مهم نیست که در چه صنعتی فعالیت می‌کنید و یا چه محصولات و خدماتی را ارائه می‌دهید. باید این را بپذیرید که هیچ‌وقت نمی‌توان پیشنهاد و روندهای دیجیتال مارکتینگ را نادیده گرفت. چندی پیش برندها به چیزی فراتر از سایت و فیسبوک نیاز نداشتند، اما حالا دیگر دنیا تفاوت بزرگی پیدا کرده و دنیای دیجیتال مارکتینگ با سرعت بالای پیشرفت خود کار را برای حفظ جایگاه برندهای مختلف سخت‌تر کرده است.

در حال حاضر تعداد بسیار کمی از برندهای موفق را می‌توان یافت که در دنیای آنلاین حضوری نداشته باشند. در سال 2020 ابزار و فناوری‌هایی به میان آمده‌اند که نمی‌توان با صرف نظر کردن از آن‌ها به کار خود ادامه داد. بنابراین برای بالا بودن باید خود را با آن‌ها سازگار کرد.

1- فیسبوک در حال پیر شدن

فیسبوک در حال پیر شدن

دیگر فیسبوک پادشاه نیست. طبق گفته فوربس 41% از کاربران این پلتفرم بالای 65 سال سن دارند و فیسبوک به دنبال جمع‌آوری افراد جوان است. این در حالی است که نرم‌افزار و پلتفرم‌هایی مانند Instagam، TikTok و Snapchat رشد بسیار خوبی دارند و در حال ساخت امپراتوری خود هستند. پس از رسوایی سال 2018، فیسبوک بخش بسیار زیادی از اعتبار خود را از دست داد.

درست است که فیسبوک هم‌چنان محبوب است، اما مارکترها باید اطمینان حاصل کنند که در آینده کسب‌و‌کار آن‌ها پابرجا باقی خواهد ماند. فیسبوک هم‌چنان در بخش جوان بودن کاربران خود در حال نزول است.

همین دلیل نیز باعث می شود که این بستر برای بسیاری از کسب‌وکارها کاربردی نباشد. در نتیجه متخصصان دیجیتال مارکتینگ باید بسیار محتاطانه‌تر عمل کنند که آیا مخاطب هدف آن‌ها در فیسبوک وجود دارد یا خیر؟ در غیر این صورت احتمالاً هزینه‌ای که پرداخت می‌کنند هدر خواهد رفت!

2- اینستاگرام، بسیار محبوب برای سنین پایین

محبوبیت اینستاگرام برای جوانان

در حال حاضر شاهد افزایش بسیار زیاد کاربران این پلتفرم هستیم که از مرز 1 میلیارد نفر هم گذشته است. این مسئله یعنی اینکه ما شاهد رشد بی‌نظیر یکی از شاهکارهای دنیای شبکه‌های اجتماعی هستیم. طبق آمار ،کاربران این پلتفرم اکثراً جوان هستند و این بستر نیز برایشان بسیار جذاب است.

همین دلایل باعث شده است تا ایده های کسب درآمد از اینستاگرام روز به روز بیشتر شوند. کسب درآمد از اینستاگرام به شدت رو به افزایش است. یکی از مهم‌ترین دلایل این کار هم محبوبیت بسیار زیاد و رشد خیلی سریع این پلتفرم بوده است.

اخیراً خبری منتشر شد مبنی بر اینکه اینستاگرام می‌خواهد قابلیت لایک را از این پلتفرم حذف کند. در نتیجه مارکترها هم باید بسیار مراقب باشند تا بتوانند از قابلیت‌های دیگر این رسانه استفاده کرده و استراتژی‌های خود را نیز تغییر دهند تا در نهایت بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند.

به هر حال چه بخواهیم و چه نخواهیم الگوریتم اینستاگرام هم مثل سایز پلتفرم‌ها به روز می‌شود و ما نیز باید باتوجه به تغییرات پیش برویم. با وجودی که این امر می‌تواند به تولید محتوای باکیفیت‌تری منجر شود، ولی برای رسیدن به این هدف باید بسیار منطقی و به دور از عجله عمل کرد، البته ناگفته نماند که شاید بعد از چنین تغییراتی بسیاری از کاربران با این پلتفرم خداحافظی کنند!

3- پادشاهی Chatbot

پادشاهی چت بات

Chatbotها نرم‌افزارهایی هستند که بر پایه هوش مصنوعی طراحی شده‌اند و به عنوان دستیار مجازی عمل می‌کنند. این نرم‌افزارها به مروز زمان و با کمک دریافت اطلاعات مختلف از کاربر می‌توانند تعاملات بهتری را با او داشته باشند. این مسئله باعث می‌شود که چنین سیستم‌هایی به صورت مرتب بهبود پیدا کنند.

در سال‌های 2018 و 2019 این Chatbotها نقش‌های منظمی در فیسبوک داشتند. باید بگوییم که بسیاری از کارها از تهیه وضعیت گزارش آب‌وهوا و پشتیبانی مشتری گرفته تا اتوماسیون برخی از اصلی‌ترین کارهای پشتیبانی به راحتی توسط این نرم‌افزارها قابل انجام است. این ربات‌ها اجازه می‌دهند که کاربر، تعامل بسیار مناسب و متمرکزی داشته باشد، آن هم بدون اینکه به استفاده از منابع انسانی نیازی داشته باشد.

80% از مشاغل اذعان کرده‌اند که در سال 2020 از این ربات‌ها استفاده خواهند کرد، آن هم به این دلایل:

  • خدمات 24 ساعت
  • پاسخ سریع به سوالات مشتری
  • عدم نیاز به استراحت و مرخصی

طبق تحقیقات انجام‌شده در ژانویه 2020، 43% از مشتریان ترجیح می‌دهند که برای برقراری ارتباط با یک برند به جای صحبت تلفنی از Chatbotها استفاده کنند. با توجه به آمار و اطلاعات ارائه‌شده، بدون شک همین Chatbotها، یکی از سریع‌ترین رشدها را در بین پیشنهادهای 2020 خواهند داشت.

4- ویدئو دیگر یک گزینه نیست، یک اجبار است

استفاده اجباری از ویدئو

اگر تا به حال از ویدئو مارکتینگ در کسب‌وکار خود استفاده نکرده‌اید، همین امسال شروع کنید. محتوای متنی نمی‌تواند به راحتی با محتوای ویدئویی رقابت کند، مخصوصاً زمانی که محصولی یا خدماتی را به صورت آنلاین به فروش می‌رسانید. این راه هم باید گفت که ویدئو مارکتینگ یکی از مهم‌ترین ترندهای سئو 2020 ، 2019 و حتی از این به بعد خواهد بود.

بدون شک در سال‌های آتی عکس، ویدئو، پادکست تاثیر بسیار زیادی بر روی سئو خواهند داشت.

طبق آمارهای ارائه‌شده، امروزه مردم بیش از هر زمان دیگری ویدئو تماشا می‌کنند و این ویدئوها نیز می‌توانند تنوع موضوعی بسیاری داشته باشند.

بر اساس یکی از همین آمارها:

  • 70% از مشتریان ویدئو برندها را Share می‌کنند.
  • 52% از مشتریان اذعان دارند که دیدن فیلمی درباره محصول یا خدمات باعث اعتماد بیشتر و البته بالا رفتن اعتبار آن محصول در نگاه آن‌هامی‌شود.
  • 72% از صاحبان مشاغل معتقدند که ویدئو، نرخ تبدیل آن‌ها را بهبود بخشیده است.

به طور کلی باید گفت که ویدئو مارکتینگ تعامل بسیار بالایی دارد، مخصوصاً اگر این ویدئو به صورت لایو هم باشد. ویدئوی زنده و ترکیب آن با اینفلوئنسر مارکتینگ می‌تواند به عنوان یک متد بسیار قوی در نظر گرفته شود. جالب است بدانید که پلتفرم Twitch دارای روزانه بیش از 15 میلیون کاربر فعال است و بسیاری از این کاربران فقط برای تماشای ویدئوهای زنده اینفلوئنسرها و یا سلبریتی‌ها به این پلتفرم سر می‌زنند.

5- محتوای خوب هنوز هم مهم است

محتاوای با کیفت

بازاریابی محتوا یکی از مهم‌ترین بخش‌های دیجیتال مارکتینگ است و هر روز هم افزایش کیفیت آن به وب‌سایت‌ها توصیه می‌شود. امروزه علاوه بر این موضوع، در رابطه با زمینه و هدف‌گذاری نیز تاکید بسیاری صورت می‌گیرد. گوگل هر روز در درک محتوای آنلاین بهتر و دقیق‌تر عمل می‌کند. در نتیجه باید با دقت درباره هدف و موضوع کاری فکر کرد و محتوای بسیار باکیفیتی را در سال 2020 تولید نمود.

این موارد بیشتر بعد از به‌روزرسانی الگوریتم برت گوگل که در نوامبر 2019 رخ داد، صورت گرفت. این الگوریتم در درک زبان طبیعی برای فهمیدن هر چه بهتر منظور کاربر از جستجو، کمک زیادی به گوگل می‌کند. طبق گفته گوگل چیزی که مهم‌تر از بررسی آخرین و جدیدترین پیشنهادهای روز سئو است، اطمینان داشتن از سریع بودن سایت، لینک‌های مفید و هم‌چنین محتوا کاربردی و جامع است.

شما باید محتواهایی تولید کنید که مورد “هدف جستجوی کاربر” یا همان Search Intent باشد. این محتوا باید کاربردی، مفید و جامع نیز باشد.

یادتان نرود که بازاریابی محتوا هیچ‌وقت نابود نخواهد شد. با توجه به باهوش‌تر شدن گوگل نیاز است که کمی عمیق‌تر به ماجرا نگاه کنید.

6- ایمیل‌ها شخصی‌سازی‌تر می‌شوند

شخصی سازی ایمیل

ایمیل مارکتینگ هم‌چنان یکی از اصلی‌ترین کانال‌های ارتباطی برای اهداف شخصی، تجاری، صنعتی، قانونی، علمی و دانشگاهی است. ایمیل مارکتینگ یا همان بازاریابی ایمیلی هم‌چنان یکی از مهم‌ترین بخش‌های دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌آید. باید گفت که بازاریابی ایمیلی در حال رشد و تغییر است و دیگر نمی‌توان مثل گذشته با استراتژی و محتواهای قدیمی به نتایج مطلوبی دست یافت.

در ایمیل مارکتینگ سال 2020 ترکیبی از شخصی‌سازی، اتوماسیون و محتوا اهمیت بسیار زیادی دارد. فکر کنید که فردی در حال تماشای محصول یا خدماتی از شماست. اینکه شما بخواهید یک ایمیل حاوی ویدئوی دمو یا راهنمایی از آن محصول به وی بدهید بسیار مهم و تاثیرگذار خواهد بود. این کار یکی از جذاب‌ترین روندهای بازارایابی دیجیتال در سال 2020 است.

7- محتوای تعامل تبدیل به جریان اصلی می‌شود

محتوای تعاملی

محتوای تعاملی به هر محتوایی گفته می‌شود که کاربر با آن ارتباط برقرار می‌کند. به طور مثال کلیک کردن یک نوع تعامل به حساب می‌آید. طبق آمار 93% از بازاریابان، محتوای تعاملی را در آموزش خرید خود بسیار تأثیرگذارتر می‌دانند.

در سال 2020 شرکت‌های مختلفی از انواع محتوای تعاملی استفاده خواهند کرد، چیزهایی مانند:

  • پرسش و پاسخ
  • تبلیغات واقعیت افزوده
  • ویدئوهای 360 درجه

تمامی این فرمت‌ها با هدف ارائه یک تجربه همه‌جانبه و جذاب به کاربر فعالیت کنند. امروزه مشتریان تمایل دارند که از این نوع محتواهای سرگرم‌کننده و جذاب استفاده کنند، چراکه باعث تعامل بیشتر با آن برند خواهد شد.

8- تعامل صوتی بیش از پیش رشد می‌کند

توجه به جستجوی صوتی

با ورود غول‌های تکنولوژی مثل گوگل، الکسا، سیری و خیلی دیگر از برندها و دستگاههای مختلف، دنیای جستجوی صوتی به سرعت در حال پیشرفت است. مردم ترجیح می‌دهند که به جای تایپ کردن صحبت کنند، پس در نتیجه ما باید خودمان را برای این چالش هم آماده کنیم. همان‌طور که مشخص است اگر کسی بخواهد با صحبت جستجو کند، نتایج آن با مدل نوشتاری بسیار متفاوت خواهد بود .

9- بازاریابی در اپلیکیشن‌های پیام‌رسان

بازاریابی در پیام رسان ها

اخیراً صنایع مختلف تحت تأثیر اپلیکیشن‌هایی مانند FacebookMessenger و WhatsApp قرار گرفته‌اند. در ادامه شما را با آمارهایی روبه‌رو می‌کنیم که احتمالاً از شنیدن آن‌ها متعجب خواهید شد:

پیش از هر چیز باید بدانید که اپلیکیشن‌های پیام‌رسان صرفاً برای چت کردن با دوستان و خانواده طراحی نشده‌اند.

  • 1.3 میلیارد کاربر فعال در ماه در FacebookMessenger حضور دارند و حدود 10 میلیارد پیام رد و بدل می‌شود.
  • واتس اپ 1.6میلیارد کاربر فعال دارد و روزانه حدود 55 میلیارد پیام رد و بدل می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود که MessengerMarketing در 5-7 سال آینده به شماره 1 بازاریابی‌های جهان تبدیل شود، پس خیلی مشخص و قابل پیش‌بینی است که برندهای مختلف بر روی پیام‌رسان‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند تا بتوانند بازاریابی خود را به سمت این کانال‌های بازاریابی حرکت دهند.

10- Omnichannel Marketing یک امر حیاتی

omnichannel marketing

این روش بازاریابی جزء پیچیده‌ترین حالات بازاریابی است که در واقع یک برند در همه پلتفرم‌ها به شکل یکپارچه شروع به تبلیغ می‌کند و اینگونه مردم به راحتی آن برند را تشخیص می‌دهند. با توجه به پیچیدگی‌های این سیستم، نرخ تعامل کاربر به بالاترین حد ممکن خواهد رسید. امروزه شرکت‌های مختلف با تکامل فناوری می‌توانند با هوش مصنوعی و یادگیری ماشین پیام‌های خود را شخصی‌سازی‌تر کنند تا نهایت استفاده را از این فرآیند داشته باشند.

هر کی دوست نداره با فناوری سازگاری کنه جمع کنه از فضای آنلاین بره!

همین‌طور که می‌بینید دنیای دیجیتال رشد بسیار سریعی به خود گرفته است. در سال 2020 هوش مصنوعی، ویدئو، جستجو صوتی و محتوای تعامل بیشتر از بقیه پیشنهاد شده‌اند. پس اگر نتوانید خود را با این دنیا سازگار کنید و استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود را بر اساس این موارد بچینید، کنید کم‌کم از این فضا محو شده و به فراموشی سپرده خواهید شد. کاربر جوان امروز دوست دارد با روش‌های هیجان‌انگیز و مدرن برخورد کند تا بیشتر لذت ببرد.

1.7/5 - (4 امتیاز)

موضوع مرتبط

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست