه رنگ ها و نوشته های شما کنتراست بالایی داشته باشند، دیگر متن مورد نظر خودنمایی نخواهد کرد. از طرفی دیگر بعد از مدتی استفاده، چشم بیننده خسته می شود.

طراح ها اکثرا از تکنیک هایی با کنتراست پایین استفاده می کنند؛ زیرا تصاویری که با این شیوه و این رنگ ها ساخته شوند از لحاظ بصری زیباترند. اما شما می خواهید محصول یا خدماتی را تبلیغ کرده یا مخاطب را جذب برند خود کنید.

در نتیجه زیبایی تنها کافی نیست و مخاطب باید بتواند به راحتی و به سرعت متن مورد نظر شما را بخواند و به آن جذب شود. یادتان باشد که ممکن است مخاطب بیشتر از 9 ثانیه در محتوای شما نماند؛ پس بهتر است که مطلب موردنظرتان بیشتر به چشم آید تا بهتر خوانده شود.

نکته:

سعی کنید در هر تبلیغ، بنر یا تصویری که برای بازاریابی خود طراحی می کنید؛ بین زیبایی و رنگ های متنوع آن و خوانایی و وضوح تصویر، تعادل ایجاد کنید. یادتان باشد که مخاطب باید بتواند در اولین نگاه، مطلب محتوای شما را درک کند.

هنگامی که از رنگ های مشابه استفاده می کنید، سعی کنید کنتراست رنگی شما مناسب باشد. از طرفی دیگر برای جذابیت محتوای تولید شده، باید از ترکیب رنگ درستی استفاده کنید.

2-انتخاب ترکیب رنگ مناسب

یکی از اصول دیجیتال مارکتینگ، ارتباط مناسب با مشتری و تبلیغاتی تاثیرگذار است. در صفحه سایت خود باید کال تو اکشن های مناسبی قرار دهید و با استفاده از روش های مختلفی مانند پاپ آپ، سرنخ تولید کنید. از هر ترفندی که برای این موارد و تبلیغات خود استفاده می کنید؛ باید از رنگ هایی استفاده کنید که تاثیر گذاری بالایی در ذهن مخاطب داشته باشند. به همین خاطر باید از ترکیب رنگ های عالی استفاده کنید. برای این کار نیز می توانید از چرخه رنگ که در بخش قبلی آن را معرفی کردم، کمک بگیرید.

همیشه عکس‌العمل مخاطب را نسبت به ترکیب رنگی که انتخاب می کنید، در نظر بگیرید. تحقیقاتی که در زمینه روانشناسی رنگ در بازاریابی انجام شده است؛ نشان می دهد که مخاطب ها اکثرا ترکیب های رنگی ساده را ترجیح می دهند. طبق مطالعاتی که انجام شده است، تعداد رنگی که در تبلیغات یا لوگوی خود استفاده می کنید، بهتر است بیشتر از 2 تا 3 رنگ نشود.

بر اساس آن چیزی که در رابطه با روانشناسی رنگ ها در تبلیغات گفتیم، هر رنگی معنا و مفهوم مخصوص به خود را دارد و با اضافه کردن هر رنگ، به پیام محتوای تبلیغاتی یا معرفی برند شما اضافه می شود.

اگر رنگ های زیادی استفاده کنید، بیننده گیج می شود و در انتقال درست پیام به او ناموفق خواهید بود. البته استثناهایی موفق در این زمینه داریم که می توان به لوگوی گوگل اشاره کرد.

استفاده از رنگ های مکمل (رنگ های مقابل در چرخه رنگ)

اگر از ترکیب رنگ های مکمل (Complementary) استفاده کنید، کار شما در دید مخاطب برجسته می شود. اگر در چرخه رنگ به دنبال آن ها بگردید، می توانید این رنگ ها را در مقابل هم پیدا کنید. رنگ های مکمل با یکدیگر تضاد دارند و اگر در کنار هم استفاده شوند، نوعی تنش بصری ایجاد می کند که نظر مخاطب را به خود جلب می کند.

بسیاری از تیم های ورزشی به خصوص فوتبال، از لباس هایی با رنگ های مکمل استفاده می کنند. استفاده از رنگ های متضاد، یکی ترکیب رنگ عالی برای محتوای شما محسوب می شود.

  • نارنجی در مقابل آبی است.
  • قرمز در مقال سبز قرار دارد.
  • بنفش در مقابل زرد قرار می گیرد.

به عنوان مثال اگر تبلیغ یا بنر شما قسمت های سبز رنگ زیادی دارد؛ از آنجا که رنگ قرمز با سبز تضاد دارد، اگر نوشته ای به رنگ قرمز آورده شود در دید بیننده برجسته خواهد شد. از لحاظ علمی نیز اگر چشم ها یک رنگ را بسیار ببیند، ناخودآگاه به سمت رنگ متضاد آن کشیده می شود.

ترکیب رنگ های مکمل (Complementary)

اگر بخواهید قسمتی از تبلیغ یا محتوای خود را برجسته کنید، استفاده از رنگ های مکمل آسان ترین روش محسوب می شود. یادتان باشد که در استفاده از این روش نباید زیاده روی کنید؛ زیرا ممکن است محتوای شما، از لحاظ بصری مخاطب را اذیت کند.

توجه:

استفاده از رنگ های مکمل به نسبت 50 به 50 را توصیه نمی کنم. زیرا از لحاظ بصری هم دیگر را خنثی می کنند و عملا محتوا یا تبلیغ شما منجر به اذیت شدن چشمان مخاطب خواهد شد و از تاثیر آن کم می شود.

 بهترین نسبت استفاده از رنگ های مکمل، 7 به 3 است و بهتر است از رنگ های اصلی به مقدار بیشتری استفاده کنید. این روش یک ترکیب رنگ زیبا محسوب می شود که می تواند به خوبی نگاه مخاطب را به متن یا تصویری که مدنظر شماست، هدایت کند.

استفاده از رنگ های مکمل تقسیم شده یا متساوی‌الساقین!

استفاده از رنگ های مکمل تقسیم شده یا متساوی‌الساقین

اگر می خواهید بیش از دو رنگ استفاده کنید، می توانید از روش رنگ های مکمل متساوی‌الساقین (Split Complementary) استفاده کنید. در این روش از سه رنگ انتخابی، یکی را رنگ اصلی و قالب در نظر می گیرید و علاوه بر آن از چرخه رنگ، دو رنگ مجاور هم و مقابل آن را نیز به کار می گیرد.

اگر این رنگ ها را با خط به یکدیگر وصل کنید، شکل به دست آمده مثلث متساوی‌الساقین خواهد بود.

به عنوان مثال اگر رنگ قالب کار شما سبز است، در چرخه رنگ، رنگ های کناری رنگ قرمز که در مقابل آن قرار دارد را انتخاب می کنیم. در اینجا می توانید ترکیب خوبی از رنگ سبز، قرمز – نارنجی و قرمز – بنفش به دست آورید.

این روش ممکن است به اندازه استفاده از رنگ های مکمل برای بیننده تنش ایجاد نکند؛ ولی بازهم از لحاظ بصری باعث ایجاد حس هیجان در مخاطب خواهد شد. علاوه بر این تنوع رنگی محتوا یا تبلیغ شما افزایش پیدا می کند و دست شما را برای به انتقال پیام از طریق استفاده از روانشناسی رنگ در بازاریابی و افزایش تاثیر پیام بر مخاطب بازتر می کند.

استفاده از رنگ های مشابه (Analogous)

رنگ های مشابه (Analogous)

رنگ های مشابه در چرخه رنگ، کنار یکدیگر قرار دارند و می توان گفت که در یک خانواده اند. این رنگ ها با یکدیگر ارتباط دارند. معمولا تصاویر و محتوایی که از این ترکیب رنگ استفاده کند، بسیار زیبا و دلنشین به نظر می آید. رنگ های مشابه در مخاطب حس آرامش ایجاد می کند و به همین خاطر یکی از روش های استفاده از روانشناسی رنگ در بازاریابی به حساب می آید.

محتوای شما با استفاده از این رنگ ها، نمایی ظریف و زیبا پیدا می کند؛ ولی باید به این مورد توجه کنید که برای برجسته کردن بخشی از آن باید از رنگ های متفاوتی مانند رنگ های مکمل استفاده کنید.

استفاده از رنگ های تک رنگ (Monochromatic)

رنگ های تک رنگ (Monochromatic)

در ترکیب رنگ های تک‌رنگ، از یک رنگ با تناژها و سایه و روشن های متفاوت استفاده می شود. به خاطر استفاده از یک رنگ، نمایی که مخاطب می بیند حتی نسبت به رنگ های مشابه، نرم تر و ظریف تر خواهد بود. استفاده از تک رنگ ها به همراه رنگ مکمل در محتوا یا تبلیغات، می تواند تاثیر گذاری آن را چندین برابر کند.

شما با رنگ ها می توانید جادو کنید!

در این مقاله در مورد اهمیت «روانشناسی رنگ در بازاریابی» و تاثیر رنگ ها در موفقیت تبیلغ ها و محتواهای بازاریابی صحبت شد. با یکدیگر یادگرفتیم که چگونه از روانشناسی رنگها در بازاریابی برای به اهداف فروش و جذب مخاطب استفاده کنیم. روش ها و ترفندهایی را بررسی کردیم تا بتوانیم از روانشناسی رنگ ها در تبلیغات، به بهترین و موثرترین شکل ممکن استفاده کنیم. اگر مطالب را با دقت پیگری کرده باشید، به جادوگر رنگ ها تبدیل شده اید که می تواند با رنگ ها مشتری و مخاطب را جادو کند. اگر ترفندهای دیگری می شناسید خوشحال می شوم تا در نظرات فوت و فن آن را توضیح دهید.

سوالات متداول

کدام رنگ ها برای دکمه های کال تو اکشن مناسبند؟

معمولا رنگ های گرم و به خصوص رنگ قرمز برای دکمه های کال تو اکشن مناسبند. همانطور که از بررسی روانشناسی رنگ در بازاریابی آموختیم، رنگ قرمز چشم و نگاه را به سمت خود جذب می کند و به همین دلیل اگر بخواهید مخاطب موردی را بیشتر در تبلیغ یا تصویر شما ببیند، بهتر است از این رنگ استفاده کنید.

در روانشناسی رنگ در بازاریابی، کدام رنگ برای تمرکز بیشتر مخاطب استفاده می شود؟

بازاریاب ها و طراحان تبلیغات با استفاده از علم روانشناسی رنگ در بازاریابی به این نتیجه رسیده اند که سبز بهترین رنگ برای افزایش تمرکز مخاطب محسوب می شود.

مقالات مرتبط:
تحقیقات بازار
بازاریابی عصبی
نیچ مارکتینگ

5/5 - (1 امتیاز)

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

5 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سروش زیباصفت
    فروردین 4, 1400 3:38 ب.ظ

    سلام؛ اول از همه تشکر می کنم از مقاله کاملی که قرار دادید و تقریبا در مورد همه مسایل مهم در زمینه رنگ ها در اون صحبت شده بود. نکته مهمی که به چشمم خورد تو متن تاکید به این موضوع بود که دونستن تاثیر احساسی هر رنگ کافی نیست و باید متناسب با فرهنگ اون رو بسنجیم که واقع حرف حقه. نمونه های پوستر آورده بودید که به نظرم جالب بودند. اگه بتونین نمونه های بیتشری ذکر کنید، ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      ممنون از شما دوست عزیز
      خوشحالیم که این مطلب براتون مفید بوده
      بله حتما مقاله اپدیت میشه و. بخش های بیشتری اضافه میشه.

      پاسخ
  • مقاله بروز و جالبیه منتظر اپدیت های جدیدش هستم

    پاسخ
  • لیدا طیبی
    دی 18, 1400 2:54 ب.ظ

    یکی از مهم ترین عوامل موفقیت یک برند علم داشتن به روانشناسی رنگ ها در تبلیغات هست. ممنونم ازتون. برای من که کسب و کار نوپایی دارم بسیار کمک کننده بود.

    پاسخ
  • جالب ترین قسمت بحث روانشناسی رنگها، اینفوگرافیک روانشناسی رنگ ها هستش که من همیشه خیلی از خوندنش لذت میبرم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست